• Home
 • /
 • Corona
 • /
 • Tænk man sender coronasyge med taxa!
Tænk man sender coronasyge med taxa!

Tænk man sender coronasyge med taxa!

Måske kigger du lige to gange på overskriften og tænker: Hvad snakker hun om. For det gør man da ikke. Men jo, det sker.. Og forleden skete det for en af mine veninder, som er i øjeblikket er hårdt ramt af corona. Hun blev indlagt på Hvidovre Hospital forleden, undersøgt og sendt hjem. Ikke i ambulance eller sygetransport. Nej i en taxa. Tænk man sender coronasyge med taxa!

Rystet i min grundvold

Jeg er ærligt talt rystet. For det første fordi min meget afkræftede veninde overhovedet blev sendt hjem.  For det andet fordi hun i sin afkræftede tilstand SELV skulle fixe hjemkørsel. For det tredje fordi hospitalet mente hun kunne tage en taxa!

Og det er det, jeg undrer mig mest over: Hvordan kan et hospital sende en coronasyg (og dermed en potentiel smittekilde) ud i den ’offentlige trafik’? Hvordan giver det mening, at vi på den ene side vaccinerer på livet løs. Og på den anden sender vi lemfældigt coronasyge mennesker afsted i taxaer?

Det tog min veninde 2 en halv time at finde en taxachauffør, der ville køre hende hjem. Og no wonder! Nu er han jo potentiel smittebærer og bør gå i nær-kontakt-isolation (med mindre han HAR haft sygdommen eller er blevet vaccineret).

Vaccinerne må ikke blive en sovepude

Tænk man sender coronasyge med taxa!Flere kommuner er i hovedstadsområdet har måtte lukke ned igen. Og København er lige nu også i risikozonen. Og jeg synes med rette, at vi må løfte pegefingrene overfor de uforsigtige, hvad enten det er en gruppe gymnasieelever i Rungsted eller hospitalet i Hvidovre. For udrulningen af vaccinerne må ikke blive en sovepude og en falsk sikkerhed. Vi er IKKE i mål endnu. Og nogle coronaramte bliver stadig RIGTIG syge.

Vi skal ikke bure os ind. Men vi skal stadig passe på – restauranterne, de små erhvervsdrivende har ikke råd til mere. Så tænk dig om. Hold afstand. Drop krammeriet. Bliv testet regelmæssigt. Drop familieindkøbene i Netto eller Brugsen (forleden mødte jeg 4 familier på indkøb min lokale Netto – kors!). Om lidt er vi alle vaccineret.

Sidste stik

Jeg er selv så heldig, at jeg fik første corona vaccination i går. Nu venter jeg bare på sidste stik! Og jeg er hverken frelst eller corona evangelist. Jeg drømmer bare om, at vi alle får lidt mere af vores frihed tilbage.

Amen!

Ander indlæg om corona:

9 Ting jeg vil når verden åbner!

10 ting corona har lært os

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

6 kommentarer

 • Peter

  13/05/2021 at 21:44

  Hej Line
  Har du så ladet dig vaccinere fordi du tror det er det rigtige for dig og din krop – eller har du ladet dig vaccinere for at få din frihed og adgang til “samfundet” igen ?

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   13/05/2021 at 23:19

   Er det ikke ligegyldigt?

   Jeg e selvstændig og ved, hvormeget lockdown har kostet. Jeg er mlr til 2 sønner, og ved hvorneget set har kostet. Og jeg er datter og ser, hvordan corons har påvirket deres liv😢

   Svar
 • Pernille

  13/05/2021 at 12:48

  Ja, man måvirkelig undre sig over hvad der sker.
  Lige nu, med stigende smitte, og en forsikring om at det går den rette vej, hmmmmmm…. er der kun en eneste mulighed, pas om muligt endnu mere på dig selv, og betragt alle som potentielle smittede.
  Jeg har SÅ mange gange de sidste dage, fået kommentaren: “ jeg er testet” og “jeg er vaccineret” – mit svar er “ så godt for dig” . Ingen af delene er jo en garanti for at vedkommende ikke bringer smitte videre, og derfor ka ta mundbindet på hagen, og gå helt op i hovedet på mig.
  Som den dame der vaccinerede mig forleden. 3 gange, måtte jeg bede hende om ikke, at stå og tale lige ind i hovedet på mig. Hun undskyldte det med dårlig akustik. Jeg kunne udmærket høre hendes talestrøm.
  Undrede mig iøvrigt også over deres system med afsprittede stole, i venteområdet, når den stol man blev vaccineret i, ikke blev sprittet af.

  Svar
 • Ole Bjerre

  13/05/2021 at 11:37

  Denne info sender jeg videre i systemet – det er jo en fuldstændig uansvarlig handlemåde som Hvidovre Hospital her udviser ☹

  Svar
  • Hanne Alsbirk

   13/05/2021 at 12:35

   Kære Ole
   Ja, det lyder ikke godt, og vi på hospitalet vil gerne undersøge, hvad der er sket, så det ikke forekommer igen. Jeg har gennem Line bedt patienten kontakte os, så vi kan finde ud af, hvordan det kunne ske. Og så ønsker vi patienten rigtig god bedring. Hilsen Hanne Alsbirk, kommunikationschef, Amager og Hvidovre Hospital

   Svar

Skriv et svar