Det er ikke slut endnu!

Det er ikke slut endnu!

Jeg har skrevet det før. Nu gør jeg det igen. For endelig sker det, vi har drømt om i over en måned: Danmark lukker lige så forsigtigt op. Men det kræver, at vi alle tager et kæmpe ansvar i forhold til at overholde de regler, der nu har gjaldt en måned. Derfor: Hold nu afstand for pokker. Det er ikke slut endnu!

Hvorfor nu så muggen – tænker du måske? Simpelthen fordi der her i mit nabolag sker det, at mange ignorerer eller glemmer corona-pli og sikkerheden. Grupper af især børn og unge vælter nærmest rundt i vores lokale supermarkeder. De pisker op og ned igennem gangene og maser sig forbi andre handlende.

Og ærligt: Jeg bliver så sur!

Hvorfor er afstand så svært?

Det er ikke slut endnu!

Husk at spritte af !

Forleden stoppede jeg 6 piger i alderen 9-12 år, der i en stor, tæt klump stormede rundt efter slik, chips og sodavand. Jeg blev så irriteret, at jeg stoppede dem og spurgte, om deres forældre ikke havde fortalt dem om corona og smittefare. De 4 stak af, mens de to lyttede uden at sige ret meget. Jeg forsøgte at forklare dem, at jeg ikke var sur – men at det var vigtigt, at de tog hensyn til, at ældre mennesker ikke blev smittet. Og når de var så mange samlet, så var de en risiko for andre handlende, som måske har gamle forældre.

Samme situation gentog sig torsdag i vores lokale Føtex Food. Butikken har netop opsat kæmpe skilte udenfor, hvor der  klart og tydeligt står, at man kun må handle EN person per familie. Alligevel kom 5 store drenge vadende ind i butikken. De sprittede ikke hænder af, ligesom de gik den forkerte vej rundt, og dermed maste sig forbi os, der stod ved kassen.

Jeg påtalte det overfor dem og spurgte, om de ikke selv havde bedsteforældre? For hvis de havde, burde de nok tænke sig bedre om og gøre det, myndighederne beder os om.

Kan vi få forældrene på banen?

Det er ikke slut endnu!

DSB og andre store virksomheder annoncerer nu i massivt i bladene

Statsministeren har overøst danskerne med rosende ord om, hvor dygtige vi er til at høre efter, hvad hun, Dronningen og myndighederne siger. Jeg ser desværre stadig mange, der går tur alt for tæt. Familier der tager på udflugt til planteskolen (hvor jeg selv har været en gang – og ikke tager hen igen af samme grund, som jeg skrev om her fornylig).

Vi må have alle til at tage ansvar nu – hvis ikke det skal gå galt, når Danmark lukker op. Kære forældre, I må tage den alvorlige og meget vigtige snak med jeres børn store som små om, at de IKKE går i store grupper hen i supermarkedet. At de holder afstand – også til hinanden. At de spritter hænder af og viser ansvar.

Det er ikke slut endnu!

Det bekymrer mig virkelig, om vi forstår alvoren i situationen.  Selvom mange små erhvervsdrivende må vende tilbage til hverdagen, så er der stadig en meget høj pris for at holde resten af samfundet lukket. Det er IKKE slut endnu – der kan gå lang tid, og derfor skal vi stadig passe på.

Som sygeplejersken Linda sagde i et blogindlæg her  forleden: Betragt ALLE som smittede. Der er kun én, der kan passe på dig – det er dig selv. Ung som gammel, syg som rask.

Så lad os nu klemme ballerne sammen og gøre, som der bliver sagt: #holdafstand #vaskhænder #spritaf #blivhjemmehvisduersyg

Det er vigtigere, end vi tror.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

10 kommentarer

 • Torben Lorentsen

  20/04/2020 at 16:38

  Hej Line
  Tusind tak for at bringe dette op og jeg er helt enig med dig omkring de unge mennesker….og deres forældre.

  Jeg oplever også, at den ældre generation ikke respekterer og har bl.a. set eks. på påskefrokoster, både inde og ude og det er jo bl.a netop for deres skyld, at DK er lukket ned.
  Jeg tror at udfordringen er, at de unge og ældre ikke mærker det på økonomien, ligesom os selvstændige. Jeg syntes at i disse 3-6 mdr. kunne vi halvere SU og folkepensionen….

  TAK for nogle gode skriv – nyd en solfyldt dag 🙂
  Solskinshilsner fra
  Torben Lorentsen

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   20/04/2020 at 18:25

   Kære Torben.

   Jeg er meget enig – når man ikke mærker Corona på sin økonomi eller sit eller pårørendes helbred, så tager man nok ikke samme hensyn.

   Jeg ville nok ikke straffe pensionister og studerende – men hellere bede lønmodtagere, som får fuld løn om at gå tilsvarende ned i indtægt, som de selvstændige og liberale erhverv har måtte gøre.

   Det er ikke helt retfærdigt, som det er nu.

   DBh Line

   Svar
 • Tina Jakobsen

  20/04/2020 at 13:37

  Alletiders indlæg, og MEGET aktuelt. Der er efterhånden rigtig mange som glemmer at vise hensyn, det er helt gået i glemmebogen. Var selv i Bilka forleden, det var et mareridt ! Mennesker overalt, og hvis du selv holder afstand og venter på det f.eks. bliver din tur til at tage mælk, så kan du være sikker på der er nogen som liiiige smutter ind foran dig.
  Jeg er begyndt at handle fra morgenstuden i de mindre butikker når de åbner kl. 07.00 – kan anbefales 🙂

  Svar
 • Lone

  19/04/2020 at 17:39

  Hej Line…er helt enig med dig.Synes folk er begyndt at blive lidt sløsede.Hele familier er ude at handle,folk sidder for tæt sammen på bænke og grupper af unge drøner rundt i supermarkeder.Jeg bliver også sur og undrer mig over,at personalet bare kigger på.
  Så lad os nu stadig huske god håndhygiejne og hold afstand..

  Svar
 • Leif Rasmussen

  19/04/2020 at 15:19

  Hej Line! Følger ikke med i din blog på daglig basis. Der er jo rigtig mange offentlige personer der har en blog, men jeg vil meget gerne følge hvad du skriver (i hvert fald) i én periode

  Svar
   • Laila Aalykke

    20/04/2020 at 07:01

    Jeg ER SÅ enig med dig i, at de unge mennesker SLET IKKE holder afstand m.m, jeg oplevede i Føtex Food Aarhus, 4 unge mennesker gav store knus og stod i en ring og snakkede og grinede, lige i indgangen, vi var flere voksne personer som bare stod og ventede på at de trak sig tilbage, hvilket de så endelig gjorde, de går tætte sammen på fortovet, flytter sig overhovedet ikke når man skal forbi hinanden. SÅ mit opråb er også: kære forældre, tal med jeres børn om vigtigheden i,at holde afstand, vi er IKKE igennem endnu. 🙏🤞😷

    Svar
 • Janne Bodil Hansen

  19/04/2020 at 13:39

  Tak Line 👍 Vi skal alle stadig tage ansvar, for ikke at sprede corona 😡 Holde afstand, vaske hænder og bruge håndsprit. Vi skal alle passe på hinanden og det skal vi nok lang tid endnu.

  Svar

Skriv et svar