10 ting corona har lært os!

10 ting corona har lært os!

Jeg sidder i mit køkkenvindue og lytter til sommerregnen, der momentvis trommer mod mit vindue. Jeg er i et tænksomt hjørne og funderer over de sidste 3 måneder, der har vendt op og ned manges hverdag – ja, på en hel verden og millioner af mennesker. Intet er skidt, uden det er godt for noget. Her er 10 ting corona har lært os!

En øjenåbner

Af natur er jeg en korkprop, der altid flyder ovenpå. Jeg foretrækker at møde verden med smil hellere end tårer og mismod. Vi får den følelse, vi dyrker. En klog devise jeg har ’lånt’ af en klog mand.

Corona har været en hård nyser for rigtig mange. Over 600 mennesker har mistet livet. Familier har mistet deres kære. Nogle har mistet deres job og livsunderlag – og det er både frygteligt og meningsløst. Vi har skullet lære at forholde os til hinananden på nye forsigtige måder. Personligt holder jeg meget bevidst stadig afstand som et lille bidrag til at undgå en 2.bølge. Og selvsagt blive syg.

Men når alt dette er sagt, så har corona været en øjenåbner og vist vejen til nye værdier og måder at arbejde og leve på.

10 ting corona har lært os!

10 ting corona har lært os!Corona har lært os at være i det nære

Corona har lært os, at ude er godt men hjemme bedst.

Corona har lært os, at man kan klare sig med mindre end normalt

Corona har vist os, at hjemmearbejde gør nogle mindre stressede

Corona har vist os, at vi kan løfte i flok, når vi skal

Corona har lært os at sætte pris på de små ting

Corona har lært os, at vi skal passe på hinanden

Corona har lært os, at vi kan række ud efter mennesker, vi end ikke kender

Corona har os, at vi skal tænke ud af boksen

Corona har lært os, at vi ikke skal tage noget for givet

 

Du har måske også gjort dig tanker om, hvad Corona har gjort for dig… Del dine tanker med mig og alle andre.

Det er nu, hvor mange kæmper sig på vej tilbage, at vi må se det positive.

Rigtig god tirsdag

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

11 kommentarer

 • Nanna Uran Rosenfeldt

  05/08/2020 at 12:58

  At man ikke skal vente med at gøre ting man drømmer om. Jeg har i mange om haft en drøm om at rejse verden rundt. Sidste sommer planlagde jeg efter 14 år, at jeg skulle afsted. Ud og se verden og opleve nye steder, kulturer, mad osv. Jeg har lige siden forberedt alt muligt i forhold til vacciner, visum, steder at bo, fly, ting jeg skulle se, leje min lejlighed ud, flytte mine ting, flytte alt til opbevaring, osv. Der har været så meget. Jeg havde netop underskrevet en lejekontrakt med lejer om at fremleje min lejlighed i et år, da det var planen, at jeg skulle være væk i minimum et år. Nu sover jeg i stedet på min søsters gæsteværelse og har kun min kuffert. Har lejet et rum hos http://www.pelicanselfstorage.dk, hvor jeg er blevet nødt til at leje et større værrelse, så jeg faktisk kan komme ind og ud, når jeg mangler noget. Det er rart nok, at det er en mulighed, men det er super øv, at jeg ikke har mit eget hjem og at jeg nu ikke kan rejse heller. Problemet er, at forsikringen ikke dækker i de lande, som er ‘orange’ på lande over man må rejse til. Det er pt. stadig kun europa der er ‘gul’, og altså de lande man gerne må rejse til, og hvor forsikringen dækker. Så det jeg har lært er, at jeg skulle ha’ rejst for flere år siden. Jeg har ventet og ventet, og nu viser det sig så ikke at være muligt. 🙁 Jeg har heldigvis fået lov til at fortsætte mit job, men det er stadig virkelig irriterende og jeg ved ikke om jeg får mulighed for at rejse i et år, da jeg kun kunne få orlov fra mit arbejde i et år, men at de regner med, at jeg er tilbage til næste sommer. 🙁

  Jeg elsker forresten at følge med her på bloggen. Jeg undskylder den trykkede stemning i min kommentar, men det er bare også en læring, og det er ikke den gode af slagsen – desværre.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/08/2020 at 10:53

   Hej Nanna.

   Øv, hvor er det ærgerligt. Jeg tror desværre, at der vil gå lang tid før verden bliver den samme. Der skal nok en vaccine til, inden det sker.

   Jeg håber, du finder et sted at bo, så du ikke skal leve i dette ‘limbo’ et helt år.

   KH Line

   Svar
 • Birgitte Dalum

  28/07/2020 at 09:40

  Jeg har lært at samtid- og samliv i familien er et godt liv – også selvom alle oplever pres omkring sig. Vi udvikler os bare mere som mennesker.
  At hjemmearbejde ikke er lig med mere fri tid og fritid😊
  At et villet fællesskab (som at mødes systematisk om en aktivitet (vi sang)) er livsvigtigt🌸

  Svar
 • Lone

  08/07/2020 at 19:35

  Jeg synes det har väret dejligt at have uendelig tid, at kaste sig ud i projekter som jeg för Corona aldrig ville give mig tid til. Jeg har ogsä nydt stilheden ude i naturen, men ogsä herhjemme, og fundet udaf at der ikke altid behöver at ske sä meget.

  Svar
 • Pernille winger

  07/07/2020 at 20:13

  At hygiejne og “ rigtig” rengøring, har været nedprioriteret alt for længe.
  Da jeg var barn i 60’erne havde jeg handsker på, når jeg var i byen med min mor, ( den gang var det tuberkolose vi kunne blive syge af) jeg lærte at vaske hænder før jeg spiste, – og ikke dele æbler med veninderne, det var virkelig venindeagtigt at bide af samme æble i skolegården. Trods det, har jeg stadig en årlig weekend med 10 gamle barndoms veninder.

  Svar
 • Grethe Tøttrup

  07/07/2020 at 18:44

  Uden forhåbentligt at blive alt for politisk så har corona lært mig, hvor fantastisk det er at bo i et land, hvor man ikke behøver vælge mellem at dø af corona eller dø af sult – sådan sat på spidsen. Forfærdeligt at høre om, hvad de gennemgår i USA og i mange andre lande. Jeg er dybt taknemmelig over helt ufortjent at være født og bo i Danmark ❤️

  Svar
 • Flemming

  07/07/2020 at 15:11

  At luftforureningen blev markant og hurtig reduceret omkring de store byen – viser at hvis der virkelig er politisk vilje, kan der gøres noget ved miljøet!

  Svar
 • Peter Winther

  07/07/2020 at 11:26

  11. “Lossepladserne” skal holdes åbne når vi ufrivilligt får ekstra tid til at rydde op i gemmerne.

  Svar

Skriv et svar