• Home
 • /
 • Corona
 • /
 • Overgangsalder, vin, vægt og corona!
Overgangsalder, vin, vægt og corona!

Overgangsalder, vin, vægt og corona!

Jeg har som mange andre taget på i disse coronatider. Faktisk svinger min vægt for tiden, selvom jeg træner, spiser (næsten) sundt og kæmper med en god balance i hormonerne. Derfor får I her et lille kvindeligt skriv om overgangsalder, vin, vægt og corona!

Sagen er nemlig, at tingene hænger sammen og udfordrer os mere, end vi tror. Nu er jeg hverken læge, gynækolog eller hormonterapeut. Jeg er bare en af mange kvinder, som er der i livet, hvor hormonerne svinger som aktiekurserne under corona. Og alting hænger sammen og driller os, selvom vi synes, vi gør alt det rigtige.

Coronaens eneste lyspunkt!

Overgangsalder, vin, vægt og corona!

Gravid eller bare corona-mave?

Jeg tror, at de fleste som jeg, kan se et udsving på vægten i disse tider. Jeg ejer ikke selv en vægt, men jeg har kunnet mærke tøjet stramme hist og her, så jeg hoppede op på vægten, da jeg besøgte min mor forleden. Og der var røget næsten 2,5 kg på. Det lyder måske ikke af meget – men det mærkes.

Og jeg ved præcis, hvad der er sket! Corona lukker os inde, vi bevæger os lidt mindre, snacker mere og mange drikker mere alkohol end normalt for at forsøde vores udfordrede hverdag. Og den dårlige nyhed er, at der er mange kalorier i alkohol. Jeg har ikke sparet på hverken vin, lækker mad eller hyggen. Og det får jo konsekvenser før eller siden. Og alkohol og sukker er som udgangspunkt ikke smart, når vi er i overgangsalderen. Kaffe er faktisk heller ikke godt. Det hele skubber på hedeture og nattesved og laver kun mere ballade i vores udfordrede hormonsystem.

En af overgangsalderens andre bivirkninger er derudover, at vores stofskifte forandres, og at vi forbrænder mindre. Musklerne skrumper i takt med at nogle af hormonerne forsvinder –  og derfor oplever mange kvinder, at de tager på. Det gør midaldrende mænd i øvrigt også – de får bare pæreformede maver!

2,5 kg er ingen katastrofe men

Jeg har selv oplevet, at begge dele er kommet tilbage med fornyet styrke – og nej det er ikke fedt.

Overgangsalder, vin, vægt og corona!

Den rette træning giver bonus.
Foto: Emil Baun Media

Nattesved gad jeg absolut godt være foruden – men egentlig er jeg ikke ked af at tage lidt på. For vægten sætter sig på mange gode steder i kinderne, på brysterne – men desværre også på maven.

Den gode nyhed er, at jeg/vi selv kan gøre en masse. Med den rigtige træning kan vi holde musklerne og knoglerne ved lige – og endda styrke dem. Kaffen og alkoholen bestemmer vi jo dybest set også selv mængden af. Og jo, det KAN være svært at ændre vaner. Men når coronaen er slut, må vi kollektivt tage os sammen.

Du er også velkommen til at træne online sammen med mig. Hver søndag og onsdag træner jeg med flere hundrede mennesker, som følger med LIVE på min Instagram. Og træningen ligger de i 24 timer til fri afbenyttelse.

Du kan læse mere om det her i indlægget: Kom stærk og fit gennem corona.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

12 kommentarer

 • Anya

  07/08/2020 at 11:29

  Tak for dine fine betragtninger. Du har fat i den lange ende.
  Jeg bliver generelt påvirket af andre mennsker og også influencere og jeg rammer lige i din målgruppe.
  Jeg træner meget og har gjort det længe – det giver mig god energi og vil ikke undvære det for noget.
  Dit råd om Femarelle har jeg taget til mig og efter 1 pakke (ja faktisk efter 3 uger) så har det virkelig hjulpet mig. Selv med indtag af sommervin i for store mængder. Både slimhinder og hot flashes og ikke mindst nattelige hedeture er forbedret. Jeg prøvede på et tidspunkt rødkløver som bare slet ikke hjalp en dyt.
  Det er godt at du sætter fokus på dette – Tak fra en nu trofast følger 🙂

  Svar
 • Tina Jakobsen

  27/04/2020 at 09:39

  Kære Line,
  Hvor ER det skønt at vide jeg ikke er den eneste som har taget på ! Puhhh, sikke en lettelse.
  Vedr. hedeture og andre gener, kan jeg v a r m t anbefale Menoflora.

  Svar
 • Lykke

  27/04/2020 at 07:22

  Er pt. i gang med min 2. omgang hedeture…. troede egentlig at jeg slap for mere efter 3 mdr. med dette tidligere. Tog dengang Femerelle, men syntes ikke man kan mærke forskel. Så nu prøver jeg uden. Det værste i disse tider er, at styrketræningen halter og når kroppen ikke tillader løb, så er gå turene et tidskrævende alternativ ! Savner godt nok at få pulsen virkelig op at køre i længere tid ….

  Svar
 • Svend Mellhorn

  26/04/2020 at 14:02

  Kære Line.
  Jo, jeg er begyndt at følge dig på din Blog. Egentlig var jeg blot forbi, men efter besøget, valgte at få din blogaccept.

  Det har jeg fået, og hvilken rolle spiller det så for mig.

  En herlig ny verden er åbnet og en følelse af mennneskelig og emotionel livskvalitet som du tilbyder dine følger.

  Det var en god beslutning.

  Viel Grüß aus Berlin.

  Svar
 • Peter Sørensen

  26/04/2020 at 13:49

  Hej Line og I andre på denne blok.
  Nu ingen panik over et par kg.
  Der findes et utal af analyser hvorfor vægten bevæger sig op og ned gennem årene. Jeg forsøger, det sker det lykkes, at leve efter et råd familien fik ved dyrlægen i 80’erne som lyder: det gør ikke noget man kan ane ribben nu og da. Rådet blev givet for en Golden Retriver som var vild med småkager.
  På os mennesker skyldes meget af vægtforøgelsen ikke småkager men væsker i kroppen. Stil jer på vægten en dag med høj luftfugtighed og så næste gang ved meget lav fugtighed så kan I se forskellen, ikke i mange Kg men nok til det ses. Selv telte og sejl tager på i vægt når vi har passeret februar, og mig bekendt spiser stof ikke fed mad og drikker vin. Vand er tungt og over 60% af kroppen er vand i en eller anden form.

  Det andet underfundige er, at vin og dermed alkohol er let omsættelig til sukker i kroppen, og det feder. Det samme er i kartofler, her er det gelantine som er let at omsætte til sukker, hvem havde troet at rodfrugter feder, men de har stor sukker indhold. Derfor er mørk chokolade sundt, det kommer af en tør frugt som er rimelig fedtfattig.
  En flødekage feder også men pga. luft i flødeskum er det ikke så meget som tørkager.
  Jeg er ingeniør og for min viden om emnet fra at læse Illustreret videnskab.
  Løber ikke, cykler ikke men går lange turer og tager på en del weekend ture med stor rygsæk. 16.000 skridt pr. dag i gennemsnit på årets første 4 måneder. Sidste år var det på 12 måneder 9.500 skidt i gennemsnit pr.dag målt over 365 dage.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   26/04/2020 at 13:33

   Hej Jeanette.

   Ja, jeg lægger også træningen ud på min officielle Facebook side ‘På bloggen med Line’.

   Lige nu ligger der kun en. Men dagens træning bliver lagt der i morgen.

   Kh Line

   Svar
 • Maria

  26/04/2020 at 11:38

  Hej Line.
  Ja jeg har taget 3 kg på men det til trods for en periode med 600 grønt om dagen, ingen koffein, ikke ret meget sukker eller vin. Motion hver dag. Det er helt sikkert overgangsalderen som jeg også bokser med. MEN du hentyder her at du har fx nattesved. Bruger du ikke Femarelle og skulle det ikke hjælpe på det? Glæder mig til svar 😊🌷
  God dag.

  Maria

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   26/04/2020 at 11:58

   Hej Maria.

   Jo det gør jeg.

   Men jeg tror, at det daglige glas vin provokerer det. Og det har heldigvis været bedre de sidste par dage !!

   Kh Line

   Svar
   • Anette

    27/04/2020 at 06:43

    Hej Line
    Har du gode erfaringer med femarelle + 50?
    Har nattesved og vågner hver 2. Time – gjort i flere nu kan jeg ikke mere, så håber at Femarelle kan hjælpe.

    Svar
    • Line Baun Danielsen

     27/04/2020 at 07:13

     Hej Anette.

     Ja, det har jeg. Men lige iøjeblikket driller det mig lidt. Jeg tror pga det jeg skriver i indlægget.

     Det vigtige med Femarelle er, at det i det hele taget er med til at udligne de problemer vi får – ikke kun med hedeture men også med knogler, tørre slimhinder, mv.

     Pøj pøj …

     Kh Line

     Svar

Skriv et svar