Stop nu Corona panikken!

Stop nu Corona panikken!

Jeg er bange. Min familie er bange. Mine veninder er bange. Vi er alle bange. Det er voldsomt, det der sker lige nu. Vi skal passe på os selv og hinanden – men vi skal også leve. Så stop nu corona panikken!

Verden er ikke gået under – endnu

Om lidt lukker det offentlige Danmark mere eller mindre ned. Folk er allerede begyndt at hamstre alt fra toiletpapir til gær, som om verden gik under på 14 dage. Og jo, det er selvfølgelig ikke for sjov, at politikerne har truffet de her drastiske foranstaltninger.  801 er i skrivende stund smittet – jeg kender

heldigvis ingen, men det rykker tættere og tættere på. Jeg tænker bare: Lad os nu trække vejret og handle fornuftigt.

Min yngste blev allerede for nogle dage siden sendt hjem fra sit gymnasium pga af smittefare. Mine første 3 arbejdsopgaver er aflyst – og flere aflysninger er på vej.  Og det er ikke bare ærgerligt. Det her bliver dyrt og kan få store konsekvenser  for alle os, som er selvstændige eller freelancere. Og jeg forstår virkelig godt cafeejeren, der græd på TV i går. For hvem redder alle de små privatejede firmaer, forretninger og butikker, der lever af kunder, der køber deres varer? De kan jo ikke leve af ’luft’ og gode intentioner.

Panik gør intet godt

Det er som det er, og som alle de kloge hoveder på TV og politik siger til os: Vi må stå sammen –  og ikke gå i panik. Mine to mødre er ældre kvinder – den ene er lidt mere skrøbelig end den anden, og hun har allerede taget sine forholdsregler og bliver så vidt muligt indendørs og overlader indkøb til min søster og svoger, som er sendt hjem fra arbejde. Jeg har bil, så jeg kan hjælpe min mor. Hun synes, det er uhyggeligt, og tager det alligevel med ophøjet ro. Men hun har også oplevet alt fra en verdenskrig, til jordskælv og fly, der var ved at styrte ned. Nogle gange hjælper det at sætte tingene i perspektiv.

Selvfølgelig skal vi være påpasselige og tage smittefaren dybt alvorligt. Vi skal tage alle de rigtige forholdsregler og tænke på fællesskabet og de svage mere end på os selv.

Men måske kunne vi vende det hele på hovedet og betragte det som to uger med bilfri søndag, som jeg husker fra min egen barndom. Her blev man hjemme. Hyggede med puslespil, TV og leg i haven. Hvorfor ikke se på de kommende 14 dage som en kærkommen lejlighed til at nyde samværet med de nærmeste. Ordne have. Male stuerne, fixe alt det, der ikke er tid til i det daglige.

Jeg ved godt, at Corona ikke er en ferie – mange skal arbejde hjemmefra for at holde hjulene i gang. Det skal jeg også selv. Det bliver spændende at se, om vi om 9 måneder kan se resultatet af, at Danmark  lukker ned!

Pas på jer selv – husk håndsprit og lad være med at panikke!

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

5 kommentarer

 • bettina

  12/03/2020 at 15:33

  For en gang skyld synes jeg Trump har gjort det rigtige fra starten i den her forbindelse! og jeg vælger at tro på ham, når han siger at det bliver en kort periode den globale økonomi er nede, at den hurtigt vil komme op igen. Det skal vi tro på og bidrage til. Så Line du får hurtigt masser af arbejde igen 🙂 Jeg synes tit panik kan gøre ting værre, så du har helt ret, lad os ikke panikke, men bidrage til at alt og alle kommer op at stå igen hurtigt.
  Vi skal lytte til alt det der bliver iværksat af Mette Frederiksen og Søren Brostrøm, og det virker til at danskerne tager det seriøst. Bortset fra de skulle have lukket for alle fly fra Kina og Italien fra starten, så synes jeg MF og Søren Brøstrom gør det fantastisk – ros til dem for deres lederskab. Jeg tror på Danmark har så meget styr på det ift til andre lande i Europe.
  Pas godt på hinanden!

  Svar
 • Caroline Mouritzen-Ward

  12/03/2020 at 15:15

  Jeg har tre unge mennesker i huset, der nu ikke skal i skole eller tilbage til universitetet. SÅ, Mor her har meddelt, at der selvfølgelig er tid til alle de almindelige aktiviteter plus online-undervisning, computerspil og hygge inde; MEN også forårsrengøring af hele hytten!
  Og da flere af de små cafeer og restauranter i vores område har valgt at lukke midlertidigt og derfor både mister indtjening og brænder inde med en masse mad, har vi besluttet at tage imod deres tilbud om at bestille og hente mad de næste par dage – win win situation på kort sigt.
  Ingen grund til panik; men mange af os har personer i vores nærmeste familie og omgangskreds, som vi skal passe ekstra godt på, og derfor skal vi tænke os godt om, også i alle de små gøremål i hverdagen.

  Svar
 • Henrik V Blunck

  12/03/2020 at 12:00

  Du har så ret, Line. Jeg skrev faktisk om det på bloggen her til morgen:
  “Det sørgelige ved dette er, at det illustrerer en egoisme, som simpelthen er så nedslående! “Mig, mig, mig og mig” synes at være det primære fokus hos mange – ja, faktisk SÅ mange, at nyhederne her til morgen kunne fortælle, at Salling Group nærmest blev oversvømmet af hamstrende kunder i aftes…”

  Solidariteten er netop, at vi viser vores bedste side ved at HJÆLPE hvor vi kan, men også undlader at gå direkte imod de gode råd fra myndighederne. Jeg formoder, at regeringen vil lægge handling bag de gode intentioner om netop, at understøtte de små og mellemstore virksomheder, og her kommer naturligvis også freelancere ind i billedet.

  Det er kedeligt, når aftaler aflyses, men herfra skal lyde de varmeste ønsker for, at alt går vel med dig og dine – samt naturligvis de øvrige læsere af denne geniale blog.

  Svar
 • Janet/Livsmoden

  12/03/2020 at 11:38

  Vejr og virus kan vi ikke kontrollere.
  Vi kan derimod godt styre vores ageren og opførsel. Følg myndighedernes retningslinjer. Sammenhold, med afstand, og fælles ansvar for at begrænse smitten mest muligt, er midlet.

  Kh/Janet

  Svar
 • Mia Michala Cortsen

  12/03/2020 at 11:12

  Ja jeg er bioanalytiker/sygepl. Er ikke bange el. Panik🤔men i går ringede min ældste datter at nu var min svigersøn kommet i karantæne han havde haft møde med smittet kollega hvor han arb i THORM ,🤔ja der tænkte jeg nu er CODIV 19 meget tæt på mig & ikke mindst min ene datter & børnebørn🤔men De skal nok klare sener mere bekymret for mange andre i samfundet🙏🇩🇰

  Svar

Skriv et svar