• Home
 • /
 • Corona
 • /
 • Vi skal stadig passe på hinanden!

Vi skal stadig passe på hinanden!

Ferien er slut og arbejdet kalder igen. Og det er med mange sommerfugle i maven, at jeg går efteråret i møde. Corona spøger i den grad, og som mange andre frygter jeg, at der kommer en ny lockdown, så efterårets mange job, konferencer, foredrag eller for den sags skyld vores fitnesscamps i Spanien ikke kan gennemføres. Derfor dette kærlige og nødvendige opråb: Vi skal stadig passe på hinanden!

Mundbind og håndsprit ja tak!

Vi skal stadig passe på hinanden!

Nu også med mundbind

Jeg har selv købt mine første mundbind. Det er ubehageligt at gå med, især når brillerne dugger under masken. Men jeg ved godt, det er nødvendigt. Håndspritten har for længst fået sin faste plads i tasken, i bilen og ved hoveddøren. Og jeg går aldrig på indkøb uden at spritte af før og efter. Allerhelst tager jeg handsker på, hvis der er nogle i butikken.

Jeg holder afstand, og forsøger så vidt muligt at holde mig til en lille gruppe mennesker, just in case. Jeg hilser primært med albuen – også selvom jeg har krammet et par stykker, som jeg ikke skulle have gjort. For ja, det er svært!

Forleden downloadede jeg ’Smitte stop’ app’en – hellere gå med livrem og seler end at tage unødige risici. For ja, jeg er bange. Ikke for corona som sådan, men for konsekvenserne, hvis smittetallene stiger og dele af samfundet må lukke ned igen.

Forstår vi alvoren?

I min ferie var jeg et smut på Ærø. Det krævede en tur med færgen, og jeg blev ærligt talt chokeret over, hvor dårlige mange er til at holde afstand. Da færgen skulle i havn stimlede folk tæt sammen og masede sig frem uden at respektere den ene meter, som kan betyde så meget. Jeg bad selv flere om at holde afstand.

Vi skal stadig passe på hinanden!

Husk det nu!

Det bekymrer mig virkelig, om vi forstår alvoren i situationen. Spanien – hvor jeg har to camps i efteråret – risikerer igen at blive lukket land for os om lidt, ligesom det er blevet i Norge og Storbrittanien. Det er på ingen måde sjovt. Det er ramme alvor, og vi skal stadig passe på hinanden! Det er et fælles ansvar at undgå smitte – det er ikke kun tarveligt at slække på forsigtigheden nu. Det er efter min bedste opfattelse hensynsløst.

Mange danskere både musikere, teatrene, konference- og foredragsholdere er stadig hårdt ramt og venter på grønt lys. Det kommer kun, hvis smittetrykket ikke stiger mere.

Så kære dejlige mennesker: HUSK det nu!

Hold afstand

Brug håndsprit

Mundbind i offentlig transport

Undgå at kramme for mange

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

6 kommentarer

 • Mette

  07/08/2020 at 10:40

  Har du overvejet at regeringen selv har indført gratis adgang til færger til danske øer. En meget mærkelig ting at gøre, da det naturligt vil give overfyldte færger. Så det er nok der du skal rette skytset imod.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/08/2020 at 10:51

   Hej Mette.

   Ja, men derfor skal mennesker jo stadig udvise de rette hensyn til hinanden – som fx. ikke at mase sig sammen ved udgangen, i køen, på trapper mv. Den opfordring HAR vi jo fået.

   KH Line

   Svar
 • Pernille

  04/08/2020 at 21:29

  Kære Line dine ord er så rigtige og kloge, gid de må spredes som mælkebøtter.
  Vi trænger til at vores folkevalgte træder op, og giver befolkningen en påmindelse om alvorligheden.
  Ville ønske at dygtige kommunikationsfolk med viden om nodging, ville blive benyttet, i kampen om at få Danmark til at forstå. Er undrende over den kommunikation som foregår, alt for spredt og utydelig.
  Nu har vi i måneder hørt at mundbind ikke har effekt, det er forståeligt at nogle undrer sig over, at samme personer nu siger det “ kan være en god ide”
  Jeg må dagligt bede folk holde afstand, nu begynder de også at overfuse mig, når jeg beder om det. Trist!

  Svar
 • Lene Dahl Jørgensen

  04/08/2020 at 12:04

  Kære Line

  Du rammer helt spot on. Masker er ikke fantastisk at gå med, men vi må bare indse at det er prisen for at bevare vores frihed i denne tid. Jeg bor i Spanien og går hellere end gerne med maske selv i 30. Gr varme, hvis det kan være med til at holde styr på smittetallene og vores samfund åben. Er slet ikke i tvivl om at jeg kommer til at medbringe et mindre Arsenal af masker, når turen går til DK. Kh. Lene

  Svar
 • Kim Gundelach

  04/08/2020 at 11:33

  Hej Line
  Godt indlæg. Har købt mundbind for længe siden og bruger det når det er passende. Min søn fik halvdelen med da han vendte tilbage til London hvor han arbejder. Håber der kommer flere indlæg i diverse TV-aviser om at nu må vi tage os sammen igen – afstand, afspritning ingen kram, mundbind hvor det er på sin plads
  Desværre er der for mange der brokker sig uden at se på sig selv eller tænke sig om – f.eks. var jeg med molslinjen og 98% bar ikke mundbind meget få holdt afstand, men brokke sig over at der var for mange med det kunne man. Det er åbenbart svært for dansken at tænke sig om og agere derefter. Det er som om at alt skal skæres ud i pap før vi forstår det

  Svar
  • Karina

   05/08/2020 at 18:56

   Der har du ret..alt skal skæres ud i pap,desværre..
   Aner ikke hvor mange hug og himmelvendte øjne jeg får..når jeg tager bussen ..fordi jeg bærer mundbind og refleksvest..
   Vi bor ved stærkt traffikeret vej hvor folk kører råddent…så det på med vest for mig og min datter samt mundbind…ja ja det er ikke kønt men i do not care…safety first at all times 🥰

   Svar

Skriv et svar