Mine 10 bedste leveregler

Mine 10 bedste leveregler

Jeg får af og til mails og kommentarer fra mennesker om min indstilling til livet. Nogle føler sig provokeret, når jeg hylder livet og forsøger at være positiv i min tilgang til det, og de opfatter mig en som forkælet kvinde, der aldrig har oplevet livets barske sider. Mens andre elsker de positive input og bruger dem som inspiration i deres eget liv. Derfor kære følgere har jeg nedfældet: Mine 10 bedste leveregler

10 gode grunde til at elske 50'erne

Smil og du får smil tilbage!

Jeg besluttede for nogle år siden, at jeg ville tage JA-hatten på hver dag. Det betyder ikke, at det altid er lige nemt at slå øjnene op og synes, at livet er fantastisk. Jeg har og har haft mine kriser og udfordringer i livet ligesom alle andre: Skilsmisse, dødsfald, sygdom, stress, fyringer, retssager og uvenskab med mennesker, jeg holder af. Men siden jeg rejste mig og kom videre efter min stress sygemelding for 3 år siden, har jeg forsøgt at justere mit mentale kompas.

Hvem har ansvaret?

For hvem bærer ansvaret for, hvordan jeg har det, og om jeg trives?

Når jeg tænker mig godt om, er svaret: Det gør jeg  selv. Der vil selvfølgelig altid være ubekendte og dark horses i vores liv, men ligegyldigt hvordan vi vender og drejer det, har vores egen mentale indstilling og ressourcer stor indflydelse på, hvordan vi kommer ud på den anden side. Er man syg og ulykkelig kan man jo vælge to tilgange: At begræde sin situation og føle sig elendig. Eller man kan anerkende situationen og forsøge at få det bedste ud af det. Det sidste er svært. Men jeg ved af erfaring, at det hjælper en godt videre: At finde en mening selv med det meningsløse.

Du får den følelse du dyrker

Mine 10 bedste leveregler

Efterår er også smukt

Jeg har selv mærket, hvor meget min egen indstilling smitter af ikke kun på mig selv – men også på andre. Jeg har i et par år haft 6 sætninger stående på min opslagstavle herhjemme. De to vigtigste er dem her:

’Du får den følelse, du dyrker’ og ’Tænk positivt fra du vågner´.

Sætningerne minder mig dagligt om, hvilket ansvar jeg selv bærer for, at min dag bliver god. Min gamle mor på 80 år, som har været ramt af megen sygdom de senere år med hjerneblødninger og blodpropper, siger ofte: ’Åh, hvor føler jeg mig heldig og taknemmelig!’

Selvom hun ikke længere kan køre bil, lægge sengetøj på, knappe knapper og heller ikke husker så godt, så ser hun på det positive: At hun lever og stort set kan klare sig selv derhjemme. Mange andre i hendes situation ville måske hænge med hovedet. Hvad ser vi: Osten eller hullerne i den?

Det er så nemt at forfalde til tristesse, bitterhed, skuffelse og måske endda vrede. Måske fordi det meste af det, vi læser, ser og hører, er sure opstød og klagesange om alt mellem himmel og jord. Og de negative følelser nærer kun dårlig karma. I en travl hverdag kan det være svært at huske på at mærke efter. Ligesom det kan være svært at se lyst på tingene. Men det er lige præcis det, vi skal.

Du får som sagt de 5 første af mine 10 leveregler i dag. Dem, jeg har indstillet mit personlige og mentale kompas efter.

Mine 10 bedste leveregler

1)Forkæl dig selv hver dag – gå en tur – træn – køb blomster – få massage – ansigtsbehandling

2)Ros dig selv og giv dig selv et skulderklap, hver gang du lykkedes med noget

3)Smil – og du får smil tilbage

4)Vær glad – du bestemmer selv dit humør

5)Tæl til 10 hvis noget irriterer og du har lyst til at fare i flint

6)Find en mening også med det meningsløse

7)Slip din dårlige samvittighed

8)Vær mod andre, som du ønsker, de skal være mod dig

9)Vær til stede i nuet med dem, du elsker – og sluk mobilen af og til

10)Mind dig selv om de 3 bedste ting, der er sket hver dag, inden du går i seng

 

Hvad er DINE bedste leveregler. Del dem gerne med os andre – og rigtig dejlig dag.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

22 kommentarer

 • Valhildur Anderson

  18/07/2019 at 02:08

  Kære Line.
  Jeg nyder dit positive livssyn og du har så evig ret, det er ikke altid nemt. Jeg har med årene fået rigtig meget brugbart værktøj…..fra folk jeg har mødt, oplevelser både gode og hårde. Det første skridt på min vej var at tilgive. Tilgive min fortid med alt den indebar og siden tilgive migselv. Det gav frihed til at omfavne dagen i dag og se frem til den fremtid jeg kunne få. Finde det positive i hver dag jeg får gør det så meget nemmere at smile. Jeg deltog sidste år i en udfordring som hed 30 days of happiness…..utroligt hvor meget alting ændrer sig når man er “tvunget” til at finde bare een (selv den mindste) ting der gør en glad, helt inde i sjælen.
  En af mange gode sætninger jeg har fået som gave og bruger jævnligt er denne:
  Har du et problem du kan løse, hvorfor bekymre dig.
  Har du et problem du ikke kan løse,
  hvorfor bekymre dig.
  Knus og tak herfra kolde Australien, men solen skinner så vi smiler 😊

  Svar
 • Vips

  17/07/2019 at 22:01

  Jeg forsøger at efterleve denne her: worrying won’t stop the bad stuff from happening – it just prevents you from enjoying the good.

  Svar
 • Kirsten V

  17/07/2019 at 13:47

  De er nærmest identiske med mine leveregler (hvis jeg havde skrevet dem ned) Jeg har dog også en 11’isch: Pyt med hvad de andre mener, så længe det ikke er noget der påvirker dem…..

  Svar
    • Christina varta

     18/07/2019 at 00:28

     Hej Line 😊
     Er vild med din blog 😀
     Og ses næste gang du laver event i Spanien ( anbefalet af en veninde 😀) så ses vi .

     Mine leveregler er ( mange )

     Always look on the bright side of life .

     Elsk dig selv, før du elsker din næste ..😘

     Lad aldrig andres dårlige humør blive dit . Flyt dig væk fra det .

     Behandl andre, som du selv vil behandles😊

     Gør noget godt for dig selv hver dag 😀

     Husk alle mennesker er lige , men født med forskellige muligheder …

     Skønhed kommer indefra 😍

     Mine sønner synes jeg er blevet lidt “ skør “ på mine gamle ( 51 år ) dage.
     Det er jeg ikke , nyder bare hver dag, der bliver mig givet 🙏🙏👊

     Rejs dig op og kom videre , elsker den sætning 🙈😀❤️

     Og jo , har haft stres , modgang og hårde tider…
     Men livet er for de levende og jeg prøver hver dag, at gøre dagen bedre for dem omkring mig ❤️ For det giver mig dobbelt så meget glæde 😊❤️#elsker livet

     Svar
 • Anne Marie

  17/07/2019 at 13:42

  Hej Line!
  Ih, hvor har du ret.
  Count youre blessings! Mådke en cliche’ men ikke desto mindre mit livsmotto 😊

  Den kloge Maya Angelou sagde engang:
  At the end of the day people won’t remember what you said or did, they will remember how you made them feel”.

  Svar
   • Susanne Kattrup Dam

    18/07/2019 at 09:05

    Kære Line,
    Uden at være 100% sikker på hvad Nis mener – så gætter jeg på, at han mener:
    Hvis du ikke skifter retning, så ender du der, hvor du er på vej hen.
    Forstået sådan, at hvis du synes dit job ikke giver dig nok eller er for hårdt eller noget tredje, så ændrer det forhold sig jo ikke så længe du bliver ved med at møde på det arbejde – du må skifte retning for at komme et andet sted hen.
    mvh/Susanne

    Svar
 • Mette hannesbo

  16/07/2019 at 22:49

  Jeg vælger at omgås folk der giver mig energi.

  Fokus på det jeg ønsker,ikke det modsatte.

  Hvad andre tænker om mig, er deres sag.

  Jeg vil tale til mig selv,som jeg taler til andre.

  Det er nogle af “mine” sætninger,som jeg pt er ved at skrive i en notesbog,som et led i at blive mere selvkærlig,en bog jeg vil læse og skrive i ,med små gode sætninger,og ønsker for mig.

  Svar
 • Leif

  16/07/2019 at 18:06

  Tak for de ti.
  Nr 8 er jeg for længst holdt op med at følge. (Den med at behandle andre, som man selv vil behandles af dem.)

  Jeg prøver nemlig at være mod andre, som DE gerne vil have, at jeg skal være mod dem. IKKE som JEG gerne vil være mod dem. Uden at det går ud over mig selv, naturligvis.

  Mennesker er forskellige. Nogle vil helst spørges til hele tiden, andre vil helst være i fred meget af tiden. Sidstnævnte ville man gøre stressede og sikkert hurtigt irritable, hvis man kontaktede dem hele tiden.

  Derfor prøver jeg at fornemme, hvordan andre mennesker gerne vil behandles. Og tilstræber så at holde mig til dét, indtil jeg fornemmer noget andet.

  Når nogle mennesker siger: “Jeg siger tingene, som de er”,
  kan jeg godt finde på at svare “Næææh, du siger tingene, som du ser dem”.

  Og så vil jeg foreslå en råd nummer 11. Det hjælper mig tit.
  Råd nr 11: “Lav dig en kæmpe stor PYT-knap. Og brug den tit.”

  Svar
 • Gitte

  16/07/2019 at 13:51

  Jeg har lært, at hvis man ikke kan sige noget pænt, så skal man tie stille. Det gælder også alle dem, som kommenterer negativt på dine indlæg. Det er fedt at blive mindet om,at man oftest selv kan vælge om man er positiv. Fortsæt bare med at være inspirator for os andre 😊

  Svar
 • Lars østergaard

  16/07/2019 at 12:24

  1-5+8 er kendte og ligetil. 6 og 7 og 10 er nye og rigtig gode, tak!!!
  9 nytter ikke så meget, hvis modparten ikke slukker😞

  Svar
   • Inge Wie Nielsen

    21/07/2019 at 15:00

    Hej Line…
    Leveregel nr. 6
    Hele mit liv har jeg søgt efter mening, men min erfaring på baggrund af nogle samme ting som dine er at man ikke altid skal søge mening, måske er der ingen.
    Livet består af tilfældigheder og vi er kun en del af noget større som vi ingen indflydelse har på. Vi kan kun forsøge at tage ansvar for vores egen lille brik i puslespillet.
    Så for mig er nr. 6 udskiftet med der er ikke altid en mening med omstændighederne, men det giver mening for mig at acceptere dette.

    Giver det mening?

    Svar
 • Inge Sunke Jakobsen

  16/07/2019 at 12:22

  Tak for god energi -vi kender alle sætningen at græsset er grønnest hos naboen men jeg hørte denne forleden – græsset er grønnest der hvor du vander det.

  Svar

Skriv et svar