Gode råd til dig med rosacea

Det kræver mod at starte forfra!

Jeg har selv prøvet det. Og jeg har aldrig fortrudt et sekund. Jeg har stadig sommerfugle i maven over det fra tid til anden, når jeg bliver usikker på min kurs. Og i dag kan jeg sige med erfaringens tyngde: Det kræver mod at starte forfra!

‘Mor’ i rollen som underviser

Jeg hjalp en ven for nogen tid siden. En ven som på halvandet år havde vendt op og ned på sit liv: Arbejdslivet, privatlivet, boligsituationen. ALT. Jeg er ikke coach på nogen måde – men jeg lovede at lægge ører til historien og hjælpe med at fastholde kursen. Man kan nå langt bare ved at lytte og stille spørgsmål. Og når man, som min ven og jeg selv har truffet store livsbeslutninger, så dukker de store spørgsmål og tvivlen naturligt op under vejs:

Traf jeg den rigtige beslutning?

Hvad var det, jeg ville opnå?

Har jeg opnået det?

Og hvordan kommer jeg tættere på mit ’mål’ og holder en sikker kurs?

Jeg startede selv på et professionelt coachingforløb i foråret hos en af landets dygtigste erhvervscoaches– Charlotte Mandrup. Jeg er stadig undervejs, men hvert eneste møde fylder mig med sprudlende energi. De giver mig en masse svar –  men stiller mig også en masse spørgsmål, hvorfor jeg gør, som jeg gør. Og hvordan jeg kan gøre tingene anderledes.

De 10 vindere er fundet

En bog der er værd at læse, hvis man vil ændre kurs

Noget af det, Charlotte er optaget af, er, hvad der DRIVER mennesker. Hun udgav i foråret bogen ’Mig A/S – min 3.karriere, som på mange måder handler om lige præcis mig og min gode ven. Os, der stopper op midtvejs i livet og gør sig tanker om livet og arbejdslivet. Hun har bl.a. udfordret mig på:  Bruger jeg min tid rigtigt? Jagter jeg det rigtige mål? Hvad er mit ’kald’ mit ‘hvorfor’? Spørgsmål, som jeg tænker vi ALLE burde stille os selv med jævne mellemrum.

Det med at finde sit ‘hvorfor’ er sværere, end man tror. Men det nytter, for der sker noget med os her midt i livet. Det, der før var så vigtigt, er  pludselig knap så vigtigt: Status, penge, størrelsen på hus og bil, uret på håndleddet – jeg kunne blive ved. Men HANDLER vi på følelsen? Gør vi noget ved det?

Nogle mennesker må som jeg HELT ud over kanten. Andre gør som min ven: Stopper op i tide og lægger en plan og gennemfører den punkt for punkt. Og ved I hvad: Der er noget befriende ved at være her midt i livet, hvor vi på samme tid kan se tilbage og frem på vores arbejdsliv. Hvad har jeg opnået? Laver jeg det, jeg vil og som giver mening? Har jeg den frihed, jeg ønsker mig. Kort sagt: Er jeg tilfreds, og er jeg der, hvor jeg gerne vil være.

Jeg er i hvert fald lykkelig for, hvor jeg er lige nu. Også selvom jeg har været bange undervejs og stadig bliver grebet af en følelse af angst. Det kræver både MOD og en masse ’FARVEL’, når man siger goddag til noget nyt. Mange vælger trygheden og bliver hængende i det liv, de har, og risikerer at miste sig selv.

Som det slidte men kloge Søren Kirkegaard citat lyder:

At vove er at miste fodfæste for en stund. Ikke at vove er at miste sig selv.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

9 kommentarer

 • Mina Iranzad

  22/07/2019 at 11:07

  Kære Line. Mange tak for endnu et godt indlæg. Det er dejligt, du deler dine erfaringer. Og ja, det kræver i den grad M O D at starte på ny. Jeg er selv i gang med den samme proces. Det er ikke let, men jeg vil ikke bytte for en million. Alt det bedste til dig. Kh. Mina

  Svar
 • teleselskaber

  21/07/2019 at 15:38

  Hej Line, jeg vil rigtig gerne ud af hamsterhjulet, men er bange for jeg mister sikkerhedsnettet, har du nogle gode råd? Føler ikke villa volvo og vovse var livet alligevel, det koster for meget på den anden side, man knokler sig selv ihjel

  Svar
 • Bo Exsteen Holberg

  21/07/2019 at 11:56

  Hej Line.
  Dit opslag ramte lige plet på mig. Opsagde mit job uden at have min comforot zone på plads, det var et spring som jeg bare måtte tage. Har fået luft og nyt job, og ja mit hjerte føler det rigtige med min beslutning. Som jeg føler så må man springe ud i verden i livet.
  Var forresten ham der tog sig kærligt af jer da din hund blev overfaldet på Bryggen for et par år siden, og er glad for at alt gik godt med den. Namaste fra mig.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   21/07/2019 at 12:31

   Hej Bo.

   Tillykke !!!! 🙏🏻🙌🏻

   Og tak for hjælpen dengang – en dag jeg og min søn ALDRIG glemmer. Og heller ikke Gumle.

   Kh Line

   Svar
 • Mogens

  19/07/2019 at 16:56

  Kære Line!
  Rigtig fin post. Og jeg er helt enig.
  Er selv brudt ud af hamsterhjulet og andre bindinger. Har valg et minimalistisk liv med mulighed for at rejse ud i verden. Oplever – som den største udfordring – at familie og venner “dømmer” min nye livsstil som mærkelig. Og det generer mig, når mine nærmeste ikke “bakker op”.

  Svar
 • Hanne Bang

  19/07/2019 at 13:32

  Kære Line
  Jeg læser af og til dine indlæg og oplæg og synes, at de både er gode og brugbare. Dine indlæg emmer af troværdighed, autencitet, relevans og vigtige refleksioner til eftertanke.

  Svar

Skriv et svar