For 10.gang New York here I come!

For 10.gang New York here I come!

Jeg har udlængsel – det har jeg tit. Og derfor slår jeg til, når muligheden er der for at stikke af. Det er den nu. Og når du læser disse linjer, sidder jeg i et fly på vej over Atlanten. For 10.gang New York here I come!

New York here I come!Og det er jo intet mindre end et jubilæum, der må fejres! Mit ærinde derovre er flere. Jeg har et par interessante møder, og når man som jeg kan medbringe sit mobile kontor, så det ekstra fristende at stikke af. Min yngste er tilmed i ’the city that never sleeps’ med sin gymnasieklasse. Og hvis jeg er heldig, ser jeg ham tirsdag aften, inden de fortsætter til Washington DC.

Jeg har alle dage haft et ’crush on’ New York, siden jeg satte mine ben i The Big Apple for første gang som 23-årig studine. Jeg arbejdede hele sommeren i en sommerlejr for børn i New Jersey og havde en ugentlig fridag. Den brugte jeg ofte på at tage med bussen til New York – og nogle gange på at besøge min amerikanske veninde Jeanne og hendes familie på Long Island. Hende skulle jeg også have besøgt denne gang. Men min dejlige veninde gennem mere end 30 år døde desværre efter kort tids sygdom for 14 dage siden. Så det er faktisk meget vemodigt. Jeg må nøjes med at besøge hendes gravsted og lægge en blomst. Og det vil jeg, for hun VAR min og drengenes amerikanske familie.

New York er aldrig kedelig

New York here I come!Det er min 10.gang i New York. Men ligegyldigt hvor mange gange, jeg har besøgt byen, så bliver det aldrig kedeligt. Der er mange ting, jeg endnu ikke har oplevet, og meget som jeg har set om og om igen: Central Park, the High Line, Meatpacking Disctrict, SoHo, Eastside, Brooklyn, Greenwich Village, Lower Manhattan, Times Square, World Trade Center, South Street Sea Port – jeg ELSKER bare den by og dens mange ansigter.

Hvis jeg skal udpege nogle favoritter, så er det Bryant Park, lige bag New York Library (som også er en favorit), Washington Square og Union Square – især når der er marked om lørdagen. Parkerne i New York er noget helt særligt bl.a., fordi de er et vidunderligt afbræk fra byens vanvittige liv og trængsel.

Denne gang skal jeg besøge en god ven i Brooklyn Heights, som bor tæt på det ikoniske Brooklyn Heights Promenade. Jeg har pakket løbetøjet, og min plan er, at hver morgen skal starte med en løbetur der. Om jeg glæder mig ? Jeg kan næsten ikke være i min krop af begejstring! Forestil dig at løbe med udsigt til Manhattan skyline. Jeg er dælme en heldig kvinde.

Der skal også arbejdes

New York here I come!På min ‘to do’ denne gang står også minimum 4 timers arbejde hver dag. Jeg skal skrive blogindlæg, forberede og skrive manuskript til 2 konferencer i næste uge, men at kunne sidde med udsigt til Frihedsguinden og skrive er jo ingen sag.

Jeg drømmer om at komme i teater på Broadway – det er længe siden, og så måske ud og høre lidt musik. I weekenden planlægger vi at tage nordpå ud af byen, hvor langt vi når, må tiden vise.

Husk, vi bestemmer selv, hvordan vi vil bruge vores tid og penge. Jeg har truffet en vigtig beslutning om, at dette skal være muligt. Hellere skrue ned på bil og dyr livsstil og opleve lidt mere.

Har I forslag til noget, jeg skal se eller lave  i New York denne gang – så kom gerne med nogle bud.

Du kan se et par af mine andre rejseindlæg fra New York her:

New York – jeg er vild med dig! , Fødselsdag i New York , Det er aldrig for sent at tænke stort

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

10 kommentarer

 • Lone

  14/03/2019 at 07:24

  NYC er også min favoritby. Jeg kan anbefale Tenement Museum, hvis du ikke har været der. Det er der hvor immigranterne boede da de kom til NY og man kan få nogle meget spændende guidede ture i området og se boliger, hvor de boede. Fortsat god tur🗽🌞

  Svar
 • Henrik V Blunck

  12/03/2019 at 18:37

  Rigtig god fornøjelse over there. 🙂
  Jeg er, som gammel Frank Sinatra-fan, nødt til at nævne hans sang New York New York – et pletskud, man aldrig glemmer.
  “When you can make it there, you’ll make it anywhere” er en lille omskrivning, der så fint matcher med din gode energi.
  Nyd det! 🙂

  Svar
 • Lone

  12/03/2019 at 17:14

  Hej Line
  Jeg vil ønske dig en rigtig dejlig tur i New York – jeg vil følge dig på sidelinjen og læse dine indlæg og se dine billeder.
  Du må ikke blive væk for længe – jeg savner min TT makker 🙂
  Nu vil jeg sætte mig i bilen og høre dine podcast om overgangsalder – har hørt de første 2 og de er super gode.
  KH Lone

  Svar
 • Lone Hymøller

  12/03/2019 at 17:09

  Hej Line
  N.Y. er min favoritby 🤩🌇🗽
  Der er så mange spændende steder i byen.
  Jeg drømmer om at tage derover og være der i nogle uger og udforske nogle af bydelene.
  Dejligt, at du har mulighed for at bo hos en bekendt. Ellers byen jo dyr at bo i.
  Læser gerne med her på din blog.
  Rigtig god ferie over there 🙌🏻🤗☀️

  Svar
 • Jeannette Stigaard

  12/03/2019 at 14:38

  Hej Line.

  Lyder herligt med en tur til NY! 😄
  Min mand og jeg skal også afsted til maj og jeg leder efter et godt hotel. Hvilket hotel skal du mon bo på? 😄

  Rigtig god ferie! ☀️

  Kh. Jeannette Stigaard

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   12/03/2019 at 15:47

   Hej Jeanette.

   Jeg skal bo hos en ven denne gang… Men sidst boede vi super godt og centralt på Park Avenue. 3 minutters gang fra Grand Central, 5th Avenue og Bryant park.
   Det hed Ibero Star. Jeg fik et godt tilbud på Secret Escapes, som jeg faktisk ofte benytter mig af. Der er der gerne tilbud med morgenmad mv.

   KH
   Line

   Svar
 • Nina Haslund

  12/03/2019 at 13:56

  Kære Line,
  Glæder mig til at følge din tur. JA NY er fantastisk ! Du skal prøve at spise morgenmad hos Jack’s Wife Freda på 224 Lafayette St. Pragtfuldt sted 😊
  Rigtig god tur. 🛫
  De bedste hilsener

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   12/03/2019 at 15:51

   Hej Nina.

   Det lyder som noget, jeg bestemt må prøve ! Men det bliver nok til frokost, da jeg bor i Brooklyn denne gang.

   KH
   Line

   Svar

Skriv et svar