Paris here I come!

Paris here I come!

Det har været en kæmpe beslutning. Jeg ved ikke, om jeg har truffet den rette. Men jeg har ladet hjertet bestemme over fornuften. Jeg har budt på min drømmelejlighed i byernes by. Og hvis alt går vel: Paris, here I come!

Findes det rigtige tidspunkt?

Paris here I come

Min måske kommende udsigt

Jeg har endevendt alle brikker. Muligheder og umuligheder. Siden jeg startede søgningen på min drøm er renten fordoblet. Og alt er blevet dyrere – el, mad, lån! Jeg har kørt med livrem og seler og betalt uvildige for råd og vejledning.

Min skønne dansk-franske advokat sagde for nogen tid siden: Line, jeg har været boligadvokat i 30 år. Der er altid en økonomisk krise, rentestigninger eller en krig, der gør os bange… Men mursten plejer at holde værdien.

Min uvildige økonomiske rådgiver siger det samme. Så nu gør jeg det: byder på min drømme ‘pied a terre’ i Paris – et hjem væk fra hjem!

Hvad skal jeg i Paris?

Siden jeg var ung studine på Gl. Hellerup Gymnasium og øvede franske remser og læste ‘Maigret’ og den Lille Prins, har jeg drømt om at bo i byernes by. Jeg har læst fransk på universitetet i mine unge år – inden det ruster helt, skal det bruges. Og jeg vil rejse og leve, mens jeg kan.

Jeg kunne vælge Sydspanien, Nord- eller Syditalien eller et sommerhus i Danmark. Men jeg er og bliver frankofil, så skal jeg lytte til mit hjerte – må det blive Paris. Og mit arbejde er mobilt – om jeg skriver fra spisebordet i Gentofte eller i Paris gør ikke den store forskel. Corona har lært os arbejdsdisciplin på hjemmekontoret (den havde jeg i forvejen), og virtuelle møder er lige så almindelige som de fysiske.

Har jeg råd?

Paris here I come!

Et lille vue i ‘min’ stue

Det store spørgsmål er altid pengene. Og hvad fravælger jeg ved at købe en lille lejlighed i Paris? Det ved jeg ikke, men jeg ved, hvad jeg vælger til. En drøm. Et eventyr. Et kreativt fristed. En feriebolig for mig og min familie. Frihed. Og byernes by lige for mine fødder.

Endda midt i mit elskede Latinerkvarter fuld af charme, parker, restauranter, kultur og historie. Det sitrer af spænding i min krop og sommerfuglene flyver lystigt rundt.

Og jo, jeg ved godt, der er krig i Europa. At renterne stiger. Usikkerheden er voldsom. Inflationen den højeste ever – men som jeg skrev til en af min insta-venner: Hellere spise vandgrød i Paris end i Gentofte.

Jeg føler mig heldig!

 

Andre indlæg om Paris: Vil du med på mit franske eventyr

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

24 kommentarer

 • Henrik V Blunck

  15/05/2022 at 10:31

  Er så glad på dine vegne – kæmpe tillykke med beslutningen. Det skal nok blive rigtig godt, og hvor er det dog en fed konstatering du slutter af med, for det er så sandt: selv vandgrød smager bedre i Paris end herhjemme… 🙂

  Svar
 • Rosa

  14/05/2022 at 09:37

  Krydser fingre for at lejligheden bliver din og at du kan nyde livet i Paris på “rigtig”. Så enig i hvordan du tænker, at leve livet og sin drøm at bare springe ud i det, det kommer at blive så godt.
  Held og lykke søde Line.

  Svar
 • Ester

  12/05/2022 at 16:14

  Hej Line. Hvor er det fedt, du som frankofil, udlever drømmen om en lejlighed i Paris. Nyd byernes by og spise en masse fruite de Mer. Held og Lykke med projektet🤗

  Svar
 • Vibeke Silke Guldager

  12/05/2022 at 14:54

  Kæmpe tillykke med at springe ud i det. Det er så inspirerende at læse, og jeg krydser ALT for at lejligheden bliver din.
  Jeg er helt enig i at livet er her og nu. Selv er jeg 56 år har jeg det på samme måde som dig, livet er nu og det skal favnes på bedst mulig måde. Drømme nåes ikke i sofaen 🙂

  Held og lykke seje modige dig

  Kh Vibeke SIlke

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/05/2022 at 15:50

   Tak Vibeke….

   Jeg har virkelig også skulle tag mod til mig… MEN Nu har jeg gjort det… Og verden venter.

   KH
   Line

   Svar
 • tina/mormormedstiletter

  11/05/2022 at 18:38

  HVOR ER DET FEDT FOR DIG!!
  Hvis muligheden er der, skal du altid følge dit hjerte. Måske går det godt, måske ikke, men det vigtige er, at du GØR det!
  Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke med dit Parisiske eventyr og håber, det vil give dig 1000-vis af lykkelige stunder, lige der i den by, som du elsker så højt og jeg vil glæde mig vildt til at få lov at følge med på sidelinjen;-)
  Jeg lever jo selv mit liv i to lande – DK og Spanien – og ELSKER at have muligheden. Friheden til at leve min drøm, er det allervigtigste:-)

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/05/2022 at 15:50

   Præcis TIna.

   Måske går det fantastisk – måske ikke… Men hey, jeg forsøgte.
   Tak for ordene.

   KH
   Line

   Svar
 • Birgitte

  11/05/2022 at 17:50

  Hej Line 😀

  Hatten af for dig 👍🏻 Jeg ville ønske jeg havde dit mod. Har kigget og kigget sommerhus og under Corona er priser jo kun gået en vej ☝🏻Og inden man fik vendt skråen (ligesom Inger Støjberg sagde) så var de væk.

  Men håbet er der endnu. Vil jo helst lave en god handel også 🙈🤣

  Håber du bliver i DK?

  Held og lykke med det 😍

  Dbh

  Birgitte

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/05/2022 at 15:51

   Hej Birgitte.

   Ja, det er så sandt… Derfor tog jeg også en hurtig men velovervejet beslutning inden renterne havner i skyen.
   Nu krydser jeg bare fingre.

   KH
   Line

   Svar
 • Tina Jakobsen

  11/05/2022 at 13:57

  Kære Line,
  Åhhh jeg håber det hele lykkedes for dig for vi skal huske at leve mens vi gør det….livet bliver ikke genudsendt.
  Paris er fantastisk ! Jeg krydser fingre for at det hele falder på plads.
  Mange hilsener Tina

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/05/2022 at 15:53

   Hej TIna.

   Nej, du har så ret. Livet er NU og HER. OG vi skal leve det på den måde.

   KH
   Line

   Svar
 • Hanne Holm

  11/05/2022 at 12:07

  Kære Line

  Jeg vil ikke skrive så meget andet end Wauuuu hvor lyder det super dejligt, og hvor blev jeg i godt humør af at læse det du har skrevet. Ønsker alt godt for dig i Paris 🇨🇵
  De bedste hilsner fra Hanne

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/05/2022 at 15:53

   Hej Hanne.

   Tak – men alle jeres hilsner gør mig glad og bestyrker mig i, at jeg har gjort det rette.

   KH
   Line

   Svar
 • Helle Skaarup

  11/05/2022 at 11:25

  Kære Line
  Flot spring! Enhver til efterfølgelse.
  Vi lever kun så kort og skal gerne prøve alt, hvad hjertet begærer.
  Held og lykke med springet. Jeg beundrer dig meget!
  Jeg glæder mig til at følge dig i det franske. Elsker også Paris og fransk.
  Kærlig hilsen
  Helle

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/05/2022 at 15:55

   Hej Helle.

   Tak – jeg er så taknemmelig over at det er muligt. Men igen – så klapper jeg mig selv på skulderen, for det er jo mig selv, der har gjort det muligt !

   Vi kan alle, hvis bare vi tør.

   KH
   Line

   Svar
 • Mona Ekenberg

  11/05/2022 at 11:23

  Håber 🙏🏻 lejligheden bliver din. Stuen ser mega hyggelig ud. Forstår godt dine overvejelser. Har det på samme måde. Sommetider må man tage en dyb indånding og springe ud med ens drøm. Vi lever kun en gang og en bolig i en attraktiv storby tror jeg ikke er den største risiko, at tage.
  Held og lykke
  Mona Ekenberg

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/05/2022 at 15:55

   Hej Mona.

   Ja, og det sjove er, når vi trækker vejret så føles det allerede bedre. Jeg ville have haft det værre, hvis jeg ikke havde udlevet min drømt.

   KH
   Line

   Svar
 • Joan

  11/05/2022 at 10:40

  Hej Line
  Håber for dig at lejligheden bliver din,ja nogle gange skal man jo bare springe ud i det
  og udleve de drømme man har,Paris er jo heller ikke den billigste by både at bo og leve
  i,men alt hvad man gør her i livet er jo prioteringer så neddrosler man jo på andre ting
  For at kunne gøre noget andet,kan selvfølgelig godt forstå dine evt tanker da du jo som
  jeg forstår det er alene om købet,har selv nogle venner der har lejlighed i udlandet og som
  har valgt at udleje nogle uger om året,det giver jo lidt ekstra at gøre med økonomisk.
  det bliver sjovt at følge din videre færd,held og Lykke med det.✈️🌞

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/05/2022 at 15:56

   Hej Joan.

   Nemlig, og som jeg skriver…. Hellere vandgrød i Paris end i Gentofte.

   Griner!!!

   KH
   Line

   Svar

Skriv et svar