NewYork

New York – jeg er vild med dig!


Empire State glimter ude i horisonten. Vi er lige landet i New York og mangler kun sidste del af turen med tog til Manhattan.

Rejsen herover fik en lidt kaotisk start, for jeg slog en stor flig af en tand ligesom taxaen kom! Lidt træls at rende rundt med en skarp og følsom heksetand over here. Men jeg skal jo ligesom ikke kysse nogen – så det går nok.

Hotellet er dyrt som ALT er i New York, men det også i top med 2 store queen beds – perfekt til mor og to sønner. 3 minutters gang fra 5th Avenue, Empire State og Grand Central. Vi føler os nærmest i turisthimlen.

Vi startede dagen med træning i hotellets fitnesscenter min ældste og jeg. Han kvitterede med et af de sjældne komplimenter: “du har gode guns mor”. Jeg smiler stadig.

Derefter blev det brun morgenmad – altså rigtig amerikansk brunch med french toast, pancakes , scrambled eggs og bacon – bare lige for at glæde fedtdepoterne her i december. Man sku jo nødig gå ned på kalorier!

Vi fik dog forbrændt en del af dem på dagens 10 km tur gennem en utrolig hyggeligt dekoreret New York. Lygtepælene i byens parker har sløjfer på – og mange steder lokker julemarkeder med alt fra brændte mandler til hjemløse hunde “for adoption”. Det var nok ikke gået i København.

Mangfoldighed beskriver allerbedst byen, og selvom vi har været her før, kører vi ALDRIG død – selv når vi passerer Empire State og Flatiron bygningen med dansk islæt for Gud ved hvilken gang.

Målet idag var en tur gennem The Village, Soho og Tribeca til Ground Zero og det næsten nyåbnede Westfield shopping mall, der som en stor hvid metal ørn med spredte vinger, afrunder mindeparken for de mange tusinder, der mistede livet ved 9/11.

Det mest unikke på stedet er “livets træ”, der som det eneste træ overlevede terrorhandlingen. Det stod idag med spændsige, mørkegule blade – som et livskraftigt symbol på livet. Selv mine drenge elsker denne historie og symbolikken i den.

Vi undgik selve memorial museet – og den kilometerlange kø derind. Vi besøgte det første interimistiske museum for mange år siden, hvor de efterladte kom og fældede tårer mellem genstande fundet i murbrokkerne og beretninger fra de overlevende. Og vi var enige om, at det, vi oplevede dengang, var så stærkt, at det skal stå alene.

Vi tog lige Westfield shoppingcenter – men med 10 km i fødderne var det begrænset, hvad selv drengede orkede i de lækre men dyre butikker. Det trick kan anbefales.

En kæmpe amerikansk steak på the Benjamin rundede dagen af – det er vidunderligt at være på tur med sine store børn.

More to come.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

Skriv et svar