• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Alder er mere end bare et tal!
Alder er mere end bare et tal!

Alder er mere end bare et tal!

Jeg har længe gået og tænkt over, hvorfor det skurrer i ørerne, når folk bruger vendingen: ’Alder er bare et tal’. Det lyder jo vældig rart og politisk korrekt i disse diversitets-tider. Men det passer alligevel ikke helt. For alder er mere end bare et tal!

Alder fortæller jo noget om, HVOR vi er i livet fra den dag, vi blev presset ud i verden efter ni måneder i mors lune badekar. Alder er alt det, der har formet os og gjort os til dem, vi er. Det vi tænker, og måden vi handler på.

Alder er summen af liv levet

Alder er bare et tal!

Vi har gjort alder til noget farligt og ligegyldigt

Jeg synes faktisk, det er trist, at vi har gjort alder til noget ligegyldigt, noget tabubelagt, vi helst ikke må snakke om, og i værste fald noget problematisk. For kære følgere: Der er så mange lag i alder.

Alder er:

-Levet liv

-Kærlighed givet og modtaget

-Bekymringer gennemlevet

-Glæder

-Opture og nedture

-Oplevelser

-Lærte ’lektier’

-Ægteskaber

-Skilsmisser

-Sygdom

-Erfaringer

Alder er summen af alt det, som vores liv har budt og bragt os. Og derfor er det ikke bare et tal. Jo ældre vi er og bliver, jo mere har vi lært om livet og os selv. Og hvis vi ellers var reflekterende væsner, så kunne vi navigere gennem det voksne livs storme, som en kyndig kaptajn navigerer sit skib gennem smulte vande. Sådan er det ikke altid i praksis. Og erfaringer kan sjældent videregives, de skal leves. Derfor lytter vores børn heller ikke altid til os – de er nødt til at afprøve livet selv, med os forældre som ’livreddere’, hvis det går galt. Jeg skrev for et par år siden indlægget ’10 ting jeg godt ville ha’ vidst, da jeg var ung’, der meget godt summer det op. Det kan du læse her, hvis du har lyst.

Jeg er stolt af min alder

Alder er mere end bare et tal!

Line 13 år

Men når alt kommer til alt, så ville jeg ikke undvære en eneste af de erfaringer, mit liv har bragt mig. Ikke at jeg synes, at de alle har været nådige og rare, men de har gjort mig til det menneske, jeg er. Så når andre spørger mig: Hvor gammel er du? Så svarer jeg stolt: Jeg er 58. Jeg er stolt af min alder. Jeg er glad for min alder også selvom, der i dag er kortere til enden end til begyndelsen.

Så når nogen fremover siger til mig: Alder er bare et tal, så vil jeg med stolthed sige: Nej, alder er en del af den, jeg er.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

19 kommentarer

 • Jane Hansen

  01/03/2020 at 16:07

  Alder og erfaring kan ikke stå alene!
  Det handler ikke altid om den biologiske alder, men det man kommer i ‘livsrygsækken’ og ikke mindst hvordan og hvorfor. Jeg bliver 59 år til september, og er i gang med mit speciale på en cand.it.. da jeg startede studiet for 1,5 år siden troede mine medstuderende at jeg var læreren fordi jeg havde det modne look. Nej, jeg går i gang med studiet fordi det er et krav hvis man vil være med hvor det er sjovt. Jeg underviser på ungdomsuddannelserne på 11. År efter 30 år i det private. Min pointe er, erfaring kål suppleres med det nyeste..

  Svar
 • Henrik

  01/03/2020 at 13:35

  Politiken undersøgte nyligt de sidste 4 års ansættelser i blandt andet Finansministeriet
  Af de 277 ansættelser var de 215 personer mellem 19-29 år og 1 (siger og skriver ÉN) person var over 50 …
  Så alder er bare et tal …?

  Det ærgerlige er at Politiken ikke rigtigt har oplyst hvordan det ser ud i Beskæftigelsesministeriet – det er her Peter Hummelgaard mener at Netto er løsningen på alle job jobsøgendes udfordringer. For der har han selv arbejdet … (som ungarbejder)

  Til gengæld har Morten Bødskov, der har ansvaret for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen (dækker over 180.000 ansatte i staten), at “det skal der gøres noget ved”
  Men et er at sige, noget andet er …

  http://www.facebook.com/politiken/posts/10159338900288294

  Svar
 • Ulrik Meinert-Medici

  29/02/2020 at 10:11

  Kære LIne

  Jeg er lodret uenig. Alder er i min verden præcis kun et tal. Der er mennesker der har levet et fuldt liv som 25 årige, og der er mennesker der ikke har fjernet sig fra sofaen i en alder af 60.

  Livet, og hvad vi gør med det er ekstremt individuelt, og hvad vi får ud af det, kan ikke sættes i perspektiv til, hvor lang tid vi har haft det.

  Svar
 • Bent Mathiasen

  14/02/2020 at 15:14

  Jo større bevidsthed vi opnår på vores nuværende livsfase, jo større effekt har vores viden og erfaring i vores handlinger for at opnå et meningsfyldt og indholdsrigt liv!

  Svar
 • Conni Sommer

  02/02/2020 at 19:25

  Tusinde tak Line.
  Hvor er det godt skrevet.
  Alder er et talt. Ofte sagt.
  Det vil jeg ændre. Livet har haft ruscheture. Skilsmisser.
  Akvorlige sygdomme. Rejst mig op igen. Heldigvis positiv.
  Lykkelig med 2 Børnebørn som har hver især gjort mig til Oldemor indenfor 3 år.
  Fylder 75 til august.
  Vh Conni Sommer 😉

  Svar
 • Stina

  02/02/2020 at 19:03

  Jeg er så enig, Line! Hvis vi ikke vil forholde os til menneskers reelle alder, er vi med til at styrke aldersdiskriminationen og tabuerne omkring alder. At alder bare er et tal er noget vrøvl, det er indlysende at der er forskel på at være fx 15 og 75 – det ene behøver ikke være bedre end det andet, men forskelligt er det, og det må vi gerne se i øjnene.
  Tak fordi du bringer det op 😊

  Svar
 • Lise Kaadach

  02/02/2020 at 18:00

  Kære Line
  Du har så ret ❤️
  Egentlig har jeg altid tænkt og sagt om alder – det er kun på papiret.
  Jeg har glædet mig til at blive 30, 40, 50 og 60 – nu er jeg 65 og still going strong. Hver alder har sin charme.
  Jeg har skrevet om alder vs. job engang sidste år fordi det irriterede mig, at alderen forhindrer mig og mange andre i at få et job – jeg tror der er grunden, men ved det jo ikke – virksomhederne vil ikke svare på det, det er deres tab 😉
  De kan jo få bagen på komedie, det er jo ikke lovligt at sige højt. Når jeg ringer og spørger efter et afslag, er svaret IKKE: vi har fravalgt dig pga. din alder, men der var liiige en der havde lidt mere end dig i bagagen.
  Hvorfor ikke tænke: en person, der sikkert har prøvet lidt af hvert og har fundet tiden til at
  Nå pyt – jeg er kommet op af hullet igen, har 3 skøøøønne døtre og svigersønner og ikke mindst et pragtfuldt barnebarn – som jeg nu har tid til at nyde ind i mellem jobsøgning og det gør jeg og hvem ved, måske starter jeg op igen som iværksætter.
  Alderen er faktisk skøn – er blevet tålmodig som bare…… og der er næsten ikke noget, der kan ødelægge min dag mere.
  De bedste hilsner
  Lise ❤️

  Svar
 • Helle Josephine

  02/02/2020 at 14:45

  Super blog du har Line🙏

  Jeg bliver 60 år om nogle dage, og er stolt over at være kommet så langt. Jeg har meget med i rygsækken på godt og ondt, og det er jo netop det der er mig😘

  👍 for alle os “ gamle” 😘

  God søndag fra Josephine

  Svar
 • Henning Neldeborg

  02/02/2020 at 13:18

  Alder er så meget, men også bare et tal. Jo vi har alle oplevet, levet, erfaret og indrette vores liv derefter. Nogen synes “gamle” som 40-årrige mens andre virker ungdommelige som 80-årrige, så det er vel egentlig i den sammenhæng det er rimeligt at sige, at alder bare er et tal. Vi er forskellige uanset alder, men alder anvendes jo også flittigt, når nogen skal putte hinanden i kasser for at få overblik over deres egen styring af det koncept de kalder livet …..

  Svar
 • Jan Kolling

  02/02/2020 at 11:42

  Hej Line.
  Sidder i samme øjeblik og invitere til min 50 års fødselsdag. Da du slår dette opslag om alder op. Jeg kan sagtens følge dig, men jeg vil så tilføje, som en sagen til mig “er du ikke blevet voksen når du når 50, så bliver du nok heller ikke” og ja vi er jo ikke ældre end vi selv gør os.
  Tak for en masse gode opslag.
  Vh. Jan Kolling

  Svar
 • Vibeke

  02/02/2020 at 11:33

  Jeg kunne ikke være mere enig!!! Står selv på tærsklen til mit næste årti – version 5.0 – har aldrig taget mig selv mere alvorligt og anerkendt mig selv mere, end jeg gør nu.
  Jeg måtte revurdere efter en alvorlig eksistentiel krise for snart 6 år siden, angst, depression og hele svineriet…
  Det har sateme været hele turen værd, jeg står skarpere fysisk og mentalt end nogensinde. Jeg er modnet af min modgang, valgte meget bevidst at tage imod muligheden for forandring, der blev mig givet.
  Fik gravet dybt ned og bygget op igen, nu står den autentiske mig, som jeg elsker og ærer.
  Go solskinsdag og kærlighed
  Vibeke

  Svar
 • Lis Andersen

  02/02/2020 at 11:28

  Jeg fok for nogle dage siden en invitation til en 60 års fødselsdag hvor der på forsiden af kortet stod:
  “Alle taler om alder – nogen kalder det en “dom”. Jeg kalder det udvikling , og jeg har snart udviklet mig i 60 år”

  Det er da rigtigt, og vi udvikler os da stadig, og selv om man er plus 60, er vi da mange, der er lige så nysgerrige på tilværelsens udfordringer, som vi altid har været.
  Tak for nogle gode indlæg og betragtninger

  Svar
  • Annette

   02/02/2020 at 18:14

   Tak kære Line
   For endnu et godt skriv fra dig ❤ og ja alder er præcis en del af den jeg er 😄❤ og jeg er stolt af mine 56 år

   Svar

Skriv et svar