Kun 3 år til de f...... 60

Kun 3 år til de f…… 60!

Lad mig slå det fast som det allerførste: Jeg elsker min alder !  Men i morgen er en af de dage, mange kvinder elsker eller hader. Den dag hvor, der føjes et år til på alderskontoen. Og når jeg slår øjnene op i morgen – ja, så er der kun 3 år til de f…… 60!

3 år fra de 60!

Sidste års fødselsdagsfest

Jeg fylder altså 57 i morgen, og jeg har sat 15 kvinder stævne for at markere det, men jeg synes egentlig ikke, at alderen trykker endnu. Der er mange gode ting ved at være rundet de 50, som jeg skrev om samme tid sidste år her på bloggen. Men jeg ville lyve, hvis det ikke gav et stik af ’puh – er du nu nået hertil’. For om 3 år runder jeg jo så 60. Og DET er underligt.

På mange måder har jeg det, som da jeg var 30,40 og 50. Kroppen knirker måske en anelse. Der er flyttet lidt flere grå hår og rynker ind alle vegne. Min ældste er flyttet ud og har efterladt mig med oceaner af ekstra tid til mig selv, og den yngste er sjældent hjemme – sådan som det skal være!

Min pensionsopsparing er på vej til det, jeg satte som mål for nogle år siden. Jeg har de materielle ting, jeg stort set drømmer om – lige bortset fra lejligheden i Paris og New York, og en 4-hjulstrækker i indkørslen. Men alligevel er der noget med det tal.

Der er nu principielt kun 10 år tilbage, før jeg kan få Folkepension og tage på Seniorrejser med Ældresagen til Harzen. Og det er sgu skræmmende. Jeg har lige googlet, hvad forskellen er på at fylde 50 og 60 i håb om at finde lidt opmuntring på nettet. Men så faldt jeg over en artikel i Videnskab.dk  om, hvornår vi topper i livet. Og desværre: Der er ikke meget at glæde sig til. Faktisk ser det skidt ud rent videnskabeligt fra 50-69.

 

3 år til de 60!

Sådan vil jeg også se ud, når jeg bliver 80!

Det eneste, vi topper på i 50’erne, er i rollen som gode chefer (synd ikke flere kvinder har en lederstilling så!). Og i hastigheden på, hvor hurtigt kræftsvulster i brystet vokser. NOT nice. Først når vi runder de 69 lysner det – så topper vores tilfredshed med livet ifølge undersøgelsen.

Jeg tror, jeg vil gøre som smukke, dygtige 80-årige Susse Wold, der i min avis i går siger:

‘Lev dit liv, glem din alder!’  Og hun har jo ret i,  at det at blive gammel er den eneste måde at få et langt liv på! Det har jeg tænkt mig at blive ligesom Susse.

Jeg håber, at mine veninder vil sparke mig kærligt, festligt og solidt ind i mit 58.år i morgen. Jeg har inviteret til cocktail-party med fuld knald på rommen, musikken og italiensk antipasti.

For det er tidløst – sådan som jeg selv gerne vil være.

 

 

 

 

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

14 kommentarer

 • Pia

  16/12/2018 at 13:39

  Til min søster, som er ca. 10 år yngre end mig, har jeg sagt… “nyd 30’erne, det er det bedste årti. Så kom min angst for 40’erne. Da jeg kunne se enden på dem, sagde jeg til min søster “nyd 40’erne, de er meget bedre end 30’erne. Nu er jeg næsten halvvejs i 50’erne… og må sige, de er heller ikke tossede. Det er som om, at hvert årti har sit at byde på…sin fase i livet. Det er som om den mentale del følger med i årtierne…heldigvis. Så er der så bare kroppens forandringer og skavanker, der skal sluges 😏
  Tillykke med din fødselsdag 🇩🇰 ☺️

  Kh Pia

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  08/12/2018 at 12:01

  Kære Line
  Blandt mange gode oplevelser i år var der også en mindeværdig og herlig aften i dit fortryllende selskab ved det fine arrangement i Det Fynske Madhus på Aulbjerghus i marts måned.
  Du ønskes hjertelig tillykke med fødselsdagen og alt det bedste fremover!
  KH, Erik

  Svar
 • Freddy Rex

  07/12/2018 at 18:32

  Tillykke med dagen var det 50 du skrev husk det er ikke alle forundt at blive gammel
  Hilsen Freddy Rex

  Svar
 • Vibeke Rosenfeldt Thomsen

  07/12/2018 at 15:05

  Kære Line. Jeg synes ikke du skal være urolig for 60’erne. Hvert årti er forskelligt, og det er med til at give os et mangfoldigt liv. Når man ser ud som du gør, er der i hvert fald ingen grund til bekymring. De rynker som kommer, er skabt til den alder du har – det er jo ikke rynker som er kommet af dårlig livsstil og misbrug af forskellig art – det er rynker som fortæller om et liv som bare er levet. Når man kommer hen i denne ende af livet, er det vigtigste at man holder sygdom fra døren. Hvis man kan det, er 60’erne og videre frem også skønne år. Tillykke med fødselsdagen og ha’ en skøn fest.
  Kærlig hilsen V

  Svar
 • Marianne Kron

  07/12/2018 at 14:55

  Allerførst tillykke med dagen i morgen søde Line. Dernæst skal du prøve at vende det hele på hovedet.
  Dit udseende, dit helbred, din livsindsigt er magiske faktorer ligegyldig hvor lang tid du har levet.
  Tænk på alternativet 🤪 Du er her lige nu – og er du heldig er du her også om 10 – 20 og 30 år.
  Kvindemagiens intentensitet stiger undervejs. Jeg vågede først at anerkende mine intuitive og shamanske energier da jeg var over 60. Og tro mig – det er ren magi at mærke sin urkraft.
  Nyd din dag – du er jo selv fyldt af magi❤️😊👍🌀

  Svar
 • Henrik V Blunck

  07/12/2018 at 13:50

  Stort tillykke med de 57 i morgen. Håber I får en knaldgod fest. Det fortjener du.
  Nu hvor jeg husker du skrev, at vi gerne måtte pifte efter dig, så tag det helt roligt. Du er knivskarp, og vi pifter i mange år endnu… 😉 Mere af Susse Wolds tankegang, for ja, alder ER kun et tal. Vi er mange læsere, der drømmer om bare at have halvt så meget energi som du udviser i de opgaver du tager fat på.
  Giv den gas i morgen – og nyd første dag i dit nye år 🙂

  Svar
 • birgitte

  07/12/2018 at 12:45

  Hej Line; Til lykke med dagen. Jeg bliver 64 næste gang – kan få folkepension som 66½ årig som reglerne er nu 😉 men jeg var tjenestemand, så jeg kunne stoppe med at arbejde tidligere. Jeg stoppede 1. oktober i år – dvs. jeg har nu lidt over to måneders erfaring med at være på pension. Helt ærligt – det er det bedste, jeg har gjort for mig selv i mange år. Jeg nyder at vågne, når jeg er udhvilet – i stedet for at blive vækket af et ur. Jeg mærker efter, hvad jeg har lyst til at foretage mig, læser, laver mad til fryseren, ser film i biografen, kommer ud i naturen og så “ordner” jeg alt muligt – som jeg jeg lige synes. Bare glæd dig – ingen grund til bekymring. God fødselsdag.

  Svar
 • Randi

  07/12/2018 at 12:38

  Hej Line.
  Stort Tillykke med fødselsdagen i morgen🇩🇰🥂🍕.
  Håber du får en fantastisk dag med pigerne.
  Hvis det kan trøste runder jeg også de 60, men allerede nu til februar 🤭🥴.
  MEN, du har ret, , rynkerne vælter frem alle vegne.
  MEN til gengæld vil jeg sige, at jeg har aldrig været så fit (på det område)og haft det så godt som nu…..
  traskede i øvrigt (med lidt løb) godt og vel en marathon i tirsdags 🏃🏻‍♀️
  UDEN pause….så frygt ikke de 60. Mine ældre veninder siger ligeså🤗
  NB: du må ha forkert foto på bloggen, for hende jeg ser der har jo ingen rynker 😉

  Svar
 • Susanne dybdahl

  07/12/2018 at 12:14

  Hej Line

  Tillykke med føs’dagen 🙂 hvad gør det, at blive ældre, når du ser ud som du gør 😊🎂

  🇩🇰 Susanne

  Svar

Skriv et svar