• Home
  • /
  • Alder
  • /
  • 50’erne og 60’erne er det nye sort!
Min spanske kvindelejr

50’erne og 60’erne er det nye sort!

De næste 4 søndage hylder jeg kvinder og alder her på bloggen. 4 kvinder deler DERES historie om at være kvinde 45+. GLÆD dig. Som jeg skrev forleden vil jeg fremover have Jer på banen til at fortælle om JERES liv og tanker her på bloggen. Måske læste du for nylig mit indlæg om alle 10 bedste grunde til at elske 50’erne. Hvis ikke gentager jeg dem i dag. Kære skønne mennesker. Det er fredag og 50’erne og 60’erne er det nye sort!

10 gode grunde til at elske 50'erne

Lad os bare favne vores alder!

Faktisk er jeg jo selv i slutningen af 50’erne. Men jeg har ikke tænkt mig at gå i panik af den grund. For jeg fornemmer allerede på dem, der har meldt sig som gæstebloggere, at næste årti har masser af godt at byde på. Det kan godt være, at brysterne er flyttet sydpå. Håret har mistet lidt af farven. Og kroppen af og til værker. Men ærligt – der er mange ANDRE gode grunde til at elske vores alder.

Min dygtige og kloge coach Charlotte Mandrup, spurgte mig tidligere i år, om jeg kunne komme på et ord, (og det måtte ikke være SENIOR – som er et ord, jeg hader), der beskriver, HVEM vi er som generation, og det der kendetegner os og vores liv. Ligesom vi har generation X og Y kom jeg til at tænke på bogstavet V… Og nej der er intet politisk i det her.

Jeg tror vi er generation V for:

Velstående – Velnærede – Veluddannede – Vellønnede – Vise – Vedholdne – Voksne – Velovervejede, Veltrænede og som en tilføjede i en kommentar på bloggen Vidende.

50'erne og 60'erne er det nye sort!

Vi kan også klæde, som vi vil!

Jeg elsker selv at være lige præcis her i livet, som jeg også tidligere har skrevet om her. Og jeg nægter at lade mig kyse af andre, der trækker det negative alderskort. Jeg kan heller ikke miste humøret af de ’sure tosser’, der føler sig provokeret af min positive holdning og sender mails, hvor de kalder os ’gamle madammer, der burde indse at livet slut – som en skrev: ’Dem der lever lykkeligt skal dø’ som en slags dommedagsprofeti… Jo jo, den slags kommentarer kommer jævnligt. Jeg vælger bare at slette dem.

I stedet vifter jeg igen med de 10 bedste grunde til at ELSKE 50’erne.. 50’erne og 60’erne er det nye sort! Print dem ud og sæt dem på opslagstavlen – til de dage hvor alderen trykker, og du lige skal mindes om at….. .

1.Vi har FRIHED. Vores børn er store og er måske flyttet hjemmefra.

2.Vi har ERFARING, som kun livet og alderen kan udstyre os med

3.Vi har styr på ØKONOMIEN – mange har i hvert fald nok til at leve godt

4.Vi MANGLER ikke noget – hverken mad, sko eller tøj

5.Vi ved, hvad vil vi VIL og IKKE VIL

6.Vi finder os ikke i BULLSHIT – hverken fra arbejdsgivere, ægtefæller eller venner

7.Vi SKYLDER ikke nogen noget – med mindre vi selv ønsker det

8.Vi er SUNDE og VELHOLDTE

9.Vi TØR sige vores mening og leve som vi ønsker

10.Vi er LIGEGLADE med, hvad andre tænker om os

Hav en vidunderlig pinse – og husk at læse Dorthe Rozalia historie på søndag om, hvordan HUN forberedte sig til at blive 50!

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

35 kommentarer

Skriv et svar