• Home
  • /
  • Corona
  • /
  • 5 gode råd til hverdagen under corona!
5 gode råd til hverdagen under corona!

5 gode råd til hverdagen under corona!

Af Sara Franck & Line Baun Danielsen: Hverdagen er vendt fuldstændig på hovedet for alle! Rutiner, ”plejer” og vaner er sat ud af spil! Sara og jeg har forsøgt at samle de allerbedste råd til, hvordan vi normaliserer hverdagen og bevarer overblikket i en turbulent tid. Her giver vi dig 5 gode råd til  hverdagen under corona!

5 gode råd til hverdagen under corona!

Sara Franck fra ‘Det lille Marketinghus- i Hillerød

Sara og jeg har mødt hinanden virtuelt netop på grund af corona. Sara skrev til mig på Instagram og spurgte kækt: Hvad kan jeg gøre for dig ! Hun er selvstændig, som jeg, og driver et mindre marketingbureau i Hillerød – Det lille marketing hus .

Sara og jeg ’tjekker ind’ med hinanden hver eller hver anden morgen mellem kl. 9 og 10.

Vi vender lige, hvordan det ser ud med opgaver, ideer og tanker. Og ærligt – det er helt vidunderligt at snakke med en, som ved hvordan det er at sidde alene og bære hele ansvaret og alle bekymringerne.

Vores formål er at støtte hinanden – selvom vi ikke kender hinanden privat. Og helt konkret holder vi hinanden oppe på at få ting fra hånden og ikke forfalde til ’lediggang’ i solskin. Vi sparrer også med hinandens om ideer og opgaver.

Kort sagt alt det man plejer at gøre, hvis man har kolleger rundt om sig.

Vi har samlet vores 5 bedste råd til at skabe struktur på hverdagen under corona.

 

1.TO-DO-LISTEN – banal og enkel 

5 gode råd til hverdagen under corona!

Sara’s datters to-do liste

Skemaer og planer lugter måske fælt af skole. Men det er et kanon værktøj til at få styr på hverdagen som nu. Lav en ugeplan eller to-do-liste. Start med det du skal lave de næste par dage. Skriv det ned på et stykke papir, brug din digitale kalender, din telefon eller skriv på dit køleskab. To-do-listen vil hjælpe dig med at bevare overblikket og dit fokus – og det øger også din effektivitet! Og vigtigst – den giver dig ro!

En to-do-liste er ikke kun for voksne! Saras datter på 11 gør også brug af to-do i en tid, hvor skolen foregår hjemme. Og her er det blandt andet vigtigt at have planlagt pauser og telefon-tid.

Skriv både stort og småt på planen. Gåturen, løbeturen, frokosten, møder, opgaver og hvem du skal tale med i dag. Fra dag til dag vil du mærke, at din to-do bliver en trofast ven og et fast holdepunkt. Vi mennesker kan godt lide fremdrift og får energi af at krydse af. En følelse af at have udrettet, hvad du planlagde, giver selvværd.

To-do-listen giver dig ro i maven og struktur på hverdagen – og det har vi selvstændige brug for nu.

2.SKEMAER ER OGSÅ FOR VOKSNE

Du kan med fordel inddele dagen, så du ligefrem har et SKEMA, hvor du afsætter et konkret antal timer til fx kontorarbejde (fakturering, mails, telefontid) og kreativitet. Særligt nu har vi ekstra tid til at bruge på udvikling, tænke ud af boksen – kort sagt være fremadrettede og kreative.

Bare kom i gang, der er ikke noget rigtig eller forkert find det format, der passer dig. I den situation vi alle står i lige nu, vil vores to-do-lister være en blanding af arbejde, skole, fritid, familie og bekendte – kort sagt det der omgiver os.

3.SÆT TID PÅ TINGENE

Prøv at estimere, hvor lang tid en ting, et emne eller en opgave varer. Du skal ikke planlægge din tid 100% – der vil altid komme noget uforudset til, så gør plads til det – en 80% planlægning er anbefalelsesværdig.

 4.CHECK IN

Mange er lige nu i chok, i krise og i frygt for fremtiden. Det er vi også. Så derfor er råd nr. 4:  Find én at checke-in med hver dag.

Aftal et kort møde, Facetime eller ring. Mange netværk samles og opstår på både LinkedIn, Facebook og Instagram. Specielt for selvstændige kan det at være ”alene” pludselig føles meget ”alene”. Vi har alle brug for venner, sparringspartnere og netværk. Så sidder du alene, så få lavet en ”check-in-aftale” og sæt på din to-do-liste. Ligesom vi har gjort. Det virker!

5.RUND DAGEN AF

Rund dagen af med at se tilbage på, hvad du har opnået. Ros dig selv for det du har nået. Giv dig selv et fysisk skulderklap. Og reflektér over, hvad du gjorde godt, og hvad du kan gøre bedre i morgen. Og skriv det på morgendagens to-do-liste.

Keep up the spirit! Ræk hånden frem til en i dit netværk. Vi skal bruge hinanden, for vi er alle i en ny situation. Du må meget gerne dele DINE forslag til, hvordan hverdagen kan fungere bedre i disse tider.

På søndag skriver jeg om, hvad vi kan bruge Coronakrisen til – om noget. Har du input, så send dem gerne!

Tidligere corona indlæg:

Kom stærk og fit gennem corona

Kan man være rigtig eller forkert i coronatider?

Vi var midt i vores drøm – så kom corona

SOS de selvstændige kalder verden

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

Skriv et svar