• Home
 • /
 • Corona
 • /
 • Giv dine lokale virksomheder en hånd!
Giv dine lokale virksomheder en hånd!

Giv dine lokale virksomheder en hånd!

Mange vigtige virksomheder har det svært under corona. Det kan være dit lokale fitnesscenter, konsulentvirksomheder, restauranter, din lokale biograf – din nabos arbejdsplads eller måske din egen. En af mine veninder har startet et fantastisk initiativ, hvor vi hjælper hinanden og danske arbejdspladser gennem corona. Der hvor hjælpepakkerne ikke rækker eller stopper lige om lidt. Så hvis du vil gøre en forskel så giv dine lokale virksomheder en hånd!

Initiativet hedder Red Bixen, og det er tre kvinder, der står bag med krudt i rumpetten og som har beskæftiget sig med alt fra iværksætteri, ledelse til HR. Jeg bad min veninde skrive om det. Læs og ræk hånden ud, så vi kan hjælpe de arbejdspladser, som stadig hiver efter vejret:

Af Gitte Haaning Høj:

Giv dine lokale virksomheder en hjælpende hånd!

Mine veninde og initiativtager Gitte Haaning Høj

For nogle virksomheder er situationen ved at være stabil og lyset for enden af tunnelen kan skimtes.

Regeringens hjælpepakker har gjort en stor forskel for mange, men desværre er der fortsat vigtige og sunde virksomheder, som frygter for fremtiden. Virksomheder, som igennem få eller mange år har defineret og haft betydning for lokalområdet risikerer at måtte lukke, og det vil få store konsekvenser for både samfund, kommune, nærmiljø, ejere og ansatte.

Jeg er sammen med to andre erhvervskvinder gået sammen om dette indsamlings initiativ, som kan hjælpe og bakke op om nogle af de gode og seje virksomheder, som fortsat er nervøse for fremtiden.

Red Bixen

Giv dine lokale virksomheder en hjælpende hånd!

Initiativtager til Red Bixen Tina Kepka

Red Bixen er en platform, hvor mindre virksomheder kan modtage donationer fra borgere og andre virksomheder, som kan undvære lidt. Og DU kan også selv indstille virksomheder, som du synes at få økonomisk opbakning.

På platformen kan du fx donere til virksomheder i dit eget lokalområde eller gode virksomheder, som vi helst ikke vil være foruden og på den måde gøre en forskel.

Virksomhederne skal ikke betale pengene tilbage, og de skal heller ikke tilbagebetale med produkter eller ydelser. Derimod får alle, der giver et  bidrag mulighed for at deltage i foredrag med nogle af Danmarks dygtigste oplægsholdere, når vi igen må mødes i store forsamlinger. Fx. Har tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og Bestseller forfatteren og oplægsholderen Torben Wiese tilbudt at give gratis foredrag til alle, som donerer.

Du kan donere 100 kr., 200 kr., 500 kr., 1.000 kr. eller 2.000 kr. til specifikke virksomheder. Virksomhederne kan maksimalt få 50.000 kr., og der er sat en indsamlingsperiode på 30 dage pr. virksomhed. Beløbet, som indsamles, må virksomhederne bruge på det, de føler er mest presserende, og som forhåbentlig kan skabe en tro på fremtiden for både ejerne og eventuelt ansatte OG os som borgere.

En indsamling under kontrol

Giv dine lokale virksomheder en hjælpende hånd!

Initiativtager Natascha Wordolff

RED BIXENs tre initiativtagere har indgået et samarbejde med EY (revision) og SIRIUS advokater for at sikre, at de juridiske og regnskabsmæssige regler bliver overholdt, og at du ved, at dine penge havner det rette sted. Derudover bidrager Dansk Erhverv med at markedsføre initiativet overfor deres mange medlemmer.

Vi åbnede allerede den 20.maj for første del af RED BIXEN, og nu kan ALLE indstille virksomheder til donationer. Alle danskere, rådgivere, pengeinstitutter o.a. kan hjælpe med at sprede budskabet og indstille virksomheder. Mindre virksomheder, som på den lidt længere bane skuer større udfordringer end normalt og som virkelig fortjener opbakning fra omverdenen.

Giv dine lokale virksomheder en hjælpende hånd!

Så tænk over om du kender virksomheder, som fortjener denne opbakning og hjælp os med at indstille dem ved at klikke på linket her

Først fra imorgen kan du se, HVILKE virksomheder der er indstillet og DONERE et beløb. Det finder du på Red Bixen.dk

Vi gør det her frivilligt og håber at andre som os synes, at det er vigtigt, at vi hjælper hinanden under corona og dermed Danmark.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

 • Sara Franck

  02/06/2020 at 11:30

  Kære Line & initiativtagerne til RED BIXEN!
  Tak for en spændende og for mange små virksomheder en tiltrængt ide og mulighed. Jeg vil meget gerne være med til at sprede budskabet – jeg vil dele via LinkedIn/Facebook/Instagram. Kæmpe high five herfra. Rigtig god dag. Bedste hilsner fra Sara

  Svar

Skriv et svar