Der er lys for enden af mørket!

Der er lys for enden af mørket!

Det var jævndøgn i går. Årets allerkorteste og dermed mørkeste dag. Den 21.december markerer på den måde et fantastisk vendepunkt. Dagene bliver kun længere og lysere fra nu. Der er lys for enden af mørket!

Jeg tror, vi er mange, der føler os udfordret af corona, restriktioner, social afstand og usikkerhed over, hvor længe det her mon bliver ved. På en eller anden måde er jeg alligevel fortrøstningsfuld. Det er juleaften lige om lidt, og vaccinen mod corona er landet. Fra den 27.december begynder et massivt vaccinationsarbejde på landets plejehjem og blandt det udsatte sundhedspersonale. Det føles befriende og godt.

Selvfølgelig skal jeg vaccineres

Jeg kommer ikke selv med i første ’stik-bølge’, men så snart nogen står med kanylen, er jeg klar. For selvfølgelig skal jeg coronavaccineres! Jeg læser dog flere steder, at mange ikke ønsker at lade sig vaccinere.

Det synes, jeg er ikke bare ærgerligt, det er også bekymrende, for corona skal ikke have lov at ødelægge mere. Og helst ikke lang tid endnu. Pandemien har allerede haft store konsekvenser menneskeligt og økonomisk – for de ældre, de unge, for virksomhederne, samfundsøkonomien – ALT.

Jeg synes personligt, at man skal have meget gode grunde til ikke at lade sig vaccinere, når muligheden er der. Vi skal have stoppet denne pandemi. Vi skal have livet og verden tilbage. Drømmene, håbet, vores sociale liv.  Men det er jo bare MIN holdning.

Der er en mening med alting

Der er lys for enden af mørket!

FaceTime fest

Det kan være svært at se en større mening, når hele verden bliver ramt af en pandemi og tvinges til at lukke ned, som det er sket i år. Og jeg har også selv stillet spørgsmålstegn til nedlukningen undervejs. Men måske skal vi se på corona som et nødvendigt wake-up call til os som mennesker og forbrugere.

Meget af det, vi normalt tager for givet, er midlertidigt taget fra os: Friheden til at rejse, shoppe, forsamles, feste, gå på arbejde. Det er voldsomme indgreb i mennesker liv. Og vi er i den grad blevet testet på vores mentale habitus. Men corona har også givet også ny indsigt og lært os nye veje. Jeg sad forleden med 4 veninder og holdt zoom-fest. En af mine veninder har lige haft virtuel julefrokost med sit firma. Og jeg har holdt flere online-konferencer i løbet af året. Zoom, Facetime og andre online services har gjort, at vi kan kan mødes virtuelt – og samtidig bruge mindre tid på transport. Det er da win-win for den enkelte og i sidste ende for miljøet!

Vi har også været tvunget til at rykke sammen som familier, venner og veninder. Måske ikke det værste endda. Så når verden åbner, og vi igen kan færdes uden frygt, tror jeg, at vi kommer til værdsætte friheden på en ny måde.  Måske vil vi endda tænke os lidt mere om, være mere næstekærlige, nærværende og passe på hinanden.

Der er lys for enden af mørket!

Glædelig jul.

Andre indlæg om corona:

13 gode råd mod corona-kuller

10 ting corona har lært os

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

Skriv et svar