• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • 10 grunde til at jeg elsker 50’erne!
10 grunde til at jeg elsker 50'erne!

10 grunde til at jeg elsker 50’erne!

Det kan godt være, at brysterne og maven er flyttet sydpå. Håret har mistet lidt af farven. Manden er skiftet ud eller skredet op til flere gange. Og kroppen af og til værker. Men ærligt : Her er 10  grunde til at jeg elsker 50’erne!

Vi tilhører jo den sidste generation af mennesker i vores del af verden, der har oplevet livet uden farve-TV, mobiltelefoner, computere, induktionskomfurer og Facebook. Og den sidste generation, der har oplevet, mælken blive leveret til døren, haft skolegang om lørdagen, og set den første mand gå på månen.

Vi har set verden på en gang vokse og samtidig blive meget mindre. Vi har set de første kvinder blive direktører og premierministre… Og vi var de første til at smide BH’erne og opleve friheden til at dyrke sex uden bekymringer, da p-pillen kom.

Frihed og indsigt

10 grunde til at jeg elsker 50'erne!

Fire generationer ved søen – desværre er farmor her ikke mere

Jeg elsker selv at være lige præcis her i livet, som jeg også tidligere har skrevet om her . Vel oplever vi diskrimination , forfald, overgangsalder og de bekymringer, der relaterer sig til præcis alder. Men dybest set har vi nu opnået en frihed og indsigt på en masse områder, som vi ikke havde for bare få år siden, hvor børnene var små og ambitionerne om at levere det bedste på alle livets fronter var MÅLET og meningen med .

Og det leder mig til lige præcis de 10 gode grunde til at elske 50’erne – der hvor jeg og mange af jer er lige nu i livet.

1.Vi har FRIHED – Vores børn er store og er måske flyttet hjemmefra.

2.Vi har ERFARING, som kun livet og alderen kan udstyre os med

3.Vi har styr på ØKONOMIEN – mange har i hvert fald nok til at leve godt

4.Vi MANGLER ikke noget – eller i hvert fald ikke noget, der bekymrer

5.Vi ved, hvad vil vi VIL og IKKE VIL

6.Vi finder os ikke i BULLSHIT – hverken fra arbejdsgivere, ægtefæller eller venner

7.Vi SKYLDER ikke nogen noget – med mindre vi selv ønsker det

8.Vi er SUNDE og VELHOLDTE

9.Vi TØR sige vores mening og leve som vi ønsker

10.Vi er LIGEGLADE med, hvad andre tænker om os

Måske føler du ikke, at alle 10 grunde passer på dig. Men jeg er ret sikker på, at du vil nikke genkendende til flere af dem. Hvis ikke er det måske fordi, der er nogle ting, du burde overveje at ændre på. Jeg føler mig i hvert fald taknemmelig og fri, selvom der altid vil være dage, hvor jeg ikke springer jublende ud af sengen og synes ’life sucks’. Det er normalt – og jeg er i øvrigt den eneste, der kan gøre noget ved det.

Således mit opråb denne Store Bededag.

Hvad er dine bedste grunde til at elske 50’erne?

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

2 kommentarer

 • Henrik V Blunck

  03/08/2019 at 04:45

  Jeg elsker disse 10 punkts-lister, og der er altid så meget vi mænd også kan lære ved at læse med på din blog. Det er så livsbekræftende, at se, hvordan du håndterer aldersudfordringen, og jeg må jo ganske stilfærdigt konstatere, at du er en af de sprødeste kvinder i sin bedste alder.
  God weekend herfra.

  Svar
 • Leif Bent Christensen

  26/07/2019 at 16:52

  Alt ovenstående er helt rigtigt set og det kan man ikke sige så meget til. Men der ligger også det i det, at samfundet har ændret sig, således det hele er “topstyret” og man skal ikke tage stilling til noget som helst eller tænke, blot følge en ordre.
  Dem over 50 som er erfarne og kan tage hånd om opgaveløsninger/udførelse af en opgave, ja dem er man ikke så glad for, (hvis de tør at ændre på tingene og sige chefen imod). Jeg har altid personligt haft det godt med at give en opgave til en ansat, som så selv klarede resten uden min indblanding.Så “Line” du vil opdage at en selvstændig og knald hamrende dygtig persom som dig også er “ugleset” hos en evt. arbejdsgiver (desværre),

  Svar

Skriv et svar