• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Hvad er det bedste ved at være 50+?
Hvad er det bedste ved at være 50+!

Hvad er det bedste ved at være 50+?

Jeg får tit spørgsmålet af andre, som ikke har rundet det skarpe hjørne endnu. Hvad er det bedste ved at være 50+? Og helt ærligt, der er mange ting, selvom det at være midtvejs i livet til tider kan synes op ad bakke, hvis man leder efter kærligheden eller et job.

Jeg har efterhånden 8 års erfaring med at være i 50’erne. Og uden at lyde påtaget glad for min alder, så ER jeg faktisk ret tilfreds med at være lige præcis her i livet. Mit liv er næsten, som jeg gerne vil have det. Mit arbejde fylder det, jeg ønsker, det skal. Jeg har de mennesker omkring mig, som jeg holder af (lige fraregnet en dejlig mand). Jeg har fået de børn, jeg drømte om at få. Jeg er rask. Mine børn er raske. Jeg bor skønt et sted, hvor jeg elsker at være. Jeg har de materielle ting, jeg har brug for. Jeg drømmer stadig og sætter mig mål. Jeg er hverken rig eller fattig målt i penge. Men jeg er rig på livskvalitet og glæde.

Jeg er god nok!

Det bedste ved at være 50+Jeg føler stadig, at livet kærtegner mig og vil mig det godt. Vist blev TV-døren blev nok lukket for 10 år siden på landsdækkende TV pga. min alder, men ellers er ingen døre er lukket af den årsag. Kun dem jeg selv har valgt. Og noget af det vigtigste, alderen har givet mig er en ro, en erfaring og sikkerhed, jeg ikke havde før. Som yngre kunne jeg være usikker på, om jeg var god og dygtig nok. Og om jeg gjorde tingene godt nok – ikke mindst fagligt. Som jeg har skrevet om her.

Det martrede mig i mange år, at jeg ikke havde papir på, at jeg er journalist. Og jeg tvivlede på, om jeg var skarp og god nok til mit job. Det ved jeg i dag, at jeg var og er. Jeg er holdt op med at slå mig selv i hovedet med alt det, jeg er mindre god til, og det jeg ikke når.

Jeg klapper mig selv på skulderen!

I dag klapper jeg i stedet mig selv kærligt på skulderen, når jeg er lykkedes med noget og har gjort noget godt for mig selv. Et kærligt skulderklap efter løbeturen; når en kontrakt er i hus; eller når en kunde er tilfreds. At gøre det føles både dejligt og stort. Og det bringer lyst og smil på læben.

Hvad er det bedste ved at være 50+?

Frihed til at rejse!

Det bedste ved at være 50+ er at kunne se sig i spejlet og synes livet er ok! Også med de smilerynker, som livet og tiden har bragt, de fortæller jo også en historie om levet liv. Med kroppen, der selvom jeg holder mig godt, og jeg passer på den, bærer præg af at have født 2 børn og dyrket sport et langt liv. Lidt slidgigt hist og pist. Lidt hud, der har set strammere tider engang. Et par bryster der er flyttet lidt nedad – men som dog kan hejses på plads. Jeg kunne være ked af det og skamme mig over forfaldet. Det gør jeg ikke.

Det bedste ved at være 50+ er i det hele taget, at der ikke er noget at fortryde eller skamme sig over. Gjort er gjort. Sagt er Sagt. Og skam og dårlig samvittighed er fandens værk. Det indser man, når der er kortere til enden end til begyndelsen.

10 grunde til at elske 50’erne

Og det leder mig til 10 gode grunde til at elske 50’erne – der hvor jeg og mange af jer er lige nu i livet.

1.Vi har FRIHED – Vores børn er store og er måske flyttet hjemmefra.

2.Vi har ERFARING, som kun livet og alderen kan udstyre os med

3.Vi har styr på ØKONOMIEN – mange har i hvert fald nok til at leve godt

4.Vi MANGLER ikke noget – eller i hvert fald ikke noget, der bekymrer

5.Vi ved, hvad vil vi VIL og IKKE VIL

6.Vi finder os ikke i BULLSHIT – hverken fra arbejdsgivere, ægtefæller eller venner

7.Vi SKYLDER ikke nogen noget – med mindre vi selv ønsker det

8.Vi er SUNDE og VELHOLDTE

9.Vi TØR sige vores mening og leve som vi ønsker

10.Vi er LIGEGLADE med, hvad andre tænker om os

Måske føler du ikke, at alle 10 grunde passer på dig. Men jeg er ret sikker på, at du vil nikke genkendende til flere af dem. Hvis ikke er det måske fordi, der er nogle ting, du burde overveje at ændre på. Jeg føler mig i hvert fald taknemmelig og fri, selvom der altid vil være dage, hvor jeg ikke springer jublende ud af sengen og synes ’life sucks’. Det er normalt – og jeg er i øvrigt den eneste, der kan gøre noget ved det.

Hvad synes du er det bedste ved at være 50??

Indlægget blev udgivet første gang i 2017. Jeg genudgiver i januar nogle af de indlæg, som jeg tidligere har skrevet i ny-redigeret form.

Rigtig dejlig søndag.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

11 kommentarer

 • Dorthe

  01/02/2020 at 20:15

  Hej flot skrevet….Jeg er enig i at ved og holde hylsteret som du Line kalder det,nogenlunde stærkt så
  har og får vi det også bedre,og overkommer også livet bedre,vi ved godt det gør det med til og mindske livsstilsygdomme,og det behøver nemlig ikke og være og gå i fitnesscentre,jeg ved jeg ikke kommer afsted og så vil det være spild af penge,jeg er så heldig og bo et sted hvor de har sat maskiner op i naturen så når jeg går ture med min hund kan jeg lige tage et par ‘pauser’og træne der,det gør de flere og flere steder,det er simpelthen kanon…Jeg fik æggestokkekræft i Jan 19 (og blev 50 i juni)og det sætter lige livet på pause for en tid efter en lang operation (Med stomi) kemobehandling utallige undersøgelser på onkologisk og mave/tarm afd,så er jeg færdig for en tid,altså indtil næste kontrol,det har simpelthen fyldt så sindsygt meget og føler jeg var ved og blive en smule ja sindsyg nu skal jeg til og leve og tænker også at 50 erne kan da kun være og blive bedre,mange kvinder siger de hviler mere og bedre i sig selv og det tror jeg godt jeg kan komme til,jeg er sikker på at mine 50ere bliver vildt gode med alt hvad der er godt for mig,det handler jo i bund og grund om og kun gøre det der gør mig/os glad kun være sammen med mennesker der giver indhold i ens liv rejse og ellers hvad vi finder godt for os….Jeg har tidligere haft depressioner fik aldrig de børn jeg så gerne ville have og andre ting i mit liv som ikke har været så heldigt,har været negativ osv osv men jeg har lært at INTET kan ændre alt det vi skal igennem som mennesker uanset hvad,vi tager det med os og får det bedste ud af vores liv. Hov sikke en smøre 😍

  Svar
 • Maibritt

  24/01/2020 at 13:59

  Hej Line

  Er fuldstændig enig i din liste. Jeg vil dog lige tilføje børnebørnene, som virkelig er livets dessert. Så skønt at man kan nyde dem men også sige nej, der kan vi desværre ikke passe dem, der skal vi på weekend tur 🙂
  De fleste af os vil jo gerne lige se lidt bedre ud og tabe 5 kg, men vi ved også godt, at det ikke er det væsentlige i livet.
  God weekend
  KH Maibritt

  Svar
 • Arne Holst

  20/01/2020 at 12:22

  Hver alder har sin charme. Det gælder bare om at finde den. I min bog: “Til dig, der gerne vil have ET GODT LIV” har jeg også et indlælg om alder. Jeg citerer et par linier: “Nyd din alder.
  Der er kun et alternativ til din alder: at du er død.
  Hører du til de, der gerne vil være yngre.
  De, der gerne vil se yngre ud, så har du skabt dig et uløseligt og helt unødvendigt problem.
  Du er som du er. Du har den alder du skal have. Du har det udseende der passer til din alder.” Hilsen Arne Holst
  https://www.trykvaerket.dk/bog/til-dig-der-gerne-vil-have-et-godt-liv

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   20/01/2020 at 12:28

   Kære Arne.

   Jeg er helt enig – vi har den alder, vi har. Men jeg synes vi som mennesker har PLIGT til at passe så godt på vores ‘hylster’ som muligt hele livet. Det er ikke jagten på ungdommelighed, men et forsøg på at opretholde funktionalitet hele livet. Vi bliver ældre og ældre takket være medicinalindustrien og lægerne kunnen. Mange mennesker holder sig i dag langt bedre end i tidligere generationer, og derfor er en 50 årig i dag på mange måder YNGRE i krop og sind end vores bedsteforældre var. Og hvis mennesker har lyst til at ‘holde sig ungdommelige’ – så synes jeg, det er helt i orden.

   Bedste hilsner
   Line

   Svar
 • Jette

  19/01/2020 at 11:54

  Det bedste ved 50’erne er at børnene er flyttet hjemmefra og vi er begyndt at rejse til spændende steder, kun min mand og jeg.
  Det værste er at mine led er begyndt at drille så jeg ikke kan dyrke så meget motion som jeg gerne ville

  Svar
 • Pernille Olsen

  19/11/2017 at 20:22

  Hvor er det smukt og sprudlende skrevet 🙂 Bli`r helt glad, og glæder mig endog til turen. Hilsen en optimistisk 46-årig.

  Svar
 • Else Andersen

  12/11/2017 at 15:11

  Alt er jo relativt når man taler alder og at holde sig godt,jeg er selv 58 og syntes både det kan mærkes og ses😊Men pyt jeg elsker mit liv og den frihed jeg har og glædes hverdag over hvor godt jeg har det og det går godt for mine børn og børnebørn og jeg kan stadig løbe en tur og suse afsted på min MTB i skoven det giver ny energi og giver mig stor livslyst.
  Men du holdet dig fantastisk Line og jeg tro du er lige så smuk invendinger som udvendig.

  Svar
 • Henrik V Blunck

  04/11/2017 at 00:52

  Du er den mest veltrimmede, smilende, smukke og inspirerende blogger, så for dit vedkommende kan man virkelig sige, at alder KUN er et tal. Du har bestemt ikke grund til at tvivle på noget som helst. Tværtimod.
  Alle husker dig for alle de gode ting du har dækket i din tid på både nationale TV2, men også Lorry m.v., og det har også været en sand fornøjelse at følge din blog hvor du øser af alle de gode oplevelser livet skænker dig.
  Du fortjener hver en ros, der flyder din vej, og herfra skal der lyde et varmt ønske om en rigtig god weekend. 🙂

  Svar
 • Rike Jørgensen

  02/11/2017 at 10:46

  Hej Line! Du holder dig godt, selv om jeg ikke bryder mig om talemåden! For hvad er det at holde sig godt? Det kan være 1000 ting ud fra ens synspunkt på livskvalitet! Jeg er 60 plus og ja mange vil nok sige at jeg holder mig godt, men hvad ved andre om det! For 3 år siden sagde jeg at der ikke var noget jeg havde fortrudt i mit liv, jeg havde opnået det jeg ville, MEN det er der jo så nok alligevel! Jeg har altid været modig og i besiddelse af stor livsglæde! Et af mine sidste mål er at holde fast i glæden og stadig kunne blive begejstret! Kriterierne bliver rnykket med alderen heldigvis! Men jeg bliver lige i “talemåden” ! Du holder dig godt søde dygtige Line, men du har også arbejdet hårdt for at få glimtet i øjnene og glæden ved livet frem😊 jeg har selv været gennem svær depression, og kender tegnene nu, og det får ikke lov at kaste skygger ind i mit liv igen! Et menneske der er glad for livet kan aldrig blive overskygget af flot bryst- og bagparti samt fed bankkonto! Kan du og alle jer andre derude ha’ en dejlig torsdag😊 kh RJ

  Svar

Skriv et svar