• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Stop så den aldersdiskrimination!
Stop så den aldersdislrimination!

Stop så den aldersdiskrimination!

Jeg er blevet for gammel. Jeg er uønsket, og jeg har det sort på hvidt. Det fandt jeg ud af for nylig, da jeg ville tegne en Lønsikring for mig selv. Det kan jeg nemlig ikke – jeg har overskredet udløbsdatoen. Come on: Stop så den aldersdiskrimination!

En af mine allerstørste bekymringer som selvstændig er: Hvad gør jeg, hvis jeg pludselig bliver alvorligt syg, går ned med stress, eller er nødt til at tage orlov for at passe fx min mor? En yngre medsøster fortalte mig, at hun havde en Lønsikring gennem sin fagforening, så jeg tænkte: Yes – sådan en skal jeg have.

55 og allerede for gammel

Stop så den aldersdiskrimination!

Kan det virkelig passe, at vi skal diskrimineres sidst i vores karriereforløb?

De kunne desværre ikke hjælpe mig, fordi jeg var over 56! Jeg søgte videre hos en anden fagforening ASE, og der måtte jeg kun være 54. Og sådan blev det ved hos Krifa, Topdanmark, Akademikerne (selvom jeg ikke er akademiker), her var grænsen 55. Og så endelig var der bonus hos FRIE med en aldersgrænse på 59. Jeg kan lige nå det!

Men kan det virkelig være rigtigt, at vi skal forskelsbehandles efter årtier på arbejdsmarkedet?

Jeg er 57 – og kan se frem til i hvert fald 11 år mere på arbejdsmarkedet, og gerne mere hvis det står til vores politikere og erhvervslivets kloge hoveder. Der er BRUG for os på arbejdsmarkedet længe endnu for at opretholde velfærdsamfundet. Men vores rettigheder skrumper i takt med alderen.

Det er ikke bare urimeligt, det er helt gak. Og det stopper desværre ikke her. For 50+ erne bliver også diskrimineret, hvis vi havner i arbejdsløshedskøen i kortere eller længere tid.

Sidestillet med de unge

Stop så den aldersdiskrimination!

Hvor længe skal vi finde os i diskriminationen?

En af mine dygtige journalistveninder stod for 2 et halvt år siden med en halv fod i job-aktivering. Jeg skrev om det dengang – og det er stadig sådan. Hun var lige blevet 50 og opdagede, at kravene pludselig var nogle helt andre. For når vi runder de 50, er der et nyt loft for, hvor mange uger vi må være uden arbejde, før jobaktiveringen kalder. Et loft der svarer til det, man kræver af de helt unge 18-29 årige! Så når vi runder 50, må vi kun være arbejdsløs i 3 måneder, før vi skal aktiveres.

Fra job-køen kan vi så skue misundeligt til de 30-49 årige, der må være arbejdsløse dobbelt så langt tid, før jobcentret rasler med aktiveringssablen.

Ren aldersdiskrimination, hvis I spørger mig. Som 50+ bliver vi pludselig sidestillet med de unge, nyuddannede op til 30 år.

Jeg håber virkelig, at nogen på Christiansborg tager dette op. For hvis vi skal bidrage til fællesskabet ved at blive på arbejdsmarkedet så længe som muligt – så skal vi i det mindst have samme vilkår, som alle andre erfarne medarbejdere derude.

Har I oplevet noget lignende ? Så del Jeres historie her.

Du kan også læse mit seneste indlæg, hvor jeg har samlet ALLE de groteske eksempler på forskelsbehandlingen.

Lige rettigheder til os over 50!

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

76 kommentarer

 • Michael Ballesgaard Elefsen

  01/12/2021 at 13:45

  … det er enormt vigtigt – og godt at du er banner-fører for denne holdning.
  Det er ikke bare arbejdsmarkedet – men også realkredit finansiering og generel kreditvurdering der ikke har fulgt med opjusteringen af pensionsalderen.
  Gi den gas – vi er mange der er med dig 🙂

  Svar
 • Johnny Ejnar Poulsen

  30/07/2019 at 11:23

  Hej Line
  Som +60’er er mit beskedne bidrag et ekko af så mange andres, jeg er dog beskæftiget som konsulent i et vikarbureau, og nyder det, altså at være i gang og har ingen planer om at stoppe før jeg rammer 70, det sjove er at den virksomhed jeg er udlejet til, virkelig er glade for at få en moden og faglig kompetance på jobbet, så jeg kan hjælpe de yngre! og jeg nyder at få ansvar og mulighed for at øge min viden inden for mit felt.
  Men tro mig inden denne vikarstilling, var jeg igennem et helvede med mere end 300 afslag og 2 samtaler, som begge endte i igenting, og om det skyldes alder vil de jo aldrig nogensinde indrømme, og til begge samtaler var de vildt begejstrede for mine kompetencer, men det endte jo som sagt der, så da jeg endelig blev ringet op vedr. ansættelse som vikar, sagde jeg JA prompte, og nu her 8 måneder senere, har arbejdsgiveren jeg er lejet ud til endda spurgt om jeg kunne tænke mig at blive ansat senere, ikke at jeg tager det for givet, de har jo desværre også en HR afdeling med yngre ledere, men det er heldigvis et amerikansk inspireret firma, så jeg håber jeg kan fortsætte med det jeg er bedst til i de sidste 9 år før jeg trækker mig, eller måske bliver ha ha.
  Jeg ser frem til at kunne bidrage med viden og hjælp hvis der er en forening underopsejling der vil arbejde aktivt for os/med os, der tilfældigvis er blevet en smule ældre, men ikke dummere, tag den alle i bedrevidende ledelses-typer der er hævet over at hyre det såkaldte grå guld.
  /Johnny

  Svar
 • Heidi Bülow

  24/07/2019 at 10:04

  Jeg er 54 år med to kroniske sygdomme, men har været fuld tid siden jeg var 19 år. Har nægtet at give op, og heldigvis har mine sygdomme stået nogenlunde stille i udvikling. Det koster dog, hvilket betyder at jeg altid manglet overskud til hverdagen.
  Jeg et klar over jo ældre jeg bliver jo flere problemer vil jeg støde på i systemet. Jeg er derfor mere en villig til at give en hånd med i din kamp mod alderdiskrimination. Bare sæt mig igang😃😃
  Go Girl.
  Vh Heidi

  Svar
 • Steen Palvig

  16/07/2019 at 23:48

  Hej Line,
  hip for dit aldersinitiativ. Og tillykke med hul igennem til DR. Jeg har prøvet længe men uden resultat. Prøvede på din fine linkedIn profil, men den gik død i for mange karakterer. Prøver her:
  I øvrigt vil jeg reklamere for foreningen http://seniorerhvervdanmark.dk/ som for ganske få midler skaber job og glæde for 50+ ere uden det latterlige jobformidlingscirkus, som koster 13 milliarder om året og jagter os rundt i systemet.
  mvh Steen Palvig

  —————————————
  Mail til DR i marts 18.
  Kære P1 og public service ved vært Jesper Borup.
  P1 har nu på få uger haft 3 udsendelser om ældre på arbejdsmarkedet: Hjernekassen 5. marts og dine udsendelser 20. og 22 marts. Det er trist,at på trods af utvivlsomt gode intentioner rammer I på afgørende punkter fuldkommen ved siden af skiven.

  Jeg har ikke særligt gode erfaringer med at supplere/kritisere DR, men prøver alligevel. Ikke mindst fordi jeg kan se, at du er medstifter af Dansk Selskab for Konstruktiv Journalistik. Begejstret læser af Ulrik Haagerups ‘Constructive News’. Hvis I smugkigger lidt i ‘Tæm Eliten’ for at få borgerperspektivet med kan vi da håbe på forbedringer.

  Primærudsendelsen var public service 20. marts. Jeg ringede ind, men mine meldinger om aldersdiskrimination, problemer med nyt job efter fyring, kritik af jobcenter og forslag til ændringer vandt ikke gehør. Enten fattede damen det ikke eller også passede det ikke ind i ‘vinklingen’ som jeg senere fandt ud af var 3 jubelhistorier med ældre, som var blevet i eksisterende job. Dertil påstand om, at det var de ældres ‘mindset’ som var problemet sammen deres degeneration og affældighed. Da man nu skulle have lidt nytte af dem måtte der reduceret arbejdstid og andre særlige skånevilkår til så “man kan magte opgaven”

  Martin Thorborg på 47 var ubetinget den værste. Ren aldersracist: “,,sende et signal til lytterne om, at det nytter ikke noget at man bare lægger hele sin skæbne over til en chef . …det bliver rutine og man er ikke villig til at tage nye ting ind og så uhhh.. skal man til at tænke selv. Det er vigtigt at man tager et personligt ansvar…
  Man må selv google sig til ting, læse bøger, høre radioprogrammer og udvikle sig selv….
  Mange af de ældre, som gerne vil blive på arbejdsmarkedet og ikke kan få lov til det. Det er simpelthen fordi de er gået i stå og ikke ønsker at sætte sig ind i hvad der foregår.
  …..hvilken chef vil smide en ud hvis man gør god nytte — hahahah– det er der jo ingen der vil”
  Du er heller ikke selv for god her Jesper Borup. Du slutter emnet med: “..bruges som mentorer, give mulighed for at arbejde færre timer og med
  andre opgaver. Og arbejdsgiveren skal skrue jobbet sammen , så man kan fortsætte med det man kan magte”

  I opfølgningen 22. marts behandles endeligt Ana Belows sms og hun interviewes, hvor hun roser de ældres kompetancer og påpeger, at det er fordomme , som giver vanskelighederne.

  Fakta om mindre fravær, større loyalitet, større merværdi, mindre løn m.v. fremlægges. Endvidere central information om, at en fyret +55 årig kun har 1/3 chance for nyt job efter et år, hvorimod -50årig har 50 pct chance for job.

  Alligevel ender det med flere aldersdiskriminerende udgydelser fra jubbien Martin Thorborg: “..anekdotiske eksempler på ældre som er enormt dynamiske …” og youngsteren (i denne sammenhæng ) Martin Brems supplerer med : “Det handler meget om mindset. Det handler meget om sig selv.Man skal ikke sætte sig i en stol og sig ok nu er jeg over 50 og nu kan jeg ikke bidrage mere”

  Grundlæggende har I ikke fattet en meter. Hovedsagelig på grund af jeres alder, den dertil knyttede biologi og den aldersdiskriminerende ( forbudte) kultur og adfærd, som er særegen for Danmark. Du er nok for ung til at huske et interview med en kendt erhvervsleder, som spurgte journalisten: “Unge mand – er der ingen huller i Deres uvidenhed” . Intet med denne sag at gøre, men illusterer den afmagt jeg og andre ofre for den ulovlige aldersdiskrimination føler, når vores situation dækkes så misvisende af DR, som vi alle betaler.

  Kort om min historie, som deles af mange andre. Se evt min profil på http://www.linkedin.com/in/steen-palvig-1376592

  Jeg blev fyret af IBM i 2013 efter 30+ års hårdt arbejde, utallige roller og konstant gode resultater. Thorborgs arrogante hånlatter ledsagede påstand om, at “en chef vil jo ikke smide en ud, hvis man gør nytte..” er stærkt intimiderende. Jeg blev sammen med andre ældre fyret fordi vi havde en pensionsordning, som firmaet delvis kunne snyde os for ved at sparke os ud. I min afdeling var det derudover en relativ ung chef oprindeligt fra et konkurrerende firma, som sparkede velfungerende medarbejdere ud og dernæst ringede til sine gamle venner og hyrede dem ind.

  Jeg fik som den eneste +55 årige blandt mere end 100 fyrede et nyt almindeligt job. Så jeg kunne godt have bidraget til jubelhistorierne, men det er bare overhovedet ikke repræsentativt for hvad vi ældre udsættes for. Da jeg igen med andre blev fyret i 2016 grundet nedskæringer fik jeg for alvor aldersdiskriminationen at føle. Jeg røg for første gang ind i det totalt nyttesløse jobcenter, som koster 7 miliarder om året. Man bliver jagtet rundt (selvom jeg var heldig med min tilsynsførende), men der var absolut ingen aktiviteter, som hjalp med aktuelt at få et nyt job. Jeg sendte omkring 150 ansøgninger på 3 måneder uden at komme til en eneste samtale. Kun et jobopslag krævede ikke alder oplyst. Det burde være forbudt. Du skal jo ikke angive om du er sort eller homoseksuel.

  De eneste som gør noget er foreningen seniorerhverv – Os selv, som har 20+ afdelinger over hele landet drevet af frivillige 50+ ere med en bevilling på 6 mio kr årligt. 1 promille af det virkningsløse jobcirkus. Se seniorerhvervdanmark.dk

  Jeres statistik ovenfor foranlediget af Ana Belows sms overrasker ingen. Heller ikke cheferne. Men I misforstår det som reelt sker. Ansættende chef er typisk 40 år og får bedstefarfornemmelser når de ser en ansøgning fra en 60 årig. Husker det selv da jeg var ung og fik ældre medarbejder/kollega fra anden afdeling. Går et stykke tid før du indser, at de er knald dygtige. Det går helt uden om det cognitive system. Mange har endda HR systemer til automatisk frasortering af ansøgere med høj alder. Kulturen skal ændres og kontrol med loven mod aldersdiskrimination skærpes.

  Du og de fleste af dine forholdsvis unge ‘eksperter’ udviser humanitær imødekommenhed og foreslår som nævnt ovenfor skånejob og andre særlige foranstaltninger, så ældre også kan være i job. Thorborg tager prisen ved udover de øvrige aldersracistiske bemærkninger at supplere med halvsexistiske meldinger om, at han da har nogle bedstemødre ansat til at lave kaffe.

  Nu er vi jo ikke mange som er modstandere af fleksibel tilbagetrækning. Faktisk har jeg aldrig forstået, at det ikke har været på agendaen ved overenstkomstforhandlingerne.

  DER HVOR DU OG DIN UDSENDELSE KØRER HELT AF SPORET ER, AT I IKKE INDSER AT VI ER ET STORT ANTAL +50 +55 +60 +65 (selv snart 66) SOM HELT I TRÅD MED FOLKETINGETS INTENTIONER BÅDE KAN OG OG VIL ARBEJDE OG YDE PÅ LIGE FOD MED ALLE ANDRE. VI FÅR BARE IKKE LOV GRUNDET ALDERSDISKRIMINATION.

  Der var ellers et par enkelte ‘eksperter’ som var på sporet, men I andre fangede det ikke og det fik ingen fokus i udsendelserne:

  Den ene var i hjernekassen 5. marts – se evt. mine kommentarer i community sporet på hjernekassens facebook. Her optræder Niels Kjærgård økonom. Afsked ved 75 år og således ikke ramt af jeres ungdommelige uvidenhed/ignorance/arrogance. Han siger bl.a.

  “I USA bliver aldersdiskrimination betragtet som race og kønsdiskrimination som noget man ikke gør. Sidste præsidentvalg var Hillary Clinton 69 , Trump 70, Bernie Sanders 75. Det kan man ikke rigtig forestille sig i Danmark” (Steens kommentar: tror I disse topledere får særlige skånevilkår)

  Den anden var i din udsendelse 20. marts, hvor Jette Ditlev rammer hovedet lige på sømmet. Hun har fattet, hvordan det virker og er i øvrigt 54-55 år og heller ikke jubbie.

  “…et arbejdsmarked som er lidt liderlig efter ungdom. Det er en udfordring at skifte job eller få et job når man er blevet ledig. Det politiske system skal addresseres. Christiansborg skal også træde i karakter”

  Peter Lund Madsen er en genial formidler, men vist lidt for fin til at kommunikere direkte med pøblen. Han svarer ikke på henvendelser.

  Jesper – både din udsendelses DNA og dit medlemsskab af Dansk Selskab for Konstruktiv Journalistik giver mig en forhåbning om, at du måske tager input.
  Du kunne eventuelt leve op til den forhåbning ved at kvittere for modtagelsen af denne mail.
  Med venlig hilsen
  Steen Palvig
  2991 2056

  Svar
  • Lisbeth Hugan Pedersen

   21/07/2019 at 00:29

   Jeg blev sagt op af min Lønsikring, da jeg fyldte 60 år, selvom jeg først gik på pension som 65-årig og havde betalt pænt mange penge til lønsikringen i mange år. Det virkede underligt på mig, da man ønsker de ældre bliver længere tid på arbejdsmarkedet, men man kan ikke
   beholde sin Lønsikring, efter man er fyldt 60 år. Jeg fik bare at vide, at sådan var reglerne nu engang. Det er sgu’ da aldersdiskriminerende 😡.
   Mvh Lisbeth Hugan Pedersen

   Svar
 • Jannik

  13/07/2019 at 10:11

  Hej Line

  Jeg tillader mig at skrive svar her på dine spørgsmål i en tidligere tråd, da der ikke er nogen svar knap på dit spørgsmål til mig.
  Arbejdsløshedsforsikring (akasse) er en forsikring man kan tegne i en statsanerkendt akasse. Reglerne for dagpenge er fastsat af folketinget, udmøntes af STAR og administreres af akasserne. Dagpengene er en meget vigtig del af den danske model hvor det for arbejdsgivere er relativt nemt at fyre medarbejdere og som til gengæld har mulighed for at forsikre sig økonomisk – dagpenge.
  Dagpenge udbetales af akasserne på statens vegne.
  Det forholder sig sådan at man ikke kan modtage 2 offentlige ydelser samtidigt og det er her problemet opstår i forhold til pension og dagpenge. Især da dagpengene er et højere beløb end pensionen. Så der skulle åbnes op for dagpenge til borgere der er passeret pensionsalderen så ville vedkomne samtidig skulle udskyde sin folkepension.

  Det er korrekt at man fra før 1/7-2019 ikke længere var berettiget til dagpenge når man nåede 65. Derfor gør mange akasser det, at de giver deres medlemmer besked på at de ikke længere lovmæssigt er berettiget til dagpenge og derfor med fordel kan stoppe med at betale.
  Det er sådan det forholder sig. Og jeg kan godt forstå det opleves uretfærdigt for en “pensionist” som gerne vil fortsætte med at arbejde og som føler sig tvunget på pension. Men hvis man åbnede for muligheden så ville det jo betyde at de fleste nok så en økonomisk fordel i at starte pensionstilværelsen med 2 år på dagpenge og det ville jo gøre ordningen dyrere for alle

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   13/07/2019 at 10:45

   Kære Jannik.

   Tak for info. Blot for at være sikker: hvor har du din viden fra? Er du fagforeningsmand eller hvordan?

   Jeg er helt med på nogle SF dine pointer. Men de mennesker, der vælger eller skal fortsætte på arbejdsmarkedet til et senere pensionstidspunku,de hæver jo ikke pension!

   De skal blot have lige muligheder fir at få dagpenge og jobsikring som alle andre der er aktive på arbejdsmarkedet. Det kunne jo endda tænkes, at en 65, 66 eller 67 årig, der mister sit job, har planer om stadig at være arbejdsaktiv, sådan som politikerne jo også beder os om.

   Jeg mener, at systemet er helt forkert. Og naturligvis skal man ikke både have pension, indtægt eller a-kasse. Iøvrigt er der jo allerede et max beløb, du må tjene som pensionist – altså hvis du både arbejder og modtager pension.

   Det er ikke dem, vi taler om. Men dem der blir fuldgyldigt på arbejdsmarkedet. Der er fx pt 50.000 over 70, der stadig arbejder.

   Dbh Line

   Svar
 • Bjarne Lundsgaard

  12/07/2019 at 09:49

  Jeg oplever fuldstændigt det samme mht. lån i hus (selvom det kun er 60% af vurderingen) kan jeg ikke engang få samme vilkår som hvis jeg var under 50 (er 58). Hvis, som nogen foreslår, er jeg gerne med til møder og igangsættelse af et borgerforslag.

  Svar
 • Hanne Merete Nilsson

  12/07/2019 at 09:09

  En positiv melding
  Jeg har i en alder af 58 år fået nyt job hos Novo Nordisk og det var til og med min første ansøgning i 17 år. I samme periode har jeg fået endnu et jobtilbud i en anden virksomhed, så vil bare sige, at det ikke er alle virksomhed der tænker negativt om os

  Svar
 • Iben Favrbo

  10/07/2019 at 22:17

  Kære Line,

  Tak for, at du bruger din stemme i debatten om aldersdiskriminering. Det kan jo undre, at ældre borgere mister rettigheder, når det samtidig forventes, at de skal bidrage på arbejdsmarkedet og betale skat til samfundet.
  Hvis der er noget, du mener, at jeg kan gøre, så er jeg klar.

  Svar
 • Anne Marie Thomsen

  09/07/2019 at 14:33

  Det undre mig, at du først tænker på fagforening nu.
  Havde du været solidarisk hele vejen igennem, havde svaret nok været anderledes.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   09/07/2019 at 14:35

   Kære Annemarie.

   Jeg har været medlem af min fagforening i over 30 år og betalt til a-kasse ligeså længe. Jeg kan dog ikke tegne lønsikring, fordi jeg er for gammle.

   Mvh
   Line

   Svar
 • Sara

  09/07/2019 at 08:15

  Jo der er bestemt ikke nogen tvivl om at der er en begrænsning ift muligheder dér. Men måske handler det mere om at forsikringerne ikke har fulgt med tiden og og at de måske regner med at man har tegnet forsikringen i en væsentlig yngre alder.
  Og så igen kan det også bare handle om cool cash og sandsynlighed. En forsikring er jo bygget på princippet over at de satser på at der ikke sker noget med dig, så du betaler til dem for at føle dig sikret, men forhåbentlig aldrig får brug for den.
  Hvilket så fører mig til at tænke på hvor vigtigt det er at vi har et samfund som er bygget på at vi passer på hinanden, så alle trods velstand eller ej, kan få den hjælp de har brug for.
  Hjælp burde ikke kun komme til dem der har råd til at betale for det, eller hører til den “rette” klasse/kasse.

  Svar
 • Henrik

  07/07/2019 at 22:30

  Det er ikke alene en interessant problemstilling du lister op – det er også så vigtigt et emne, at det bør føres ind i Folketinget.
  Ikke for at få et standard politiker svar, men for få relevante ordfører til at tage stilling til emnet og få dem til at agere herpå.
  Spørgsmålet er hvilke ordfører og udvalg der kan kontaktes – http://www.ft.dk/da/udvalg/udvalgene
  umiddelbart tænker jeg der er 4 oplagte udvalg
  Beskæftigelsesudvalget – http://www.ft.dk/da/udvalg/udvalgene/beu
  Retsudvalget – http://www.ft.dk/da/udvalg/udvalgene/reu
  Social- og Indenrigsudvalget – http://www.ft.dk/da/udvalg/udvalgene/sou
  Sundheds- og Ældreudvalget – http://www.ft.dk/da/udvalg/udvalgene/suu

  mvh
  Henrik
  53 år

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/07/2019 at 22:45

   Kære Henrik.

   Flere har foreslået et borgerforslag det kræver en hovedstiller og 3-10 medstillere.

   Derefter 50.000 underskrifter.

   Jeg er igang med at undersøge de praktiske detaljer.

   DBh
   Line

   Svar
   • Henrik

    08/07/2019 at 23:03

    Har kun ganske kort været omkring http://www.borgerforslag.dk/regler-for-borgerforslag/ og ser at
    – der kan gå et stykke tid fra et forslag er stillet,
    – til de 50.000 borgere har skrevet,
    – Folketinget begynder behandlingen af forslaget
    – til der vedtages … noget.

    Er det en dum idé at vi hver i sær kontakter de politikere der er stillet op i vores kreds/område?

    Kan i øvrigt se at der i nogle af udvalgene er gengangere

    Svar
    • Henrik

     08/07/2019 at 23:44

     Kan i øvrigt se via Borgerforslag.dk at proceduren sådan ca er

     Når / Hvis et Borgerforslag opnår støtte fra 50.000 personer indenfor 180 dage og ellers overholder reglerne for borgerforslag, overgår det til Folketingets Administration.
     Her vil det blive korrekturlæst og sat ind i en skabelon for beslutningsforslag, som de ser ud i Folketinget.

     Men … Grundloven påbyder at et forslag kun kan blive fremsat i Folketinget, hvis et folketingsmedlem eller en minister er villig til at fremsætte det.
     Dvs partierne i Folketinget skal tage stilling til, hvem der vil fremsætte forslaget som et beslutningsforslag i Folketinget.

     Et beslutningsforslag behandles to gange i Folketingssalen.
     1. behandling sker i Folketingssalen, og bagefter bliver det henvist til et af Folketingets udvalg.
     I løbet af udvalgsbehandlingen kan udvalget f.eks. stille spørgsmål til en minister og holde samråd med en minister om forslagets indhold, invitere hovedstilleren og medstillerne til et møde om forslaget og ændre i forslaget ved at stille ændringsforslag.
     Herefter sendes det tilbage til 2. behandling i Folketingssalen.
     Her bliver der først stemt om eventuelle ændringsforslag og derefter om forslagets vedtagelse eller forkastelse.

     Hvis beslutningsforslaget vedtages, bliver det ikke direkte til en gældende lov.
     Men ministeren på det pågældende område vil som regel føre beslutningen ud i livet, da den jo er vedtaget af et flertal i Folketinget.
     Et beslutningsforslag indeholder et klart formuleret (politisk) forslag og et pålæg eller en opfordring til regeringen om at fremsætte et lovforslag, der udmønter forslaget.

     Hvis et lovforslag vedtages, bliver det til en gældende lov, når dronningen og ministeren på området har skrevet loven under og den er offentliggjort på http://www.lovtidende.dk.

     Dvs der kan sagtens være flere “fælder” fra et Borgerforslag oprettes til det overhovedet bliver til en lov. Ja, reelt set kan det forkastes eller udvandes.

     Svar
 • Bob Stausgaard

  07/07/2019 at 20:42

  Er 60 – har boet i mit hus i 38 år. Har været selvstændig siden 1987, men fik i 2006 en blodprop i hjernen – er fysisk ok, men kan ikke arbejde fuld tid mere. Så jeg måtte i 2008 tage afdragsfri lån, hvilket ikke kan blive forlænget mere (p.gr.a. 60 % reglen), så nu vil de smide mig ud af mine børns barndomshjem. Jeg elsker at bo her, så hvis nogle har nogle måder at undgå “flytning” hører jeg gerne fra Jer 😀
  På forhånd tak <3
  Bob Stausgaard

  Svar
 • Bente Sloth

  07/07/2019 at 11:33

  POSITIV KONTAKT OM ALDER 🙂 For nyligt kontaktede jeg en privat virksomhed – fordi jeg kan lide deres produkt og samtidig ved, jeg kan tilføre dem noget nyt/kreativt/effektivt. Der gik under en time, fra jeg fik svar vedhæftet et endnu upubliceret stillingsopslag, så jeg kunne søge mere officielt. Siden hen ringede den 30-årige chef mig op til en bred snak om jobbet. OG: Hun fortalte åbent, at de var et ungt team (ældste 36 år, snit under 30, jeg er 53).”Jeg ved ikke, hvordan du har det med det”, sagde hun – mildt, interesseret, åbent. Der kom positivt fokus på, hvem jeg og de var. Om vi ville ‘svinge’. Det gjorde vi allerede. Vi havde en fin snak. De slog stillingen op. På 1 uge fik de 40 ansøgere. Jeg blev kaldt til samtale med hende og en konsulent – det gik superfint, syntes både de og jeg. De gik dog videre med 2 andre kandidater til 2. runde. Og det kan jeg selvfølgelig ikke helt vide, hvad skyldes (alder….?). Men i eftersnak med hende var der så meget positiv respons… Og min pointe er: Der var fra start fokus på åbenhed om, hvorvidt aldersforskel ville være et issue. Det gjorde, at vi afstemte (andre) forventninger med det samme og afprøvede holdninger. Det var så fint. Hurra for den slags nye, unge ledere – og virksomheder – som sgu dybest set gør verden til et bedre sted ‘for unge og gamle’.
  Jeg søger opgaver inden for kommunikation – kontakt mig endelig eller link via: https://www.linkedin.com/in/bente-sloth-38a0382/

  Svar
 • Per Hansen

  07/07/2019 at 09:42

  Hej Line. Aldersdiskrimination findes åbenbart alle steder. For et par år siden fik jeg at vide af min optiker, at hun mente at jeg var berettiget til en øjenoperation pga kraftig bygningsfejl. Da jeg søgte om operation, fik jeg at vide at reglerne var ændret således, at man ikke længere er berettiget, når man er fyldt 50 år. Og jeg var 56. Så en person, som har betalt skat hele livet, og stadig er i gang med karriereopbygning, må betale selv. Jeg må åbenbart regnes som en dårlig forretning, men jeg er sikker på at de gerne vil have skattepengene…….

  Svar
 • Merete

  06/07/2019 at 19:30

  Min mor, 55 år gammel, var så uheldig at falde på sit arbejde og var sygemeldt en længere periode. Hun endte med at blive fyret, og det er snart 3 år siden, og lige siden har hun brændt/ knoklet for at komme igang med de skånehensyn, der nu skal tages. Men istedet bliver alle hendes kræfter brugt op i et jobcenter, som bruger, i min optik, ligegyldige timer på finpudsning af CV mv. Det har så også betydet at hun ufrivilligt er gået fra dagpengesystemet over i kontanthjælpssystemet. Aldersdiskrimination sker desværre i alt for mange sammenhænge i vores samfund, og det skal der gøres op med – en bevægelse mod må være på sin plads.

  Svar
 • Michael Hjortholm

  06/07/2019 at 13:00

  Jeg oplever det også. Bliver 50 år om 1 1/2 måned (ultimo august), men er lige blevet uden arbejde og så går jeg ind under 50+ kategorien. En anden ting er dog at tjekke jeres lønforsikring. Tegnede min pr. 1.6.2018. Der er en kvalifikationsperiode på 9 mdr. for at få den til at træde i kraft. Bliver opsagt 28.2.2019. kl. 11.44. Dvs det er i 9. måned, men 3 timer for tidligt i forhold til at den vil dække mig… Det er vildt.
  Så vær opmærksom…

  Svar
 • Ole Hammelsvang

  06/07/2019 at 09:10

  Godt Line, at du tager det emne op, husk også 60+-erne, også de rammes hårdt af den aldersdiskrimination du omtaler. Ganske vist er der partier nok på Tinge, men jeg tror at du, Line, kunne få held med at stifte et parti, hvis hovedformål er at afskaffe aldersdiskriminationen i vores samfund. Som jeg oplever det i dag, drejer alt sig om børnefamilierne og deres vilkår, hvor de allerfleste har det ganske fint, men mere vil jo have mere…., og så er det jo let at tage fra de, som ved hårdt arbejde, har været med til at opbygge det ‘velfærds’ samfund vi har…. men velfærd for hvem…?

  Svar
 • Knud Hedegård

  06/07/2019 at 07:21

  Godt nok er jeg endnu ikke 50

  Men hvis vi mener at folk skal kunne arbejde til de er 68, 70 eller 75 år gamle, ja så skal folk i den alder også have fuld mulighed for A-kasse, lønsikring etc. lige til det sidste

  Svar
 • klaus birkegaard

  05/07/2019 at 23:29

  Aldersdiskriminationen, , Det bliver kun værre når man bliver folkepensionist for da bliver man spist af med en pension på max.10 tusind om måneden minus 39% i skat, det er under fattigdomsgrænsen i DK
  så hvis der er noget der går i stykker skal man bare vide, at der er så mange ting du IKKE kan låne til mere, når du er folkepensionist:
  Et nyt fjernsyn, En ny cykel fra cykelhandleren, En ny bil, (er nødvendig hvis du bor uden for byen busruterne er snart nedlagt alle sammen), Billigste Realkreditlån, En ny vaskemaskine, En ny opvaskemaskine, o.m.a

  Svar
 • Leif Bent Christensen

  05/07/2019 at 22:15

  Ja der sker noget når man bliver over 50 eller måske ligefrem 65 og pensionist. Prøv på facebook at søge på “Borgernes Folkeparti”. Her er mange eksempler på behandlingen af dem over 50 og for folkepensionister.
  Den ene dag får du blomster ros og anderkendelse af din indsats gennem 30 år, og dagen efter ja så kan du ikke bruges fordi du er for gammel. Og der er kun 2 dage mellem disse tidspunkter.
  Det med at få disse forhold frem et sted hvor de bliver “hørt” og der er nogen der tager dem alvorligt er vanskeligt. Men der må være nogen der kan “råbe” de ansvarlige op og gøre dem ansvarlige for disse forhold, som er urimelige.

  Svar
 • Lillian Ekstrand

  05/07/2019 at 18:45

  Dejligt du tager emnet op Line. Jeg gik på pension som 65 årig, men efter et år med frivillig arbejde, ville jeg gerne i ordinær beskæftigelse igen. Meldte mig som vikar, og er så heldig at blive fastansat på 15 timer ugentligt. Det går så meget ud over folkepensionen da jeg overstiger de 100.000 man må tjene som folkepensionist. Jeg kan heller ikke være i en A-kasse mere.
  Så godt du gør opmærksom på, at det er en anden måde vi bliver ældre på.
  Er glad for at et firma vil ansætte mig som 68 årig.

  Svar
 • Claus Østergaard

  05/07/2019 at 12:20

  Det er et godt emne, og især aktuelt når politikerne nu vil os det så godt. Desværre er dette et eklatant eksempel på at der findes en verden udenfor Slotsholmen som vores folkevalgte på en eller anden måde er blevet isoleret fra af Københavns kanaler.
  Jeg er noget ældre end de fleste af dem der har svaret på dit opråb, og da jeg passerede 65, iøvrigt fyret fra et job som jeg havde bestræbt i 23 år, bl.a. med den begrundelse at jeg var 5-7 for gammel til det, modtog jeg desuden et brev fra min arbejdsløshedskasse hvori de takkede mig for mit medlemsskab igennem mange år og ønskede mig held og lykke. Og der står man så! Til at held har jeg været heldig, via nogle kontakter, igen at være i et fast og spændende job, bl.a. fordi ejerne af firmaet er på min alder.
  Desværre blev min kone også opsagt fra sin stilling, uden begrundelse, andet end omstruktureringer, og hun kan nikke genkendende til mange af dine læseres indlæg. Adskillige ansøgninger, dårligt svar på modtagelse, og rykning for svar. HR funktionerne bestrides desværre mestendels af personer der ikke har modet, måske snarere, manglende pondus i at tage en samtale med en person der er på alder med deres forældre. Aldersdiskrimination? Måske? Snarere aldersdiskvalifikation. Vi diskuterer løbende kønskvotering, måske alderen skulle med på agendaen.
  Heldigvis er jeg kommet i et firma hvor man ser på kvalifikationer istedet for alder. Det er faktisk noget man skal sætte pris på.
  Claus

  Svar
 • Henriette Ingstrup

  05/07/2019 at 12:19

  Bam, så fik man den smidt i hovedet ! Det havde jeg ikke set komme. Jeg er 53, og er i mit livs form. Føler mig stærkere og mere tilpas end nogensinde. Jeg er OVERBEVIST om, jeg er et aktiv på arbejdsmarkedet. Der er ro på bagsmækken, og den erfaring jeg har, har jeg gladeligt delt ud af til højre og venstre. Jeg forventer, at jeg har MANGE år tilbage på arbejdsmarkedet. Hvis der er nogen der er omstillingsparate, er det da vist den generation jeg tilhører. Kom nu Danmark, vi er progressiv på mange punkter, hvad er da lige gået galt her !!!

  Svar
 • Birgitte Christensen

  05/07/2019 at 11:59

  Hej Line
  Jeg er med!!!! lad os starte en demo mod aldersdiskriminationen. Der går sjældent langt imellem jeg bliver konfrontreret med en eller anden aldersrelateret tåbelighed.
  Da jeg blev 50 fik jeg brev fra ældresagen, hvor de tilbød et PC-kursus. “…det kan være svært at følge med teknologisk, når man kommer lidt op i alderen…”
  Jeg har arbejdet med computere, robotter og kunstig intelligens siden sidst 80érne.
  PS jeg meldte mig ikke ind 🙂
  vh Birgitte

  Svar
 • Tommy Jonsson

  05/07/2019 at 09:36

  Hej,
  Dette er ikke noget nyt problem. Jeg blev selv fristillet fra en “højere” stilling i 2009 og oplevede hvordan verden så ud for 10 år siden. Jeg havde lige kommet over de 52, og tænkte at der må da være noget for mig der “ude”. Efter næsten 1 år og rundt regnet 300 ansøgninger (og jeg søgte alt arbejde, fra rengøring, kassemedarbejder til chefstillinger), der jeg kom til samtale på 2 (hitratio på under 1 %), og blev fravalgt til et yngre menneske, åbnede jeg mit eget firma til sidst.
  I den tid jeg gik arbejdsløs, havde jeg samarbejde med nogle headhunting firmaer. Jeg fik en rigtigt god kontakt med nogle af de konsulenter som hjalp mig. De var overrasket over at jeg ikke kom til flere samtaler. Men som 2 af dem sagde, – “du må regne med at der sidder en chef som er yngre end dig, og derfor ser dig som en trussel”…..
  Når jeg søgte som rengørings medarbejder eller lignende, fik jeg af vide at jeg var overkvalificeret.
  De fortalte mig også at de desværre har problemer med at få virksomhederne til at acceptere folk over de 50 år (en sagde at allerede ved de +45 er der problem). Så det er den virklighed vi lever i. Hvis der skal til en forandring, skal både virksomheder, fagforeninger, politiker, organisationer som Ældresagen etc. og attituden i samfundet helt forandres. Erfaring er ikke noget man kan læse/købe sig til. Den kommer med alderen. Og jeg er helt enig med dig at reglerne på arbejdsmarked SKAL være ens for alle. Uanset alder.

  Svar
  • Jan R.

   18/07/2019 at 21:29

   Har man videnstung erfaring er konsulent en mulig vej, som du har gjort. Erfaringer skal du gøre konkrete og relevante til et job. Det vil sige bringe forhold og overvejelser i spil, som de yngre ikke har tænkt på. Det betyder blandt andet, at man skal kontakte en kommende arbejdsgiver og stille relevante spørgsmål til stillingen og opgavernes indhold.

   Svar
 • Christina Hansen

  05/07/2019 at 08:50

  Hej Line

  Jeg vil meget gerne skrive under på, at vi får de ændringer, der ikke er fulgt med en højere pensionsalder.

  Har du overvejet at lave en underskriftindsamling?

  M.v.h.
  Christina

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   05/07/2019 at 09:26

   Hej Christina.

   Jeg ville ønske jeg havde overskud. Men jeg går på ferie idag.

   Men sikke en ide. Hvordan gør vi det i praksis??

   Idag lægger jeg et nyt indlæg ud, som er proppet med eksempler på, hvormeget vi bliver aldersdiskriminerende.

   Kh Line

   Svar
   • Laila Burcharth

    05/07/2019 at 16:40

    Jeg er lige knap 62 år og kan være i fare for at miste mit elskede job til efteråret. Derfor har jeg også undersøgt muligheden for lønsikring og stødt præcis på samme resultat som dig Line. For jeg føler mig ærlig talt langt fra færdig på arbejdsmarkedet.

    Hvis vi kan samle 50.000 underskrifter, kan vi stille et borgerforslag https://www.borgerforslag.dk/, så skal de tage emnet op i folketinget.
    P.S. Det kan undrer mig der kun skal 20.000 underskrifter til at oprette et politisk parti og dermed modtage partistøtte…

    Svar
 • Søren Agard

  05/07/2019 at 08:20

  Hej Line,
  Tak for at tage den sag op. Havde selv lønsikring for nogle år siden, endda på anbefaling fra min A-Kasse. Sjovt nok, “glemte” man lige at oplyse om, at det altså udløb når jeg fyldte 60. Opdagede det ved et tilfælde, tror det var noget med et yderligere “godt tilbud”, og så blev det opsagt herfra. Prøvede efterfølgende at gøre Ældresagen opmærksom på, at der var vist noget her der måske kunne være interessant at se nærmere på, men den unge jurist jeg snakkede med lød meget lidt interesseret i at følge op på sagen. Er nu 62, fik heldigvis aldrig brug for den ekstra sikkerhed, men ville jo nok have beholdt muligheden for at have ekstra sikring, hvis aldersgrænsen ikke er til stede.

  Svar
 • Brian Reuter

  05/07/2019 at 07:04

  Tak fordi du bryder lydmuren omkring dette problem. Jeg er 63 og jobsøgende med en lang fin karriere bag mig med ledelsesansvar mv. Ingen vil indrømme problemet hvis man taler med virksomhederene eller rekrutteringsbranchen. Faktisk kun jobcentret, som man er tvunget til at besøge hvert kvartal. De ser det konstant. Der er ikke mangel på arbejdskraft i Danmark. Kun forkælede arbejdsgivere der endnu ikke vil tage ansvar og ansætte den meget kvalificerede arbejdskraft der ligger lige under næsen på dem, som de ofte kan få til meget under markedsprisen og som villigt deler ud af deres erfaring. Jeg er enig med tidligere indlæg, at vi er i en proces hvor vi får en gruppe af seniorer med masser af kompetencer som ender deres sidste år med at køre taxa, flextrafik og andre opgave hvor de spilder dyre uddannelser, opkvalificeringer omskolinger og erfaring, som man ikke kan uddanne sig til. Det er dybt frustrerende når man så hører DA råbe på udenlandsk arbejdskraft og diverse arbejdsgivere klynke over at de ikke kan finde medarbejdere. Jeg har oplevet jobopslag, som jeg søgte på, men som er blevet genopstået uden at jeg blev kaldt til samtale, selvom det var en jobprofil jeg matchede fuldstændigt. Konklusion: Min alder er for høj. Endnu engang tak fordi du melder dig blandt dem som nu åbner munden omkring dette problem blandt seniorerne.

  Svar
 • Gitte

  04/07/2019 at 21:38

  Tak for at bringe emnet op. Vi skal være ældre og ældre for at gå på pension, men de ældre har ingen muligheder på arbejsmarkedet. Selv i det offentlige, der burde holde fanen højt, ryger de ældste medarbejdere ud først,når der skal spares. Er man over 50 bliver man som jobsøgende heller ikke kaldt til jobsamtale,når der skal ansættes i det offentlige – jobsøgningsrobotten er indstillet til at sortere ‘de gamle” fra. Hvor er vi henne, når ikke engang det offentlige kan se kvaliteten i at have og ansætte personer på 50+ !!?? Jeg frygter det ender med, at vi i Danmark får en stor gruppe mennesker – et ældreproletariat – der i flere år efter at have mistet deres arbejde må hutle sig igennem tilværelsen med diverse småjobs indtil de kan gå på pension…

  Svar
 • Torsten Miland

  04/07/2019 at 20:25

  Må det være tilladt en mand at kommentere – ja det tænker jeg ellers er det jo kønsdiskrimination 🙂
  Jeg synes ikke det er helt retfærdigt, at skyde på forsikringsselskaberne i denne forbindelse. Et forsikringsselskab er i virkeligheden en form for omvendt gambling virksomhed – her kan man sætte et beløb ind på at man ikke får udbetalt noget. Og for at selskabet skal kunne have rimelige betingelser så kalkulerer de hvor meget man skal betale i forhold til risikoen for at de kommer til at betale noget ud. Derfor er der sag alder på policer der omhandler løntab og andre former for kompensation for at miste arbejdet.
  Så selskaberne kalkulerer med at jo ældre du bliver jo større er risikoen for at de skal betale dig noget – og det er jo ikke deres skyld at det er sådan.
  Det er arbejdsmarkedet der er noget galt med – de er de virksomheder der opsiger ældre medarbejdere før yngre – de er de virksomheder der ikke ansætter ældre fordi “vi er et ungt team” og det er de virksomheder hvor yngre kræfter ansættes mens ældre ikke bliver valgt til (det ses jo fx i din egen gamle branche hvor det er tydeligt at kvindelige studieværter har en hurtigere udløbstid end mændene)

  Så skud på virksomhederne – ikke på forsikringsselskaberne der blot reagerer på de vilkår de kan se gælde i erhvervslivet og sågar også i det offentlige

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   04/07/2019 at 21:41

   Hej Torsten.

   Alle må kommentere uanset køn hos mig. Men forsikringsselskaberne kan ikke undskylde sig. Vi har faktisk en diskriminationslovgivning, der også omhandler alder. Der er bare ingen, der har udfordret den. Det gør jeg herned.

   Kh Line

   Svar
   • Marianne Mortensen

    05/07/2019 at 18:29

    Bliver selv 60 nu her. Da min mand blev 65 blev han også opsagt fra fagforening men måtte godt betale til det faglige men ikke A kassen. Jeg selv skal arbejde til jeg bliver 67 og så er det at jeg har spurgt PenSam og FOA om hvor er mit sikkerhedsnet henne? For hvis jeg nu bliver fyret som 66 årige, hvor skal jeg så få understøttelse fra? FOA skrev, at det havde de aldrig hørt om, problemet. Og PenSam har aldrig svaret på trods af at jeg gentog mit ? Til dem. Men mit sikkerhedsnet er væk, når jeg bliver 65, og så kan man stå uden indtægt, i tilfælde af, at miste sit arbejde. De har godt nok hævet vores aldersum , dødsfaldsum til pårørende nu, til 67 år.

    Svar
    • Jannik

     12/07/2019 at 21:02

     Hej Marianne
     Kan se ingen har svaret dig. Dagpengereglerne er tilpasset de nye forhøjede pensionsaldre så du kan sagtens blive i FOAs akasse til du skal på pension.
     Mvh
     Jannik

     Svar
     • Line Baun Danielsen

      12/07/2019 at 21:05

      Det er sket i starten af i år?

      Men hvad med dem, der fyldte 65 i 2018,17 og 16???? Som stadig arbejder og er smidt ud af a-kassen??

      Kh Line

 • Hans Ussing

  04/07/2019 at 20:03

  Godt Line
  At du tager emnet op i din blog og i SOME.
  Vi alle 50+’ere har ansvar og en opgave i at skrive, så ofte som muligt, så der er nogen, som vågner op. Det gælder politikere (ny regering med en gennemsnitsalder på 41 år, tror du at de har et 50+ mindset, jeg tvivler).
  Så næste led er fagforbundene, men de påstår, at det er arbejdsgiverne, som bør tage ansvar og når deres 50+’ere ikke mener, at de har noget behov, så behøver ledelsen og lederne heller ikke at gøre noget.
  Det med forsikringerne er jo logisk, når at risikoen bliver større så trækker de fra sig fra store udgifter.
  Jeg er selv 63 år og har vøret udsat for en ulykke og ødelagt min skulder. Jeg får 40 % nedsættelse pga. af min alder på min ulykkesforsikring og kun pga. alder. Det er selvfølgelig indregnet i min præmie, men min krop er da lige så meget værd som en 30 årige eller hvad?
  Så vi må kæmpe videre med at få 50+’erne i job og det arbejder vi med i FirmaPlus, hvor mange har det svært med at blive sorteret fra. Vi har alle i FirmaPlus en sundhedsforsikring og den dækker uanset, hvor gamle vi bliver. Det virker efter hensigten og den dækker fuldt uden nedsættelser.
  Så vi gir den gas og 7 – 10 år mere på arbejdsmarkedet.

  Svar
 • Jette

  04/07/2019 at 18:32

  Det er slet ikke i orden. Jeg skal arbejde til jeg er 67, mine børn til de er 73. Hvis vi skal bidrage til samfundet i så mange år, skal vi selvfølgelig være HELT ligestillede på alle områder. Nu har man jo et ord, der hedder sammenhængskraft, så skal der altså også være netop sammenhæng. Er der en ligestillingsminister til stede? I øvrigt diskrimineres man også i banken, hvis man vil købe ejerbolig efter en bestemt alder, og ikke kan betale den kontant. Også selvom man har fast job og indtægt, er ved sine fulde 5, aldrig har været banken til byrde, og altså godt selv vil kan regne ud, at boligen skal sælges, hvis man ikke længere har råd til den, når pensionsalderen er en realitet. Jeg kan dårligt tro at den indstilling, handler om dårlige erfaringer, da man med alderen bliver ret snusfornuftig. Så der er flere områder, hvor man møder en mur pga alder.

  Svar
 • Annette

  04/07/2019 at 17:50

  Hej Line
  Det er helt gakke-lak! Jeg hørte også fra en ældre veninde, at du bliver smidt ud af a-kassen når du når en vis alder. Hun er 67 år, ligner en i midt 50’erne, og vil gerne arbejde flere år endnu. Hun er desværre også lige blevet arbejdsløs, og betaler lige nu selv sin ledighed, idet du kun har “1 klip” hvis du takker ja til pension, og så finder job. Vores politikere taler om at vi skal arbejde til en rigtig høj alder, men hverken arbejdsmarkedet, fagforeninger eller lovgivning er opdateret til det. Håber virkelig at nogen vil gøre noget ved det!

  Svar
 • Gitte Nielsen

  04/07/2019 at 17:36

  Li Eliasen rammer plet. Det findes på så mange områder, at man ikke tror det, før man står i det.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   04/07/2019 at 17:46

   Hej Gitte.

   Jeg har samlet ALLE de mange eksempler, I har sendt mig og lægger et nyt opråb ud i morgen.

   Det skriger til himlen.

   Jeg har også fået BT på sagen.

   Det er agurketid – måske er der en politiker, der slår til!

   KH
   Line

   Svar
 • John

  04/07/2019 at 17:25

  Måske kan du nå at tegne forsikringen – men den bliver automatisk opsagt, når du runder 60 (sådan gik det for min hustru)
  Det var der ingen, der havde oplyst, da vi tegnede den 10 år før……
  Lykken er kort – men lunefuld

  Svar
 • Marianne Josephsen

  04/07/2019 at 15:55

  Alders diskriminination er ikke i orden!
  I den sammenhæng er der noget jeg ikke forstår, arbejdemarkedet klager over ikke at have fornødne talenter tilgængelige – det forstår jeg ikke – når mennesker, som de der skriver i denne streng, samt min personlige oplevelse med et ungt nyuddannet menneske, der ikke får job angiveligt pga. manglende erfaring. Når man skærer tallenter af i begge ender, må det jo gå galt.
  Selv er jeg 62 og har skiftet job 4 gange siden jeg blev 50, så i nogen brancher kan det lade sig gøre. Jeg kan kun opfordre arbejdsmarkedet til at bruge alle gode kræfter – uanset alder!

  Svar
 • Svend-Erik Meelby

  04/07/2019 at 15:32

  Hej Line
  Hvor er det godt du tager det op for jeg oplevede det samme og fik den samme følelse som dig – Total diskrimination. Min a-kasse Akademikerne var fuldstændig ligeglade selvom jeg skrev de burde opdatere deres regler til nutiden
  Jeg er 59 så jeg er helt ude og må bare krydse fingre for at jeg ikke havner i arbejdsløshed

  Svar
 • Li Eliasen

  04/07/2019 at 10:42

  Hej Line
  Aldersdiskriminationen stopper ikke med lønsikring, men også livsforsikringer, erhvervsevnetabsforsikringer, og når du som 55-årig vil skifte dit store parcelhus ud med et mindre! Så handler det pludselig ikke længere om, hvordan du har passet dine lån og hvor meget du tjener nu, nej så kommer det an på, hvor stor en pension du har sparet op, når du bliver pensionist! Selv om at man siger, at man har planer om så og så mange år på arbejdsmarkedet, så bliver der regnet fra pensionsalderen og har du så ikke mere end de 5% loven foreskriver, at du skal have, kan du ikke låne. Beskeden er så mindst 40% af købesummen OG en stor pensionsopsparing, ellers er du dømt ude af boligmarkedet og tvunget til at bo til leje – hvis du ellers kan finde noget som du kan leve i. Som (nu tidligere) parcelhusejer har jeg både hund og kat og har ikke lyst til at bo hvor som helst (og har heller ikke mulighed for det pga. min hund og kat), men er tvunget til at finde et sted, hvor jeg ikke har lyst til at bo endnu, da jeg selv føler, at jeg har 10 gode år på arbejdsmarkedet tilbage. Jeg er målløs over, at der er strammet SÅ meget, så jeg ikke kan nyde de sidste 10 år på arbejdsmarkedet i min have eller i mit sommerhus vel vidende, at når jeg bliver pensionist, skal jeg se mig om efter noget andet. Når man som jeg står her, føler jeg mig også diskrimineret og sat “udenfor” af politikerne.

  Svar
 • Jeanne Graversen

  04/07/2019 at 10:05

  En ting er alderen, den anden ting er lønniveauet. Jo flere års erfaring, jo mere løn….og her bliver man som erfaren også sorteret fra. Jeg arbejder med rekruttering, og her er lønnen ofte en væsentlig faktor for den ansættende leder. Og så bliver de erfarne sorteret fra. Men nogle arbejdsgivere ser også fordelene ved senior profilen, da denne typisk ikke har små børn, afhængig af hente, bringe, barn syg, og dertil ikke en så ivrig jobskifter som en i 30’erne. Ansætter man for eksempel en på 60 år, så har ham typisk glæde af medarbejderen indtil vedkommende skal på pension, og kan planlægge ansættelsen af en afløser i god tid.
  Jeg arbejder med headhunting og rekruttering, men er pt. Fritstillet med løn frem til 30. September, så det bliver spændende at se, når man er 46 år, hvordan markedet så er for nyt job, en jeg tænker, at det nok skal lykkedes.

  Svar
 • Per Richter Sørensen

  04/07/2019 at 08:30

  Jeg er 58 og oplever, at jeg er blevet frasorteret pga. alder. De siger det ikke direkte. Men det ligger ligesom i kortene.

  Fik et afslag fra et firma, hvor jeg havde kvalifikationerne. Spurgte ind til, om der var alderen, der var en hindring. Svaret var, at det ikke var alderen, der var hindring. Samtidig fik jeg, at vide, at man havde ansat FN ung pige, som skulle videre til kundeservice efterfølgende. Det synes jeg er dobbeltmoral af værste skuffe

  Svar
 • Susanne Franklin Bech Simonsen

  03/07/2019 at 22:33

  Reglerne skal selvfølgelig ændres. Løsningen er, at man er succesfuld selvstændig og sikrer sig økonomisk og arbejdsmæssigt, så man ALDRIG er afhængig af systemets idiotiske regler. Personlig har jeg indrettet mig så jeg med få timer dagligt arbejde kan oppebære en god indtægt. Og jeg har desuden etableret et online system, som kan køre upåagtet, at jeg skulle blive syg eller passe syg familie. Jeg tror, at mange flere kunne tænke kreativt og på den måde skabe sikkerhed.

  Svar
 • Helen Bloch

  03/07/2019 at 17:54

  Det er en rigtig svær situation for mange. Har ikke selv prøvet at være på jobscenter, så den del kan jeg ikke udtale mig om. Med hensyn til at søge job, komme til samtale og få tilbudt jobbet – så har jeg aldrig været udsat for, at nogen har spurgt ind til min alder eller hvor længe, jeg havde tænkt mig at blive på arbejdsmarkedet. Og det nuværende job søgte jeg og fik jeg for 2 år siden, hvor jeg fyldte 57. Men der er jo meget stor forskel – og det er selvfølgelig ikke i orden at blive fravalgt pga. Alder. Men jeg har aldrig overvejet, om jeg var for gammel til at søge et job – tværtimod plejer jeg at afslutte en samtale med at spørge om, hvorfor jeg evt. Skal sige ja til at arbejde det pågældende sted? – det overrasker som regel de pågældende arbejdsgivere – men jobtilbuddet går jo begge veje.

  Svar
 • Michael/SeniorHjerner

  03/07/2019 at 14:27

  Kære Line
  Desværre oplever rigtig mange aldersdiskrimination. Det gælder ikke kun det som du har oplevet, men i høj grad også for de mange Senior Hjerner der er kommet ud i arbejdsløshedskøen. Arbejdsgiverne har ikke forstået den enorme gevinst det er at ansætte Senior Hjerner. Jeg har selv oplevet det i de seneste 4 måneder, hvor jeg selv har søgt og søgt. Godt nok er der ingen der offentlig tør gå ud og sige, at du er valgt fra på grund af alder, men det er helt klart tilfældet. I dag skal over 50% af ansøgninger sendes via en webportal, og her skal man meget ofte oplyse fødselsdata. Det betyder, at man automatisk frasorteres alene på grund af alder, selv om man skulle have de nødvendige kompetencer. Jeg har selv som led i min process, lavet både en blog og pod-cast, hvor jeg tager fat på emner omkring det at være 50+(60+), i håbe om at råbe arbejdsgivere op og hjælpe andre 50+(60+) der er jobsøgende. Så tak for dit helt relevante og gode indspark.

  Svar
  • Jan R.

   18/07/2019 at 21:12

   Super emne at tage op. Arbejdsstyrken bliver ældre i Danmark.
   Medaljen af grå guld har desværre en bagside. Det er ikke altid alder. Det kan være lønniveauet og erfaring med at arbejde. Jo ældre man er, jo mere i løn. Den ældre medarbejder har jo erfaring med god ledelse og hvad det betyder for arbejdet. Så de stiller krav om god ledelse, brokker sig over dårlig og holder sig til 37,5 times arbejde om ugen. Dårlig livstil viser sig også jo ældre man bliver, så sygefraværet eller lurende langvarig sygdom kan være lige om hjørnet. Så tænker HR hellere sikker end at tage chancen.
   Job søgning og ansættelse er aldersdiskriminerende. Det skal der gøres op med, fordi arbejdsstyrken bliver ældre. Det er noget sludder at en yngre dygtig leder ikke kan lede langt ældre medarbejdere under sig. God ledelse er nøglen.

   Svar
 • tina/mormormedstiletter

  03/07/2019 at 12:28

  Line, du har så meget ret i, at det skal stoppes.
  Keg er p.t. delvist sygmeldt efter en brækket ryg og det er det samme sjov…Jeg bliver jagtet rundt som et stykke vildt, dels pga. sygemelding og især fordi jeg jo også er 56!!
  Jeg er endda ansat i min mands firma så de burde da slappe helt af…
  Det er utroligt stressende, når man oven i købet ikke selv har valgt at blive ‘syg’.
  Hvis det forholder sig bare i nærhedan af mine oplevelser,med hensyn til at stå uden job i vores alder, så forstår jeg dælme godt at mange knækker sammen under presset og må sygemelde sig med stress oveni det hele.
  Virkeligt relevant indlæg i tiden!! 🙂

  Svar
  • Dorte

   04/07/2019 at 16:44

   Jeg har været godt og vel irriteret over intensivering af samtaler med systemet pga at jeg er over 50.
   Det bekymrer mig dog mest, at der sidder unge mennesker i HR rundt i virksomhederne, der ikke kan spejle sig i os over 40 og derfor sorterer os fra som potentielle kolleger. Det der bekymrer mig allermest er :At vi bliver tvunget til at nævne alder i job databaser, hvilket gør at vi ikke som modne jobsøgere sendes videre, da robotter vælger os fra, inden vi når med i puljen af ansøgere. Der skal arbejdes for en holdnings ændring, hvis situationen skal matche det fra politisk side ønskede:33 At der er seniorer på det danske arbejdsmarked.
   Jeg har lige fået et job efter 10 måneders ledighed og mindst 160 ansøgninger. Jeg er 63.

   Svar
    • Camilla Rose

     05/07/2019 at 07:12

     Kære Line,
     Ja, der skal startes en bevægelse! Vi må stoppe med kun at tale om det og gøre noget aktivt. Jeg tror på der aktivt må sættes ind fra flere fronter. Jeg er frisk på at starte det op sammen med dig og andre stærke kvinder og mænd. Tiden er inde til at gøre noget aktivt nu. Er du frisk? Kh c🌹

     Svar
     • Jørgen Buch Hansen

      16/07/2019 at 11:14

      Jeg er helt enig, der er for mange i en aldersgruppe der mener det kun er dem der kan styre verdenssituationen men glemmer lidt i fået en hvem det har lært dem op, fordi det er jo ikke noget de er “faldet” over under vejs.
      Jeg har det på fornemmelsen på det politiske, hvis det fremhæves så meget som det gør, vil vi tro mere på det, men er det ikke bare salgstale for at høste stemmer.
      Jeg har prøvet det selv og været til mange jobsamtaler og kun et entydigt svar var gældende “Du er for gammel”. Indtil den dag jeg stillede op hos en smedevirksomhed og sagde lad mig bevise det og ja det gav så jobbet fordi det viser sig at denne her ældre herre på 62 er langt mere stabil og pligtopfyldende end den yngre generation og det bør ledere da respektere.
      Yderligere er der jo den ballast af viden som følger med og så ved jeg godt at mange siger den ældre generation ikke opkvalificeret sig, jeg har bi.a. indenfor de sidste 3 år taget Sig Sigma Green belt, logistik i virksomheden, Supply Chain Management og LEAN Foundation samt flere små kurser, så det hænger ikke helt sammen.

     • Trine Sognstrup

      14/07/2019 at 22:37

      Hej Susanne
      Det lyder dejligt. Nu er det jo ikke os alle der “bare lige” kan blive “succesfuld selvstændig” eller er i en branche, hvor det er muligt. Almindelige lønmodtagere har også brug for en retfærdig behandling efter de 50…
      eller 60…

      Vh Trine

Skriv et svar