• Home
 • /
 • Børn
 • /
 • Kan man bede naboens unger om at holde kæft?
Kan man bede naboens unger om at holde kæft?

Kan man bede naboens unger om at holde kæft?

Sommeren er her for fulde gardiner, og familien Danmark rykker udenfor i haver og parker – jubii for det. Med udelivet følger leg og skrig og skrål. Og nu spørger den sure dame: Kan man bede naboens unger om at holde kæft?

Kan man bede naboens unger om at holde kæft?

Idyllisk ser det ud… Men..

Jeg elsker børn. Mest mine egne forstås! Jeg elsker også min have og fuglenes fløjt, når altså jeg kan høre dem. De seneste år er der kommet mange skønne børnefamilier i vores nabolag, men der er nogen, der åbenbart ikke har forstået, at alle skal kunne holde ud at være her.

De ejer ligesom lyd- og luftrummet over det pæne Gentofte. På linje med plæneklippere, højtryksspulere og elektriske hækkeklippere. Der er f.eks. nogle  børn i nabolaget, som praktiserer et decibel niveau, der matcher de højeste og tilmed værste tilråb til en fodboldkamp i Serie 5.

Det går i 2×45 minutter. Men når de verbale kampråb og højlydte skænderier tilsat gråd strækker sig over hele dage fra morgen til  aften, så går tålmodigheden ligesom fløjten, og mit sommersmil stivner en anelse.

Mine egne unger kunne være slemme, når kampen om trampolinen gik ind. Det indrømmer jeg. Og naboen har et par gange lagt vejen forbi, som dengang drengene havde taget vores høns med på trampolinen. Men når ordkløverierne og decibelniveauet blev en tand for vildt, så sagde mor her dog et konsekvent stop!

Kan man bede naboens unger holde kæft?

… Hvis lyden var med forsvinder idyllen en del!

Sådan er det åbenbart ikke mere. Og i weekenden blev tålmodighedsbuen spændt til det yderste – jeg havde virkelig lyst til at råbe højt: Så hold dog kæft! Men kan man det? Eller er det det, man må tåle som haveejer – nu uden larmende egen avl?

Det er skønt at være passiv deltager til leg og grin. Men at være tvangsindlagt til konstante skænderier mellem højlydte børn er ikke en af mine spidskompetencer. Jeg undrer mig over, at forældrene selv kan holde det ud – og ikke mindst over, at de som de voksne ikke gør noget.

Måske hører de det ikke. Måske lukker de af for at få fred. Eller fordi det altid er sådan.

Hvad ville du gøre? Og er det bare mig, der er en sippe?

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

24 kommentarer

 • Trine

  26/06/2019 at 11:15

  Du skriver jo netop selv, når larmen blev en tand for vildt, sagde du stop. Så hvorfor tror du, at naboen ikke selv siger stop, når det bliver en tand for vildt for ham? Hvordan mon bloggen havde set ud, hvis naboen havde sagt stop, før du mente det var nok?
  Men hvor har du ret. Børn i haverne og på strandene larmer. Måske er der derfor Mofibo og andre lydbøger har så stor en succes om sommeren?

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   26/06/2019 at 11:18

   Hej Trine.

   Tja, hvis naboen hade sagt stop, var der jo intet problem.

   Så havde jeg bare nydt det – og tænkt at havelivet var dejligt for os alle !

   KH
   Line

   Svar
   • Jannie

    22/08/2019 at 22:56

    Forældrene lægger slet ikke mærke til at børnene larmer helt afsindigt.De er nemlig travlt optaget med deres mobiler og plads.

    Svar
 • Susanne

  26/06/2019 at 11:22

  Hej Line
  Jeg ville gå forbi og gøre opmærksom på at de har naboer, der nyder at være i haven.
  Ellers kan man jo skrue op for noget musik, så de kan hører der er andre en dem selv 🙂

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   26/06/2019 at 11:25

   Hej Susanne.

   Det sidste var en god ide….. Og jeg må næste gang tage mod til mig, og gå ind til naboen og sige det.

   KH
   Line

   Svar
 • Kirsten Jensen

  26/06/2019 at 11:30

  Hvad er der blevet af almindeligt hensyn til andre ? Mener godt man kan tale med naboerne om ikke de kan få deres børn til at skrue lidt ned for lyden. Vi skal være her alle sammen. Rigtig god sommer fra Mormor <3

  Svar
 • Dorthe Nøhr

  26/06/2019 at 11:33

  Hej Line,
  Jeg tror ikke forældrene hører dem på samme måde som os naboer. Men jeg har den helt samme tanke som dig. Det er hyggeligt at høre når børnene leger og har det sjovt, men at høre på skrig og skrål en hel dag er knapt så sjovt.
  Jeg overvejede faktisk en dag at gå ind til naboens barn med et plaster, for at høre om der var noget jeg kunne hjælpe med, men så stoppede hun med at skrige – så måske var hun blevet lagt i seng :-).
  Knus
  Dorthe

  Svar
 • Christina

  26/06/2019 at 11:36

  Hej Line
  Godt spørgsmål. Det er vel som med så meget andet et spørgsmål om hvordan man griber det an. Nogle mennesker har en meget kort lunte og er meget ego centrerede, andre er mere tolerante og forstående for at alle skal være her. Holder man sin irritation inden i sig for til sidst at eksplodere og råbe op på groveste håndværker manér ( no offense ) HOLD NU KÆÆÆFT FORHELVEDE, så skal man nok ikke regne med positiv respons. Men hvis man nu høfligt bankede på naboens dør og gav udtryk for forståelse for alle skal være her, men om man måske kunne dæmpe sig blot en lille smule, så ville man være utrolig taknemmelig ( uden sarkastisk undertone el.l.) så tror jeg de fleste er imødekommende.
  Men alt i alt handler det om individuelle grænser og holdninger. Nogle mennesker kan ikke tåle den mindste lyd fra naboer, om det er børn eller plæneklipper osv. Jeg personligt elsker at høre liv omkring mig. Jeg har selvfølgelig også mine grænser, men det er mere hvis nogen skulle skrue højt op for musikanlægget ved midnat. Nogle gange hvor mit overskud ikke er så højt, bliver jeg hurtigere irriteret, men så griner jeg lidt af mig selv og minder mig om at det hele ikke bare handler om mine behov 🙂

  Rigtig skøn dag 🙂

  Svar
 • tina/mormormedstiletter

  26/06/2019 at 12:17

  Uha, den er svær…
  De er jo hjemme hos sig selv, de unger som leger i haverne og så er det jo forældrene, som sætter reglerne for dem….
  Måske kunne du sludre med forældrene om støjniveauet.
  Personligt er vi flyttet på landet, for at undgå støjende naboer. Nu er her kun hanegal og fuglefløjt – helt fantastisk:-)
  Jeg håber du får en fredelig sommer;.)

  Svar
 • Sanne

  26/06/2019 at 12:45

  Åhh, hvor jeg kender det og åh hvor er den svær. Jeg har faktisk overvejet at bestikke alle naboernes unger med is om fredagen, hvis de dæmper sig og holder igen med skrigeriet – men det må man vel heller ikke. Vi er omgivet af børn og de larmer afsindigt meget, også hvor jeg virkelig ikke mener det er nødvendigt (en vandkamp i ny og næ larmer). Og jeg forstår heller ikke at forældrene kan holde det ud og ikke kan høre at det er for meget overfor naboerne. Det kunne jeg faktisk da søn var lille, og jeg kunne heller ikke holde det ud dengang. Jeg har flere gange sendt larmende venner hjem, fordi de efter flere advarsler ikke holdt op med at råbe og skrige. Man kan godt lege uden at skrige i vilden sky. Og ja, jeg føler mig gammel nu … PS: Tror absolut ikke på hævn ala høj opera- eller heavyrock. Ønsker dig go’ sommer.

  Svar
 • Helle

  26/06/2019 at 13:30

  Hvorfor hører naboerne heller ikke at deres hunde gør dagen lang!! Og hvorfor skal der slåes græs kl 17.55, når pensionisterne har haft hele dagen til det!!

  Svar
 • Lone

  26/06/2019 at 14:50

  Hej Line
  Kan du ikke invitere forældrene over på en lille hyggelig drink i din have, medens det går vildt for sig mellem børnene – så kan de måske selv høre hvor vildt det lyder hos dig. Tror måske ikke de tænker over at det lyder så højt at naboerne kan blive irriterede over det 🙂
  Eller optag larmen på et bånd og afspil det fra din have – så hører de det måske og kan genkende sig selv – det giver måske stof til eftertanke. Jeg tror ikke det bliver godt at banke på hos dem og bede dem dæmpe sig.
  Vi har boet ved siden at en familie, der konstant larmede eller rettede på deres børn. I en weekend var det hele tiden “nej, det må du ikke Selma” – det var så højt, at vores Selma stillede i haven og spurgte os hvorfor der hele tiden var nogen der kaldte på hende!
  Ha en rigtig dejlig sommer trods larm 🙂

  Svar
 • Helene

  26/06/2019 at 16:17

  Jeg er sååååå enig (sure dame nr 2 melder sig under fanen)! Men vil dog også tillade mig at nævne dybt uopdragne hunde, som galper løs i timer – og ja…….timer! Så råber vi altså; hold så kæft! Vi er selv hundeejere til en stor hund, bor i et rækkehuskvarter, men han ved, at hvis han går rundt og gør “bare fordi”, så ryger han ind. Så han gør derfor aldrig, når han bare tuller rundt i haven.

  I min verden handler det også om pli, hvis fx man en hverdagsaften kl 18 går i gang med at slå græs eller larme med andet værktøj – desværre er mange bare sig selv (alt for) nærmest.

  Svar
 • Janet/Livsmoden.dk

  26/06/2019 at 16:42

  En høflig visit hos pågældende nabo må være det bedste.
  Hvis ingen effekt, så kan du tage det op i grundejerforeningen.
  Tænker også, at du nok ikke er den eneste på vejen, der er generet af støjen.
  Og selvfølgelig må ungerne lege og larme lidt – men altså ikke i overlydsniveau og til gene for andre.

  God sommer😉🤫☀️🍹

  Svar
 • Bente

  26/06/2019 at 17:51

  Hej Line
  Vi har desværre det samme (problem)
  Vi bor i et kvarter fra 1981 hvor der desværre har været en del udskiftninger og der er så kommet en del små børns familer til, som er vældig søde men hold da op hvor er støjniveauet steget og det kan helt bestemt være så irriterende at man har lyst til at råber så hold dog kæft unger.
  Så du er bestemt ikke alene med problemet.

  Svar
 • Susanne Larsen

  26/06/2019 at 17:58

  Jeg må bare sige. At jeg har en nabo et sted. Der ikke er lokaliseret i nu. Han hammer kl 0430. Ja og igår efter kl 23.
  Jeg er tidligt oppe. Men hvordan kan man finde på og lege mand på den tid.

  Svar
 • Annette

  26/06/2019 at 19:17

  Kære Line
  Melder mig også som sur gammel dame 😂 Vi har udover børn også en gør-det-selv-handy-man-duracell-kanin-nabo, som hamrer, banker, sliber, saver, skærer, klipper, ofte med meget larmende naskiner.jeg har tit lyst til at råbe ind over hækken “Så slap da af menneske!” Han er dog samtidig en rigtig sød og hjælpsom fyr, så jeg har (indtil videre) valgt at beherske mig. God sommer 😍

  Svar
 • Alexander Amargós Petersen

  26/06/2019 at 20:06

  Jeg er også meget glad for børn, og for at være udenfor og jeg elsker også min have. Jeg har ikke børn selv,men fra at have arbejdet med dem i alle størrelser, så ved jeg hvor dejlige men også larmende de kan være og jeg kan også blive ret så vred på de forældre der ikke beder deres unger om at opføre sig ordentligt eller skrue ned,som en gensidig respekt overfor andre, ligesom jeg heller ikke sætter mit lydanlæg med “Metalica” på i haven,fordi jeg også ved at det ikke alle der er vilde med den slags. At give sine børn disse råd er efter min mening guld værd.

  Svar
 • Lisbet

  27/06/2019 at 19:24

  Jeg synes, du er en lidt halvsur citron😉
  Når vi vælger at bo i et villakvarter, hvor haverne støder op til hinanden, så må man også forvente, at der er børneleg med skrig og skrål, hækkeklippere mm. – også på tidspunkter, hvor man selv lige havde tænkt sig en lur på drømmesengen😊
  Jeg bor selv i et villakvarter med en stor børnefamilie ved siden af og bevares de larmer ind i mellem gevaldigt, men jeg starter måske også græsslåmaskinen uvidende om, at de lige har lagt et barn til at sove i barnevognen.

  Svar
 • Robynn

  29/06/2019 at 17:37

  Hi Line,
  It’s your neighbor….with three kids. Sadly we were unaware of a noise problem, and as a family always try to our best to keep the noise level low, both indoors and outdoors. We try as often as possible to keep the kids in the back yard….away from the neighbors and ensure that they are in the house by 6pm so others can enjoy an evening outside. We say STOP about 3 million times a day, as most parents do, and feel we set boundries, have consequences for, and expectations of our children.
  Both Lasse and I would like to apologize for any disruption and hope we could talk personally next time.
  Hugs,
  Robynn

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   30/06/2019 at 00:37

   Ha ha hi Robyn… No its not you! Your kids are playful and happy. That is wonderful sound in a neighbourhood. So dont worry.

   I dont even think you know the kids 😊🙏🏻 The dont even live in our Street. I have neighbours to 5 sides!! Not including neighbours across the Street.

   So please dont take it out on your boys!!

   Love Line

   Svar
 • Jonas

  02/07/2019 at 14:09

  Hej Line,

  Det er virkelig en hårfin grænse. Selvfølgelig skal alle være der. Men der må også være grænser for det. Jeg tænker, at det bedste vil være, at tage dialogen med naboen 🙂

  Svar
 • Tina

  22/08/2019 at 17:10

  JA man kan godt bede naboens unger holde kæft – det er bare så pokkers svært 😬
  Når min hund gør i haven, så kommer han ind med det samme. Når mine drenge råber og slås i haven (og tro mig det gør de), eller skriger højt i badebassinet, så bliver de bedt om at dæmpe sig. Ellers må have legen stoppe.
  Hvad skulle vi gøre uden x-Box og fortnite de dage 😂😂😂

  Svar

Skriv et svar

Få nye indlæg på mail:Tilmeld dig her