For gammel til at være ung og for ung til at være gammel

For ung til at være gammel!

Kvinder og alder: ’Min rejse ind i “2. halvleg” startede sidst i 40’erne. Børnene var flyttet hjemmefra, og jeg sad i det store tomme hus og kedede mig og tænkte hvad så nu? Hvem var jeg, når jeg ikke var mor på fuld tid? Hvad skulle jeg nu bruge tiden til? Hvilke drømme havde jeg om fremtiden? Jeg står midt i livet: For ung til at være gammel! Og for gammel til at være ung!

Jeg manglede nogen at spejle mig i - den fanst jeg her!

Marbella Fitnesscamp 45+

Sådan begynder Hanna Dolphi det sidste gæsteindlæg i serien om Kvinder & alder her på bloggen. Hanna er en skøn og modig kvinde på 50 år. Hun bor med sammen sin kæreste på nu 14. år og er mor til en datter på 25 år og en bonussøn på 29 år. Om ikke så længe kan hun skrive mormor på sit visitkort.

Jeg var så heldig at løbe ind i Hanna på en af mine Kom i form 45+ camps i Marbella. Her var hun taget ned for at få svar på sine spørgsmål og for at spejle sig i andre jævnaldrende kvinder. Og den rejse blev – som du kan læse her – også skelsættende for Hanna.

Hannas historie

’Startskuddet blev en Fitness Camp i Marbella i september 2018, kun for kvinder i alderen 45+. Jeg rejste derned alene, og udover en masse god træning, fantastisk mad og spændende foredrag, blev jeg inspireret af de skønne kvinder jeg tilbragte ugen sammen med. Konklusionen på ugen blev, at livet er absolut ikke slut, fordi man har rundet de 50!

Jeg prøvede at forberede mig fysisk på blive 50 med at dyrke en masse motion, spise sundt, passe på mig selv, få min søvn og ikke stresse; men det kom bag på mig, hvor hårdt det var, rent psykisk at runde det skarpe hjørne. En tristesse og en følelse af, at have mistet noget uden helt at kunne sætte ord på hvad det var? Alle de følelser og humørsvingninger skyldes helt sikkert også overgangsalderen, og at hormonerne var i frit fald.

For gammel til at være ung og for ung til at være gammel

Tiden foran er kortere end den bag

Døden

Jeg har gjort mig mange tanker om livet. Kunne jeg have gjort noget anderledes? Havde jeg opnået det, jeg ville? Men jeg er kommet til den erkendelse, at jeg har gjort det bedste, jeg kunne og er egentligt ret tilfreds med det.

Jeg har gjort mig tanker om døden. Det gik op for mig, at jeg tiden foran mig var kortere end tiden bag mig! Jeg kunne ligesom øjne enden på vejen. Begge mine forældre gik bort, da de var i start og midt 50’erne, og den tanke har fyldt meget i mig. Har jeg kun få år tilbage at leve i, eller har jeg 30? Eller har jeg 40?

Karrieren

Tankerne kredser også omkring min karriere. Hvordan forbliver jeg attraktiv på arbejdsmarkedet? Skal jeg specialisere mig endnu mere inden for mit felt, efteruddanne mig – eller helt skifte spor? Er jeg ”gammel” i en arbejdsgivers øjne? Bliver jeg sorteret fra på grund af min alder? Jeg skal være på arbejdsmarkedet i 19 år endnu med den samme arbejdsglæde, motivation og passion som i dag – hvordan gør jeg det? Det vil jeg bruge sommeren på at finde ud af.

For gammel til at være ung og for ung til at være gammel

Det er aldrig for sent at finde en ny passion

Det, som er vigtigt for mig nu, er at leve livet, være glad og tilfreds og ikke holde mig tilbage og begrænse mig selv. Jeg er ved at genfinde min “Mojo” og er ved at finde mig tilrette i dette nye årti. Jeg vil passe ekstra godt på mig selv, spise sundt, tage mine kosttilskud, dyrke motion. Pleje mig selv, købe det tøj, sko og smykker, som jeg har lyst til. For det kan godt være, at jeg ikke er vårhare; men derfor kan jeg godt gøre mit bedste for ikke blive helt usynlig i landskabet.

En ny passion

Jeg har kastet mig over en ny passion sammen med min kæreste. Vi danser Bachata Sensual. Den minder lidt om Salsa; men er en melodiøs, rytmisk og lækker pardans, der oprindeligt kommer fra den Dominikanske Republik i Caribien. Musikken går lige i hjertet og det er et fantastisk socialt fællesskab med skønne kvinder og mænd i alle aldre og nationaliteter og man bliver bare glad i låget af at danse – og så er det virkelig god og sjov motion.

 

Fra parcelhus til lejlighed

For ung til at være gammel og for gammel til at være ung

Fra provinsen til København

Huset i provinsen er blevet solgt og vi flytter ind i en sprit ny lejlighed i næste uge ved vandet på Sluseholmen – kanalbyen i København. Jeg glæder mig til friheden ved ikke at skulle passe hus og have, og ser det som et lille eventyr og en ny start på min 2. halvleg. Jeg glæder mig til at opleve at bo i byen, møde en masse nye mennesker, cykle rundt, sejle i kanalerne, gå mere ud og spise og danse endnu mere Bachata – og så bliver jeg i øvrigt også mormor for første gang til oktober – det glæder jeg mig helt vildt til!

Det gode ved at være her lige midt i livet er, at det stadig er fuldt af muligheder, man skal bare turde gribe dem og gøre noget! Livet ikke er slut bare fordi man har rundet de 50!

For mig er 2019 forandringens år og jeg er bare klar(næsten)!

Du kan læse de andre gæsteblogindlæg om kvinder og alder her:

Dorthe Rozalia – Det har været en fest at blive 50!

Janet – Aldershysteri er altså spild af tid!

Lene – 50+ – jeg troede jeg skulle nyde livet!

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

  • Ove Ferrini-Lundgren

    04/07/2019 at 07:05

    Hvis du får dig en alvorlig arbejdsskade og du er fyldt 60 år..så vil du blive fratrukket flere % i din erstatning…Det samme gælder hvis du får en alvorlig fejloperation som gør dig invalid resten af dit liv…Det er utrolig at vi er omgivet af en politik som ikke regner et menneske for noget hvis en er blevet 60 år…

    Svar

Skriv et svar