Vil du med på mit franske eventyr?

Vil du med på mit franske eventyr?

Jeg var 12 år, da jeg første gang var i Paris. Det var på en bilferie med min mor og hendes daværende kæreste. Vi boede på et 1-stjernet hotel i Montmartre med masser af larm og skumle typer. Min mor råbte hver aften ved midnatstid: ‘Silence s’il vous plais’ – på dansk ‘hold kæft’ . Og jeg elskede det og har siden dengang drømt om at bo i Paris. Vil du med på mit franske eventyr?

Nu skal det være

Det er, som den skarpe talknuser kan regne, ud 48 år siden! Og drømmen lever endnu. Jeg læste faktisk fransk først i Chambéry, siden på universitetet i Grenoble, og jeg meldte mig endda ind på Sorbonne i Paris. Siden blev det så fransk på universitetet i København, selvom jeg aldrig blev helt færdig.

Vil du med på mit franske eventyr?

Fra vores seneste tur til Paris og en tur i Tuillerihaven

Livets snørklede veje førte mig dog andre steder hen – og gudskelov for det, ellers havde jeg ikke haft mine dejlige sønner og var ikke blevet tv-journalist og været her , hvor jeg er i dag.

Men nu skal det være. Jeg vil være tro mod mine drømme og udleve dem, det skylder jeg mig selv – ligesom du, der læser disse linjer, også gør. Jeg fortæller uden stop mine drenge, at de skal udleve deres drømme. De skal ikke tage hensyn til mig – bare jeg ved de tænker på mig. Og det gør de helt naturligt. Når vi sætter vores unger fri, vender de altid hjem, som fugle på træk.

Vi har alle kun ét liv, og vi skylder os selv og hinanden friheden til at bruge livet, som vi vil. Jeg ved om nogen, at det er svært, fordi vi som mennesker føler ansvar og forpligtelse overfor vores nærmeste, men det ene udelukker ikke det andet. Og vi skal gøre de ting, vi drømmer om, mens vi kan.

 Min franske drøm

Vil du med på mit franske eventyr?

Stine min skønne veninde, som nu er pariserinde!

Jeg har en sej veninde, som er mit forbillede. Hun flyttede efter kærligheden til Paris og giftede sig med en franskmand i byernes by. Det kan du læse om her

Det var ikke nemt, men det lykkedes hende selv med skolesøgende børn. Hun talte ikke et ord fransk, da hun flyttede til Paris, i dag bestrider hun en stor stilling og børnene er godt  på vej med fransk i baglommen.

Jeg er 60 år og har store børn – en ældre mor javist,  men hun har selv udlevet sine drømme og rejst verden tynd gennem sit arbejde, mens jeg var barn og teenager. Hun er naturligt bekymret for, hvor meget jeg er væk, og om jeg flytter permanent. Det gør jeg ikke. Men ærligt: Nu er det min tur.

Verden er min arbejdsplads

Corona har lært os, at nogle af os kan arbejde alle steder fra. Jeg er en af de heldige, der kan. Og det vil jeg udnytte, mens jeg kan.

Vil du med på mit franske eventyr?

Mine drenge er heldigvis ligeså glade for Paris som jeg!

Derfor køber jeg en lille lejlighed i Paris, hvor jeg kan gå i ‘hi’, arbejde og leve ‘a la francaise’, når det er muligt. Nogen køber sommerhus i Danmark eller retrætebolig i Sydfrankrig, Italien eller Spanien. Min drøm er Paris. Og ja, jeg er heldig, at jeg kan. Men jeg har knoklet, sparet og har muligheden. Hvorfor så ikke gøre det?

Jeg kan arbejde alle steder med min computer under armen. Paris er to timer væk med fly fra København. Kortere end til Skagen, Samsø eller Fanø.

Næste weekend rejser jeg afsted og kigger på lejlighed. Jeg glæder mig og inviterer jer, der har lyst med på rejsen.

HC Andersen gjorde det, og han satte endda ikoniske ord på det: At rejse er at leve.

Jeg vil leve – hele livet. Og jeg håber, du vil tage med på min rejse.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

34 kommentarer

 • Christina graef

  11/05/2022 at 09:30

  Oh la la… håber der følger en skøn Franskmand i eventyret… de kan noget…🙏🏻 Held & lykke. Er lige vendt hjem efter et 10 års eventyr i Dubai med min mand, skønt… men ihhhh hvor vi nyder Dk nu… nu står den på rejser rundt i Europa.. og helt sikkert Paris ❤️

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/05/2022 at 15:57

   Hej Christina.

   Velkommen hjem… Og nyd turen rundt i Europa.
   At rejse er at leve.

   KH
   Line

   Svar
 • Henrik V Blunck

  27/02/2022 at 10:59

  Rigtig god fornøjelse med lejlighedsjagten. 🙂
  Det er bare SÅ fedt, at du tager dine drømme seriøst, og jeg deler til fulde din lyst til, at opleve de ting, der bare skal nås i dette liv.
  Vil naturligvis glæde mig til, at læse dine kommende indlæg, og du har fuldkommen ret. Glæden ved at kunne arbejde fra hvor som helst i verden er bare guld i en digital tidsalder.

  Svar
  • Hanne Vibeke Kronborg

   12/04/2022 at 19:39

   Hej Line.
   Sad lige og læste på din blog..Du har rigtig mange interessante emner..Jeg blev lidt nysgerrig, om du har fået købt lejlighed i Paris?? Så du kunne begynde, at glæde dig til et nyt kapitel af dit liv.
   Bedste hilsner Hanne Kronborg

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    12/04/2022 at 20:03

    Hej søde Hanne.

    Jeg har trukket det pga krigen i Ukraine og valget i Frankrig. Og så har jeg hooket up med en økonomisk rådgiver, som jeg skal mødes med på tirsdag efter påske, så jeg træffer det helt rette valg🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    Svar
 • Dorthe

  22/02/2022 at 11:46

  Tillykke med din beslutning Line 🙂 Jeg elsker når man handler på sine drømme. Det viser sig ofte, at meget mere kan lade sig gøre, end man lige umiddelbart tror. Det er fedt at kunne tage computeren under armen og flytte sin hverdag til et Second Home, det giver så meget god energi. Jeg glæder mig til at følge din inspirerende rejse og håber der fortsat bliver plads og tid til vores skønne morgentræninger ❤️

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   22/02/2022 at 11:48

   Hej Dorthe

   Selvfølglig træner jeg selvom det er fra Paris!!

   Længe leve Instagram!!

   Kh Line

   Svar
 • Anna Vase

  20/02/2022 at 22:48

  Hej Line jeg synes det er så sejt af dig også sikker på det vil gøre dig glad i sindet at udleve en drøm kan da ikke blive større og du så også harb midlerne til det jamen der er da ikke noget at spekulerer over bare gå til den jeg glæder mig til at følge dig

  Svar
 • Yvonne

  20/02/2022 at 19:24

  Lyder fantastisk, jeg er sikker på at det er den helt rigtige beslutning for dig, glæder mig til at følge med:-)

  Svar
 • Helle Petersen

  20/02/2022 at 15:21

  Kære Line.
  Kæmpe tillykke med din beslutning. Glæder mig til at følge dit eventyr i Paris. Elsker Paris og det fransk liv! Blev friet til i Paris en nytårsaften. Dét var SÅ Romantisk og det sneede også det år. Ja, livet SKAL leves mens vi har det og kan det!
  Bon voyage☕️🥐🥂🥖🧀🍷
  Kh Helle

  Svar
 • Erik

  20/02/2022 at 14:35

  Det lyder super spændende. Jeg var i Paris i oktober sidste år sammen med min søster, og vi havde en forrygende tur med skønt vejr i byernes by. Vi var blandt andet inde og spise frokost på Hotel Costes efter du havde givet stedet en positiv omtale i ét af dine opslag på Instagram. En absolut minderig oplevelse. Og Paris bliver man aldrig færdig med i min verden. Glæder mig til at følge dig på rejsen.
  KH, Erik

  Svar
 • Joan

  20/02/2022 at 13:13

  Hej Line
  Spændende at følge dig i dit franske eventyr,livet skal leves mens man kan,min mand
  og jeg skal til Paris sammen med to voksne børn i maj måned,glæder os til at rejse ud igen
  har også en new York tur under planlægning.held og Lykke med det hele.

  Svar
 • Tina Jakobsen

  20/02/2022 at 12:53

  Åhhhh Line, jeg elsker Paris, og glææææder mig til at følge din rejse. Det bliver fantastisk for dig 🇫🇷

  Svar
 • Joan

  20/02/2022 at 12:23

  SÅ fedt at du bare springer ud i det! Og ja – vi skal være der for vores forældre, men du er her også kun én gang – så der er også ting, du skal nå – ingen kender fremtiden – men nu er hun heldig at nå at se, hvad det bliver til og få lidt del i det.

  Svar
 • Gert Jensen

  20/02/2022 at 12:19

  Hej Line jeg håber dine drømme bliver virkelighed for jeg har været i Paris og arbejde som kok da jeg var ung og vil gerne med dig men desværre har jeg mistet mit højre ben og er handikappet og er 🙏🍀🍀blevet 70 år men er frisk jeg syntes det er godt du udlever dine drømme for du er stadig ung og smuk og dejlig så giv den gas for det kærligheden by så gå foret og nyd livet knus fra Harley Gert

  Svar
 • Trine Larsen

  20/02/2022 at 12:15

  Alt held og lykke med at udleve drømmen.
  Du er en af de sejeste ‘tøser’, jeg kender og det bliver et eventyr at følge dig. Bon Voyage. ❤️

  Svar
 • Kirsten Wöhlk

  20/02/2022 at 11:42

  Du er modig og sej 👍 Jeg vil glæde mig til at følge dig på dit franske eventyr.
  Kh Kirsten

  Svar
 • Martin

  20/02/2022 at 11:35

  Ej, jeg troede lige at man kunne blive medejer eller noget:-). Har også altid drømt om en lille lejlighed i Paris. Det er så fantastisk for dig og mange gange held og lykke. Håber vi ses dernede. De Bedste Hilsner
  Martin Smidt Vinther

  Svar
 • Ditte

  20/02/2022 at 11:30

  Jeg vil glæde mig SÅ MEGET til at følge dit eventyr 🤩 – og fantastisk du springer ud i det 👍… Sig endelig til, hvis du skulle mangle besøg fra DK 😄😉🙏..
  Go for it Girl 🤗🍾🥂

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   20/02/2022 at 11:30

   Tak Gitte…. Jeg har også sommerfugle i maven, men jeg bliver nu boende herhjemme – jeg har jo min mor at passe på!

   Kh Line

   Svar

Skriv et svar