Alt det vi skal nå inden jul!

Alt det vi skal nå inden jul!

Der er under 30 dage til juleaften. 30 travle dage med julefrokoster, julegaveindkøb, småkagebagning, konfektlavning og fanden og hans pumpestok. Puha! Alt det vi skal nå inden jul!

Alt det vi skal nå inden jul!

Julestemning i Tivoli

Jeg elsker julen, men jeg synes også, at der er alt for mange ting, vi skal og bør –  og jeg forstår godt dem, der går julen i møde med nervøse trækninger og et fast blik på bankkontoen. Julen er et udstyrsstykke, der koster kassen.

Samtidig er julen er en tour de force og den tid på året,  hvor det er aller sværest at sige NEJ. Til alt fra ungernes vilde juleønsker, den fede julemad, til snaps og velmenende invitationer til alverdens gløgg- og julefrokost arrangementer.

Jeg har aldrig helt forstået, hvordan julens fokus er blevet til dette fest- og gaveorgie af dimensioner. Det er lidt lidt som en barselsorlov, der ender med at  blive en showoff i baby perfektion og speltboller.

Alt det vi skal nå inden jul!

Sidste års julegaver !

Men jeg kan heller ikke selv undslå mig fra at være en elendig nej-siger og en af dem, pynter op som i et stormagasin, har mange juletraditioner og elsker at købe, give og få gaver.

Jeg har dog bestemt mig for at skrue lidt ned for julepligterne i år.

Jeg vil unde mig selv lidt luksus undervejs. En tur til Paris (fordi mine drenge skal på juletur med deres far til ROM), og fordi jeg kan fejre fødselsdag i byernes by. En juledag i Århus med min kusine. En juletur over Sundet med mine drenge og mødre – helt som vi plejer. Sidste år var vi i New York, som I kan se på billedet øverst. Det drømte vi også om i år, men med en gymnasieelev i huset, duer det ikke.

Alt det vi skal nå inden jul!

… Og sidste års juletræ

Og lyder det alligevel som et travlt  program  – så har jeg kun sat en julefrokost i kalenderen før jul, og jeg har taget fri hele december.

Det er nemlig et valg. Mit valg.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Edwin Chammon

  27/11/2017 at 12:27

  Kære Line 😍.
  Mange tak for endnu et fantastisk opløftende og nærværende indlæg,du er bare så fantastisk til at skrive og fortælle os om de ting vi ikke selv får sat ord på.Tak for dig 😍 og alle dine fantastisk smukke billeder, jeg kommer i så godt humør af at se dit vidunderlige smil og smukke ansigt,det varmer fantastisk. Rigtig god dag til dig og dine skønne drenge
  Kh Edwin

  Svar
  • Rike Jørgensen

   27/11/2017 at 12:58

   Kære Line! Puh ha jeg bliver helt forpustet af dit program frem til jul 😊 jeg går først all in den 20. December! Der tager jeg til min datter i Jylland. Det er altid vidunderligt at holde jul hos dem😐 men jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse på alle dine ture, og glæder mig til at høre om dem ❄ 🎄 😊 kærlig hilsen Rikke

   Svar
   • Anette

    28/11/2017 at 20:47

    Hej Line
    Kommer fra en stor skilsmissefamilie og er en skilsmissefamilie med dine, mine og vores børn.
    Nu er alle børnene voksne og der er kommet svigerbørn og et barnebarn til.
    Til jul “holder jeg åben” for alle, der har lyst til at deltage.
    Mad, mandelgave, snoller og småkager bliver uddelegeret efter formåen, lyst og evne.
    Der er et krav for at deltage, og det er, at medbringe en gave til kr. 200-250
    I god tid får man afvide, hvem man skal købe til (jeg trækker lod) og man skal bestræbe sig på, at gaven vil gøre modtager glad. Det kan fx være at min nevø skal købe til min gamle svigermor.
    Alle får derfor kun een gave hver og gæsterne ved, at alle andre gaver er en privat sag, som de må ordne derhjemme – dog er de små børn undtaget. De får gaver som børn nu en gang får.
    Dette gør at juleaften er en fornøjelse og økonomisk overkommelig for alle og ingen sidder og føler utilpashed, fordi onkel et eller andet ikke får nogen gaver eller fordi nogle modtager bjerge af gaver og andre næsten ingen.
    Forkus er på glæden på ved at have gjort sig umage og på at være sammen. Det er en stor succes her i huset.
    Bare lige et julepip fra mig som jeg håber nogen kunne have glæde af. Hilsen Anette

    Svar

Skriv et svar