Nytårsfortsætter

Lad nu de nytårsfortsætter ligge !

Mange af Jer er formentlig startet på job i dag efter en våd og fed jul. Jeg har flyttet mit kontor til Florida et par dage og sidder lige nu i Key West og skriver. Jeg kan trøste de misundelige med, at her er hamrende koldt. Og mit første budskab i år er : Lad nu de nytårsfortsætter ligge !

Nytårsfortsætter

Nytårsaften på South Beach Miami

Jeg nåede lige at se lidt af Dronningens nytårstale på stranden forleden. Ikke sagt for at gøre nogen misundelige – blot for at konstatere, at den var god og meget nær . Og helt som jeg og andre havde forudsagt med lige dele løftede pegefingre og ros til os alle – og med et lille kapitel om Prins Henrik og den demens, han og dermed de kongelige blev ramt af tidligere i år. Og Dronningen har naturligvis ret i, at der altid er ting, vi kan gøre anderledes og bedre i det nye år.

Der skal nok være mange familier og par, der haft krise over julen og overvejet fremtiden. Sådan plejer det i hvert fald at være i følge statistikken. Så er der alle dem, der har brugt juledagene til at se sig i spejlet og overvejet den lille topmave. Appelsinhuden. De enorme mængder arbejde. Den begrænsede tid til familien og veninderne. Overforbruget af alkohol, kager, smøger og alle de andre ting, vi måtte have dårlig samvittighed over i året, der gik. Og som vi gerne vil lave om på.

Nytårsfortsætter

Fat Deer Key

Det er her, nytårsforsætterne kommer ind i billedet. Den der moralske kæp, som mange af os beslutter at for at svinge over os selv, så snart det nye år ringer ind. Vi lover os selv og hinanden en hvid januar – helt uden alkohol. Detox-kure, heftige træningsprogrammer, at blive mere rummelige mødre og kærester. Kort sagt: drastiske livsstilsomlægninger, der skal rense ud og genskabe balancen i alt fra vores tarme til vores dagligdag.

Jeg magter det ikke! Jeg har aldrig gidet det, og faktisk forstår jeg slet ikke konceptet med nytårsforsætter. De færreste af os bliver motiveret af pisk og straf. Og det er, hvad nytårsforsætter er. En straf vi pålægger os selv for at have levet over evne, for at yde os selv og vores familie manglende omsorg. Og så pisker vi os med mål, der er håbløse og i værste fald uopnåelige. Nytårsforsætter er dømt til at mislykkes, fordi de er en pisk og ikke en gulerod.

Nytårsfortsætter

Godt nytår til jer alle

Jeg vil leve – og jeg vil leve efter hjertet og fornuften. Det er jeg overbevist om, at vi kommer længst med. Og de største forandringer kommer fra hjertet, og når vi er motiveret allermest, for der er viljestyrken samtidig stærkest. Hvem siger at motivationen og viljestyrken er stærkest bare fordi det er 1.januar og et nyt år truer ?

Jeg har lige været i research mode, fordi jeg ville vide, hvilken smart forretningsmand, der havde fået ideen til nytårsfortsætter og dermed tjene penge på moderne menneskers dårlige samvittighed.  Og jeg blev faktisk lidt overrasket. For Illustreret Videnskab kunne fortælle mig, at traditionen med nytårsforsætter går helt tilbage til Babylonien for 4.000 år siden. Dengang handlede det om noget så praktisk som at levere lånte redskaber tilbage.

Og i oldtidens Rom lovede folk at være gode ved andre mennesker, og løfterne blev siden udskiftet med bønner og faste, da kristendommen vandt indpas. Se, det er jo noget helt andet end i  dag.

Så smid pisken og nytårs fortsætterne ad H til og lev livet. Sæt dig nogle mål under vejs i 2018 – og ræk ud efter dem, når motivationen og overskuddet er der.

Vi lever kun en gang. Godt nytår fra mig til Jer. Og tak for al jeres opbakning og kommentarer i det gamle år.

Kærligst Line

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

6 kommentarer

 • Laila M

  05/01/2018 at 07:06

  Allerførst godt nytår til dig også, super smukt billede af dig i den hvide stol 🌹 Dernæst et fantastisk indspark på bloggen. Hvad skal vi med nytårsforsætter, har heller aldrig forstået det. De fleste ved, når de har indtaget lidt for meget af det ene eller det andet, and so what 🤨 Livet kan kun leves en gang, go for that and stay strong ❤️ Enjoying ❤️

  Svar
 • Rike Jørgensen

  03/01/2018 at 12:09

  Også godt nytår til dig Line! Et fantastisk billede af dig😊
  Man kan godt leve langsomt og have et rigt og fantastisk liv! Bonus! Man lever mere intenst. Ekstrabonus: Ingen alkohol, så er man nærværende i sit eget liv😊 også godt nyt år til alle derude på en “dejlig” våd januardag (i går skinnede solen hele dagen)
  Kh Rikke J

  Svar
 • Tine

  03/01/2018 at 11:37

  Saa sandt, saa sandt! Og saa smilte jeg lidt over, at du baade bruger “nytaarsforsaet” og “nytaarsforTsaet” i din tekst. Jeg synes begge ord er gode, men specielt fordi de betyder noget forskelligt. Et nytaarsforsaet – det vi saetter os for at goere eller ikke goere – er vel det mest brugte. Jeg har besluttet mig for, at i aar vil jeg have nytaarsforTsaetter i stedet for : jeg vil fortsaette med at nyde livet, vaere glad for alle de mange, mange ting jeg har at vaere glad for… og saa i oevrigt ikke slaa mig selv oven i hovedet pga de (faa?) ting jeg ikke er saa stolt over. Hav et fantastisk 2018 – og bliv ved med at goere det DU goer!

  Svar
 • Edwin Chammon

  03/01/2018 at 11:20

  Tak for endnu en særdeles god blog, du har en fantastisk måde at sige tingene på. Fortsat god arbejdsferie, og tak for de smukke billeder af den smukkeste sommerfugl på jorden.
  Knus og kærlige hilsner Edwin 😍😘😍

  Svar
 • mormormedstiletter

  02/01/2018 at 22:34

  Jamen – jeg er SÅ enig med dig. Nytårsfortsætter er noget opreklameret pjat! Jeg har sgu heller aldrig forstået konceptet og laver aldrig Nytårsfortsætter, for jeg synes selv jeg lever et rimeligt anstændigt liv, som jeg ingenlunde fortryder EN gang om året, nej, jeg står ved at jeg lever lidt for godt, holder lidt for meget fri, drikker lidt for meget vin og spiser lidt for meget lækkert mad – men so what – vi over kun EN gang og jeg vil hellere komme susende op til Sankt Peter med 200 km i timen end snegle mig afsted og ikke have haft et LIV!
  Knus fra Mormormedstiletter

  Svar

Skriv et svar