Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha’ på?

Jeg har lige været på tur til Amsterdam med min veninde og en af hendes kunder. Min veninde har arbejdet med tøj i en menneskealder, og med jævne mellemrum klæder hun mig på, når jeg skal noget særligt. For hvem bestemmer, hvad vi skal ha’ på?

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

Amsterdam calling!

Danske kvinder bruger i gennemsnit 8.000 kroner på tøj og sko hvert år. Nogle mere end andre. Og jeg kan ligeså godt tilstå, at mit tøj- og skobudget ligger langt over det beløb ! Både fordi jeg har brug for lidt af en garderobe i mit job – og fordi jeg er forfængelig og interesserer mig for mode. Og så har jeg heller ikke nogen, der blander sig i, hvad jeg bruger mine penge på.

Jeg har tidligere skrevet om min egen garderobe – det kan du læse her.

 

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

Min veninde Hanne

Men tilbage til Holland.

Jeg var inviteret til modeopvisning kl 9.30 hos det hollandske modehus Summum Woman i udkanten af den hollandske hovedstad. Min veninde er agent for dem i Danmark og hendes kunde Helle Engbork har en stor butik i Næstved og en kæmpe webshop – så jeg var egentlig bare med som anstandsdame.

Dagen startede tidligt i Københavns Lufthavn med kaffe, croissanter og et glas champagne kl 7.30. Vi var jo på tøsetur og skulle give den lidt gas.

Sammen med andre indkøbere fra hele Europa, skulle vi have et smugkig på den kollektion, vi andre kan se i butikkerne næste sommer. Højsommer kollektionen kaldte de det.

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

Sådan en skal jeg eje!

De holder den slags events for deres forhandlere et par gange om året. Jeg har aldrig været med før – jeg er jo ligesom heller ikke forhandler, men jeg har altid drømt om at komme med, bare for at se, hvordan det foregår

4 modeller præsenterede over en hel time Summum’s bud på, hvad vi skal have i sommergarderoben næste år. Og der var lidt for enhver smag. Jeg hører selv til dem, der ikke skifter det store ud om sommeren eller investerer det store i sommertøj.

Vejret herhjemme er for ustabilt til at tidligere sæsoners tøj bliver slidt – så det overlever bare længere. Men køber jeg noget, skal det være lige i skabet i farver, facon og stil. Og så skal det passe til det, jeg har i forvejen. Man må godt være lidt strategisk og økonomisk trods alt.

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

Sommerens farveskala

Hvad skal vi så have på til sommer ? Lidt af hvert faktisk:  Shorts, lange bohemeagtige kjoler og nederdele, halterneck bluser og ud-i-et dragter er noget af det. Lækre farver og mønstre inspireret af sommerfuglenes smukke vinger i brændte orange farver, klare lyseblå toner og palmemønstre, og mælkedrengestriber.

Det sjove er jo, at meget af det engang HAR hængt på bøjlerne i mit skab, moden går jo igen – lidt nedtur, for så ved man at man er ved at komme op i årene. Og også nedtur, når man opdager , at man solgte det på forrige års loppemarked i den tro, det ikke blev moderne igen!

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

I sku ha’ smagt det!

 

Dagens højdepunkt var nu den formidable frokost med så mange lækkerier, at min mund stadig løber i vand. Små tapas ting med blæksprutte, artiskokhjerter i citrusmarinade, fiskepasta med blå- og sværdmuslinger – og så lige lidt lækker vin og en fræk pannacotta til dessert.

Måske det var tøjbranchen, man skulle have valgt i stedet.

Tak for tøseturen Hanne og Helle.

 

 

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

Den uundværlige lille sorte

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

Korte shorts – en musthave

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

Tjek lige bukserne !

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

Mælkedrengebukser – yes!

 

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

En glad ejer

Hvem bestemmer, hvad vi skal ha' på?

Vi ses !

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

  • Henrik V Blunck

    06/10/2017 at 08:06

    Det med sommerens ustabile vejr har du så ganske ret i. For en tennisnørd som mig kan det næsten sammenlignes med Miss Sunshines spil. Nogle gange spiller hun til verdenstop, og andre gange er det silende regnvejr med hagl og stiv kuling… 🙂
    God weekend

    Svar

Skriv et svar