• Home
 • /
 • Mænd
 • /
 • Alt det vi ikke forstår ved mænd!
Alt det vi ikke forstår ved mænd!

Alt det vi ikke forstår ved mænd!

Som I ved (eller måske ikke ved) er jeg en klovn til mænd og dating. Jeg har ikke givet op – men jeg har trods mine 55 år ikke knækket koden endnu til sandheden om mænd og kvinder. Derfor dette skriv om alt det vi ikke forstår ved mænd!

Som jeg skrev i november, så gider jeg ikke gifte mænd. Men jeg bliver alligevel ved med at løbe ind i dem. Og et nej kan sgu være svært – hvis manden er “hot” og sød – så hvad skal man helst brænde sig på ?

Nå, men i jagten på at forstå, hvad der sker i hjernen (eller ikke sker) på en mand, så dumpede der helt tilfældigt en besked ind på min FB fra en humoristisk og velskrivende FB-ven. Og jeg fik lov til at dele hans skriv, som handler om det omvendte : Nemlig om at forstå kvinder. Og det er ikke bare interessant læsning. Det er tissesjovt! Her er hvad David skrev:

“Kære Line

Jeg har nu snart har brugt et halvt århundrede af mit liv på at forstå kvinder, siden jeg forelskede mig for første gang tilbage i 75.

Mit samliv havde indtil da kun begrænset sig til en bamse, som bar det lidet flatterende navn Bimmer, og som næsten var slidt op af putteritualer. Men på mit femte år skulle jeg møde en dame eller nok snare en pige ved navn Nina, der skulle forandre alt dette. Nina kom fra gul stue og jeg selv fra grøn ligesom min erfaring, men jeg var åben af sind dengang, og her introducerede Nina mig for første gang for et tema, som siden skulle forfølge mit liv. Far, mor og børn.

Jeg anede ikke, hvad dette projekt gik ud og stod lidt fortabt, indtil Nina fortalte mig, at jeg skulle gå på arbejde. Det gjorde jeg så, hvilket bestod i, at jeg kørte lidt rundt på en trehjulet cykel, fik en pædagog til at binde mit snørebånd for til sidst at slå Lille Lars i hovedet med et byggebræt.

Efter en kammeratlig samtale med de voksne vendte jeg glad hjem fra arbejde, og til min store overraskelse havde Nina lavet mad. En dejlig sandkage eller ”Lasandje” for faktum var, at hovedparten af det kulinariske udbud bestod af sand fra den tilhørende sandkasse. Ikke desto mindre spiste vi aftensmad sammen og bagefter skulle vi sove.

Her skete der noget skelsættende, for inden det skulle vi åbenbart først kysse – en tradition jeg formoder, Nina havde med sig hjemmefra.

Og mødet med Ninas tilsandede læber forandrede alt. Pludselig forstod jeg konceptet far, mor og børn, og inden længe blev det til min absolutte favorit leg, dog med meget korte arbejdsdage og et hurtigt sand-meal for at komme hen til de læber. Og Bimmer var ikke længere en slidt bjørn – men en tilstand, som jeg blev oppe i hovedet i jagten på at forstå dette nye væsen, som jeg lige siden har foretrukket at putte med.

Nu er der så midlertidigt gået 46 år af mit liv, og til trods for at jeg nu må bryste mig af at have en del mere erfaring, så ved jeg egentlig ikke, om jeg er blevet klogere.

Hele din skønne blog handler jo om kvinders tanker og indfald og dermed nøglen til måske at forstå jeres DNA, men… Desværre fordyber vi mænd os ikke. Vi falder i huller, men det er sgu noget andet, og så knalder vi dem, eller også efterlader vi meget bekvemt hullerne i hukommelsen til dagen efter.

Og når vi hører ord som ”Line på Bloggen”, så ser vi helt andre ting for os, end I gør.  Til gengæld lægger vi gerne hovedet på blokken og sætter alverden over styr til en julefrokost, måske fordi vi kun har blod nok til at tænke med et hoved af gangen. Vi går ikke ind og vender tingene i hovedet. Onde tunger vil måske påstå, at det er fordi, de er vendt på hovedet derinde i forvejen, men den store refleksionsordbog er ikke en del af vores opslagsværk.

Først alt for sent finder vi ud af, at bruddet med konen ikke var optimalt, når tømmermændene har lagt sig og den yngre model har vist sig at foretrække snapchat. Men der er det som regel for sent, og ekskonen er omsider helt videre.

Det er måske derfor, at fodbold taler til så mange af os, fordi der på forhånd er opsat et sæt regler, der i bund og grund er enkle og taler til vores primitive instinkter.

Mænd holder af det direkte spil og elsker, når Messi tager bolden fra midten af banen og går hele vejen mod mål. Scoringen er så fodboldspillerens orgasme , og glæden kan vi så slet ikke styre efterfølgende (Derfor de seksuelle akter mellem kønsfæller efter mål).

Med kvinder er det anderledes. Opspillet/forspillet kan virke uhyre kompliceret, og fra at vi har haft den argentinske fodboldekvilibrist, ender vi pludselig i en argentinsk tango på en aftenskole, og nogle trin,som ikke kun er forbudte, men umulige og på ingen måder ligner dem, jeg lærte i Frem tilbage i 82.

Og med kæben som fejebakke sjosker vi rundt i små umulige optrin, som er truende tæt på at blive til optøjer, når danserlæren ved navn “Fernando” pludselig fører ens kæreste rundt med et fast greb, og med ét føler hun sig igen som kvinde, mens deres fødder udveksler erotiske koreografier, som aldrig har set dagens lys på Camp Nou. (FC Barcelonas hjemmebane red.)

Og NU når vi så ind til sagens kerne, som er, at vi som mænd totalt har mistet vores køns koreografi og har på en eller anden måde tabt vores selvopfattelse.

Vi har leget far, mor og børn på en måde, der har gjort at vi har af-seksualiseret os selv totalt.

Måske er det fordi,vi har påtaget os alle rollerne på en gang i en fejlagtig hensyntagen til de skønne selvbevidste kvinder, der nu vælter ud af skabet og blogger løs om tanker og krav til den moderne mand.

Det er ikke længere nok at ku´ lave et WC, vi skal også ha et CV, der indeholder en Ironman, ikke kun i bukserne men også i benene, og kan man så også starte dagen med de 5 tibetanere, ha´ sex sin kone, hvor passionen ikke kun ligger i yoghurten og så ta’ 7 timer på arbejde med efterfølgende foredrag om ressourceforvaltning for til sidst lige at slå en rabarbertærte sammen til et forældremøde kl. 20. Så begynder man at ligne noget.

Så det er vel ikke så sært, at man indimellem render rundt og er ynkelig og føler sig rigtigt skidtmads, med mindre man hedder Mads Christensen og tilbyder testosteron fastfood eller Mads Mikkelsen, der modsat ”Michael Learns to Rock”, både er Actor, Star og har sin egen Car.

Men en ulykke kommer sjældent alene. I gamle dage, hvis jeg havde set ordet Milf, ville jeg have rettet stavefejlen fra F´et til K. Jeg ville have kigget uskyldigt på ordet Milk og i mit rene sind, set en sød Nora malkeko for mig.

I dag forholder det sig helt anderledes og jeg ved godt, at hvis jeg ikke præsterer, så står der en flok ungtyre parat til at gi’ en helt anden slags mælk. De unge mænd er blevet en slags accessory på linje med en Louis Vuitton taske, og buffeten er blevet udvidet betragteligt for den moderne kvinde.

Ret beset er det meget retfærdigt, at det også er blevet mere comme il faut den anden vej, og at alder ikke har så afgørende en betydning længere – men JEG FØLER MIG SGU PRESSET FRA ALLE SIDER!!!

Det samme gælder Tinder, hvor kvinderne jo også er meget specifikke i deres ønsker ned helt til den enkelte centimeter i højde, og mens højre og venstre er ved at udviske sig selv i det politiske landskab, så gælder det samme sgu ikke Tinder.

Et enkelt svirp til en af siderne, og man har afgjort om vedkommende er et interessant bekendtskab… Måske er det derfor, at superheltene trives som aldrig før på film, fordi vi selv er kommet til kort, og med alderen er det altså også sin sag bare at komme ned i et sådan et Batman kostume.

Hvorfor nu hele denne tirade af en mands bekendelser? Jo for mens jeg som regel bare blokkerer, når vi er inde i det her felt, så blogger I/du Line og har et forum ikke kun digitalt, men også et mentalt, hvor den slags har plads. Tror faktisk ikke jeg kender et lignende forum for mænd i den form.

Selvom jeg som enhver anden mand synes, at kvinder ævler for meget til tider, så er lysten til at kysse de læber, som lyden kommer fra ikke blevet mindre med årene, siden de glade Nina dage.

Det er lysten heller ikke til at forstå hvorfor og hvordan? Men måske skal man bare ikke stille så mange spørgsmål som mand og bare stå ved sin natur og drikke den kølige pilsner på en forårsdag, som forhåbentlig venter lige om hjørnet. Men selvom en øl smager godt, så ville det være dejlig at se på en kvinde og føle, at man fra tid til anden lagde trykket rigtigt og gik fra Budweiser til But-wiser.

Tak for en smugkig på din blog Line – det er både underholdende, klogt og til tider vældigt appetitligt.

De Bedste Hilsner

David Rousing”

Og således kære blog-læser fik I og jeg et sjældent indblik i en MANDS tanker om os kvinder.

Jeg skraldgrinede selv undervejs – men fik også et sug i maven over, hvad vi som kvinder forventer af mændene. Måske kassen med krav og forventninger trænger til at blive sorteret i.

Hvad tænker I ?

Fotocredit : Lars Nørby (Tak for lån)

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

15 kommentarer

 • Jens A

  27/09/2018 at 13:01

  Hej Sussie
  Tak for en fin og indsigtsfuld kommentar. Jeg kan ikke være mere enig.
  Det er faktisk supersvært at håndtere de åbenlyse forskelle mellem mænd og kvinder på det erotiske område. Jeg tror i bund og grund en uløselig problematik, hvor man under alle omstændigheder må være parat til at give køb og ofre sig på nogle punkter, for at få noget andet. Særligt hvis man ønsker sig et langt dybt kærligsforhold. Mændenene kan jo ikke have det vilde sexliv med mange partnere, som de fleste formentlig godt kunne tænke sig, og samtidig have en dyb kærlighedsrelation til en vidunderlig kvinde (og det kan kvinderne heller ikke).
  Og kvinden kan i de fleste tilfælde ikke opfylde mandens behov for sex fuldt ud, for den er nærmest uudtømmelig, i så fald kun med store mængder pligtsex, og det ønsker ingen af parterne. Og manden kan typisk heller ikke opfylde kvindens behov for kærlighed, opmærksomhed, gaver, blomster og komplimenter, for den er også nærmest uudtømmelig.
  I starten af et forhold og den brusende forelskelse kan det ofte lade sig gøre, men efter 1-2 år bliver uvægerligt sværere. Og det er vel helt ok.
  Jeg har indstillet mig på, at min kæreste kun er klar 1-2 gange om ugen, og det må jeg nøjes med, selvom jeg synes at hun er så skingrende dejlig og lækker, at jeg egentlig gerne ville have hende hver dag og hele tiden. Og så bruger jeg jo så en del tid og kræfter på at erklære min kærlighed til hende, for så kan jeg måske tænde hende og gøre hende glad, og jeg kan iøvrigt slet ikke lade være.
  Alt i alt tror jeg blot det er vigtigt, at vi erkender åbent, og snakker om det helt åbent.
  At der ER forskelle på mænd og kvinder, og at mænd HAR større behov for sex, og kvinder HAR større behov for kærlighed, opmærksomhed og betænksomhed. Og at det er ok !!!
  Jeg synes ofte, at jeg ser, at mange kvinder ikke bryder sig om at erkende, at de er mindre sexuelle end mænd, eller har mindre behov for sex. (og der kan selvfølgelig være enkelte kvinder, der kan være med, særligt unge vil jeg tro).
  Men det er altså ødelæggende for diskussionen, hvis man ikke erkender, at mændene som hovedregel har langt større behov for sex. For så kan man ikke få gang i en ordentlig konstruktiv diskussion og måske finde nogle løsningsmodeller sammen. Og så bliver det mudderkastning og nedadvendte mundvige. Vi må tale åbent og acceptere hinanden og hinandens behov, og forsøge at give hinanden, hvad vi har brug for.

  Svar
 • Sussie Milsø

  10/09/2018 at 09:03

  Jeg er ny læser her på bloggen og faldt over indlægget om mænd og kvinder og fik lyst til at kommentere, selv om det er over et år gammelt. Temaet er jo evigt aktuelt : Mænd og kvinder. Mænds større sexlyst, parforhold hvor manglende sex er det store tema og ofte fører til brud. Kvinders søgen efter passion og varme og omsorg. Min erfaring er lidt firkantet sagt bare lige for at ridse synspunktet op, at mænd tror, det hele starter i soveværelset…så skal de små kærlighedserklæringer , krammet, hænder der mødes på en gåtur, den kærlige sms nok komme. Og for kvinden starter det hele uden for soveværelset (ja er jo blevet 50 +) Det starter med krammet og bekræftelserne og varmen og de kærlige ord…..Så kan det ende i soveværelset. Det er adgangskoden til at lukke soveværelsesdøren op. Jo, vi kvinder kan have store krav til mænd men kan rumme og acceptere meget, hvis vi bliver bekræftede og får kærlighedserklæringerne og nærværet. Hvis ikke…ja så bliver vi (jeg) kritisk og har svært ved at acceptere hans ex. rygning og særheder. Det er som om kvinder og mænd sætter hinanden skakmat med vores forskelligrettede behov. Hun kan ikke give sex, hvis hun ikke får kærlighed. Og han kan ikke give kærlighed, hvis han ikke får sex. Jeg har ikke løst koden…og har været single nu i en uge. For vi kunne ikke løse koden sammen. Han mistede lysten til at løse koden….ja gæt selv hvorfor.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   10/09/2018 at 09:20

   Hej Sussie

   Velkommen til på bloggen. Dejligt med kommentarer også til gamle indlæg. Og interessant betragtning. Måske du har ret. Og ja hvordan bryder man spanden girdiske knude, det bliver?

   Pøj pøj

   Kh Line

   Svar
 • Jens A

  27/03/2018 at 14:10

  … hej Line
  Blot til din information, så er Jens Andersen ikke mig. Jeg hedder Jens A – og Jens Andersen er en anden. Har tjekket min mail men fandt desværre ikke dit svar til mig ;o( …. der mangler pludselig store dele af min historik i mailboksen (aner ikke hvorfor), og jeg så først, at du havde sendt mig noget her for nylig. Øv, det er jeg lidt ked af.
  Nå, jeg skriver stadig lidt kommentarer her på bloggen, fordi det er nogle spændende emner, som du tager op på en let, fin og charmerende måde. Og jeg synes bestemt der trænger til nogle skarpere overvejelser om forskellene mellem mænd og kvinder, som er så spændende, men som desværre også kan give anledning til frustrationer og mudderkastninger. Lad os hellere snakke, debattere og komme hinanden i møde.

  Svar
 • Jens Andersen

  20/11/2017 at 11:22

  Jeg er lykkelig gift, men bliver ofte jeg spurgt af min kones veninde om jeg vil hjælpe hende med hendes søgen efter en kæreste via Dating-dk. Pyha for en opgave – halvdelen af mændene har solbriller på, som de gemmer sig bag. De næste 25 % har taget nogle billeder uden den mindste selvkritik. Ja så er der jo kun en fjerdedel at hun gider(i mine øjne -bør) beskæftige sig med.. Her bliver der hurtigt luget ud, da profilteksterne er ikke eksisterende eller så platte…Jeg bliver helt flov på vi mænds måde ,hvorpå vi opfatter hvilke virkemidler der virker hos kvinder….godt man stadig er gift….

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   24/11/2017 at 11:50

   Kære Jens.

   Du har skrevet et par kommentarer – og jeg har også svaret dig privat på den der handeler om, at gide at svare. Naturligvis “gider” jeg svare. Men jeg har været meget ophængt med Kommunalvalg og arbejdet i døgndrift i 3 uger, så jeg har ikke haft så meget tid til bloggen. Bloggen er jo heller ikke mit fuldtidsjob – men et sted hvor jeg lægger emner og tanker ud til debat eller bare eftertanke. Det kunne jo også være, at andre kommenterede og ikke bare mig.

   Nu er jeg ikke selv på Tinder – udover at jeg 2 gange indenfor den sidste måned er blevet konfronteret med, at nogle lægger falske profiler ud med mit billede på, og en mand lagde sågar et billede ud af sig selv med mig.

   Jeg tror på – uagtet at jeg kender flere par, der har mødt hinanden i datinguniverset – at mennesker skal mødes i virkeligheden. Blandt venner, på jobbet, i sportsklubben mv. Vi skal ud af cyberspace og ind i den virkelige verden.

   Sig til din venindes kone, at hun skal melde sig ind i en forening – gå på jazz-klub eller noget helt 3.

   KH
   Line

   Svar
 • Jens A

  16/10/2017 at 13:20

  …. hov, lige en ting til (undskyld jeg skriver så meget, men der hjerteblod for mig)
  Jeg synes virkelig David har en god pointe, når han skriver, at det er mærkeligt, at det næsten kun er kvinder, der adresserer disse vigtige problemstillinger. Vi mænd er stort set ikke på banen, og i så fald kun med kommentarer på kvindernes blogs eller websites for kvinder e.g. Woman.dk m.fl.
  Vi skal komme mere på banen og erkende både vores styrker og svagheder, og jeg vil snart komme med mit eget indspil.
  Men grunden til, at kvinderne er i førersædet er i øvrigt ikke så mystisk. Der to indlysende årsager: Det ses ikke som mandigt, heller ikke for bløde 70´er mænd, at ytre sig om følelser, samliv og sex. Og så har vi jo i øvrigt lært, at vores sexlyst og inderste biologi, og det vi virkelig mener og føler, er sexistisk og kvindeundertrykkende. Så vi holder hellere vores mund.

  Svar
 • Jens A

  16/10/2017 at 13:02

  Hm, ja han skriver da helt exceptionelt godt, og der er vist gået en forfatter tabt her…
  Men jeg synes, at han er endnu et eksempel hvordan en blød 70´er mand udlægger sig selv og sine svagheder, og blot lægger sig flat ned og indrømmer hvor perfekt og stærk og fornuftig kvinden dog er.
  Og hvor dumme og latterlige vi mænd dog er, når vi tænker så meget med tissemanden, som vi gør.
  Og I kvinder elsker, når mændene gør det – se blot kvindernes kommentarer på denne side.

  Lad os lige tage den først, ja vi mænd tænker rigtig rigtig meget på sex, og vi synes, at det er det absolut lækreste og vigtigste verden, det absolut ultimative … punktum. Og vi bliver drønfrustreret, hvis ikke vi får det behov opfyldt. Så simpelt er det! Det er vores biologi, noget vi har indbygget fra naturens side, som de aber vi er.
  Kvinder er desværre ikke så interesseret i sex, og denne (ret kraftige) ubalance, manifesterer sig bl.a. i voldtægt, prostitution og ja, som sagt frustrerede mænd, utroskab og desværre også en god portion pligtsex fra kvindens side (gys). Det er nærmest en naturlov.
  Ikke overraskende er kvinderne derfor i nogle tilfælde utrygge ved manden eller føler sig nogle gange krænket eller forulempet af sexhungrende mænd (aldrig omvendt, for jeg kan forsikre for, at enhver mænd hellere end gerne ville krænkes, forulempes sexuelt og allerhelst voldtages af jer kvinder, for I er så umådeligt dejlige).
  Derfor er manden og hans sexualitet gang på gang på gang udlagt som for meget, for aggressiv, for heftig og desværre også som depraveret og ulækker (”mænd er nogle svin og kun ude på en ting!!!”. Og det må da også være ganske generende, hvis man ikke er så interesseret i sex, hele tiden at blive set som sexobjekt, og få flatterende bemærkninger om udseende og tilbud om hed sex. Ret irriterende, det kan vi mænd jo godt se.
  Derfor har vi bløde 70´er mænd lært os at styre os, og pakke vores ulækre sexualitet væk, til når kvinden en gang imellem forbarmer sig over os. Vi har lært os at se ned på os selv, som nogle primitive simple dyr, som i al evighed skal forgude kvinden, for blot en gang imellem at kunne tilegne os et lille stykke med filet.
  For mig er den tid forbi. Jeg vil ikke længere se ned på mig selv og martre mig selv for min store sexlyst, og i stedet være stolt af den, og jeg vil opfordre alle andre mænd til at gøre det samme. Uden at jeg i den forbindelse vil sige, at kvinder bør skamme sig over deres lille sexlyst. Vi er som vi er, og det er Ok!
  Og så synes jeg, at mænd og kvinder i fællesskab skal adressere den sexuelle ubalance ved at erkende, at mænds store sexbehov kun er halvdelen af problemet, og at kvindernes ofte lille eller helt manglende sexlyst er den anden halvdel af problemet. Det er der ikke ret mange, der tør sige i dag af frygt for at blive kaldt sexister.

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  13/04/2017 at 10:17

  Jeg kommer til at tænke på en historie fra min barndom. Jeg var 4-5 år gammel og min mor var klinikassistent hos tandlæge Damgaard på Søborg Hovedgade 119, 1. sal med udsigt over Søborg Torv. En formiddag står hun i køkkenet/teknikken og ser ud over torvet og ned ad hovedgaden. Hvem ser hun på vej ind mod København? En lille lyshåret pige og undertegnede hånd i hånd. Jeg husker vi nåede ned til kirken, hvor vi blev indhentet af en venlig men bestemt pædagog. Mor havde straks ringet til børnehaven. Spørg mig ikke hvad vi havde gang i – vi var bare på eventyr.
  Efter min storslåede debut med damerne er det siden ikke gået helt som planlagt. For ung, for gammel, for meget, for lidt, for smart, for kedelig, for kræsen, for pokker det er ikke nemt!
  Jeg har stor respekt for dem, der i en voksen alder kan finde ud af at gå hånd i hånd – smukt!
  God Påske.
  Kh, Erik

  Svar
 • Henrik V Blunck

  09/04/2017 at 11:50

  Som mand må jeg erklære mig stort set enig. Det forklarer hvorfor en del parterapeuter og sexologer har travlt når de vil hjælpe mænd ind i forhold, for der er ingen tvivl om, at vi som singler opdager hvor ‘nemt’ det er, at fortsætte single-tilværelsen. Når vi alligevel skal vurderes ud fra mere eller mindre overfladiske kriterier, og oplever, at når det bliver seriøst, så trækker hun sig (på flere måder), så bliver det nemmere bare at lade være med at gøre nye forsøg.

  Et af mine favoritnumre i pop-musikken er Julio Iglesias’ To All the Girls I’ve Loved Before. Kan ses på Youtube her: https://youtu.be/tOifaUXPk4g Denne sang udtrykker på flere måder den store tak vi alle skylder for de mange rigtig gode oplevelser, og jeg tror mange overser dybden i ordene, fordi man kun lige tænker på fysisk kærlighed (sex). Når man virkelig lytter til teksten, så er kærligheden til jer vidunderlige skabninger stor. At vi er forskellige skulle være en del af charmen, men er endt i en misforstået skyttegravskrig, hvor vi mænd er blevet gjort til grin af kvinder, som har brugt en ‘omvendt kvindehørm’, som får flere mænd til at løbe skrigende væk fra især de stærke kvinder – og det er forbistret synd. Case in point: serien på Kanal 5 hvor kvinder fortalte nogle ting på åben skærm, som hvis vi mænd havde gjort det, var blevet kaldt dybt sexistiske. 😉

  Super tommel-op til David for sin måde at udtrykke det på. 🙂

  Svar
 • Laila Burcharth

  08/04/2017 at 09:16

  Fantastisk indblik i en mands tanker. Hvis han ikke allerede har en blog, så synes jeg han skal skynde sig at lave en. Jeg er FAN. Og også tak til dig Line, for en interessant blog.

  Svar

Skriv et svar