• Home
 • /
 • Mænd
 • /
 • Er din mand også din kæreste?
Er din mand også din kæreste?

Er din mand også din kæreste?

Det her er Mikkel. Han er ny på bloggen – eller næsten ny. For han læser mine indlæg og er i øvrigt ret skarp på kvinder. Mikkel er reklamemand og kender os til bunds, som segment. Jeg låner ham bloggen 4 gange den kommende tid for at skrive om MÆND og KVINDER. I dag stiller han spørgsmålet: Er din mand også din kæreste?

”Hvor længe har du været sammen med din kone?” Når jeg får spørgsmålet, svarer jeg, som det er. At jeg har været sammen med min kone i 32 år, og efter 12 år som kærester blev vi gift på min 30 års fødselsdag, så jeg (bedre) kunne huske vores bryllupsdag.

Svaret afstedkommer næsten altid et nyt spørgsmål. ”Hvordan hulen har I holdt sammen så længe?” Det er næsten som om, at der er et eller andet galt med os! Men med tanke på at halvdelen af landets ægteskaber ryger i vasken, og at vi i vid udstrækning allerhelst vil dyrke os selv … ja, så er det trods alt nok lidt usædvanligt.

Men hvordan? Har det bare været lutter lagkage og en dans på roser i alle 32 år? Nej, for saaatan da! Der har da været flere perioder med knastør sandkage og kold kaffe, hvor vi begge har tænkt, at livet kunne godt nok være sjovere.

Er din mand også din kæreste?

Mikkel og hans skønne kone Hannah

På et tidspunkt hvor min kone noget uretfærdigt syntes, jeg var et fjols, fik jeg et blændende råd af en god ven. ”Ring til hende hver dag, når du er på arbejde.” Til at starte med forstod jeg ikke idéen med det. Jeg havde jo lige set hende om morgenen … Og så sjov var hun heller ikke at tale med lige i den periode. ”Ring bare for at sige hej og høre hvordan hendes dag er. Ring om ingenting. Ring som du ville gøre 7 gange om dagen, hvis I var nyforelskede. Nu skal du bare ringe én gang om dagen. Gør det nu bare, din idiot.” Og hun blev faktisk glad! Også da jeg ringede dagen efter. Og dagen efter igen, Vi er derhenne, at hvis jeg ikke har ringet inden kl. 14, så kan hun selv finde på at ringe og spørge, om der er sket noget.  

Det var vitterligt et wake-up call. For hvorfor holde op med at opføre sig som kærester, fordi man bliver gift? Man skulle jo tro, at man så ville hinanden endnu mere. Men i stedet sker der desværre ofte det, at man begynder at tage hinanden for givet og gå hinanden på nerverne på grund af et utal af pligter, rutiner og praktiske gøremål. Ikke mindst hvis der lige pludselig er børn. Man glemmer ganske enkelt at være kærester. Glæde den anden. Overraske den anden – altså positivt. Lytte til den anden. Rose den anden. Imponere den anden. Forføre den anden. Mange af de ting som gjorde, at man faldt for hinanden engang.

I stedet for at bruge tid på ægtefællen, fyrer man med glæde en masse energi af på sig selv eller alle andre mennesker. Så travlhed er ikke en undskyldning. Tiden er der jo. Man synes bare ikke, det er ligeså nødvendigt og sjovt at være sammen med ægtefællen. Men det kunne det måske blive? Dermed ikke ment, at man ikke må bruge tid på sig selv eller sine venner og veninder.

Tværtimod … det er jo med til at få solen til at skinne. Men det er en glad ægtefælle, der føler sig værdsat, også.

Når jeg siger til andre mennesker, at det kræver ligeså meget opmærksomhed at være i et langt forhold som i et nyt, er opfattelsen lidt, at jeg må have sniffet lim. For når man er i et langt forhold sker tingene jo af sig selv, og man kender jo hinanden ud og ind. Sikke noget ævl. Det tager ikke lang tid for mennesker at blive fremmede for hinanden.

Er din kone også din kæreste?

Mikkels 2 bøger om den modne kvinde Maria

Det gælder gamle skolekammerater. Det gælder tidligere kolleger. Det gælder venner og bekendte. Og det gælder ægtefæller … Især når man glemmer også at være kærester – selvom man har været sammen i 32 år.

 

Om Mikkel Jønsson:

49 år, gift med Hannah, far til 2 børn på 18 og 16.

Kreativ direktør på reklamebureauet REUPTATION.

Forfatter til bøgerne: Udspring, Trekant og Henning elsker at få smæk.

Vintosse, tennisentusiast, fodboldfan (kun Liverpool) og vinterhader.

.

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

13 kommentarer

 • Jens Andersen

  09/01/2019 at 11:55

  Jeg er gift på 22 år – lykkeligt… Det er vigtigt at bevare humoren i en seriøs og travl hverdag. Forsvinder den fælles humor forsvinder også overskuet til at se ens partner mange gode sider. Pt. er jeg gift med en kvinde som er kommet i overgangsalderen – det kræver sin mand – at forstå og give plads – når der kommer humørsvingninger og hedeture.

  Svar
 • Karsten Johansen

  09/01/2019 at 09:10

  Jeg kan sagtens identificere mig med Mikkels blog, min kone og jeg blev kærester, da vi var hhv 14 og 16 år, og havde begge blot haft et par “kysse kærester” inden da, vi blev gift da vi var 20 og 22 år, og har til September i år været gift i 37 år….. Vi har fået to dejlige børn, hvor af vores yngste datter også mødte sin kæreste da de begge var 14 år, de gik i parallelklasse på den samme skole, de er ikke gift, men har i dag også to dejlige børn, og er 33 år….. For vores vedkommende har det ikke altid været en dans på roser, vi har stået i masser af situationer, hvor mange nok havde givet op. Når man ser på vennepar eller familie, som ikke kæmpede, men gav op da det så sortest ud, er det ikke alle der er kommet lege godt ud på den anden siden….. ofte slipper man måske af med ét problem, blot for at stå med et andet 2-3 år senere….. For min kone og jeg har det betydet rigtig meget at give plads til hinanden…. vi er forskellige, men forskelligheden gør os måske også til det par vi er blevet til, på godt og ondt….. Hvis man inderst inde kan mærke at man stadig elsker hinanden efter mange år, så er det virkelig vær at kæmpe. Personligt er jeg nok mere forelsket i min kone nu, end for 25-30 år siden, og jeg kan mærke at det “tager til” jo ældre vi bliver 👍👌☺️

  Svar
 • Peter Højland

  07/01/2019 at 13:23

  Jeg mener også at kommunikation er nr. 1 til et godt par forhold.
  Jeg bryder mig ikke om telefon snak, men heldigvis findes der sms’er, og dem ryger der flere af dagligt til Linda. Som ud over at være min kone, er min kæreste, elsker og bedste ven gennem 28 år.
  Hilsen Peter.

  Svar
 • Line Baun Danielsen

  07/01/2019 at 10:08

  Kære alle.

  Tak for dejlige og kærlighedsbekræftende historier. Dejligt at høre om alle dem, der lykkes – både jer som har skrevet her og på FB.

  Kh Line

  Svar
 • Vibe

  06/01/2019 at 20:22

  Min mand og jeg blev gift meget tidligt. Har aldrig fortrudt det et eneste sekund. Han et helt klart min kæreste og bedste ven.
  Vi har to voksne børn og 4 børnebørn. Om 5 år har vi guldbryllup

  Svar
 • Henrik V Blunck

  06/01/2019 at 19:48

  Glimrende indlæg. Så enig.
  Jeg er nu nødt til at spørge, når Mikkel til sidst skriver: “Vintosse, tennisentusiast, fodboldfan (kun Liverpool) og vinterhader”, om ikke han mener ‘vinterbader’ frem for ‘vinterhader’?
  Fortsat god aften herfra.

  Svar
   • Brit Ekkelund

    09/01/2019 at 14:19

    Tak for et godt indlæg. Som sådan nogle som mig der har været gift i tre år, og har tre børn, har meget glæde af at læse, og lære af 🙂
    Jeg er sååå vild med udtrykket “Vinterhader” Det er jo mig, så det bruger jeg fremover.

    Svar
   • maiken

    09/01/2019 at 22:02

    hahaha, blev i tvivl om han vitterlig er vinterHader eller om han var vinterBader :)… jeg selv var vinterHader, men blev så vinterBader – den kan gå videre til Mikkel 🙂 I øvrigt er jeg helt enig i at vi skal huske at score hinanden… men det kan være svært, når ens fokus ofte kan lægge på de mindre spændende ting!! 2019 er ja-hattens år også når det kommer til at gøre noget ekstra godt for min mand (gennem 21 år)

    Svar
 • Solveig Fabricius Kibenich

  06/01/2019 at 15:16

  Det går begge veje, at glæde og se hinanden😍
  I 33 år med min afdøde mand, havde jeg den glæde at opleve både ny- og genforelskelser trods 4 børn med op og nedture❤️ ved dagligt at vise gensidig kærlighed, kan man holde dampen oppe i et forhold, også når man er mest presset, eller måske især dér…. I mit nye forhold har vi lavet en gensidig aftale om, at der ikke skal gå “ sure sokker” i hverdagen, og det er vi på 5. år stadig enige om❤️❤️ husk hinanden i det små, så klarer man meget når udfordringerne kommer!!

  Svar
 • Jette Hye Johansen

  06/01/2019 at 14:26

  Min mand ringer også til mig hver dag, jeg elsker det. Vi har også været sammen i rigtig mange år, Været gift i 39 år til februar.
  Ja det gælder om at være opmærksomme på hinanden og nyde livet sammen. Det er vi gode til. Man har kun denne ene chance, så forspild ikke livet, LEV DET!!!!!

  Svar
 • Bjarne Olesen

  06/01/2019 at 13:07

  Kan jo kun nikke genkendende til Mikkels blog. Fruen og jeg har været sammen i 30 år, sølvbrylluppet står for døren! Vi føler også, at vi i den grad har brudt med normerne i dagens Danmark! Forblevet sammen i medgang og modgang og sammen, skabt en datter på 28 år, uddannet læge, trods begge forældre er industriarbejdere. “Man skal huske at vande sine planter dagligt!” Ellers visner planten gradvist dag for dag.

  Svar

Skriv et svar