• Home
 • /
 • Mænd
 • /
 • Vi får de mænd, vi fortjener!
Mænd

Vi får de mænd, vi fortjener!

Sådan lød det hertil morgen i min avis. Den pæne og velskrivende Jens Rebensdorff havde begået en klumme om emnet. Han skrev i virkeligheden en hyldest til en anden klummeskribent, som havde begået et skriv under overskriften ”Bevar manden lidt endnu”.

Og begge overskrifter er så sande, som de er skrevet: Ja for dælen, bevar manden.  Og ja, vi får nok de mænd, vi fortjener. (Hvis altså vi får eller har nogen!)

Siden min blog gik live med massiv omtale af mit besværede forhold til dating og ikke mindst gifte mænd, så har jeg fået masser af kommentarer fra andre kvinder, der har oplevet det samme. Ligesom jeg er blevet overøst med fine mandetilbud OG sure opstød over mine krav til en mand! En kaldte det ligefrem for heksejagt på mændene.

Og det bringer mig tilbage til dagens klumme. For den pæne Jens skriver nemlig noget, der ramte mig midt i min kvindelighed:

”Der er ingen som danske kvinder, der føler sig utryg ved, at man(d) holder døren, komplimenterer hende, eller giver hende blomster i stedet for et topnøglesæt. Danske kvinder er verdensmestre i ikke at tabe lommetørklædet, så der er noget at arbejde med. Underforstået: Udfylde vores rolle som mænd”.

Og det er godt set. De fleste kvinder, jeg kender – inklusive mig selv – kan jo næsten alt selv og behøver ofte slet ikke en mand i praktisk forstand. De kan male, save, bore og nogle endda sætte lamper op og skifte dæk. Jeg kan også de fleste af den slags ting, og det jeg ikke kan, kommer min venindes mand som regel og fixer!

Mænd og kærester fylder gerne en del, når mine veninder og jeg er samlet. Og så får mændene med grovfilen ! Ofte over netop de manglende blomster, komplimenter og evne til at få OS til at føle os som kvinder. Det kunne godt være, at vi næste gang skulle tale om, hvordan vi får mændene til at føle sig som mænd. Jeg synes tit, jeg hører den ældre generation af ægtefolk fortælle, at det er nemmere, når mand og kvinde har hver sin definerede plads i ægteskabet. At der er opgaver, som er mandens, og andre der er kvindens. Og jeg er altså ikke fortaler for kønsrollemønstre i gammeldags forstand. Uden at overdrive, så synes jeg, at de ægteskaber, jeg kender, der fungerer bedst – det er faktisk dem, hvor mand og kvinde giver hinanden plads til netop at være det.

Måske bør vi lige tjekke vores egen krav-liste. Måske skulle vi skrive de 4 vigtigste ting, vi synes gør mænd til de mænd, vi drømmer om. Og mændene kan passende gøre det samme.

Listerne hænger vi på køleskabet og bliver mindet om det, hver gang vi skal have fat i spegepølsen. Så kan det være vi alle får det, vi fortjener!

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

7 kommentarer

 • Tage Andersen

  23/11/2018 at 20:18

  Det er dog en frygtelig jammer fra de sidste 2 indlæg, mændene får også ofte det de fortjener. Jeg befinder mig fint med en weekend kæreste den samme nu i 15 år og har ikke behov for at andre vasker mit tøj og stryger selv alt mit tøj, skjorter, undertøj, jeans og sengetøj. Kommer ofte med blomster og laver gerne aftensmaden til begge og gæster i weekenden, så hvis I kan holde jeres egen selskab ud så få jer en weekend kæreste og pas jeres egen husholdning resten af ugen i stedet for at hælde vand ud af ørene fordi ingen kan holde jeres selskab ud hele ugen, vis dog lidt selvstændiged.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   26/11/2018 at 10:01

   Kære Tage.

   Jeg kan ikke rigtig se, hvem der hælder vand ud af ørerne i kommentarfeltet her ? Jeg tror blot, at vi helt frit delere tanker og holdninger. Dejligt med din weekendkæreste. Og godt input til andre.

   Dbh Line

   Svar
 • Jens A

  12/06/2018 at 14:54

  … og så vil jeg da godt komme med mit bud på de fire ting, der gør en kvinde til den kvinde jeg drømmer om:
  1. At hun begærer mig og reelt er liderlig efter mig
  2. At hun er sød og kærlig
  3. At hun gør noget ud af sig selv (for min skyld)
  4. At hun giver komplimenter en gang imellem (og ikke kun for min røv og mine hænder)

  Svar
 • Jens A

  12/06/2018 at 14:31

  … man kan ikke lade være med at studse over: “og så får mændene med grovfilen! Ofte over netop de manglende blomster, komplimenter og evne til at få OS til at føle os som kvinder.”
  Tænk engang, hvis en mand formastede os til at sige noget lignende, f.eks. brokke sig over manglende gaver, manglende komplimenter, manglende øl i køleskabet, manglende sex osv. Men vi gør det ikke, og jeg ved faktisk ikke hvorfor. For det er vel rimeligt nok, når vi nu ved, at kvinderne taler dårligt om os.
  Men netop dette punkt er ved at snige sig ind i vores diskussioner mand til mand, netop konernes og kæresternes dårlige opførsel, urimelige krav og egoisme. At I er så bestemmende over jeres mænd, at I vil have komplimenter, kærlighed, gaver, blomster, (penge), nærvær, følsomhed og alt muligt. Manden er et ta´selv bord, men modsat mener I ikke at skulle give noget igen. Man kunne ønske sig, at når I nu har fået så mange rettigheder over de sidste årtier, at ligestillingskampen også begynder at række ind på dette område.
  Så skal I begynde at give mændene gaver, og komplimenter (og det skal I nok læres fra bunden), I skal bidrage lige så meget til familiens økonomi, bruge færre penge på shopping, give børnene mere fra jer (gisp)….
  Men det kommer ikke til at ske, men hvorfor egentlig ikke?
  Det skyldes simpelthen, at I kvinder har noget, som vi mænd eftertragter langt mere, end I kvinder gør. Nemlig jeres køn, ja den mellem benene (og jeres varme og følsomhed). Det kan vi mænd simpelthen ikke klare os uden, mens det omvendte ikke gør sig gældende. I trykker jo blot på sex-stopknappen, og varme og kærlighed kan I finde hos veninderne.
  Derfor er vi mænd i evigt afhængighedsforhold (lidt lige som I-lande og U-lande) og kvinderne kan fortsat kræve blomster, komplimenter, kærlighed, penge, gaver, smykker, middage mv. (hvem sagde prositution)
  Den eneste vej ud for mændene, vil være at smide jer på porten noget oftere, så der ville være et større udbud af ledige kvinder. For de fleste kvinder er nemlig heller ikke vilde med ikke at have en mand med den (økonomiske) tryghed, kærlighed og ro, han giver.
  Men det kommer ikke til at ske, for vi mænd klynger os til det sex, vi nu kan få.

  Svar
 • John Viuf

  05/11/2016 at 02:56

  Kære Line

  Hjertelig til lykke med bloggen. Fine indlæg og passende længde. Glæder mig til at følge med her…

  Ved ikke om jeg er 100 % enig i at man altid får, hvem man fortjener, i hvert fald ikke umiddelbart, over tid måske 🙂 Fin tanke med listen på køleskabet (måske i køleskabet, der er jo altid lys), tænker dog at den passende kan ledsages af lidt handlingsorienterede punkter i retning af: “Hvordan gør jeg det lettest muligt for min kæreste at være den mand/kvinde”, for det ligger vel implicit i at fortjene 😉

  Kærlig hilsen
  John

  Svar
 • Nanna Nagy

  03/11/2016 at 10:28

  Stadig fan:)
  Og fedt med indslaget om den smukke pensionsrådgiver!
  Kh. Nanna Nagy (TV 2)
  Ps. Jeg ELSKER det billede der hænger på køleskabet bag dig!

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   04/11/2016 at 18:36

   Hej Nanna…

   Tak.. Det er jeg super glad for… Læs lige den seneste blog og aldersdikrimination, det er altså en god historie..

   Og billedet – det havde jeg slet ikke set før nu… Det er fra en fotobooth i Barcelona !

   Svar

Skriv et svar