• Home
 • /
 • Mænd
 • /
 • Har jeg for øvrigt sagt, jeg er gift?
Line om mænd

Har jeg for øvrigt sagt, jeg er gift?

Jeg bliver tit spurgt: ”Hvorfor er en attraktiv kvinde som dig SINGLE! ”Jeg har været uden en fast kæreste i lidt over 3 år. Løse forbindelser har der været javel. Men mr.Right, prinsen på den hvide hest eller ham, der bare giver mig mere end almindelig åndenød, er ligesom ikke dukket op.

Jeg indrømmer, at jeg er vildt kræsen. Jeg orker hverken alt for nyskilte mænd med alt for mange børn. Mænd med hængemaver, store måtter på ryggen, eller spændstige hårtotter i næsen og ørerne. Sorry, men sådan er det!

Og så gider jeg heller ikke gifte mænd, og dem er jeg efterhånden ekspert i at løbe ind i. Ikke mænd jeg har mødt på Tinder eller andre datingsites – for det tør jeg ikke begive mig ud i. Jeg har prøvet – den historie får I en anden dag ! Næ, mænd jeg bare er løbet ind i helt tilfældigt.

Jeg har for længst gjort det til et rutinetjek at kaste et diskret blik på ringfingeren for at aflure eventuel ægteskabelig stand. Lidt ligesom man tjekker, om der er rødt lys i fodgængerovergangen. Men det er jo ikke altid nok – og en ring kan stoppes i lommen, og biler kører også overfor rødt.

Sidste sommer løb jeg ind i en af slagsen på et fly til København. Vi udvekslede visitkort i lufthavnen og skrev sammen om løst og fast: Først job, så sport, rejser, børn og ja livet. Han inviterede mig siden på en ”diskret” frokost – sådan mest for min skyld, som han forklarede. Vi mødtes på en båd, og midt under den ellers så hyggelige frokost, afslørede han, at han var – GIFT…. Men han forsikrede dog, at han og konen ikke havde et forhold på den måde! Så de delte seng – men knaldede ikke tolkede jeg mellem linjerne.

Fuck, jeg fik næsten krabbesalaten galt i halsen. Jeg kunne have pandet ham sådan én på lampen. Jeg tyggede af munden, takkede af og gik fra borde. På vejen hjem sendte  jeg ham en SMS: ”Jeg er ikke til gifte mænd – hverken af hensyn til mig selv eller din kone”. Han forstod – men fortsatte alligevel med at skrive i nogen tid.

Siden har der været yderligere et par nyskilte og gifte mænd i farvandet – mænd der lige har ”glemt” hende derhjemme. Og så var der ham, der stadig boede med sin eks-kone. Og ham der inviterede sydpå uden egentlig at være klar. Ærligt – hvad der sker i mænds hjerner.

Så ja – hellere alene end dele. Som Prinsesse Diana engang sagde: ”Three in a marriage is a bit crowded”.

Hvad synes du?

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

19 kommentarer

 • Jens A

  02/05/2018 at 09:52

  …. og lige en ting mere (fuck, jeg kan ikke lade være, sorry ;o)
  Det er da meget meget få gange, at jeg set mænd skrive sådanne ord om kvinder. Ja, enkelte gange i afmagt og frustration, og ja også nogle enkelte simple typr. Men jeg synes, altså, at vi mænd må lægge ryg til rigtig mange smædeord som f.eks. fjolser, idioter og egoister, der kun tænker med tissemanden osv. Måske er det en del af kvindefrigørelsen. Jeg ved det ikke.
  Men jeg bliver nogle gange ked af, at se så meget had mod mænd, og føler mig ramt, som den mand, jeg jo er.

  Svar
 • Jens A

  02/05/2018 at 09:43

  Kære Line
  Sikket fint svar, tak. Tror du er et meget sødt menneske.
  Jeg kunne skrive længe om dette – som du ser ;o) – for jeg synes jeg bare, at der er alt for meget fordømmelse, især når det gælder sex og kærlighed.
  Generelt tror jeg på en friere og mere åben holding til sex – omend jeg ikke er sikker på, at åbne forhold nødvendigvis er af det gode for alle. Men jeg tror på, at vi stadig er ved at slide os løs af tidligere tiders stive sexualmoral og kristne livssyn. Men det tager generationer at ændre kulturer.
  Og så synes jeg også blot, at jeg kan se hvor ofte monogamien spiller fallit på mange områder. Det er så yndigt at følges ad, ja det er det virkelig. Hvor er det dog dejligt at gro ind i hinanden og have nogen at dele med, og kaste al sin kærlighed på. Men det bare ofte på bekostning af tændingen og spændingen ved sex, det må vi også erkende. Og nogle gange kan det synes, som om man må vælge mellem de to ting. For efter blot to år, så er det de færreste, der har den samme tænding, omend sex stadig kan være rigtig dejligt. Og efter mange år, ender det desværre ofte med, at man slider på hinanden, keder sig lidt, og kun bliver sammen, fordi man ikke kan overskue at gå fra hinanden. Det hyggeligt og trygt, javel, men ikke spændende, og bliver dermed ofte til en rædselsfuld spændetrøje – især ofte for manden. For han ER altså anderledes bygget end kvinden, og tænker bare langt mere på sex end kvinden (og i stort mål sex med andre kvinder – selv i de mest perfekte parforhold). Men han bliver i det for han elsker hende, men han pakker det væk, med onanin og ofte også enkelte sidespring, desværre ofte mens han bliver mere og mere frustreret, indadvendt og knudeagtig.
  Kvinder har jo den der stopknap, hvor det ikke betyder så meget, at man ikke får så meget sex.
  Der er vi bare forskellige.
  Jeg hørte engang en mand sige. Mænd vil have sex og kvinder vil have kærlighed, og for at få sex giver manden kærlighed og for at få kærlighed giver kvinden sex.
  Det er selvfølgelig stærkt forenklet, og egentlig en ganske trist fremstilling. Men der en tendens i den retning.
  Gør det så manden til et svin eller et dårligere køn. Ja, måske – sådan kan man i hvert fald godt stille det op, for kærlighed er selvfølgelig smukkere end sex. Eller ….?
  Jeg er i tvivl. Igen lad os holde op med at fordømme hinanden, og i stedet komme hinanden i møde, komme i dialog og prøve at bygge bro mellem vores forskelligheder. For det er jo for fanden også dem, der gø det hele så vanvittig spændende (og sexet).
  Din blog og din åbne tilgang er virkelig et skridt i den rigtige retning.

  Svar
 • Jens A

  01/05/2018 at 15:09

  Uh kære Line og øvrige kvinder
  Hvor I dog skriver grimt om mændene. Fjolser, svin, egoister mv.
  Sådan skriver mænd ikke om kvinder, læg mærke til det. Vi synes bare, I er dejlige:
  Så spørgsmålet er vel, om vi mænd virkelig bare er det dårlige køn, depraverede low lifes, og I kvinder er de ærbare, smukke, ægte og sande. Eller om I blot taler grimmere.
  Jeg tror blot det handler om, at kvinder i langt højere grad ønsker det smukke ægte kærlighedsforhold og den smukke familie, mens mændene i langt højere grad har behov lidt vild sex. Det ligger i vores natur og hormoner.
  Er vi mænd dårligere mennesker ad den grund?
  Eller er samfundet simpelthen for monogat indrettet til de mandlige testosteronniveauer.
  Hvorfor utroskab og polygami dog så stigmatiseret i vores samfund?
  Og hvorfor er kvinder altid så skuffede og bitre?
  Der er noget galt i Danmark !

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   01/05/2018 at 15:16

   Hej Jens.

   Jeg synes ikke, jeg omtaler mænd på den måde, du skriver her. Men jeg tænker du mener generelt ? Mænd kan også tale grimt om kvinde: Hystader, kællinger, bitches, jeg tror vi er lige gode – eller dårlige er det næremer. For jeg er helt enig i, at vi tale pænt om og til hinanden i alle livets sammenhænge.
   Om mænd har større seksualdrift end kvinder, er blevet diskuteres flere steder. Jeg tror det varierer fra kvinde til kvinde i forhold til hvor hun er i livet.Så nej mænd er ikke dårlige mennesker af at have lyst – bare den bliver brugt fornuftigt og indenfor lovens rammer.
   Jeg er personligt ikke tilhænger at utroskab eller polygami. Jeg tror det skaber alt for meget uro og utryghed i et parforhold.
   Og om alle kvinder er bitre og skuffede ? Ikke dem jeg kender.

   Dbh Line

   Svar
 • Line Baun Danielsen

  28/10/2016 at 12:24

  Tak for alle Jeres kommentarer og historier. Det glæder mig virkelig, at så mange (over 11.000 på 2 1/2 dag) læser med og har lyst til at kommentere her.
  Jeg helt ny i bloggeriet – og jeg svarer, når jeg kan og har tid.
  Men del gerne Jeres tanker og historier fremover – og kom gerne med emner, I synes der er vigtige at tage op.
  KH
  Line

  Svar
  • Kim Hansen

   28/10/2016 at 17:15

   Nu er det desvärre ikke kun kvinder der risikerer at date gifte og nogle der ikke er färdige med ex’en.! Vi mänd löber desvärre ogsaa ind i gifte kvinder og kvinder der absolut ikke er färdige med deres ex. 😉
   Nu er jeg selv födt i 1966.
   Emner som jeg synes er vigtige at tage op er hvorvidt det kapitalistiske samfund har gjort os kolde og kyniske. Glemte vi at faa de etiske og moralske värdier med da vi slöjfede kirken og den kristne tro i vores kulturrevolution.
   Hvad er lykke og findes der en ultimativ lykke. Er lykke kun noget der kommer af noget udefra, eller er det muligt at finde en ägte indre lykke.
   Behöver kvinder og mänd at skulle väre lige om alt, eller er det faktisk ok at vi er forskellige paa andre omraader end vore könsorganer.
   Det er da sikkert lidt sjovt at vide hvorvidt du har lärt at lave knibeövelser eller hvorfor du var ved at klöjs i krabbesalaten, om du er til tykke eller tynde mänd, med eller uden behaaring. Men som dagens Danmark ser ud, ville det nok väre sundt om du ogsaa tog lidt mere alvorlige emner op. Eller du er maaske bedst til Se&Hör og EB skriverier og emner og ikke tör beväge dig ud hvor tingene er lidt mere seriöse? 😉
   Hvis du kun lever i en Se&Hör og EB verden, saa er der heller ikke noget at sige til at du kun möder mänd af den kaliber. 😉

   Svar
 • Kirsten

  28/10/2016 at 12:04

  Tillykke Line med din fine blog, endelig en bog for voksne kvinder
  glæder mig til at følge dig ..

  Svar
 • Pia Søtrup-Heinsen

  28/10/2016 at 10:03

  Hej Line
  Dejligt at læse din blog, den kommer jeg helt sikkert til at følge. Har selv datet en hel del i mit singleliv (er nu i en alder af 51 år blevet gift og endda lykkeligt) men hold da op hvad fjolser jeg er rendt ind i – synes næsten de nyskilte mænd er de værste, for de er jo sådan set stadig “gift” med x-konen – enten taler de om hende hele tiden eller bagtaler de hende!
  Kh Pia

  Svar
 • Mie

  28/10/2016 at 08:39

  Hvis du en dag er på date med min kæreste, så behøver du ikke få krsbbesalaten galt i halsen når han er ærlig om sit kærlfheds liv. Der er heldigvis mange dejlige måder at indrette sig på.
  Du skriver forbandet godt! Fin blog

  Svar
 • Erik

  28/10/2016 at 07:53

  Line, du er en meget pæn og attraktiv kvinde.
  Og kræsen, men tydeligvis mest når det drejer sig om udseendet.
  Mon det blot er sort uheld, at du tiltrækker og falder for de forkerte mænd?
  Det er lidt sjovt at betragte den voksende gruppe af selvbevidste 45+ kvinder, som går ekstremt meget op i deres udseende, og mener det er nøglen til at finde den perfekte mand (mindre kan jo ikke gøre det).
  I udgør jo et perfekt udstillingsvindue for gifte mænd på udkig efter et lille eventyr.
  Har jeg for øvrigt nævnt, jeg er gift? Lykkeligt gift på 23. år.

  Svar
 • Freja Zaga

  27/10/2016 at 22:54

  Hej Line

  Selvom jeg endnu ikke er i 45+ segmentet selv, kan jeg sagtens nikke genkendende til problematikken med de gifte mænd og deres lyst til at brede sig ud over mere end den ægteskablige ‘1-retters’ menu derhjemme. 😉

  Jeg faldt i og det kostede mere end min stolthed, for han var – udover at være gift – også direktør for virksomheden jeg arbejdede i, og da jeg afsluttede forholdet som ‘den anden kvinde’, begik jeg åbenbart også ‘ansættelsesmæssigt selvmord’.

  Dog fortryder jeg mest af alt, at jeg gik ind i det vel vidende, at jeg var elskerinden …

  Nu, hvor jeg er ude i det fri, kan jeg se tingene mere klart, mere sundt og luften føles frisk og uden dobbeltspillets falske melodi.

  Tillykke med bloggen!

  Kh

  Freja ❤️

  Svar
 • Victor

  27/10/2016 at 21:08

  Kvinder, der har nok i sig selv, deres eget ego og bestemme-sygelighed, er usandsynlig kvalmende, at høre på.

  Ikke så mærkeligt, at mange 45+ single kvinder forbliver singler – upåagtet, hvor lækre I selv syntes, at I er.

  Vorherre bevares…

  Svar
  • Eva

   28/10/2016 at 10:00

   Kære Victor
   Måske er du bare ikke mand nok til at klare en selvstændigt tænkende og handlende kvinde? Og det står dig jo heldigvis frit for, hvis du bedre kan med en yngre kvinde som synes at alt hvad du siger og gør er himmelsk 😉

   Svar
 • Johnny Larsen

  27/10/2016 at 20:43

  “Mænd med hængemaver, store måtter på ryggen, eller spændstige hårtotter i næsen og ørerne.”
  Vil det sige, at jeg aldrig får en chance, Line… hvad nu hvis jeg kan sige, at jeg i hvert fald ikke har måtte på ryggen 🙄

  Stor hilsen fra Fars Hammer/Johnny

  PS godt at se, at du stadig kører hårdt på 😏

  Svar
 • Anonyme M

  27/10/2016 at 17:36

  Hej Line. Tillykke med din blog. Jeg kommer helt sikkert til at følge lidt med fra sidelinjen. Jeg er helt med på hvad du mener med de gifte mænd, men hvad er der med de nyskilte? Man skulle jo netop tro, at de var skilte = afklarede? ☺️

  Svar
 • Berit Riddersholm

  26/10/2016 at 12:25

  Er så enig med dig og Lady Di 🙂 – Min første tanke er iøvrigt: Brændt barn – skyr ilden. Når man, som jeg, har prøvet at stå i “suppedasen” én gang med en gift mand, så lader man sig da ikke brænde igen 😀
  Tillykke med bloggen glæder mig til at følge 🙂

  Svar

Skriv et svar