Nu skal der svedes og strammes op igen!

Nu skal der svedes og strammes op igen!

Ja, ja jeg ved det godt – det er længe siden, jeg har lagt noget ud fra min træning, som flere af Jer har mindet mig om. Forklaringen er, at både jeg og Marie Louise har haft travlt. Hun med sin bog, jeg med mine foredrag. Men nu skal der svedes og strammes op igen!

nu skal der svedes og strammes op igen!

Så hænger man på den igen!

Jeg har kun nået at løbe lidt og træne meget lidt de sidste par uger herhjemme, og selvom det er bedre end ingenting, så er det jo langt fra så effektivt, som når fru Cramer svinger pisken i træningsstudiet. Mange af jer synes, jeg har en flot og fast krop. Og det har jeg også, men selv jeg får fedtdepoter på maven og appelsinhud på lårene, når der går for megen magelighed, mad, fest og ballade i hverdagen. Og det har der været. Min roadtrip med foredraget ”Skab Dig – bevidst” betyder også, at jeg sidder meget bag rattet og det sætter sig lynhurtigt i nakken. Og jeg lever efter den filosofi, at når tøjet begynder at stramme , og skavankerne dukker op, så er det tid til at gøre noget. Ellers bliver det for meget op ad bakke.

Fordelen ved en gammel sportskrop som min er så, at den er forholdsvis nem at træne op, også den muskelmasse, som skrumper ind. Men er man ikke udstyret med det, så skal man jo ikke give op – men bare give lidt mere gas.

Jeg gik i gang i mandags, og vi har nu lagt en langsigtet plan, som er plottet ind i min kalender, så kan jeg planlægge mit arbejde rundt om det. Målet er som tidligere, at gøre kroppen stærk og holdbar med særligt fokus på mave, røv og skuldre/ryg. Og det mærker jeg tydeligt i Marie Louises træning, som virkelig niver især i lår og baller. Men jeg elsker, når jeg mærker, at det virker.

Marie Louise er jo også ernæringsekspert, så hun foreslog efter et blik på kage- og vin dellen på min mave, at vi begynder at kigge på kosten. Jeg spiser generelt sundt, men jeg lever jo også efter filosofien, at der skal være plads til det hele. Hvad er det man sir : Det er summen af laster! Det betyder, at der i perioder både ryger for meget vin, romkugler og popcorn indenbords. Og det er ikke just kaloriefattigt.Til gengæld spiser jeg ikke ret meget slik, chokolade og hvede brød. Det sidste mest fordi jeg får så ondt i maven. Og skal jeg møde Mr. Right duer det jo ikke med en struttende prutte-mave !

Nå, men hvad bød mandagstræningen så på: Kondition og styrke ! Og alene opvarmningen tog næsten livet af mig. Men det var godt. Den bestod af 4 øvelser:

1 min. roning

1 min. airdyne (en slags kondicykel, hvor armene arbejder med – mega hård

1 min. roning

1 min. airdyne

Derefter var der supersæt på programmet. For Jer der ikke har fulgt min træning, så kan I læse om det her.

Supersættet gik over 4 runder med både favorit og hadeøvelser

Back squat m/ vægtstang, som er en klar favorit (8 gentagelser @30 kg)

Jump squat  (8 gentagelser)

Atomic situp en hård og svære øvelse for maven (8 gentagelser)

Nu skal der svedes og strammes op igen!

Atomic situp

Marie Louise ordinerede 2 minutters pause mellem hver runde, så jeg fik pusten. Derefter fulgte 2 runder med:

1 min gående lunges (med 2 x @12 kg kettlebell en i hver hånd) – av av av!

1 min airdyne (moderat intensitet)

Nu skal der svedes og strammes op igen!

One arm row

Også her holdt jeg 2 minutters pause mellem hver runde. Næste supersæt kørte over 3 runder.

 • One arm row (6-8 gentagelser, med 1 x @12 kg kettlebell) – se billedet.
 • Skulderpres (8 gentagelser, med 2 x @6 kg håndvægte som løftes lodret op over hovedet)
 • Russian twist (10 twist med 1 x @16 kg kettlebell) den var ny, hård og helt fantastisk. Det er den I ser på det øverste billede. Den går lige i de skrå mavemuskler og i det, der sidder på sidebenene.

Her troede jeg så, at træningen sluttede. Men Marie Louise trak lige en lille ’finisher’-runde op af ærmet. Her var der 6 stationer à 20 sekunders arbejde efterfulgt af 20 sekunders pause. Runden varer 4 minutter

Roning

Swings m/kettlebell

Airdyne (den der mystiske cykel)

Downup (ond)

Sjippe

Burpee (endnu ondere) ligesom englehop hvor man kommer helt ned på maven.

Belønningen var, at jeg var øm nogle dage, heldigvis ved jeg, at det skal gøre ondt for at gøre godt. Og med en personlig træner bliver man hele tiden motiveret og opmuntret. Denne lille besked fra Marie Louise gjorde mig rigtig glad:

”DU VAR SUPER DUPER SEJ, og jeg glæder mig til at se dig, når du har været et lille smut i Italien.”For det er nemlig hvad jeg skal: På kokkukursus i Benedello i Norditalien. Glæder jeg mig – ja det tror jeg nok. Og jeg lægger historier og opskrifter ud til Jer derfra.

Og husk du kan abonnere helt GRATIS på mit nyhedsbrev – så får du besked direkte i din mailboks, når er er nye indlæg.

Rigtig god weekend.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

2 kommentarer

 • Kim

  30/04/2017 at 21:04

  Jeg faldt i dag for første gang over din blog.
  Som mand er det interessant – og lærerigt – at læse din vinkel på tingene.
  Specielt blogindlæggene om mænd var tankevækkende.
  Og dine fitnessbeskrivelser har givet inspiration.
  Vil prøve Russian Twist næste gang jeg selv skal træne.
  Og så en sidste – vel nærmest obligatorisk – ros:
  Du ser hamrende godt ud og har den sjældne gave, at du bare bliver lækrere og lækrere med alderen 🙂

  Svar
 • Henrik V Blunck

  30/04/2017 at 17:06

  Mon ikke Mr. Right kunne leve med en smule luft i mavsen?
  Hvis ikke man kan få øje på alle dine mange talenter, er man da blind. 🙂
  Du har i hvert fald et smittende humør, og det fortjener en stor tommel-op med ønsket om en rigtig god tur til Italien.

  Svar

Skriv et svar