Mit italienske himmerige kalder!

Mit italienske himmerige kalder!

Jeg sidder lige nu og nyder min morgenmad med denne skønne udsigt. Stedet ligger for enden af en bjergvej i det nordlige Italien. Her er ingen lyd af biler, stemning af travlhed eller stress – kun fuglekvidder, kirkeklokkerne, der ringer i landsbyen, og min venindes mand der hakker grøntsager i køkkenet.

Jeg skal være her de næste 4 dage på kokkekursus hos min veninde Charlotte i Benedello, som  landsbyen hedder. Her har hun skabt en vidunderlig agriturismo – et lille luksuriøst sted, hvor der hverken er radio eller tv, 4 G eller et stabilt netværk. Til genæld er her den smukkeste udsigt og natur, og den skønneste, larmende stilhed. Mine ører suser endnu, det gør de ikke om et par dage, hvor de har vænnet sig til stilheden. Det ved jeg, for jeg har været her mange gange før.Mit italienske himmerige kalder!

Det er nemlig her, jeg rejser hen, når sjælen har brug for benzin, eller når ferien skal byde på andet end byliv og hektiske strande med farverige issælgere , strandtennis og larmende scootere på vandet. Jeg var her allerførste gang i 2009 sammen med 4 skønne kvinder. Jeg skrev en bog om moderskab –  den hed intet mindre end : Verdens bedste mor. I selskab med daværende NATO-frue Anne-Mette Rasmussen, tv-vært og udgiverredaktør Pernille Aalund og den tidligere håndbolddarling Anne Dorthe Tanderup stillede vi skarpt på vores eget moderskab i de her vidunderlige rammer for at inspirere andre mødre og kradse lidt i den polerede moderrolle.

Siden har jeg holdt et stille nytår her alene og hjulpet med servere. Jeg har holdt ferie med mine drenge og min mor, været på veninde- og kærestekrise tur… Og ja et par kæreste ture er det også blevet. Bare for at sige: Dette sted kan lidt af hvert! Det kan genbruges. Og man kommer lidt gladere hjem hver gang.Mit italienske himmerige kalder!

Min veninde Carlotta, som hun hedder her i Italien,  er i al beskedenhed en fremragende kok. Hun kender det italienske køkken som sin egen bukselomme, og så kombinerer hun det generøst med lidt dansk/skandinavisk og asiatisk . Helt lige som selve stedet er en god og bevidst blanding. Og alt, der bliver serveret her, udspringer af det, der vokser i området. For at drive en agriturissmo, SKAL man ha grønt kørekort, og det har Carlotta. Hun og manden dyrker blandt andet asparges, lavendler, tomater, safran, honning, salat, zuchini, mandler, oliven og ja… ALT. De holder også høns – selvom de har måtte fylde op med nye høner, når ulve eller ræve kommer forbi. Og ja, I læste rigtigt. Her er ulve!

Om et par timer ankommer så de 4 andre kvinder fra Danmark, som også skal på madlavnings-tur. Jeg kender dem ikke – det er 2 veninde par og en singlekvinde, som jeg. Så mine damer – det er lige i skabet til segmentet her på bloggen.

Der er 4 temaer i løbet af ugen : Parmesan , Balsamico, Parma skinke og vin. Og det er der en grund til. Det er nemlig her i Emilia Romagna (som man i øvrigt kalder Italiens skatkammer og fadebur) at de producerer det bedste af det hele ! Det hedder jo ligesom også ”parma-skinke” , ”parmeggiano reggiano” og ”Aceto Balsamico di Modena”, som er navnene på byer i regionen. Så ved I det. Bum – som kokken Claus Holm ville sige.Mit italienske himmerige kalder!

Jeg har været på den økologiske parmesan oste fabrik flere gange. Og jeg bliver aldrig træt af at se, hvordan osten bliver til – og ikke mindst SMAGE forskellen på en ung og en gammel ost…. Og nej her er jeg ikke ude i noget uartig cougar-snak. Den tager vi en anden dag.

Hvorfor er jeg så hernede nu og alene ? Ja, egentlig skulle jeg have passet stedet og dyrene i vinterferien for min veninde og hendes canadiske mand. Men jeg havde mit roadshow hjemme i Danmark, så det passede skidt. Og så tilbød hun, at jeg kunne komme og lave mad i løbet af foråret. Vi har faktisk talt om det lige siden, vi mødtes første gang i Go Morgen Danmark, hvor hun en overgang var kok. Og nu er tiden altså kommet.

Jeg glæder mig som et lille barn til sin første candyfloss – og som en konfirmand til blå mandag. Og så håber jeg, at min italienske madlavning derhjemme lige rykker en division op, selvom min veninde og hendes mand er gået hen og blevet vegetarer siden sidst.Mit italienske himmerige kalder!

Men hun har lovet, at der kommer lidt ”kød” på bordet her i mit italienske himmerige.

Hav en dejlig mandag.

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

Skriv et svar