• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • 3 tip til en effektiv træning og fedtforbrænding
Nu skal der svedes og strammes op igen!

3 tip til en effektiv træning og fedtforbrænding

Der er mange, der spørger mig: Hvor meget træner du egentlig ? Og jeg ved godt, det ser ud som om, jeg altid løfter vægte eller spunser rundt om min sø. Det gør jeg desværre ikke, men jeg prøver at træne så effektiv som muligt. Og i dag spurgte jeg min træner Marie Louise Cramer: Er der 3 tip til en effektiv træning og fedtforbrænding.

3 tip til en effektiv træning og fedtforbrænding

Marie Louise og jeg efter dagens træning

Marie Louise er jo holistisk livsstilscoach, og hun er et rent leksikon, når det handler om krop, kost og træning. Hun havde i dag sammensat det vildeste program – og når jeg siger vildeste, så var det både sjovt, hårdt og lærerigt.

Marie Louise forklarede mig, at vores krop fedtforbrænder hele dagen – også når vi sover. Har man tilmed stor MUSKELMASSE, så giver det en større forbrænding, end hvis man har et godt lagt fedt på kroppen. Derfor er det smart at have en ordentlig gang muller.

Muskelmassen skrumper som alt andet, hvis man ikke vedligeholder det. Ligesom styrken i vores knogler skrumper med alderen. Endnu en god grund til at vedligeholde og måske endda bygge lidt ekstra muskelmasse. Stærke muskler er også med til at øge vores fysiske formåen – og dermed kroppens funktionalitet. Altså – med stærkere muskler kan vi få en bedre holdning, mindre ondt i skuldre, ryg eller lænd. Alt det mange af os døjer med, når vi har rundet de 45. Og jeg kan tydeligt mærke en forskel efter mine 6 uger med Marie Louise. Mine skulder- og lændeproblemer er på retur. Spørg mig om jeg er lykkelig !

Og så er det selvfølgelig vigtigt at få pulsen op, når man træner. Det er ikke bare godt for hjertet og kredsløbet. Det er med til at øge fedtforbrændingen EFTER træningen.

3 tip til en effektiv træning og fedtforbrænding

Jo jo, jeg lever !

Hvordan får man så det maksimale ud af sin træning, hvis man ikke lige har 6 timer om ugen til det ? Marie Louises opskrift kommer her :

1)Helkropstræning

2)Supersæt

3)Interval

”Helkropstræning” betyder, at man får arbejdet med alle muskler i kroppen: Ryg, mave, ben, arme.

”Supersæt” vil sige, at man laver 2 øvelser hurtigt i forlængelse af hinanden uden pause. Man når mere og det er mere effektivt.

”Interval” – det kender de fleste. Du ror, cykler eller løber alt, hvad den kan trække i f.eks 20 sekunder og holder 10 sekunders pause i 8 gentagelser.

Jeg var så færdig efter dagens træning – som billedet her vist også afslører. Men på den gode måde, hvor både endorfiner og forbrænding fik et ordentlig kick. Vi startede med 500 meter roning i en romaskine som opvarmning.

Derefter kørte vi første supersæt med DØDLØFT med 40 kg (som jeg har skrevet om før) og ARM ROW med en 12 kg kettlebell (øvelsen på det store billede).

Næste supersæt bestod af en STEP UP øvelse med 2×8 kg kettlebell: 10 på hvert ben. Efterfulgt af ARM PRESS med en 6 kg vægt.

3 tip til en effektiv træning og fedtforbrænding

Step up øvelse

3. supersæt satte mig virkelig på lidt at en prøve! Først en VERTIKAL TRUST … Ja ja, jeg vidste heller ikke, hvad det var. Men det er en 20 kg vægtstang, som man skubber/løfter fra side til side. Det går lige i de gode håndtag på siden af maven. Den blev kombineret med en slags kondicykel, hvor man yder MAX i 15 sekunder.

3 tip til en effektiv træning og fedtforbrænding

Vertikal Trust

Alle supersæt kører over 3 omgange. Og så sluttede vi lige af med ro-intervaltræning. 8×20 sekunders max. Så nu fedtforbrænder jeg i mange timer!

Men HUSK : Pointen med en effektiv træning er ikke bare at se godt ud. Det handler meget mere om velvære og om at have en krop, der fungerer så godt og effektivt som muligt.

God uge og god træning.

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

2 kommentarer

 • Dorte Larsen

  22/03/2017 at 11:35

  Hej Line
  Pyha…
  Kørte dit program i gennem her i morges, det var hårdt men rigtigt godt.
  Der blev squattet i stedet for kondicyklen, og pulsen kom op på 190 til sidst i ro-maskinen. Så jeg kan mærke hele kroppen nu 🙂
  Tak for gode blog indlæg.
  Dorte

  Svar
 • John Viuf

  21/03/2017 at 11:04

  Sejt gået (Y) Bare en tilføjelse: Vertical thrust kendes også som full contact twis. Det er en gammel, velafprøvet bokserøvelse som forberedelse til KO’s. Få benene med i den og eksploder i hvert skifte – så får du “gratis” lår/balle træning. Det betyder også, at du kan smide skiver på stangen og lave en hårdere belastning. God fornøjelse

  Svar

Skriv et svar