Nedtælling til de 60!

Nedtælling til de 60!

Det er søndag den 8.december i dag. Det er min fødselsdag. En af dem, jeg ikke fejrer særlig stort. Ikke fordi jeg har nedtur over at fylde 58 år. Men fordi jeg har besluttet at spare sammen til det helt store skrald om to år. For nu er der nedtælling til de 60!

Nedtælling til de 60!

Vin og biler stiger jo også i værdi med alderen!

Alder er en underlig størrelse. Jeg føler ikke, at jeg på noget tidspunkt i livet har haft deciderede midtvejs- eller alderskriser. Jeg har mødt hvert nyt årti med en tro på, at jeg stadig har det bedste til gode. Og 50’erne har på alle måder levet op til sit ry som de nye 40’ere, selvom mine tænder er knap så hvide som før. Min søvn til tider får kamp til stregen af natlige svedeture. Og de første leverpletter har meldt sin ankomst på mine hænder. Men bortset fra det, så går det jo meget godt!

Jeg glæder mig til pensionistlivet

Noget af det, jeg faktisk glæder mig til i mit kommende årti, er at gå på pension! Ja, du læste rigtigt. Jeg glæder mig til at blive pensionist. Jeg glæder mig til ikke at skulle præstere noget dag efter dag, måned efter måned for at hente penge hjem til huslejen. Jeg glæder mig til at kunne stå op til en dag uden tusind ting i kalenderen, og bare kunne gribe dagen og gøre præcis, som det passer mig.

Jeg elsker på alle måder mit liv og mit arbejdsliv, som det er nu. Men jeg har arbejdet, siden jeg som 12-årig begyndte at gå med aviser og plukkede jordbær om sommeren. Jeg har aldrig prøvet ikke at arbejde. Jeg har aldrig været arbejdsløs. Og det ser jeg frem til at prøve – med min pensionsopsparing i baghånden forstås,. Den har jeg har sparet flittigt sammen til i 30 år af samme grund!

Jeg gider ikke spekulere i døden

Trykker alderen slet ikke tænker du måske? Jo, selvfølgelig er der lidt små skavanker hist og pist. Et knæ der brokker sig af og til. En finger, en skulder og en lænd med lidt slidgigt. Derfor passer jeg også på min krop. Jeg træner og spiser nogenlunde sundt, den skal jo holde hele livet! Men det er ikke noget, der kan ødelægge mit humør! Og jeg føler mig stadig både attraktiv og sexet, selvom brysterne er rykket lidt længere sydpå!

Nedtælling til de 60!

Jeg er jo stadig min mors lille pige !!

Jeg tænker af og til på, at livet har en udløbsdato. Og det er både skræmmende og trist, for jeg har på ingen måde lyst til at skulle sige farvel til mine drenge NOGENSINDE. Så derfor gider jeg ikke spekulere i døden. Den kommer, når den kommer. Og vi skal ligesom alle sammen dø engang.

Sidste år skrev jeg et fødselsdagsindlæg, der var fuld af frygt for mit nye årti. Dengang skrev jeg bl.a.: jeg ville lyve, hvis det ikke gav et stik af ’puh – er du nu nået hertil’. For om 3 år runder jeg jo så 60. Og DET er underligt. Der er nu principielt kun 10 år tilbage, før jeg kan få Folkepension og tage på Seniorrejser med Ældresagen til Harzen.’

Men sådan har jeg det ikke lige længere. Ikke at jeg forestiller mig at jeg skal på bustur til Harzen – det kommer næppe til at ske.  Men jeg tænker på 60’erne som mit frihedsårti! Og jeg glæder mig til at blive sat FRI! Derfor ingen panik, når mine drenge i eftermiddag vil drille mig kærligt og kalde mig gamle mutti. Jeg er stadig min mors lille pige og indeni mig bor en fandenivoldsk teenager, der stadig har en lang bucket liste med alt det, jeg skal nå. Så ja, jeg tar min nedtælling til de 60 i stiv arm!

Du kan læse indlægget ’Kun 3 år de til f…… 60!’ her.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

15 kommentarer

 • Henrik V Blunck

  16/12/2019 at 13:21

  Stort forsinket tillykke. 🙂
  Ja, jeg kan jo bare lære at læse hurtigere med end at glemme at tjekke mine RSS-feed. Sorry.

  Jeg håber du nyder hver eneste dag frem til du vælger at nyde dit otium. Du er en kæmpe inspiration for alle bloggere, og jeg nyder at følge med.
  Glædelig jul forude.

  Svar
 • Ole K. Ersgaard

  15/12/2019 at 13:36

  STORT, STORT TILLYKKE med fødselsdagen!

  Alderen mellem 50-80 år skulle jo være de bedste i livet (ifølge bogen – Gammel aldrig i livet).
  Så der skulle jo ikke være noget at frygte for at blive 60 år.😀

  Svar
 • Peter Bangsfelt

  11/12/2019 at 18:28

  Nyd din kommende 60års fødselsdag Det gør ikke ondt men man begynder at tænke over sit liv vil jeg sige, Vær glad for du ikke , som jeg har sukker syge, Line, . jeg er gudskelov ikke noget til sprøjten endnu, ,.
  Jeg synes du er cool, du tør sige hvad der skal siges , du er opmærksom på det liv der foregår omkring dig, og så gør det jo ikke noget du ser nydelig ud,.
  Peter Bangsfelt. Ja vi er kun 4 der hedder det i Danmark,.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   13/12/2019 at 09:37

   Hej Peter…

   Tak skal du have – jeg synes det er vigtigt at huske, der liv helt til vi dør! Liv der er værd at leve.

   Glædelig jul.

   KH
   Line

   Svar
 • Maiken Poiulsen

  09/12/2019 at 11:59

  Et stort tillykke med fødselsdagen, lev selv 60 år i sommer, har aldrig havt det bedre, fuld af energi, løber mellem 35-40 km om ugen:)
  kærlig hilsen fra Fæærøerne
  Maiken

  Svar
 • Torben

  08/12/2019 at 22:30

  Tilllykke – tillykke – Line – du kan roligt glæde dig til “tresserne” det er et “frihedsårti” – det handler om at holde sig stadig ung og opleve – ikke at stå stille.

  Svar
 • Gitte Kyhl

  08/12/2019 at 16:39

  Stort tillykke med fødselsdagen og du har så ret, hver periode af vores liv har hver sine skønne fordele og oplevelser, vi skal bare suge til os og nyde hver en alder 🙂
  Kh Gitte

  Svar
 • ingrid

  08/12/2019 at 15:32

  Til lykke med dagen jeg bliver 80 næste år og har ingen problemer
  bortset fra jeg gerne ville ha arbejdet længere, helbredet er i orden bortse fra en brækket skulder
  blev kørt ned af en cyklist, men det går nogenlunde.
  Så hold dig fra ulykker
  Vh. Ingrid

  Svar
 • Janet

  08/12/2019 at 15:19

  Tillykke – og glæd dig både til at blive rundt og gå på pension. Jeg har rundet -og samtidigt kastet mig frygtløs ud af arbejdsmarkedet. Lever livet som “semipensionist” og nyder det Big Time.

  Kh fra Janet/Livsmoden

  Svar
 • Janne Bodil Hansen

  08/12/2019 at 13:20

  Hej Line.
  Tillykke med fødselsdagen. Håber at du får en god dag.
  Jeg blev 60 år i marts. Sidste år blev jeg førtidspensionist
  p.g.a. Sclerose. Jeg er ked af at mit arbejdsliv skulle stoppe
  på den måde. Når du bliver 60 år håber jeg du er lige sund
  og rask og ser lige så fantastisk ud som du gør nu.
  Med venlig hilsen Janne Bodil Hansen

  Svar

Skriv et svar