Lykken findes måske i provinsen?

Lykken findes måske i provinsen?

Louise står allerede på kajen og vinker til mig, da færgen kommer i havn i Ærøskøbing. Sammen med mand og 3 børn forlod  hun et hektisk liv i København for at finde ro og livskvalitet på Ærø. Lykken findes måske i provinsen?

Lykken findes måske i provinsen?

Skønne Louise Rahbek

Jeg kom med en propfyldt færge som en af de sidste gående passagerer. Bilen var ikke nødvendig denne dag,. Men turen over gav mig et indblik i, hvordan det må være at bo i udkanten   af Danmark i et af vores små afsidesliggende øsamfund.

Det tager lidt over en time at komme fra Svendborg til Ærøskøbing, så pulsen når at falde helt ned på turen gennem det Sydfynske øhav.

Og rigtig mange storbyboere har fundet vej her til den smukke ø og slået sig ned. Min fitness veninde Louise Rahbek, som jeg har mødt på en af mine camps i Spanien, er en af dem.

Fra storby galleri til vintage i provinsen

En stressdiagnose var med til at skubbe Louise og hendes familie på ø-kurs og forlade det hektiske liv i København med stort kunstgalleri på Bredgade. Og idag driver hun vintagebutikken og webshoppen Else Schneider her fra Ærø.

Louises fine butik i Ærøskøbing

Familien havde prøvet ø-livet tidligere, og den yngste datter kom til verden netop her på Ærø.

Men med galleri i København og bolig på Ærø, blev det hele for bøvlet med lang transporttid og timers venten på færgen fredag aften, når arbejdsugen var slut for Louise. Så de flyttede  tilbage til storbyen et par år.

Louise og hendes mand solgte dengang dansk og international kunst fra deres galleri. De rejste rundt til kunstmesser, passede de kunstnere, de havde i stald og selvfølgelig deres lille familie. Det var et liv med drøn på .

Det travle liv har en pris

Lykken findes måske i provinsen?Men en dag faldt hammeren: Louise blev ramt af stress så slemt, at hun konstant var syg og mistede synet på det ene øje. Hun blev sendt direkte hjem på sofaen – og var sygemeldt i 6 måneder.

Stressen fik Louise og hendes mand til at tænke i nye baner. Og kunsten i galleriet blev stille og roligt skiftet ud med lopper og vintage, som Louise elsker.

Tingene greb om sig, og tilfældigt blev hun castet til TV programmerne ‘Sæt pris på dit hjem’‘Loppe Deluxe’ og ‘Fantastiske hammerslag’. Og midt i den nye travlhed – og stadig med galleri på en af byens dyreste gader – traf Louise og hendes mand en stor beslutning: Vi gider ikke mere piske rundt for at tjene til dyre huslejer!

Ærø kaldte igen

Louise tog igen til Ærø og fandt drømmehuse. Lige midt i det gamle Ærøskøbing med havkig, og højt til loftet på alle måder. Og som vi nu går rundt og kigger i den sommertravle by, forstår jeg hende godt. Her emmer af stemning og sjæl.

Lykken findes måske i provinsen?

Monica i køkkenet til sit skønne hotel The Monica

Alle kender hinanden og hjælper hinanden – og som Louise siger: ‘Her på Ærø er det let at blive integreret. Øen har en historik med søfarere, der har sejlet på de store have. Så her er udsyn, og hvis man vil være en del af lokalsamfundet, er det nemt.’ Og det er hun og familien.

Hendes lille butik og webshoppen (opkaldt efter hendes mormor) går strygende. Hun er på fornavn med de fleste i byen, også med Monica, der serverer lækre fiskefrikadeller til os i baghaven til sit hotel. Monica er ligesom Louise tilflytter. Efter en skilsmisse besluttede hun at realisere sin drøm. Og i dag har hun har skabt et lille eksklusivt hotel ‘The Monica’i Æøskøbing.

Jeg bliver helt misundelig på den begejstring og glæde, der stråler ud af Louise og Monica, som her i udkants Danmark trods sommerens travlhed har på skabt sig et liv uden stress og jag.

Lykken findes måske i provinsen?

Lykken findes måske i provinsen?

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

5 kommentarer

 • Anette Kristensen

  04/08/2020 at 12:53

  Er født og vokset op på dejlige Ærø, Det er et dejligt sted at vokse op.Besøger Ærø 2 gange om året.Jeg elsker at kommer derover men kunne ikke bo derovre igen.

  Svar
 • Pernille

  31/07/2020 at 22:07

  Ingen tvivl, der er masser af perler i smukke lille Dannevang, dejligt at mange i år har fået øjnene op for herlighederne, og ikke behøver brænde CO2 af, i store mængder, selvom man er livsnyder i klasse 1.
  Min næste tur går til Henne strand hvor jeg skal nyde en middag hos “ the Paul”
  Mine dejlige venner, som har haft hus i Sydfrankrig i mange år, nu byttet ud med kolonihavehus, er helt opstemte over Danmarks Sommer herligheder.
  DK blir det nye sort.

  Svar
 • Hanne Dreyer

  31/07/2020 at 19:50

  Kære Line. Ja, pludselig er udkants Danmark( vandkants Danmark) blevet det nye sorte og dermed hippe. Her mærker vi pulsen og trækker vejret – helt ind. Jeg kan godt blive en smule urolig, der kommer du – og I – og laver en beskrivelse af os – øen. I er alle tilflyttere og eller besøgende, og har store planer og gå på mod( hurra for det ), men øen og os fastboende er langsomme, eftertænksomme, afventende, konfliktsky, dovne, interesserede, vågne, handlekraftige…….. Men ja, vi har et fantastisk samfund, og du er meget velkommen.

  Svar
 • Anne Mette Holstein Slumstrup

  31/07/2020 at 18:48

  Kære Line tak for smuk artikel om gode venner Louise og familie.
  Vi min afdøde mand 😢 Finn Slumstrup og jeg flyttede herover i 2009. Fra Chr. Havns Kanal. Hvorfor det? Joooeee vi ku ikke lade være. Vi fik 9 spændende år sammen her, arbejdede sammen begge dom freelancere efter Finn var stoppet på DR, da Finn Pludselig faldt død om mens jeg var på højskole sommeren 2018 . Vi og Viggo Mortensen startede jo Optør fra Udkandrn 27.9.14
  Se hjemmesiden :
  http://www.oprørfdaudkanten.dk
  Jeg guidede veninde i head lhones pp i soveværelset hvor jeg skræmmende vidste han lå 😱 og det gjorde han: smuk i to ned et smuk om læben🙏
  Ja valgte efter rn måneds tid at blive her, vi havde lige fået livning på den gamle brandstation , når vores meget store byhus vat solgt. Og det har jeg då været med til at indrette alene og bor her med min hund. Et paradis af rang med 180gr hav rundt om mig jeg mener selv jeg ef champagneproppen i den gamle by. Line Ærø ef Ørn midt i Cosmos dom Finn og jeg kaldte den og skrev om.
  Har du lyst til at uddybe kan du jo kontakte mig.
  🏝hilsen
  Anne Mette Holstein Slumstrup
  Inspirator & Fotograf
  Feddet
  Bøssehage 3
  5970 Ærøskøbing 💚

  Svar
 • Helle Skaarup

  31/07/2020 at 11:40

  Kære Line
  Dejligt at høre dig fortælle om Louise på Ærø i det dejlige hus. Jeg har besøgt galleriet i Bredgade, hver gang jeg var i København og på Designmuseet lige over. Et skønt sted var det.
  Jeg savner galleriet i Bredgade, men synes, det var en fornuftig og klog beslutning.
  Følger også hjemmesiden og må vel en dag en tur til Ærø.
  Hilsen til Louise og hendes familie, hvis hun læser dette.
  Bedste hilsner
  Helle

  Svar

Skriv et svar