Er livet nu så tilfældigt?

Er livet nu så tilfældigt?

Jeg sad for nylig og talte med en mand. Snakken handlede om, hvor tilfældigt ting i livet nogle gange udvikler sig. Hvorfor beskæftiger vi os med det, vi gør? Hvorfor er vi sammen med den partner, vi nu engang er? Hvorfor bor vi, hvor vi bor? Hvorfor får nogen børn, mens tiden løber fra forældreskabet for andre? Og bagefter gik jeg og tænkte: Er livet nu så tilfældigt?

Sliding Doors

Manden spurgte mig, om jeg havde set filmen ’Sliding Doors’. Det har jeg ikke endnu, men det skal jeg. Filmen handler om reklamekvinden Helen (spillet af Gwyneth Paltrow), som bor I London med sin mand Gerry. Hun får fyresedlen en dag og tager tidligt hjem fra arbejde. I filmen følger man så to spor:

I det ene misser hun sit tog og kommer hjem til et tomt hus. I det andet når hun toget og kommer hjem og finder sin mand i seng med en anden kvinde. Hvad filmen ender med, vil jeg ikke afsløre, selvom jeg kender slutningen.

Tanken er interessant. For mange af os har det bedst med at være i kontrol over vores liv. Men tænk hvis man gav slip og turde flyde med livet uden at tænke så meget. Bare GØRE det. Og se hvor det fører os hen!

Er livet nu så tilfældigt?

Jeg er ikke en, der normalt tror på skæbnen, skytsengle, stjerner, tarotkort, horoskoper eller andre ikke uforklarlige ting. Men jeg læser dem alligevel, og undres over hvordan clairvoyante og andre spirituelle medier rammer plet i deres forudsigelser.

Jeg undrer mig også over, hvor tilfældigt, ting kan udvikle sig. Som fx manden og kvinden, der samme dag og på samme tid tilfældigt løber ind i hinanden på en bar, og det siger klik. Eller bilisten på motorvejen, der kommer for sent afsted hjemmefra, og præcis undgår en trafikulykke 200 meter længere fremme af samme grund?  Kan det virkelig være tilfældet, held, eller er der andre ting i spil.

Mere mellem himmel og jord

Selvom mit rationelle jeg ikke tror på det, så har jeg faktisk leget med det ’overnaturlige’ flere gange. Måske særligt i perioder af mit liv, hvor jeg ikke har kunnet finde vej og søgte svar i netop andet end det rationelle. Jeg har været hos en tarotkortlæser og en clairvoyant et par gange – faktisk har jeg lige været hos en så sent som i går.

De var begge skarpe i deres forudsigelser. Den første kunne beskrive ting i mit liv, som kun FÅ vidste om– og en forudså ting, der senere kom til at ske. Den anden fik sat nogle meget interessante tanker i gang, flyttet mit fokus og fjernede en stor ‘knude’ i maven. Ikke bogstavligt – men i overført betydning.

Og ja, jeg var naturligvis både overrasket og besnæret  – men stadig ikke helt overbevist. Hvad så med skæbnen? Tror jeg på, der er mere mellem himmel og jord? Tror jeg på universets kraft?

Ikke helt. Når det er fuldmåne hilser jeg på min gamle far, der døde for snart mange år siden. Jeg spørger ham til råds og håber på et magisk tegn!

Det er ikke kommet endnu – men det kommer måske en dag. For tro flytter som bekendt bjerge.

Hvad tror du på?

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

9 kommentarer

 • Lilly Hauge Winther

  17/09/2020 at 09:12

  Jeg er 54 år og jeg har en twillinge søster og vi ligner hinanden utrolig meget, men det skal siges, at vi har ikke den samme personlighed.
  Her i sommer opsøgte vi begge 2 den samme behandler uafhængig af hinanden, med kort tids mellemrum og jeg ringede endda til min søster imens hun var der.
  Her fornylig fik vi begge 2 bryst smerter og blev indlagt akut for obserervation for en blod prop i hjertet på samme dag, med få timers mellem rum.
  Da jeg blev udskrevet sidst på aften lå min twillinge søster på samme hospital af selv den samme årsag.
  Det var første dagen efter tog tlf. kontakt til hinanden, så det var også uafhængig af hinanden,
  Vi fik afkræftet, at det ikke var en blod prop i hjertet, men vi havde begge to de samme ting i vejen.

  Sikke en synkronitet og en twinflame oplevelse.

  Svar
 • Hanne Rask / Raskeriet.dk

  16/09/2020 at 13:09

  Lige nu sejler mit på alle parametre – og jeg er i rivende udvikling.
  Det er SÅ interessant.
  På min blog skriver jeg meget om, at intet er tilfældigt – uanset hvor håbløst det måtte se ud.
  Og jeg har læst tilpas meget åndsvidenskab til, at jeg er helt overbevist om, jeg har ret:-).
  I min verden ville der ikke være nogen mening med livet, hvis det var tilfældigt.
  Lige som det ville være fuldstændig meningsløst, hvis vi kun havde dette ene liv.
  Vær sikker på, at intet er tilfældigt. Og frygt ikke!
  Uden at det skal lyde religiøst, er der en vidunderlig ro i at føle sig beskyttet af noget, der er langt større end vores eget lille jeg – og dets beslutninger.
  Skæbnen for eksempel – og vær sikker på, den heller ikke er tilfældig:-).

  Svar
 • mette

  16/09/2020 at 12:34

  Jeg er ikke specielt overtroisk, men tror nu alligevel på at der er mere mellem himmel og jord, end vi umiddelbart kan se, og at skæbnen ofte giver os et bette skub, når vi trænger til det.

  Jeg tyer til clairvoyance og lignende alternative mennesker, når jeg føler at jeg sidder fast, eller hvis jeg er helt nede under gulvbrædderne, så får jeg et kraftigt behov for at vide, at der er andet i sigte, det er ikke noget jeg lever efter, div optagelser har jeg aldrig hørt igen, men pludselig kan jeg tænke “Hold da op, det var jo det hun fortalte” Men “Bare” besøget er nok til at jeg kan finde roen og vejen op igen.

  skæbnen…..har fri i dag, havde et par aftaler, så af forskellige årsager ikke blev til noget, tilfældigt læser jeg din blog, den anden dag fik jeg tv med forskellige streaming tjenester på, og nu har jeg tiden til at se den omtalte film , skæbnen eller blot heldigt, det ved jeg ikke, men jeg glæder mig over at jeg kan se den nu 🙂

  Svar
 • Mette

  16/09/2020 at 12:06

  Sliding Doors…..har set den to gange. Tankevækkende og smuk film ❤️

  Jeg har det som dig Line…..skeptisk, men alligevel åben for, at der måske er mere mellem himmel og jord. Havde en oplevelse for over 30 år siden, hvor jeg var på vej hjem til DK fra Interrail. Sov i toget og drømte detaljeret om, at min mormor var død. Vågnede badet i sved, vækkede min kæreste og sagde til ham….min morfar er død. Jeg fik en forudanelse om, min elskede morfar var død…til trods for, det i drømmen var min mormor. Da vi landede på Odense Banegård hentede mine svigerforældre os….hvilket ikke var aftalt….jeg boede tæt på banegården, så vi ville gå hjem. Det første min svigermor (hun var bare ikke så kvik) busede ud med var…..din morfar er død. Så…..måske er der mere end vi begriber❤️

  Svar
  • Johannes Abildtrup

   16/09/2020 at 12:50

   Jeg tror på, at man i høj grad selv kan på virke sin skæbne ved at konkludere : HVER DAG ER EN GAVE 🤔🤔

   Svar
 • Annette Joy Bruun

  16/09/2020 at 11:25

  “Sliding doors”….er den bedste film som beskriver, om at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunk, eller omvendt. Den kan virkelig anbefales, da den beskriver begge varianter.
  Sjovt selv at reflektere i forhold til de valg/muligheder der har været, om man “ubevist” er blevet guidet lidt hen ad vejen.

  Svar
 • Carina

  16/09/2020 at 11:20

  Hej Line
  Spændende at læse dit nyhedsbrev om livets tilfældigheder. Jeg bliver nysgerrig på den omtalte clairvoyant, er det en du kan anbefale og vil videreformidle navnet på? Jeg har en naturlig skepsis for den slags, lidt som du selv beskriver, men man skal aldrig sige aldrig og måske det kunne være interessant at undersøge nærmere.
  Tak for endnu et inspirerende indlæg 😊

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   16/09/2020 at 11:22

   Hej Carina.

   Ja, hun hedder Line Vilstrup og bor i Virum. pris 1500kr for halvanden time.

   Synes det var m
   Både tankevækkende og lærerigt.

   Kh Line

   Svar

Skriv et svar