Kald mig bare truckertøs på ferie!

Kald mig bare truckertøs på ferie!

8 byer og 8 lande, 4150 kilometer på 2 uger. 4 tankfulde diesel, mange tusind kroner fattigere, og en masse oplevelser rigere. Kald mig bare truckertøs på ferie! 

 

Kald mig bare truckertøs på ferie!

Place de Vosges, Paris

Min dejlige søn og copilot og jeg kørte i land på Lolland i aftes kl. 21 efter et sidste stræk på 1149 km fra Schweiz op gennem Tyskland. Det var lidt langt – men vi tog en impulsiv dag i Milano efter Monaco og gik shopamok i 40 grader. 

 

Og for at det ikke skal være løgn svingede vi indenom et designer Factory outlet på grænsen til Schweiz. De sidste penge skulle lige fyres af inden hjemturen. Og det blev de på to par sko. Jeg købte et par seje gule Pumasko til 129 kroner. Godt køb synes jeg selv. 

Kald mig bare truckertøs på ferie!

Mala Plage

Jeg kunne godt ha brugt endnu flere dage ved Middelhavet end de 4, vi fik i Monaco. Og jeg kunne have gjort stop mange steder undervejs, hvis tiden var til det. Og pengepungen. Men det var den ikke, til gengæld er masser at se frem til til næste roadtrip. Måske har du allerede fulgt med på vores tur gennem Europa, som startede forrige søndag. Hvis ikke kan du klikke her, her og her

Vores hjemtur fra Monaco over Milano startede underskønt langs kysten fra Monte Carlo over Menton på grænsen til Italien og hele vejen forbi badebyen Sam Remo på den italienske riviera.

Kald mig bare truckertøs på ferie!

Galleria Vittorio Emanuele, Milano

Her var jeg selv som ung interrailer med min kusine – selvom vi havde fået forbud mod at rejse til Italien, var det selvfølgelig det første vi gjorde! Det er 40 år siden – og jeg kunne stort set ikke kende noget i byen. Så vi kørte videre til næste badeby, og de ligger simpelthen som perler på en snor. Hyggelige, charmerende italienske og knap så forfinede, som i Frankrig.

 

Man kører ad små kringlede veje helt på kanten af havet og får de smukkeste kig – faktisk hele vejen fra Nice og langt ind i Italien. Menton har jeg aldrig set – grænseby til Italien – og det er en smuk by med lange (og tætpakkede) strande. Det sidste i helt ekstrem grad, fordi det er så varmt i Sydfrankrig lige nu. Vi målte over 40 grader flere gange på turen – Wow og man tør jo næsten ikke klage! Men jeg siger hurra for aircondition i bilen: Jeg svedte, som en murarbejdsmand! 

 

Menton var også et af de steder, jeg  gerne ville have tjekket ud. Det har jeg til gode sammen med vinruten Bourgogne, Piemonte og en masse andre smukke steder. Og tak for alle tip og hilsner undervejs – det har hyggeligt at dele med Jer. Mange har bedt mig beskrive vores rute, hoteller og restauranter mv. Det gør jeg i et særskilt oplæg en af dagene til inspiration. 

Kald mig bare truckertøs på ferie!

Domkirken i Milano

 

Vores roadtrip i Europa har været meget mere end en ferie. Det har været en dannelsesrejse, og en mor og søn tur, hvor vi har tilbragt stort set hvert et minut sammen. Vi havde på forhånd aftalt at have JA-hatten på i ferien. Det lykkedes næsten. Jeg mistede tålmodigheden et par gange – og gik i mokke-mode. Og min søn blev også lidt træt i betrækket af sin mor indimellem. Men ingen store dramaer.

 

Kom vi så tættere på hinanden ? Det synes jeg vi altid har været – men en rejse i bil er en øvelse i tålmodighed, rummelighed, musiksmag, pakkestrategi, finde vej og hoteller og respektere det, hinanden vil og ønsker på en ferie. 

 

Kald mig bare truckertøs på ferie!

San Berdino passet, Schweiz

Det er lykkes. Vi har grinet, så jeg nær tissede i bukserne. Vi har snakket om gymnasiet, der venter med lektier, fester, hvordan man holder sig fra stoffer og andre faldgruber. Om fremtiden. Fortiden, venner, barndom, om livet…. Jeg fik i den grad øjnene op for, at min yngste nu er en ung mand med meninger, mål og sin helt eget tilgang til verden. Og en tro på at den kan erobres.

Og da jeg spurgte min søn, hvad han havde lært på ferien, svarede han prompte: “At jeg ikke skal bo i Italien. Jeg ville få stress af alle de ledninger alt og det rod !” Æblet falder sjældent langt fra stammen !!

Kald mig bare truckertøs på ferie!

Albert Cuyp marked, Amsterdam

Det har været 14 tætte, vidunderlige dage, hvor jeg også håber, at min søn har lært noget om sin mor, som han ikke vidste før.  Tak for turen min skat!

Nu venter hverdagen – jeg glæder mig til alt det spændende, der skal ske.  

Kald mig bare truckertøs på ferie!

Les Tuilleries, Paris

Kald mig bare truckertøs på ferie!

Mala Plage

Kald mig bare truckertøs på ferie!

Gucci, Milano

Kald mig bare truckertøs på ferie!

Shopping og mobil, Milano

Kald mig bare truckertøs på ferie!

Place du grand Sablon , Bruxelles

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

2 kommentarer

 • Lise-lotte Jensen

  08/08/2017 at 22:25

  Hej Line
  Hvor er det spændende, at læse om jeres tur.
  Jeg vil bare fortælle dig, at jeg tog sådan en tur med tre af mine fire børn i 2014, alder dengang 17, 13 og 11 år.
  Vi rev 6 uger ud af kalenderen og startede vores Roadtrip fra Fyn til Tyskland, Holland-Amsterdam, Fredspalladset, hvor vi hang fredsønsker på fredstræet, Domstolen i Haag og meget mere.
  Videre til Bruxelles, hvor vi så alt, hvad der var at se om Eu, og så små hyggelige gader og butikker med lækker chokalade etc.
  Så gik turen til Luxembourg, hvor vi besøgte venner og fik rundvisning i byen, fantastisk lille land, hvis man kan kalde det det.
  Next stop Regusse- Provence, hvor vi var en måned og kørte ud derfra til Barcelona i fire dage, besøgte Camp Nou og besøgte Schweiz og mange andre steder i Frankrig. Vi oplevede så meget. Lærte nye mennesker at kende og lærte hinanden at kende på en helty anden måde. Vi havde nemlig aldrig tidligere holdt så lang en ferie sammen.
  Så tak for din spændende beretning, jeg kan i den grad spejle mange af de opleveleser du og din søn har haft.

  De bedste hilsner
  Lise-Lotte

  Svar
 • Anna

  08/08/2017 at 20:47

  Åååååh hvor ser/lyder det bare skønt. Jeg glæder mig allerede til min søn (idag er han 7) og jeg skal på roadtrip. Vi har lavet nogle småture til Hamburg og Møn (fra det sønderjyske) og iiiiih hvor vi nyder det.
  Om nogle år skal vi søge længere ud. Fra en der selv har et meget tæt forhold til sin mor, kan jeg kun anbefale at man dyrkere sin egen familie. Det er netop de grineflip man får sammen, på sådan et roadtrip, som både mor/datter/søn vil huske for evigt. Min mor og jeg kan stadig folde sammen af grin når vi tænker på nogle af vores grineturer. Det samme kan min søn. Selvom han ikke er så gammel endnu, bringer han det selv på banen, ‘mor, kan du huske da…’ <3 det er bare guldværd. Så tak fordi vi måtte følge med på jeres rejse. Jeg glæææder mig, til min det bliver min søn og min tur 🙂
  hilsen
  Anna

  (hvor er din smukke bluse fra som du bærer i Vittorio Emanuelle?)

  Svar

Skriv et svar