Det nytter sjældent at flygte!

Det nytter sjældent at flygte!

Jeg har truet med det længe: at stikke af fra den ustabile, danske sommer. Men nu ved jeg: Det nytter sjældent at flygte!

Min yngste og jeg har sat kurs sydpå i håb om eventyr, sol og noget, det ligner sommervarme. Vi fik lidt af det de første par dage i Hamborg.

Det nytter sjælden at flygte!

jo, jo det er Hamborg

Jeg elsker Hamborg. Et skønt “getaway” ikke så langt hjemmefra, og selvom vi ikke fik købt os fattige på vejen i outlettet i Neumunster, som vi ellers havde planlagt, så kunne det ikke taget humøret fra mor her (sønnikke var lidt ramt). Outlettet var simpelthen lukket om søndagen – det havde jeg ikke tjekket. For det faldt mig på ingen måde ind, at det var en mulighed.

Solen bragede ned over Hamborg – det var nærmest bikinivejr. Vi boede på det tjekkede Hotel Side midt i centrum – booket på forhånd som jeg har gjort med de fleste steder, vi har planlagt at bo. Alt kan afbestilles dagen før, just in case. Et lækkert hotel med en lille spa, super tjekket design. Prøv bare at se dametoilettet ! Min mor ville ELSKE det.

Det nytter sjældent at flygte!

Dametoilettet på Side

Min nye bil drønede fint ud af Danmark i det vildeste regnvejr. Og det stoppede en halv time før Hamborg. Vores vejr- og vejheld stoppede dog dagen efter på vej til Amsterdam. 2 timers kø ventede på A7, så vi valgte at køre en anden vej via Bremen og Oldenburg. Det var et godt valg, og kort før Amsterdam kom solen frem igen, og vi kunne slentre langs kanalerne i sol. Og drikke kold hvidvin ved den magre bro (Skinny bridge).

Hotellet vi bor på er lækkert – lidt dyrere end jeg havde tænkt. Med parkering og skatter løb der lige 1000 kroner ekstra i prisen. Man skulle næsten tro, det var København !

Det hjælper sjældent at flygte!

Jeg elsker Amsterdam

Vores plan for Amsterdam er ikke storkulturel. Jeg synes ikke, at sommer og omfattende museums besøg hører sammen. Vi har også tidligere besøgt Anne Franks hus og Madame Tussaud – og selvom det nok havde været på sin plads at vise sønnikke Van Gogh og Rembrandt museet, så tog vi istedet den helt store kanaltur på Hop on n’ off bådene. Det var ret smart.

Min gamle hollandske ishockey flamme havde anbefalet at vi tog ‘de 9 gader’ og det tidligere arbejderkvarter Jordaan. Så det gjorde vi. Mega charmerende – med smalle gader og kanaler. Masser af grønne åndehuller. Amsterdam er skøn også på en kølig sommerdag, hvor jeg måtte købe en ekstra trøje  i Primemarkt for at holde varmen!

Nu venter en middag på en japansk restaurant , jeg har fået anbefalet af en anden hollandsk ven, som jeg engang dansede på bordene med på det gamle Grillbar i København. Restauranten ligger for enden af det hippe Albert Cuyp marked, der minder om en blanding af Vesterbro og Papirøen.

Det nytter sjældent at flygte!

Aftendrinks på Rembrandtplain

I morgen sætter vi kurs mod Bruxelles. Vejret lover ikke alt for godt, før vi når Monaco i starten af næste uge.

Men vi er enige om, at vi har JA hatten på lige gyldigt hvad !

Nyd det hjemme i Danmark – følg os hvis I har lyst på Instagram, der lægger vi lidt ud hver dag.

Det hjælper sjældent at flygte!

Arkaderne i Hamborg

Det hjælper sjældent at flygte!

På vej – uden Gumle

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

 • mormormedstiletter

  27/07/2017 at 13:33

  Ufff! Hvor træls for jer, at I ikke har bedre vejr end os andre, men tilsyneladende er næsten hele Europa ramt:-)
  Vi er lige kommet hjem fra italien og 30 grader og bliver her nu i tre uger indtil vi sætter kuren ned til vores hus i Spanien og denne gang bliver vi sgu også en hel måned, bare lige for at komme over det værste danske møgsommer-vejr;-)
  Fortsat rigtig godt road-trip til Jer!!

  Svar

Skriv et svar