Et hjem er en følelse ikke et hus!

Et hjem er en følelse ikke et hus!

Jeg har været 5 minutter fra at købe min mors dejlige hus – mit ungdomshjem. Og 5 minutter fra at sælge mit eget lige så dejlige hjem. Nu er min mors hus solgt – ikke til mig men til en ny familie. For jeg sprang på målstregen. Jeg kunne ikke – og jeg ved nu hvorfor: Et hjem er en følelse ikke et hus!

Farvel til 45 år under samme tag

Et hjem er en følelse ikke et hus!

Mormor og Gumle vinker farvel på Holmevej!

Min mor skal flytte fra sit hjem igennem 45 år, som jeg skrev om fornylig. Et skønt hjem, rammen om størstedelen af hendes liv, mit ungdomsliv og mine sønners barndom. Et sted fuld af minder, oplevelser, fester, højtider og meget, meget mere. Jeg har ofte drømt om at købe huset, og jeg tilbød for nogle år siden, at vi flyttede sammen i en slags familiekollektiv. Det sagde min mor et rungende NEJ til, som jeg skrev om her!

Denne gang var jeg et mulehår fra at springe ud i at købe huset. Det gav på mange måde SÅ god mening. Jeg ville få mere plads med eget kontor. Min mor kunne blive ved at komme i sit gamle hus. Det ville være en god investering. So whats not to like – spurgte jeg mig selv.

Men tvivlen nagede og sved i min mave og gav mig søvnløse nætter, uden jeg kunne finde ud af hvorfor.

Er man i tvivl er man ikke i tvivl!

Et hjem er en følelse ikke et hus!

Udsigten fra min mors dejlige spisestue

Orkede jeg et kæmpe ombygningsprojekt samtidig med, at min mor skal flytte og mit eget hus sættes til salg ? Ville pengene række? Kunne jeg bo i det hus, der jo var min MORS og ikke mit?

En dag kørte jeg ud og gik rundt alene i huset. Og ja, det er et skønt hus med en fantastisk beliggenhed. Jeg  får aldrig sådan en chance igen, men det føltes tomt og forkert at være i huset, når min mor ikke var der.

Og hvordan ville det være at sove i det soveværelse, ja bo i det hus, der havde været hendes i 45 år? Og det gik op for mig, at følelsen af ’hjem’ handler om de mennesker, der er i det. Derfor overskriften: Et hjem er en følelse ikke et hus! Og ikke den fysiske ramme. Jeg HAR haft min tid i min mors hus. Jeg skal ikke tilbage. Skal jeg noget, skal det være noget nyt. Ligesom min mor.

 Et nyt kapitel

For nu venter et nyt kapitel for min mor. Vi ved endnu ikke, hvor hun skal bo. Det er naturligvis stærkt frustrerende. Hun står på venteliste til en ældrebolig, men kommunen kan ikke give endelig besked før til august – 3 uger før hun skal flytte. Jeg krydser fingre – for jeg vil jo gerne have min mor videre til et nyt dejligt sted, der opfylder de behov, hun har i dag. Og som kan blive et nyt hyggeligt HJEM.

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

4 kommentarer

 • Jette Hartmann

  07/07/2021 at 10:08

  Kan desværre ikke smide et billede ind, men blot citere fra “Mis og Fister”
  “Hjem er dèr hvor min Osvald er”

  Svar
 • Peter Winther

  03/07/2021 at 14:05

  Kloge betragtninger! Aldrig selv tænkt “udfordringen” helt igennem……
  I mindre skala kan din visdom bruges, når man skal RYDDE OP efter sine forældre.
  God weekend.

  Svar
 • Erik

  03/07/2021 at 12:51

  Kære Line
  Jeg var inde i nøjagtig de samme overvejelser, da min mor gik bort for et par år siden. Hun boede i mange år i en fantastisk dejlig lejlighed i smørhullet Taarbæk tæt på skov og strand, og hun ville så gerne have at jeg skulle overtage lejligheden efter at hun ikke var her mere. Men efter mange lange og grundige overvejelser måtte jeg bare sande, at det aldrig ville føles rigtigt at gøre – hverken nu eller senere. Så lejligheden blev solgt sidste år, og det var helt sikkert den bedste løsning for mig.
  Et hjem er i sandhed en følelse og ikke et hus.
  KH, Erik

  Svar
 • Vibeke

  03/07/2021 at 11:51

  Kære Line,
  Tak for at du var med til at sætte nogle ting på plads i mit hoved mht. hjem/bopæl👍🏼
  Vi står for at skulle flytte HJEM til Danmark efter mange år i et andet dejligt europæisk land. Et land hvor vi har haft mange gode år oplevelser og været værter for familie og venner, men nu er vi klar til at vende tilbage (Hjem)
  Vi har været integreret i systemet i vores bopælsland og betalt som alle andre både skat og socialsikring, har venner og kolleger, så det er ikke fordi vi føler os bedre stillet når vi vender hjem til Danmark, men “HJEM” er og blir Danmark og det har det været hele tiden og vil altid være uanset boligforhold, højere leveomkostninger, et knapt så flexibelt og velfungerende hospitalsvæsen, men vi glæder os og ser frem til at komme HJEM!❤️

  Svar

Skriv et svar