Yes, vi har ramt sommeren!

Yes, vi har endelig ramt sommeren!

2000 km syd for København kom den : Yes, vi har endelig ramt sommeren! Det skete for alvor mellem Paris og den franske riviera.

Yes, vi har ramt sommeren!

Vinruten syd for Beaune

Vi har nu stegt under sydens sol i to dage og sat D-vitamin ind på kontoen. Og vi har levet det vilde luksusliv i Monaco på det luksuriøse hotel Fairmont. Og selvom vi har fundet det til halv pris på Secret Escapes, så er jeg sgu snart blanket af. Alene parkeringen koster 60 euro om dagen. De skelner ikke mellem en billig Peugeot 208 og en Ferrari eller Bentley. Det er omvendt socialisme.

Vores roadtrip (du kan læse de 2 foregående indlæg om turen her og her) har ført os fra Paris hele vejen ned igennem Frankrig. Fra de frodige grønne marker syd for Paris imed de hvide Charolais kvæg, der giver gode lækre bøffer og tartar.

Yes, vi har ramt sommeren!

Augustus og Livias tempel i Vienne

Til Bourgogne og vinruten i Cotes D’Or, hvor vi tog en afstikker væk fra motorvejen for at snuse lidt til grandcru vinstokkene i Beaune, Mersault, Puligny Montrachet og mange andre af de vin navne, jeg husker fra etiketterne hjemme i Brugsen og hos vinhandleren. Jeg ærgrer mig stadig gul og grøn over, at der ikke var tid til et stopover og lidt degustation – men vin og bil passer ikke sammen. Og jeg kender mig selv godt nok til, at det ikke ville være nok at gurgle vinen og spytte den ud. Nej jeg drikker det !

Vi tog en overnatning lige syd for Lyon i en gammel romersk by Vienne. Byen er bl.a. kendt for sit antikke amfiteater, et ualmindelig velbevaret tempel midt i byen og et helt museum med udgravninger.

Jeg kendte den fra min grønne ungdom, hvor jeg læste fransk på universitetet i Grenoble en sommer. Min tyske veninde Gabriele og jeg blev inviteret til koncert i Amfiteatret af en fransk hobby fotograf og hans engelske ven. Vi hørte UB40 ( forestil jer hvor sjovt det lyder udtalt på fransk!) som var mega hotte dengang.

Jeg tvang min søn til at se lidt af byen – nu mangler jeg bare at spille ‘Red red Wine’ , som var et af deres største hits. Derefter satte vi kurs sydover efter en u-vending, der lige kostede mig nogle onde ridser i mine nye fælge… Kvaj siger jeg bare ! Og øv.

Heldigvis steg temperaturen og humøret gevaldigt under vejs til 44 grader, mens den ene solsikkemark efter den anden strøg forbi. De er et fantastisk syn, sådan som de står med hovederne den samme vej. Min yngste spurgte ret klogt: ‘hvordan aftaler solsikkerne, hvilken vej de skal vende.’ Det havde jeg ikke lige noget svar på. Har I??

Yes, vi har ramt sommeren!

Casino og store biler

Nu er vi så i Monaco – egentlig var destinationen den italienske rivera, men så mødte jeg en skøn dansk kvinde med galleri i Monaco, der tilbød , at vi kunne bo hos hende et par dage. Derfor blev det 2 dage på hotel og 2 privat.

Monaco er alt det, man kan drømme om – hvis man drømmer om rigdom med dyre biler, kæmpe både og dyre tøjmærker. Det gør jeg ikke, men jeg bliver fascineret af det, jeg ser. Og jeg tænker over, hvad der egentlig gør mennesker lykkelige. Jeg er ikke i tvivl om, at min danske veninde elsker sit liv her, men hun og datteren arbejder også for det

Man går ikke 2 meter uden at passere en Gucci, Hermes, Valentino eller Balenciaga butik. Og hvis VW UP og  Peugeot 208 er de mest solgte biler i Danmark, så må Porsche  og Ferrari være det hernede. Der er virkelig noget for drengerøve at se på.

Yes, vi har ramt sommeren!

Solnedgang over Vieux Port i Nice

Vi tog turen til Nice langs kysten i går – og det er jo lige præcis det syn, der møder én med azurblåt vand, små pittoreske byer og blandingen af fransk hverdag og sommerferie, der gør een høj. Og som gør, at man forstår hvorfor kunstnere, forretningsfolk, pensionister og andet godt folk søger herned under sydlige himmelstrøg. Her er bare smukt, så enkelt er det – og så skinner solen det meste af året.

På vejen tilbage fra Nice måtte vi stoppe flere gang og bare nyde den fantastiske solnedgang over Provence. Og da sulten ramte, gjorde vi stop på en strandrestaurant i Eze… En lille perle 2 meter fra Middelhavet, som min danske bekendt havde nævnt. Den var ikke billig, men jeg fik alligevel den skønneste tallerken med alt godt fra havet til 21 euro og en pastis til !

Yes, vi har ramt sommeren!

Restaurant Anjuna i Eze

Jeg ville unde ALLE at sidde her i bølgeskvulp og måneskin. Min søn og jeg elskede det, og vi blev enige om, at det var hele turen værd fra Danmark!

Jeg føler mig meget rig.

 

 

Yes, vi har ramt sommeren!

Nikki Beach på Fairmont

Yes, vi har ramt sommeren!

Jeg prøver at ligne en dame i Monaco

Yes, vi har endelig ramt sommeren!

Anettes smukke galleri i Monaco

Yes, vi har ramt sommeren!

ELSKER det!

 

 

 

 

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Sverre Riis Christensen

  03/08/2017 at 11:06

  Altid mod solen. Derfor hedder solsikker Tournesols på fransk og Girasoli på italiensk. Fortsat god tur.

  Svar
 • Tine

  03/08/2017 at 10:12

  Hej Line – og velkommen til Rivieraen! Jeg bor i Antibes, og har gjort det i 24 aar (ogsaa et besoeg vaerd – maaske naeste gang?). Godt I fandt sommeren, jeg skal da love for at I har valgt det rigtige tidspunkt, midt i hedeboelgen!! Er faktisk helt glad for at vaere paa job, hvor der er air-condition 🙂
  Altid hyggeligt at dele dine hver- og feriedage – lav ikke om paa noget!
  Pas paa med ikke at faa for mange D-vitaminer – og god tur hjem.
  KH Tine

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   03/08/2017 at 10:22

   Hej Tine.

   Det lover jeg. Jeg har besøgt Antibes flere gang. Elsker din by. Vi skulle have haft en hel måned hernede. Det bliver næste gang.

   Nyd livet!

   Svar

Skriv et svar