Jeg lærer det aldrig!

Jeg lærer det aldrig!

Jeg har været 30 år i mediebranchen, men jeg lærer det aldrig! At blive misforstået og udsat for nedladende kritik, som føles urimelig eller forkert.  Det lyder måske utroligt, men det sker flere gange om ugen, at mennesker, jeg ikke kender, og som af en eller anden grund ikke bryder sig om mig, mit udseende eller mine holdninger, sender tarvelige eller nedladende beskeder på de sociale medier eller direkte til min inbox. 

 

Vi taler om ordbrug som gammel og afdanket, medieliderlig, opmærksomhedshungrende, eller ’så stå dog ved din alder’. Og selvom jeg kender og accepterer gamet, så rammer det altid lige midt i solarplexus. Jeg oplever i det hele taget, at tonen er blevet skarpere og mere polariseret under corona – og ve den taler regeringen imod, har en holdning til hjælpepakkerne eller skriver kritisk om de flittige eksperter fra Sundhedsstyrelsen. De skal nok få hug! 

 

Hvor meget skal man finde sig i ?

 

Jeg meldte mig ud af det store offentlige medieloop for snart 3 et halvt år siden. Jeg har stadig en offentlig profil, som i dag er en del af min levevej. Og det trigger åbenbart nogle mennesker. Jeg har jo med min blog har valgt at være synlig ved at skrive og råbe op til og for den målgruppe, jeg selv er del af. Her under corona har det i særdeleshed være de selvstændige og erhvervsdrivende, jeg har stået på mål for.

 

Ikke fordi jeg er medieliderlig og opmærksomhedshungrende, som de onde tunger ynder at skrive, men fordi jeg gerne vil vise, at voksne/modne mennesker har en plads, et liv og nogle udfordringer, som kræver italesættelse og fokus. Det handler om alt fra overgangsalder, aldersdiskrimination til karriereproblematikker. Som mange af jer allerede har læst. Og ja, det kan måske opfattes provokerende af nogle mennesker, så dem, der måtte mene, at det er selvforskyldt, kan jo have ret. Men alligevel. Hvor meget skal man finde sig i? Og hvorfor kan mennesker ikke være uenige uden at svine hinanden til?

 

Jeg overraskes stadig over mennesker

Jeg lærer det aldrig!

En besked fra den pænere afdeling… Men hvorfor? Kan man ikke bare lade være med at følge?

Jeg overraskes hver gang over, hvor nedladende og krænkende mennesker kan være ikke kun overfor mig selv personligt. Men overfor hinanden. At være en rød klud i hovedet på nogle danskere er blevet en del af min hverdag ligesom det er at forsøge at være et forbillede og en ’changemaker’ for mænd og kvinder, der er der i livet, hvor jeg selv er. 

 

Det, der undrer og sårer mig mest er, når mennesker bevidst mistolker og sætter spørgsmålstegn ved mine hensigter. Jeg har på 3 et halvt år skrevet over 400 gratis blogindlæg med det formål at nedbryde tabuer og skabe fællesskaber, viden og debat om emmer, som er vigtige i vores målgruppe. Mange elsker provokationerne – andre bliver åbenbart så provokeret, at de føler sig berettiget til at skrive de grimmeste ting. 

 

Vi står lige nu midt i en krise, vi endnu ikke kender afslutningen på. En krise som på en og samme gang har ført os tættere sammen som mennesker og familier, selvom vi ikke har måtte være sammen. Men som også har øget afstanden mellem selvstændige/erhvervsdrivende og lønmodtagere. Mellem rød og blå blok. Mellem offentlige og private institutioner.

Kunne vi ikke bruge coronakrisen til skrue ned for den hadefulde og nedladende retorik? Lære og anerkende at mennesker er forskellige, og vi ikke kan være enige med alle?

 

Trænger vi ikke til at rydde op i den indre svinehund og booste rummeligheden? Eller skal jeg bare acceptere, at jeg lærer det aldrig?

Jeg har tidligere skrevet om ‘den grove tone’ i dette indlæg: Elsk mere had mindre!

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

23 kommentarer

 • G.

  10/05/2020 at 17:31

  Kære Line
  Man må yt’er sig som man vil – dialog og diskutere og have sine meninger…og holdninger til alt… – ytringsfrihed…også Corona ytring…Corona ytringsfrihed – Tak.
  Jeg er ikke altid enig med dig – men for det meste – ender vi jo med at være enige – nogle gange misforstår vi hinanden – det kan vel læres – jeg gider ikke pakke alt ind i vat og spise en sukkerknald – for ikke at kan yt’er min mening om samfundet o.s.v…Det sukker søde sprog bliver for kedeligt – hvor folk giver alle ret i alt – folk ikke tør sige og mene det -som tænkes eller nogle har erfaring i – nogen udtaler – det man tænker siger – man bare ikke – vi skal helst ikke sige noget – hvis det går imod en mening- en anden har sagt – og slet ikke imod Lines mening og holdninger – for hun har jo altid ret – Så det her bliver for sukker sødt at læse – når andre folk udtaler sig sådan…det kaldes Fans og idol dyrkelse – minder lidt om Amerikansk alt for sukker sødt show – hvor der grædes med falske tårer – alt for sukker søde agtig – folk er dobbelt moralsk.
  Men at tale grimt og ondt – moppe dig – om din person – personligt – det forstår jeg ikke. Det viser bare nogle mennesker ikke kan finde deres ordentlige ord forråd frem – eller disse ikke har noget.
  Når kvinder bliver meget…misundelige – føj så er de ikke rare – at være i nærheden… af…(Det kan vi alle huske fra skole tiden) Nogle kvinder og mænd lever åbentbart stadig i fortiden og har ikke udviklet sig. Derfor taler de grimt og ondt om din krop og dig som person.
  Hvad mændene angår – så er du uopnåeligt for dem – når du er en stærk kvinde – med stærke holdninger – dine holdninger – så kan mænd ikke lide at blive bitte små og det de ikke kan få – det hader mænd. (Kender det af erfaring).
  Når had og misundelse går efter personen direkte…så kan det – begynder det at komme over i noget kriminelt og storker agtig.
  Lad vær at få stress – af det – lær at tage åndedrags øvelser enden – du læser det onde og ondskaben – åben dit vindue – før blidt de grimme ord og ondskab ud af dit vindue – (også når du sidder i din bil) – som du læser – se det forsvinde ud i luften og væk. Vær ikke vred og sur og gal – Men være rolig afslappet – når du får viftet disse onde ord ud af vinduet – sig pyt.
  Smil og tænk på hvor godt du passer på din krop og hvor smuk du er indvendig – udvendig – velplejet dig selv og passer på dig selv – nyder dit liv – du lever…skal leve det her liv godt – tænk på de positive ting i dit liv.
  Tænk på du ikke vil nogen noget ondt – du prøver at gøre dit bedste…med din blog og o.s.v alt det andet…du har…laver…
  Tak – for du stadig har din blog og alle de spændende ting – du skriver om og kommer ud med.
  Op med humøret 😊 smil til verden – kom videre…
  Tak – God aften
  G.

  Svar
 • Lynette Piron

  07/05/2020 at 18:31

  Kære Line
  Saml på alle de positive udsagn som jeg lige har læst.
  Drop de negative. Dem kan du ikke bruge til noget.
  Slet dem inden du læser dem færdig.
  Der vil altid være mennesker der misunder en så flot og intelligent kvinde som dig.
  Tror du er et forbillede for mange.
  Kærlig hilsen
  Lynette, 72 år
  Psykolog

  Svar
 • Henrik V Blunck

  07/05/2020 at 13:52

  “Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves”… 🙂
  Jeg er kun glad for du siger præcis som du tænker, og jeg kan kun sige, at vi alle har oplevet folks små dumsmarte bemærkninger, måske fordi de ikke selv kan producere andet. Det må være et kæmpe mindreværdskompleks for folk, når ingen gider lytte til dem, og de skal bruge nedladende ord for at hævde sig selv over det middelmådige liv de lever.
  Inderst inde trænger de til et kæmpe bamsekram, men vil hellere spille livskloge – altimens det bare falder igennem, fordi det er så nemt at gennemskue.
  For at sige det ligeud: når man blander sig, bliver man hårdhudet. Jeg er selv blevet MEGET konsekvent på dette område. Folk der ikke kan tåle, at jeg blander mig kan rende mig et vist sted. Jeg gider ikke være spejl for deres negative vibrationer, for det stjæler fra det konstruktive, opmuntrende og kreative, som rent faktisk ligger bag, at man gider investere i fællesskabet ved at deltage i debatter.
  Det er kun overfladiske mennesker, som tror man er medieliderlig fordi ens meninger slår igennem. Men det vil den slags mennesker aldrig opdage, fordi de bruger deres tid forkert. Hvis de brugte energien positivt ville de opnå langt mere end den mavesure og kvalmende stil, som gør, at man krummer tæer når man ser det.
  Så selvom vi ikke altid er enige, må du aldrig holde op med at skrive præcis som du lyster og tænker, for du udfordrer dine læsere – og det har jeg den allerstørste respekt for.
  God weekend forude

  Svar
 • Sanne

  07/05/2020 at 12:54

  Jeg græmmes over mine medmennesker, når du skriver at eksemplet er fra den pænere afdeling. Jeg tænker tit på det gamle ordsprog om at hvis du ikke har noget pænt at sige, så ti’ stille. Det holder stadig meget godt. Der er ting man skal nøjes med at tænke, og vi er alle forskellige. Det skal vi respektere. Du gør det fantastisk, Line, jeg elsker at du tør stå ved dine meninger og elsker din blog. Rigtig go’ dag. 🙂

  Svar
 • Sanne Andersen

  07/05/2020 at 07:00

  Hej Line

  Først føler jeg med dig. Dit flotte oplæg. Det er over alt på Facebook , i aviser og i den virkelige verden. Folk skælder ud og gir sin mening. Jeg har set 2 biler ved et T kryds standse og chaufførerne stige ud og råbe af hinanden med knyttede næver. Den forreste chauffør overgav sig. Satte sig ind og kørte.
  Philip Faber der synger morgen sang på DR 1 angribes osse på Facebook med at han duer ikke til sit arbejde mm.

  Jeg ku fortsætte. Jeg ser det hver uge. Læste det osse på din side.

  Så rigtigt hvad der skrives til dig her på din blok. Jeg får gåse hud og let til tårer. For pludselig ser jeg en masse godhed. Alle de dejlige svar til dig. Og er enige med stort set alle. Nyd du ikke er som dem. Desværre er det svært at give igen/ skrive sødt svar tilbage. For sjældent lukker man munden på dem. Men tror du skal finde den metode som varmer dig mest.

  Jeg er selv hele barndommen blevet drillet. Og prøvet flere grimme ting gennem livet, så har lært hvordan jeg tackler uvenlighed.

  Om du kan bruge mit skriv , ved kun du. Men du glæder ihvertfald mig ved at få lov til at følge dig. Du er med til at jeg får mere og mere lyst til at “ forme min krop “. Tak for dig.

  Hilsen Sanne

  Svar
 • Karinna Seidenfaden

  06/05/2020 at 22:54

  Kære Line

  Først vil jeg sige, du er en smuk kvinde og du ser vidunderlig ud 😍 nyder læse dine indlæg. Tak for det og god inspiration.
  Nu er jeg jo selvom kvinde på 51 sommer 😁 har levet et liv på godt og på ondt. Livet er ikke en dans på roser. Men livet har giver mig mange glæder og mage sorger. Født 4 dejlige unger og ser godt ud, trods min aldre og lidt kaotisk liv til tider. For mig er det også vigtig at se godt ud. Det har det gjort det meste af mit liv. Man trives bedre og har bedre selvtillid ✍️ Forgudet hjemmefra og altid forsøgt være et godt og sobert menneske. Men som man råber i skoven får man svar. Vi lever i en meget overfladisk tilværelse med en masse medier og en masse billeder af perfekte liv. ser det ihvertfald ud til. Mange steder. Det er bare ikke altid sandheden. Når mennesker træder frem og deler meninger. Ja så kommer der noget retur. Det er ikke altid den tilbagemeldning som vi ønsker os og vi kan ikke danse med alle. Det tænker jeg du er klar over, ifølge din aldre og livserfaring 🙆‍♀️😊🙉🙈 det kan være surt og være nedbrydende.. man kan blive led af det og tager det måske lidt personligt el føler sig ramt. Man kan kun rammes hvis man tillader det. Jeg prøver vende det om til noget positivt. Konstruktiv kritik skal man ikke lade sig nare af.. måske kam man bruge noget af det og det giver måske stof til eftertanke? Man må ikke være for fin til feedback som ikke altid er helt stuerent. Folk opfatter tekster forskelligt og ting som bliver skrevet og sagt. Man kender ikke afsenderen og man får ikke et billede af om der er et glimt i øjet? Man opfatter det som man nu gør i den situation man er i og tja måske er det venligt ment? Men vi forventer og håber på god feedback 🙆‍♀️ Sådan fungere livet ikke. Jeg kan også kommentarer med min livserfaring og de observationer som jeg har gjort mig igennem livet på godt og på ondt. Alt feedback kan gå begge veje men stadigvæk handler det om opfattelsen af budskabet. Du skal gøre som du ønske og leve dit liv som du ønsker og så er det ligegyldigt hvad jeg eller andre syntes om din levemåde eller hvordan du spiller dine kort. Prøv se bort fra ondt i maven men træk det positive frem og glæd sig over menneskers forskelligheder og nyd dit liv og måden du lever på og du behøver ikke forsvare dig. Tak for dig og en masse gode råd ✍️ De bedste hilsner Karinna Seidenfaden 51 år og mutti til 4, 2 børnebørn og møg forfængelig 😘😘

  Svar
 • Henriette

  06/05/2020 at 18:51

  Kære Line,
  Hvad andre tænker, mener eller skriver om dig tilhører de mennesker som skriver.
  Du bestemmer hvordan du vil modtage beskeden, det tilhører dig.
  Om du vil give kritikken opmærksomhed bestemmer også kun du.
  Du skal da ‘råbe’ så højt du kan.
  Det er i uenigheden, diskussionen og debatten vi udvikler os.
  Hav fokus på de mennesker der vil dig det bedste og lad energivampyrerne flyve.
  Jeg synes du er et fantastisk menneske❤️
  De kærligste hilsner Henriette

  Svar
 • Connie

  06/05/2020 at 17:34

  Søde dygtige Line – Lad dig endelig ikke gå på af sådanne dumme kommentarer. Mon ikke det kommer fra en overvægtig ‘sofakartoffel’ der ikke selv kan tage sig sammen til lidt bevægelse og som ikke evner at sprede lidt glæde omkring sig. Du gør det sååå godt Line, du er så frisk og glad og det er en kæmpe fornøjelse at følge din online træning og muntre kommentarer, mens vi sveder og prøver at blive lige så dygtig som dig til de forskellige øvelser. Håber så meget at du husker vi er så mange der er så glade for alt det du gør og som nyder at læse din blog. Ha’ en rigtig dejlig dag og kæmpe knus til dig 🥰 Vi ‘ses’ igen på søndag 💪

  Svar
 • Birgitte Ravn

  06/05/2020 at 15:30

  Nogle mennesker mener de kan tillade sig alt på de sociale medier. Det må være dårlig opdragelse?
  Jeg er selv 45 og træner, og vil gerne holde min krop i god form.
  Du er mega forbillede. Sådan vil jeg ønske, at jeg ser ud, når jeg når din alder…respekt.
  Kan godt forstå det rammer. Men bliv ved og stå ved dig selv.
  Kærligst Birgitte

  Svar
 • Hanne Rask

  06/05/2020 at 14:59

  Åh, hvor kan jeg følge dig kære Line. Med hensyn til “aldrig at lære det”.
  Det med bare at tage imod, føle sig misforstået, hængt ud, kaldt alt muligt…
  Ikke at jeg som sådan har prøvet det, men jeg ved, hvordan det ville ramme mig.
  Og det ER jo ikke til at holde ud, vi ikke kan ytre os som vi vil – både i den gode og den dårlige sags tjeneste.
  Selv vil jeg så gerne blive endnu mere modig og autentisk. Og gid vi alle turde!
  EN ting tror jeg, vi skal huske;
  At når folk føler sig kaldet til at udtrykke sig i grimme vendinger, så er det fordi, de konfronteres med mørket i sig selv – er i underskud, er misundelige, ikke selv tør, er “for lidt”.
  Kærlighed til dem. Bum.
  Og så må vi andre prøve at bære over med kommentarerne, selv om det kræver lidt rygrad en gang imellem.
  Bliv ved at gøre, det du gør. Præcis som du ønsker at gøre det. At the end of the day gør du en forskel – og tak for det!

  Svar
 • Inge Poulsen

  06/05/2020 at 14:49

  Det er ren misundelse, Line. Over, at du er den, du er, og at du tør og gør – og yderligere så ser bragende godt ud.
  Tilgiv dem, for de er ikke klogere.
  De føler helt sikkert, at ved at nedgøre dig, så bliver de på alle måder bedre, klogere, smukkere osv, og dermed bliver du mindre af det samme. De tror, de hæver sig over dig ved at nedgøre dig.
  Din undren forstår jeg godt og deler.
  Mange hilsner

  Svar
 • Mette

  06/05/2020 at 14:02

  Hej Line, kan godt forstå du undrer dig! Men tænker du skal se det som et kompliment, tænk at der er nogen som vælger, at bruge energi og tid på at skrive til dig med den retorik og tone, jeg tror det handler om deres egne skygger og en stor grad af ubevidsthed. Det er dem der har problemet! Fortsæt endelig med at gå den vej du brænder for, det er der mange som er glade for! Og ha dit fokus der😊
  Bedste hilsener
  Mette 🌸

  Svar
 • David Rousing

  06/05/2020 at 13:29

  Kære Line
  Det er sgu nok en del af gamet, og det er sådan set fint nok, hvis der vel og mærke var nogle fællesregler. Det svarer jo til at nogle bryder ind i et spil ludo, og siger jeg vil skide på dine regler, jeg har mine egne, jeg slår dig hjem hver gang, fordi jeg ikke kan lide farven på dig eller dine brikker. At vedkommende så tilsyneladende selv ikke har nogen at rykke med er noget helt andet.
  Man kan jo sige at problematikken består i, at du investerer dig selv i din blog. Det er en del af kvaliteten, autenciteten men det er også den del, der gør dig sårbar. Det er jo ikke en forretning, som sælger skruer eller dele til en støvsuger. Du sælger værdier, holdninger og tanker, der er bundet op dig selv. Og ja du reklamerer også for produkter, men det gør alle medier, og en åbenlys del af konceptet.
  Det der i virkeligheden er interessant, er at der er folk, der spejler sig i det. På godt og på ondt – det må du finde dig i. Det er en del af din forretningsmodel. Det betyder heldigvis også, at din blog ikke er ligegyldig. Den er ikke forsvundet på den digitale mødding og selv dem som er perfide, bruger tid på en stillingtagen til dig og den. At de så er uopdragne skal ikke være dit problem, det må blive deres eget i sidste ende – navnlig hvis de gør sig håb om en dialog. For det handler det om… Man kan være uenig med dig, og synes at dine fokuspunkter er åndsvage, men den skingre tone handler om opmærksomhed. Det forholder sig ikke anderledes end med børn, men det er ikke dit job at tage dem op og trøste dem. Det må de selv lære. Hvem ved hvis de virkelig lyttede efter kunne det være de kunne lære noget.
  Vigtigst af alt er dog, at de ikke tager glæder fra dit projekt, som du i en moden alder kan være skide stolt af. Det er dit hjertebarn og derfor skal der være plads til dit hjerte i det. Så kan man bare håbe at den hjerteløshed, som nogle folk lægger for dagen i deres sprogbrug en dag visner, når de indser at eneste dialog de har, er med deres WIFi og dem selv. Det er ikke nok – det tror jeg vi er mange der har indset i løbet af den krise.
  Kh David

  Svar
 • Niels Martin Bødiker Sørensen

  06/05/2020 at 13:12

  Det chokerer også mig, men mon ikke det er fordi de pågældende er misundelig over den energi og kommentar interesse og -rigdom der udvises.
  Jeg ville da være stolt over det mod og den samfunds interesse der udvises fra dig.

  Svar
 • Thorkild Ipsen

  06/05/2020 at 12:13

  Hej Line

  Min afdøde morfar havde et motto, som lød nogenlunde sådan: “Hvis du ikke har noget godt at sige om folk, er det ofte bedst ikke at sige noget…” Han er fra før internettet, men dette motto er mere aktuelt end nogensinde.
  Jeg ville ønsker at alle kommentarer på sociale medier havde en automatisk “tænke pause” funktion, som undlod at sende det man skrev med det samme, og efter et stykke tid, gad dig mulighed for at slette det eller sende alligevel. Denne pause ville helt naturligt få mange til at tænke sig om igen… Måske end dag for vi den 🙂

  Kh Thorkild

  Svar
 • Finn Haargaard

  06/05/2020 at 11:36

  Kære Line,
  Når man kan og har noget andre ikke har og kan, så er det måden de får afreageret på!
  Kvinder der ikke har tilsvarende evner og udseende, bliver “grimme” i deres sprog – det er deres niveau og siger mere om dem end om dig.
  Dårlige kommentarer frø mænd, skyldes givet vis, at de har erkendt, at de aldrig kan komme tæt på dig.
  En gammel forretnings ven sagde engang til mig: “vær god ved tåberne – det er dem du lever fedt af”
  Så i stedet for at blive ked af deres dumme kommentarer, så udnyt det/dem og fald aldrig fristelsen til at synke ned på deres niveau👍

  Svar
  • Starostka

   06/05/2020 at 11:47

   Godt skrevet, lige mine ord, Finn.
   Til dig, Line vil jeg sige: Hold fast i hvem du er og bliv ved med at gøre det du gør. Du inspirerer mange flere kvinder end du aner! Der er brug for mennesker som dig der kan, tør og vil! Du er den sejeste 😁☀️

   Svar
 • Winnie

  06/05/2020 at 11:29

  Fortsæt med at være den du er, det er ikke dig der er noget galt med. Dem som kritiserer dig, er nogen som åbenbart har det meget skidt selv, og handler nok mere om dem selv end dig. Hvis de havde det godt med dem selv, ville de heller ikke have behovet for at svine dig til. Så selvom det rammer hårdt, og det gør det fordi du er et godt menneske og ikke forstår folk kan være sådan, så lad det passere. Du er præcis som du skal være. Jeg værdsætter præcis, at du tør stå ved dine meninger og siger tingene lige ud.

  Svar
 • Gitte Behrenthz

  06/05/2020 at 11:19

  Det er utroligt som mennesker kan være ondskabsfulde modbydelige og nedladende 😳😳 Line du er en smuk kvinde ,det må være fordi de misunder dit friske udseende ,jeg forstår sagtens det må ramme hårdt at blive omtalt på den negative måde øv øv ,fordi man kommer op i den modne alder skal man ikke bare lade stå til i selvrespekt for sig selv ,der er intet skønnere end at pleje sig selv fra top til tå ❤️❤️

  Svar
 • Jette Villumsen

  06/05/2020 at 11:11

  Kære Line.
  Jeg er overhovedet ikke overrasket over, hvad du oplever.
  Jeg blev 68 forleden og er stadig erhvervsaktiv. Egoismen er så forfærdelig nu om dage. Mænd føler sig ofte ramt, stærke kvinder kan mænd ikke acceptere, selv om vi blot kan selv.
  Jeg har valgt at ignorere og bare gøre, som jeg synes.
  Mvh Jette Villumsen.

  Svar
  • Henrik Bak Nielsen

   06/05/2020 at 11:28

   Rigtig godt Skrevet Line. Måske handler det om at de personer der skriver nedladende kommentarer til dig er misundelige på dig. Tænker at der i dagens DK mangler lidt respekt for hinanden og den måde vi taler til hinanden på og at janteloven trives desværre. Vh Henrik

   Svar
  • Marie Schouenborg

   06/05/2020 at 12:10

   Kære Line,når du bliver ked/ såret over det,så husk på alle os,der kan lide dig og dine indlæg.
   Svar dem sukkersødt og spørg hvad de ville gøre/forandre….du hører aldrig fra dem igen..det har jeg brugt i Facebook indlæg,det virker hver gang!
   Stor hilsen fra en der bliver 75 næste gang,og som også stadig tror hun er 20.

   Svar

Skriv et svar