Jeg længes efter mit gamle liv!

Jeg længes efter mit gamle liv!

Jeg skulle have opholdt mig under sydens sol i disse uger. Iført træningstøj og bikini sammen med 50 skønne kvinder på min fitnesscamp i Marbella. Men corona har lukket verden næsten hermetisk. Jeg er ved at få pip og føler mig som en stækket fugl. Jeg længes efter mit gamle liv!

Jeg savner Paris, Rom, Nice, New York, Stockholm, solens varme stråler i Spanien, palmerne, de store vidder i USA. At gå i byen og spise med veninderne, gå i biografen, teatret Og meget, meget mere.

Det handler om frihed

Giv mig mit gamle liv tilbage

Fra min udskældte rejse til Paris FØR, Frankrig blev lukket ned

Nogen vil med garanti kalde mig forkælet og anklage mig for manglende samfundssind. Det synes jeg ikke. Det handler om noget helt basalt: Om FRIHED. Frihed til at rejse, leve og arbejde frit også både inden- og udenfor landets grænser. En frihed som er taget fra os brat og konsekvent. Det føles virkelig som en frihedsberøvelse. Et coronafængsel.

Globale og nationale restriktioner er også blevet en bremseklods for tusinder af unge, der drømte om at rejse ud efter gymnasiet. Ud at opleve verden og komme hjem klogere og rigere på erfaring, oplevelser og venskaber. Alt det vi andre havde mulighed for, da vi var unge og eventyrlystne. Eller bare opleve en studiestart og en hverdag med masser af socialt samvær.

Hvornår ender det her?

Og hvornår ender det her?  Det ved ingen af os, men spørgsmålet er, hvad det kommer til at GØRE ved os, hvis verden fortsat skal være lukket. Både den store verden og vores egen lille verden herhjemme, hvor mange må isolere sig socialt af frygt for smitten.

Jeg længes efter mit gamle liv!

Fra News forleden

Dybest set kan vi jo blive smittet overalt! PÅ vej hjem fra coronatesten i Fælledparken. I Brugsen. I toget. I  de små klynger af mennesker, vi forsøger at holde os til. For de har jo OGSÅ små klynger af mennesker: 4 mennesker med hver 4 kontakter er pludselig 16 mennesker, man potentielt udsætter sig selv for.

Corona har kostet dyrt. Mere end 30.000 har mistet deres job. Til sammenligning har 650 har mistet livet med coronavirus. Og det er barsk – men er det nok til at vi lukker os selv inde og verden ude?

1.200 dør hvert år af fx brystkræft. Og endnu flere af andre kræftsygdomme, hjertekarsygdomme, overvægt. 13.600 danskere dør for tidligt pga rygning. 600 begår hvert år selvmord – det svarer til 2 om dagen. Men det lukker vi ikke verden og samfundet ned for!

Jeg mærker selv corona i min lille virksomhed, men jeg begynder at spørge mig selv: Er der andre muligheder end dette coronafængsel?

Lad folk selv tage ansvar

Vi skal stadig passe på hinanden!

Mundbind, håndsprit, afstand og omtanke!

Jo mere vi lukker ned, jo flere konkurser og arbejdsløse vil vi se. Jo mere vi lukker ned og burer os inde, jo større bliver vores trang til at skeje ud, rejse, feste. Jo større bliver risikoen for depressioner og ensomhed. Måske skulle vi lade folk tage ansvar selv. Lade dem selv vurdere, hvad der er rigtigt for dem, så længe vi spritter af, bærer masker, holder afstand og opfører os ansvarligt. Kort sagt: Frihed under ansvar.

Måske er sommerens og sensommerens trang til at feste igennem og ulovligt, netop en reaktion på, at mennesker er sociale væsner, som ikke KAN være socialt isoleret på den lange bane. Og lige nu er der ingen ende at se på det. Nu har det varet med eller mindre siden 9. marts. Og kloge hoveder fortæller os, at lukninger og begrænsningen nemt kan vare næste år med.

2.verdenskrig gjorde det samme. Men dette er ikke en krig. Det er en virus, som vi måske skal lære at leve forsvarligt med.

Kære venner: Jeg længes efter mit gamle liv! Hvad med dig?

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

19 kommentarer

 • Bjarke

  11/10/2020 at 09:22

  Hej Dorthe, ja hele verden er jo sådan nu. Men Line har en god pointe mht andre typer dødsfald. Nej det bliver ikke bedre af at få flere Corona dødsfald men der er mange sygdomme som nu bliver ignoreret ude i verden. Især i Afrika. Hver dag de sidste mange år er ca ( i grove tal) 3000 mennesker døde af malaria i Afrika. Hver dag! Ifølge den forhadte (?) Bjørn Lomborg vil 1,4 Millioner flere mennesker i Afrika og Asien dø af Turbekolose end normalt pga. øget fokus på Covid19. Der er løgn, forbandet løgn også er der statistik.

  Svar
  • Bjarke

   11/10/2020 at 09:33

   Hej Line.
   Jeg er fuldstændig enig med dig.
   Lige mine ord langt hen af vejen. Især det med rygning. Har sagt det siden marts og har haft mange diskussioner med folk om det. Hvor forbyder de ikke rygning fra dag 1? Som du siger der dør ca 13500 af det om året. Worst case scenarie for Covid19, i Dk var 5000 døde(april tal) så man kan undres. Svaret på min ryger kommentarer afføder tit en kommentar om at folk selv vælger rygning, og at det ville være umuligt at håndhæve et rygeforbud i et land fordi det er noget kulturelt? 🤔🤔 Hm.
   Vi har vidst at det giver lungekræft siden 1920. Vi har på rekordtid indført lovpligtige mundbind mange steder, (snart alle steder?) med bøde og fængselsstraf ved overtrædelse, og offentlig latterliggørelse hvis man betvivler motivet for at bære dette. Hvis det kan lade sig gøre, hvorfor så ikke rygeforbud?

   Svar
 • Torsten Mandal

  05/10/2020 at 12:02

  Hej Line,
  2,5% af de positiv testede døde i Danmark- i Italien hvor sundhedsvæsenet brød sammen (og færre raske blev tested) var det i mange uger 40-45% af de afsluttede tilfælde. To timers korsang i Vernon med 2 m afstand og håndsprit førte til 45 ud af 60 blev smitted i Vernon i USA (CNN og CDC). Frihed til at trække vejret og leve er trods alt den vigtigste form for frihed mener jeg, ligesom de syge og gamle ikke kan isoleres effektivt fordi de skal have pleje, tydelig og personlig kommunikation samt nogle besøg. Man kan gøre mere end restriktioner – og opfordringer (som kun de motiverede følger). Man kan også støtte det internationale samarbejde endnu mere så der hurtigere kommer styr på smitten, sygdommen og muligheder for at rejse og handle i hele verden. Med FN’s generalsekratærs seneste ord:
  ““It is in every country’s national and economic self-interest to work together to massively expand access to tests and treatments, and to support a vaccine as a global public good — a ‘people’s vaccine’ available and affordable for everyone, everywhere,” Antonio Guterres told a virtual forum on the ACT-Accelerator, the mechanism through which the U.N. is coordinating its response.
  The ACT-Accelerator was launched at the end of April as a global collaboration of governments, scientists, private sector and civil society groups to end the pandemic by making sure that not just rich countries get the necessary tools, including vaccines, but that poorer ones do too.”
  The initiative received an initial $3-billion infusion for its start-up phase and the U.N. chief said it needs an additional $35 billion — $15 billion of that immediately — in order to meet its goals of producing 2 billion vaccine doses, 245 million treatments and 500 million diagnostic tests. https://www.voanews.com/covid-19-pandemic/un-chief-35b-needed-expand-global-access-covid-19-vaccine

  Svar
 • Peter Sørensem

  03/10/2020 at 22:16

  COVOD19 er simpel matematik. Du skriver at kun 600 er døde men du skal gøre dig klart at kun ca. 1% har haft COVID19 netop fordi vi lukkede ned og har restriktioner. Flok immunitet ventes at være 60% smittede Nu er det jo enkelt at regne ud hvis vi gør som du forslår. Du skal gange 600 med 60 hvilket giver 36600 døde. Synes du også det er helt fint? Her til kommer senfølger som måske vil ramme 100.000 mennesker og det måske på livstid. Husk på at senfølger også rammer de unge. Er det også en pris du er villig til at betale for dim frihed?

  Svar
  • Jan Skovdal

   08/10/2020 at 14:43

   Peter Sørensen: de tal du nævner, omkring antallet af smittede osv, illustrerer det i virkeligheden ikke bare hvor langt ude det hele er?

   Svar
 • G.

  01/10/2020 at 23:28

  Nu lyder jeg nok lidt Robin Hood…agtig.
  Vi må IKKE glemme – hvem der bragte Corona-COVID-19 til Danmark- Det var/er de RIGE dansker og de Rige kom…smittede… De RIGE smittede…de FATTIGE dansker.
  Desværre og undskyld.: Jeg selv var i Østrig på ski ferie i 2012 – hvor jeg fik slæbt en Influenza med til Danmark – da jeg blev smittet på et hotel dengang i 2012. Jeg fik desværre måske smittet en masse dansker med Influenza – undskyld til alle dem – jeg måske kom til at smitte og måske døde.
  Og- det skal jeg leve med…
  Først i marts 2020 bliver jeg smittede med COVID-19 på mit arbejde. Desværre har jeg også måske smittet en masse mennesker – Myndighederne og Hospitalet ville ikke følge op på det dengang – selv om jeg sagde det til dem…Desværre blev et plejehjem smittet af mig og mange andre uskyldige mennesker.
  Og- det skal jeg leve med…
  Jeg har været meget…syg af COVID-19
  Nu har jeg sen følger stadig efter 7 måneder – som består af hovedepine i perioder – hvor hovedepine’s piller ikke hjælper. TRÆT…Træthed…
  Jeg har været ved at få blodpropper og venerne er ødelagt af sen følger og problemer med hjertet – som jeg bliver undersøgt…på Hospitalet.
  Jeg har aldrig haft noget med hjertet før og faktisk lever jeg sund.
  Får ingen hjælp. Da Hospitals læger og læger ikke har erfaring…og viden…og uddannelse i COVID-19 Sen følger…
  Jeg må klare mig selv…Alene og har læst mig frem til en masse…og prøvet mig frem…forsøg…genoptrænet mig selv.
  Brugt en masse penge på – at hjælpe mig selv og brugt alt min viden..fra tidligere udd./kurser og arbejde.
  Derfor har jeg kunne undgå at sygemelde mig – Og sidde i et hjørne og pive…og have ondt af mig selv…
  Men har taget fri fra arbejdet – hvor jeg selv har betalt for det.
  Fordi jeg har fundet – nogle løsninger – til at kan fungere nogenlunde – optimal.
  Derfor kan jeg stadig passe – mit arbejde på fuld tid – bidrager til dette samfund.
  “TAK”- Føj…til COVID-19 og de mennesker der ikke passer på hinanden nu. Det må være de onde’s Magter…og værk og venner.
  Jeg har skrevet langt tilbage i Line’s blog om dette – flere måneder tilbage.
  Så kan I jo kalde mig bedre vidende eller Corona politi. Som var noget af det der…- blev nævnt dengang.
  Mange der var sure på mig.
  Jeg sagde fra start – at vi skulle bruge mundbind alle sammen – ude i det offentlige rum – når man var indendørs – om det så var hos frisøren eller i bus/bussen/tog/metro eller café og supermarked o.s.v ind døres.
  Og holde afstand og spritte af.
  Leve frit og gå- Uden døres holde 2 m afstand.
  Så havde Danmark ikke set sådan ud i dag.
  Hvis alle havde overholdt disse få regler.
  Men regeringen skulle bruge en masse tid…spild…tid og penge og resurser på forsøg…om mundbind kan bruges. (Undskyld jeg griner…men som barn/ung brugte mine forældre mundbind på mig – når jeg blev syg med Influenza eller forkølelse i vores hjem – så jeg ikke smittede hele familien).
  Så havde alt ikke behøvet, at blive lukket ned i Marts. Og folk var ikke blevet fyret og firma’er var ikke gået konkurs. Men nogle kunne have arbejder hjemme fra. Kun have lukket ned et sted, hvor det måske florere…med COVID-19.
  Vi kunne have levet, nogenlunde et normalt liv med brug af mundbind/gevir og 1-2 m afstand og hånd sprit.
  Vi kunne have produceret det hele selv, skabt nye arbejdspladser.
  Jeg skrev meget af- noget af dette for flere måneder siden.
  Jeg var død syg af COVID-19, Før Danmark blev lukket ned og Søren Brostrøm havde lige udtalt sig, at COVID-19 ikke kommer til Danmark.
  Jeg tænkte dengang da myndighederne lukkede Danmark ned, at det kunne de godt have gjort anderledes. Så havde vi ikke stået i denne her situtation, som vi alle står i nu.
  Mange mennesker har sløjslet…og misbrugt…andres liv, fordi de mange mennesker ikke har over holdt reglerne og mange ikke bruger mundbind – Ikke tager COVID-19 alvorligt og ikke anvender mundbindet korrekt.
  Folk rør ved mundbindet med hænderne og spritter ikke af bagefter på deres hænder – hvor ved de kan smitte andre ved at røre eksempel et håndtag – en tager fat i håndtaget og lige skal røre sig i ansigtet.
  Denne person kan også smitte sig selv.
  Ser alt dette hver dag – det kan ikke være rigtig – at mennesker ikke kan finde ud af – sådan lille en ting.
  Børn/unge burde blive undervist i skolerne – for disse børn kommer til at leve med nye virus sygdomme i fremtiden…
  Husk at vaske på 95 grader eller 60 grader og spritte håndtag af o.s.v…
  Mange tager ikke COVID-19 alvorligt – Men den dag de selv ligger der…og raller…bliver meget syge eller en familie eller en ven eller veninde eller Ægteskab/Kæreste eller et Barn/Børn bliver død syg – Hvad så… – husk på du var ligeglad…EGO…kun tænker på dig selv.
  Jeg savner min – Frihed…mit – Liv…Men for mig er et menneske liv – mere værd…end luksus…
  Jeg ønsker IKKE – at få COVID-19 igen.
  Tak til universet – fordi jeg fik lov at over leve og være på denne jord og i denne verden.
  Undskyld – til alle dem som er døde – de vil altid være i mit hjerte.
  Jeg vil gøre alt – for at passe på andre mennesker – før mig selv.
  God aften G.

  Svar
  • Rina

   02/10/2020 at 10:12

   Hold da op….”de rige bragte Covid-19 til Danmark”. Altså dem der tog på skiferie = de rige? Det er da lidt vildt at pege fingre af andre mennesker. Covid-19 var da kommet til DK alligevel, og måske var det her allerede inden..

   Svar
  • P

   04/10/2020 at 09:08

   Undskyld mig, er du sikker på det ikke er din opdragelse der har givet dig senfølger og ikke Covi19. Da dine forældre gav dig mundbind på, så gjorde de dig sygdomsangst. Det er jo helt vanvittige tanker du har om at du har slæbt smitte med hjem i 2012 og derfor er der døde pga dig🙈.
   Jeg har virkelig ondt af dig.

   Svar
  • Jan Skovdal

   08/10/2020 at 14:46

   Efter selv at have overstået Covid 19, forstår jeg ikke det hysteri.. der skete ikke noget ved det

   Svar
 • Susanne Andersen

  01/10/2020 at 20:35

  Hej Line,
  Vi er alle trætte af Corona og jeg er IKKE begejstret for at være tvunget til at arbejde hjemme – igen🙄. Jeg savner SÅ meget mine kolleger, selvom vi jævnligt holder virtuelle coffeebreaks for at se et andet ansigt. Når det er sagt, så gør vi alle det her for at undgå en situation som i Spanien og Italien i foråret, hvor læger skulle vælge HVEM, der skulle have respiratoren! At vi ikke kan rejse så meget udenlands lige nu, overlever vi nok. Vi kan jo benytte lejligheden til at besøge vores eget dejlige land😃- og lægge vores penge her hos de skrantende restauranter. Vi kommer ud på den anden side – og det går hurtigere hvis vi opfører os fornuftigt og får smittetallet ned.

  Svar
 • Aage Krogsdam

  01/10/2020 at 13:23

  Kære Line
  Hvor er det dog befriende at du tør tage bLadet fra munden og tale om hvordan vi har fået taget vores frihed fra os. Det er også befriende at tale om, hvor mange der er døde. Spørgsmålet er om ikke prisen er for høj. Tusinder af syge mennesker er kommet på venteliste til operationer og behandlinger. Det drejer sig om kræftsyge mennesker og folk med hjerte og karsygdomme m.v. I iveren efter fra regningen og myndighedernes side for at begrænse dødsfaldene for covi 19, glemmer de følgerne. Jeg er jeg sikker på at mange flere tusinde vil dø i de kommende år. Men det er jo populært at kunne sige, at så få dør af corona. Det er jo altid et spørgsmål om at prioritere inden for sundhedsvæsenet. Og her synes jeg at man prioritere forkert. Måden det sker på med det lukkede samfund fører til konkurser, arbejdsløshed mv. og hvilke følger har det ikke på samfundets almen tilstand i lang tid fremover.

  Svar
 • Hanne Rask / Raskeriet.dk

  01/10/2020 at 13:18

  Jeg hører jævnligt folk kalde dette en krig.
  Desværre er det dem, der ved mere og andet, end det vi bliver oplyst om i medierne.
  Og desværre er det også dem, der bliver suspenderet fra de sociale medier, når de stiller for mange spørgsmål, eller mener noget andet end myndighederne.
  Og DET er i hvert fald en skræmmende krig – når vores ytringsfrihed indskrænkes.
  Det foregår meget “envejs” i denne periode, hvilket jeg undres over.
  Det er som om, vi skal skræmmes mest muligt, hvorefter der kommer “løsninger”, som vi så bør se som vores redning. Vacciner f.eks.
  Don´t do it, siger jeg bare.
  Nå, undskyld, det var ikke for at sprede dårlig stemning.
  Jeg forsøger at give hele denne situation så lidt fokus som muligt. Som bekendt vokser alt, hvad vi giver fokus. Så lad os prøve at lade være. Selv om det er svært at leve normalt.
  Jeg savner også mit gamle liv. Som i helt vildt.

  Svar
 • Joan

  01/10/2020 at 12:55

  Hej Line
  Jeg tror at corona hænger alle ud af hilsen,vi hører og læser jo ikke om andet i disse tider
  det er skræmmende at tænke sig at der måske går et år mere inden vi kan begynde at se
  at tingene normaliserer sig igen,hos os elsker vi også at rejse ud i verden skulle have været
  til NYC her i foråret,men sådan er det jo bare pt og må vel også siges at være et luksusproblem
  vi kommer vel alle ud at rejse igen,der er jo også stadig lande man kan rejse til hvis man har
  mod på det.de andre ting du skriver du savner kan man jo stadig med lidt omtanke,så helt
  isolerede er vi trods alt ikke,men vi må jo alle ofre noget i denne tid.

  Svar
 • Gitte

  01/10/2020 at 11:58

  Er helt på linje med dig Line. Jeg har en mor som er til genoptræning på plejehjem efter skulderoperation . Som blev udsat 3 mdr. hun er fuldstændig isoleret, må ikke gå en tur, deprimeret af ensomheden, og siger hun hellere vil have Corona end dø af ensomhed oå plejehjem. Datter på 16 år som overholdt alle regler, var hjemme i3 mdr og nu har sociale problemer, hun har fået af isolationen. Jeg Arbejder i fødevareindustrien og har arbejdet hele tiden, uden at nogen her overhovedet er i nærheden af at være smuttur selv om vi er næsten 100 ansatte. Julefrokost, sommerfest, og andre arrangementer er blevet aflyst, selv om vi er sammen til hverdag, må vi ikke fedte sammen, hvad er forskellen? Provsten siger der kun er 50% af normale begravelser har i 2020. Demente kan ikke få plads på plejehjem, fordi ingen dør. Du har ret i at en del af livet er at vi også skal dø, blive syge, leve. Jeg savner også du har evig ret

  Svar
 • Maryann Laursen

  01/10/2020 at 11:52

  Jeg er faktisk 100% enig med dig Line, og jeg er endda selv en af dem med et meget lavt immunforsvar p.g.a. andre ting, men jeg tager netop ansvar for mit eget liv og passer på mig selv. Men har så lige i sidste uge haft et besøg på hopsitalet, et af de store universitetshopitaler endda, hvor jeg jo nok forventede, at der ville være ekstreme forholdsregler, men da jeg kom dertil, blev jeg mødt af en fuldstændig åben forhal og da jeg kom op på afdelingen stod der godt nok en spritstander lige udenfor elevatoren, men ingen tjekkede om folk faktisk brugte den, hvilket adskillige IKKE gjorde. I venteværelset sad der en dame af anden etnisk herkomst, og hun medbragte hele sin familie til sit besøg der, og det fandt man også helt ok, selv om jeg var blevet informeret om, at man skulle komme alene, men det gjaldt altså ikke fremmede gæster. Og alle de læger og sygeplejersker jeg mødte på min vej bar IKKE hverken mundbind eller andet overhovedet, de sprittede dog hænder mange gange, men ikke andet, og så er det nok lige jeg spørger, hvor slemt er det så egentligt?? eller er de bare ligeglade med os??? For som du selv siger masser af mennesker dør af alt muligt hele tiden uden yderligere tiltag, og min oplevelse var altså også, at her var der heller ingen yderligere tiltag, så man kan godt tænke å, om det ikke mere drejer soig om noget helt andet politisk, for at få os alle ned med nakken og miste overtaget.

  Svar
  • G.

   02/10/2020 at 00:08

   Da jeg fik COVID-19 først i Marts
   Og blev bragt dødsyg på hospitalet – gik mange sygeplejsker og læger og plejer tæt forbi mig uden mundbind og gevir.
   Selv om ambulance mand – råbte hold afstand til hende – hun har COVID-19
   Jeg kan huske – at mange læger og sygeplejsker og plejer ikke tog det alvorligt og grinede…selv om de gik tæt på mig.
   Mange hospitals personaler var/er syge i dag og mange har sen følger. Og nu kræver de erstatning – fordi – de er blevet smittet på deres arbejde.
   Læger og sygeplejsker og plejer glemte og glemmer stadig – at tage det alvorligt med COVID-19 og mange ikke anvender deres mundbind korrekt – når de bruger det – har jeg set – når jeg har været på Hospitalet – de har åbenbart ikke lært noget…
   Indtil de selv ligger og raller…bliver syge af COVID-19. Vil kræve erstatning – når de ikke har anvendt deres værne middel og hygiejne korrekt.
   Jeg syntes – du udtaler dig lidt racistisk..
   God aften G.

   Svar
 • Dorthe Bak-Hansen

  01/10/2020 at 11:21

  Kære Line
  Det er jo ikke kun Danmark, der lukker. Hele Europa er jo lukket, så de vil slet ikke have os ind, medmindre man går i karantæne først.
  Alle er vel trætte af det her, men at sige at folk dør af så meget andet, retfærdiggør vel ikke at flere skal dø af Corona, hvis vi kan gøre noget for at undgå det. Ellers er jeg meget enig med dig.Jeg er også dødtræt af den stuearrest. Og det er dyrt for samfundet. Så der må gerne findes en anden løsning, men jeg vil ikke kunne leve med, at det er på bekostning af andres liv.
  Bedste hilsner Dorthe

  Svar

Skriv et svar