3 skønne hoteller på 3 dage!

3 skønne hoteller på 3 dage!

Reklame: Efterårsferien nærmer sig, og rigtig mange af os havde nok drømt om at rejse ud i verden. Det kan vi så ikke. Men Danmark har heldigvis så meget at byde på. Jeg har netop besøgt 3 skønne hoteller på 3 dage! Måske lidt inspiration til Jer, der trænger til lidt ferie og forkælelse.

Sammen med min veninde Charlotte, som driver rejsemagasinet Gotraveling har jeg været en forlænget weekend og besøgt 3 dejlige hoteller, som alle er del af kæden Small Danish Hotels. De har i øvrigt hoteller over hele landet.

Fra Hellerup til Næstved og Gilleleje

3 skønne hoteller på 3 dage!

Mit skønne værelse med design og modige farver

Første stop var lige rundt om hjørnet på Hellerup Park Hotel. Ole Andersen, der driver hotellet er faktisk en gammel ven, men jeg har aldrig overnattet i hans moderne og smagfuldt indrettede hotel. Det er idet det hele taget sjovt at opleve en nat på et hotel i sit eget hood – det er ikke hver dag, man gør det.

Hotellet har en lidt sjov historie. Det startede i 1923 som en ’herreklub’ under navnet Hellerup Klub. Her kunne det bedre borgerskabs mænd hygge sig med letpåklædte kvinder i smug.

I dag er det et nydeligt sted for forretningsfolk, turister og berømte musikere, der gerne vil bo lidt væk fra København, men alligevel tæt nok på. Og så blev hotellet faktisk belønnet med hotelbranchens Oscar i 2015 – og har været nomineret flere gange siden.

Vi spiste på den nyåbnede restaurant Rosé Rosé, som ligger i tilknytning til hotellet. Total lækker fransk bistro stemning med smuk indretning, dejlig betjening – og den lækreste mad. Vi startede med hummer efterfulgt af lækre blåmuslinger og drak en fremragende hvid  bourgogne til. Vi var kommet lidt sent – og da alting jo lukker kl. 22, nåede vi ikke desserten. Vi gik i stedet tidligt i seng, og jeg sov som en drøm!

Next stop Næstved

3 skønne hoteller på 3 dage!

Det smukke gamle hotel fra 1745

Vores andet stop krævede lige halvanden time bag rattet. Efter morgenmaden satte vi kurs mod Næstved og det 4-stjernede Hotel Kirstine – en smuk gammel købmandsgård fra 1745 med en velrenommeret restaurant. Vejret var ikke helt med os, så vi droppede planerne om at indtage det nye trætårn Skovtårnet ved Gisselfeld. I stedet tog vi de små hyggelige veje omkring Gisselfeld – besøgte et par hyggelige gårdbutikker, inden vi fik den lækreste jordskokke suppe til frokost på Villa Gallina, der ligger utrolig smukt midt i skoven.

Vi nåede lige lidt shopping hos en anden veninde, der har en skøn butik på gågaden i Næstved – og jeg fik lige fyret lidt penge af og blev noget uundværligt tøj rigere!

Resten af dagen nød vi på Hotel Kirstine. Først i jagtstuen, hvor vi

3 skønne hoteller på 3 dage!

Vores lækre forret – rødbederimmet laks

fik en kold (alkoholfri) øl og lidt sunde snacks. Det er en gammel charmerende bygning indrettet hyggeligt med mange rum og gevirer alle vegne. Eneste minus er, at det lugter lidt jordslået, lige når man træder ind. Men det er en detalje – for stedet er superhyggeligt, servicen i top, værelserne spritnye og rigtig dejlige.

Det samme var den 5 retters menu vi fik om aftenen med tilhørende vinmenu. Det var virkelig forkælelse af smagssanserne, og tjener Jens førte os på charmerende vis gennem denne dejlig aften. Menuen bød på rødbederimmet laks, ristet blomkål m/svampemayo og ristede hasselnødder, Braiseret og sprængt kalvespidsbryst med sursød sauce, ost og til slut pære pocheret i blåbærsaft med røget chokoladeis. Pris for 5 retter 475,- for 3 retter 345, så det er til at have med at gøre.

Byen på toppen af Sjælland

3 skønne hoteller på 3 dage!

Gilleleje Strand Hotel

Sidste stop på vores forlængede tøseweekendtur var Gilleleje og Hotel Gilleleje Strand. Vi tog os god tid på vejen derop og standsede ved Gisselfeld Slot. Her gik vi en dejlig tur i slotsparken og lagde vejen forbi Stig Lauritsen (kendt fra Go’Morgen Danmark) og Greg Kobett i slottes helt utrolig smukke orangeri. Der skal jeg helt klart tilbage !

Jeg elsker den sjællandske nordkyst – og af alle de skønne byer deroppe, er Gilleleje den største og den, der lever året rundt. Så selv her om efteråret er butikker, cafeer og restauranter åbne, og havnen er i fuld gang..

Vi indkvarterede os straks på hotellet, som genåbnede i 2016 efter at have været lukket ned som hotel i en årrække. Gitte Arby, som i dag ejer hotellet, drømte om sit helt eget badehotel, og det tog hende 3 år at få lov! I dag har hun gennemrenoveret det lille 3-stjernede hotel, som helt fra slutningen af 1800-tallet var et eksklusivt badehotel, med tog til hovedindgangen og fri udsigt over strand og hav.

Fisk skal der til

3 skønne hoteller på 3 dage!

Skønne Charlotte Rønholt – min rejsekammerat

Charlotte og jeg gik en lang tur inden aftenens middag. Gilleleje har mange muligheder – bl.a. kan man gå Kierkegaard-ruten, som jeg tidligere har gået med en veninde. Denne gang gik vi blot rundt og nød fiskerhusene, kirken, havnen – og blev godt blæst igennem.

Man spiser selvfølgelig fisk, når man er tæt på en fiskerihavn! Så vi begyndte med hotellets egen version af en rejecoctail. Det har jeg ikke fået i årevis friskpillede rejse, store hvidløgsmarinerede rejer og pankopaneret tigerreje. Eenkelt og godt.

Der var kun én friskfanget rødspætte tilbage – den fik jeg, mens min veninde valgte blåmuslinger. Både rødspætte og muslinger var KÆMPE store! Min rødspætte var super lækker med kartofler, grønt og en lækker persille smørsauce. Der var ikke plads til dessert – men fru Gitte fik alligevel lokket køkkenchefens hjemmelavede chokolade i os. Det var lækkert.

Søndag var det hele slut. Egentlig ville vi have været på Tegners Museum, men det regnede og stormede, så vi pakkede bilen og vendte snuden mod København. Ladt op. Mætte og med smil på læben. Det var i sandhed 3 skønne hoteller på 3 dage!

3 skønne hoteller på 3 dage!

Baren i den lækre bistro Rosé Rosé på Hellerup Park Hotel

3 skønne hoteller på 3 dage!

Den hyggelige restaurant i Gisseldfeld skovene Villa Gallina

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Helle Skaarup

  07/10/2020 at 12:08

  Kære Line
  Tak for din læseværdige historie og oplevelse.
  Nyt for mig var spisestedet “Villa Gallina” ved Gisselfeld, som jeg vil skrive mig bag øret.
  Alle de andre kender jeg naturligvis som bosiddende i Nordsjælland.
  Skriv meget om flere steder!
  Good Luck
  Helle

  Svar
 • Joan

  07/10/2020 at 11:38

  Hej Line
  Der er da mega dejligt at blive inviteret på et 3 dages ophold med alt betalt men i og med at det
  er reklame for stedet forventes det jo også at man måske ikke vil skrive hvis der var nogle ting
  man synes mindre godt om,bare en tanke🧐 men det giver jo lidt penge i kassen i denne tid.
  Tror da du mener hvad du skriver mens mange andre der reklamerer for diverse ting og sager
  udelukkende gør det for pengene og ikke er kritiske nok,men dette er bare min holdning😀

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/10/2020 at 11:50

   Kære Joan.

   Jeg har gjort et stykke arbejde – været væk i 3 dage og skrevet om det… Hvis jeg arbejdede for et rejsemagasin på en avis ville præmissen være den samme, bortset fra at der ikke skulle stå reklame, ogvat du formentlig ikke ville undre dig.

   Min blog er en del af mit arbejde – men kun få indlæg er kommercielle – og det er tydeligt markeret. Det SKAL jeg som influencer. Sådan er reglerne.

   Og naturligvis skriver jeg, hvad jeg mener. Som fx og lugten det ene sted. Og at opholdet er betalt – er jo naturligt, når vi er på en opgave.

   DBh Line

   Svar

Skriv et svar