Der er noget jeg ikke forstår!

Der er noget jeg ikke forstår!

Mundbind, håndsprit, afstand og albue hilsner er blevet hverdag for os alle. Vores hverdag er blevet fuld af restriktioner, som selvfølgelig skal efterleves for at undgå corona smitten i at brede sig. Men der er noget jeg ikke forstår!

De 6 x hvorfor?

Der er noget jeg ikke forstår

På restaurant siddende – uden mundbind

Faktisk var det en restauratør, der for en uge siden mig spørgsmålet: ’Hvorfor er min restaurant farligere end apoteket?’ Og jeg måtte give hende ret.

Hvorfor skal man bære mundbind i den offentlige transport og på restauranter, når man ikke skal i supermarkedet eller butikker?

Hvorfor er det ‘farligere’ at gå på restaurant eller cafe end netop i super- eller i byggemarked?

Hvorfor må biograferne have forestillinger til efter kl. 23, mens restauranterne skal lukke kl 22?

Hvorfor er det i det hele taget farligere at spise efter kl 22?

Hvorfor må man træne i fitnesscenter uden mundbind men skal have det på, når man går til bageren eller konditori med indendørsservering?

Der er noget jeg ikke forstår!

Hvorfor er restauranter ‘farligere’ end supermarkedet?

Og hvorfor er der i øvrigt ingen hjælpepakker til dem, der får disse begrænsninger presset ned over hovedet?

Restriktionerne virker på alle måder uovervejede og ikke mindst forskelsbehandlende.

Jeg bærer selv mundbind nu,  når jeg handler. Og jeg undgår så vidt muligt at handle mellem kl. 11 og 13 hvor skole- og gymnasieeleverne i mit hood vælter i ind i supermarkederne i store flokke uden afstand, mundbind og afspritning og uden, at nogen siger noget!

Der burde være ens regler for ALLE

Der er sikkert mange flere eksempler på, hvordan man forskelsbehandler forskellige brancher.

Og det holder ikke i længden. Hvorfor er der ingen, der protesterer højlydt eller afkræver ministeren og myndighederne en forklaring?

Forskelsbehandling nærer tvivl, uvilje og modstand. Og nogle brancher bløder af samme grund. Vi kan ikke fortsætte på denne måde, uden at det  vil koste endnu flere arbejdspladser. Lad os håbe, reglerne bliver justeret, når de nuværende udløber den 31.oktober. Der er noget jeg ikke forstår!

Sæt et ❤️ hvis du heller ikke forstår, hvorfor der ikke bare er ens regler alle steder.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

62 kommentarer

Skriv et svar