Jeg elsker mit singleliv!

Jeg elsker mit singleliv!

Savner du ikke en mand? Skal du ikke snart til at gøre noget ved det? Tror du ikke, du er for krævende? Spørgsmål som de her er ret normale, når man som jeg er single. Og jeg kunne godt svare JA til det hele. Og så alligevel ikke. For jeg elsker mit singleliv!

Jeg er blevet ringet op to gange i denne uge af Go’aften Danmark, som gerne ville have mig med i en debat om netop singlelivet: ’For du er jo en af de der glade singler!’ Den første krog var, at verden holdt Single Day forleden. Jeg anede faktisk ikke, at den fandtes, men egentlig er det ret sjovt, når vi nu har Valentines Day, fars dag, mors dag osv. Og ideen med at give særlige tilbud til singler er på alle måde interessant – især når jeg tænker på, hvor tit jeg må købe dobbeltportioner af alt, fordi hele vores indkøbs kultur er lagt an på familier og par. Så bring it on – næste år skal jeg ud og forkæle mig selv på Single Day!

Kvinder elsker singleliv mere end mænd

Jeg elsker mit singleliv!

Berlingske artiklen den 11.november

Den anden krog var en undersøgelse i min dejlige morgenavis Berlingske. En undersøgelse, der afslører, at mange single kvinder slet ikke ØNSKER sig en mand. Og langt flere singlekvinder (32%) vælger mænd fra i forhold til det omvendte (11%). Altså mændene gider godt kvinderne!

Og i artiklen giver fremtidsforsker Liselotte Lyngså de gammeldags kønsroller skylden. Hun forstår godt, at mænd gerne vil have en kvinde, men at kvinden ikke gider have en mand! Det er nemlig stadig sådan, at det er kvinderne, der tager det store slæb i hjemmet. Og ret interessant kunne jeg læse, at mens kvinders stressniveau STIGER, når vi kommer hjem, så FALDER mændenes. Tankevækkende synes jeg.

Savner du ikke en mand?

Jeg ved ikke, om jeg permanent har valgt parforholdet fra i mit liv. Der er faktisk mange ting ved tosomheden, som jeg både savner og synes er fantastiske: Nærheden, intimiteten, det at være sammen om tingene, at have en ledsager i livet. Og på det helt lavpraktiske plan, savner jeg også en mand, til alt det, jeg ikke selv kan, som jeg skrev om for nogen tid siden i indlægget: 10 ting jeg godt kunne bruge en mand til! … Og nå ja, så er der selvfølge sex-delen, selvom kvinder (også ifølge artiklen og mine egne erfaringer) er bedre til at undvære det.

Det er fedt at bestemme selv

Jeg elsker mit singleliv!Men der er mange gode ting ved at være single. En af dem er at BO alene. Ikke at skulle RYDDE OP efter andre. At kunne INDRETTE sig, som man selv har lyst til. At der er RO. Der er ingen, der SNORKER. Og jeg har magten over tv-remoten!  Det er en stor frihed at kunne bestemme over og i sit eget liv. Og jeg tror, jeg har været alene alt for længe til, at jeg egner mig til at bo med andre end min yngste søn, som bor hjemme lidt endnu.

Min og mange andre kvinders udfordring er, at vi ikke behøver en mand til at forsørge os. Vi tjener selv vores penge, vi kan løse de fleste praktiske opgaver selv, hvad enten det kræver en hammer, boremaskine eller grillstarter. Og vi kan og vil gerne skabe vores eget liv.

Og i det regnestykke kommer de dejlige mænd til kort.

Så svaret på spørgsmålene aller øverst er:
Jo, jeg savner en mand af og til.

Nej, jeg ikke vil gøre noget ved det – sker det, så sker det.

Og jo, jeg er med garanti krævende !

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Pia

  15/11/2019 at 17:45

  Det samme her… Gør intet for at finde en mand. 20 år som single, så tror jeg slet ikke, jeg kan finde ud af det mere 😊 Savner af og til en mand, men det skal være en, der går hjem, når jeg igen skal have alenetid 😀😀

  Svar
 • Tina

  13/11/2019 at 11:37

  Hvor er det dejligt befriende at læse dine tanker omkring det at være single, for jeg har det præcis på samme måde. Jeg føler ind imellem, at jeg næsten skal forsvare mig overfor familie og venner, når jeg siger, at jeg ikke vil have en ny mand i mit liv efter en hård skilsmisse. Så tak for dit input 🙂

  Svar
 • Pia

  13/11/2019 at 11:25

  Uh, hvor kan jeg nikke genkendende til det her. Jeg er også single og har, med meget få undtagelser, været det det meste af mit voksne liv. Og jeg nyder det. Jeg nyder at komme hjem om aftenen og kunne smide mig i sofaen og bare køre en film igennem uden at skulle tage stilling til, om en potentiel partner ikke gider se den film, eller heller vil ud og spise etc.

  Forstå mig nu ret. Jeg holder da af mænd. Jeg har gode mandlige venner. Jeg lægger stor vægt på at mænd er så ukompliceret i forhold til mange kvinder. Det sandelig ikke noget med dem at gøre. Det har alt med mig at gøre.

  Jeg tror min omgangskreds har afskrevet mig i forhold til forhold, for de spørger ikke mere om jeg ikke snart skal have en mand etc. Jeg har heller ikke nogen børn, så for nogen må jeg være en sørgelig skæbne, men det er faktisk helt selvvalgt. Der er mange grunde til det, som ikke har noget med din artikel at gøre, så dem vil jeg ikke komme ind på.

  Faktum er at jeg nyder at være mig selv, at kunne gøre som det passer mig, og leve livet som jeg vil. Så, super god artikel. Jeg kan kun give dig ret.

  Svar

Skriv et svar