10 ting jeg godt kunne bruge en mand til

Dejligste mennesker. Det er sommerferie, også her på bloggen, som resten af juli kun kommer hver søndag. Jeg har håndplukket nogle af de indlæg, jeg tidligere har skrevet og poster dem igen, fordi de stadig vækker debat. Det her handler om mænd! Og 10 ting jeg godt kunne bruge en mand til!

Mænd er nemlig ikke længere nødvendige. Det proklamerede min morgenavis for nogen tid siden. Jeg måtte læse artiklen et par gange, og jeg så for mit indre øje de stakkels mænd gå i lange, lige rækker til genbrugspladsen som 80’ernes walkmen.10 ting jeg godt kunne bruge en mand til!

Der var ikke tale om et korstog mod mændene. Og det er mit blogindlæg heller ikke ment som – tværtimod. Vi elsker jo de mænd, og artiklen i min Berlingske var faktisk lidt trist.

Den handlede om, at mænd har mere brug for kvinderne end omvendt. Mens vi kvinder har tilpasset os den moderne verden, så bliver mændene sat mere og mere ud af spillet. Og det er ik’ sjov det her. Bare se på fakta: mænd lever kortere end kvinder. De er dårligere uddannede. Flere mænd er barnløse end kvinder. Og dem, der har familie, bruger mindre tid med den, end vi gør.

Og så sidder der jo nok nogen og tænker : Ja, det er han da selv ude om ham manden. Så må han jo komme ind i kampen. Tage sin barsel, gå på forældreintra, uddanne sig i stedet for at se VM-fodbold,Tour de France, drikke øl med gutterne eller dyrke ironman. Det handler om at prioritere, være forandringsparat og gøre sig uundværlig.

Og så var det, jeg tænkte : -Hvor nemt er det mon at imponere kvinder som os, det kan det meste selv?  Jeg fik faktisk lidt ondt om hjertet og dårlig samvittighed. For sådan en kvinde er jeg jo. Selvkørende på stort set de fleste områder i livet.

Som jeg har skrevet før, så ønsker jeg mig ikke en mand for enhver pris, og det er der mange andre kvinder, der heller ikke gør. Jeg kender f.eks mange, der har valgt “far” og dermed en mand fra og fået børn med en sæddonor! Den løsning vælger en procent af alle kvinder, fortalte  min avis. Hvad med det sjove tænker jeg så?

I gamle dage sad manden ikke bare med ”joysticken” – han sad også på pengene og beslutningerne. Det gør han stadig men i mindre omfang. For i næsten hver 3.familie tjener mor nu mest!  Manden har mistet sin nødvendighed, siger en forsker til avisen. Så mens vi kvinder har det som fisk i vandet i kønnenes nye virkelighed – så er mændene i krise.

Da jeg sidste sommer gik og gravede terrasse ud, kom min ex forbi med sønnikes ting. Han konstaterede med karakteristisk mandehumor: “Det slap du for, hvis der var en mand i huset” og det havde han jo helt ret i! Tilgengæld fik jeg en mand til at komme og lægge fliserne !

Så jeg satte mig ned og tænkte over 10 ting, jeg godt kunne bruge en mand til. Ikke fordi jeg ikke selv kan. Men fordi han gør det bedre:

 1. Grave terrasse ud
 2. Lægge fliser
 3. Samle et IKEA skab
 4. Stege bøffer og lave bearnaise
 5. Tænde op i grillen
 6. Give nakkemassage
 7. Skifte bildæk
 8. Lappe cykler
 9. Lægge en tryg arm rundt om mine skuldre
 10. Give en ordentlig tur i høet

Og jo, så er der naturligvis alle de smukke, bløde værdier, der knytter sig til det at have en mand. En samtalepartner. En soul-mate. En livsledsager. En at dele livets små og store udfordringer med. Og meget andet. Så helt ærligt kære kvinder: Skal vi ikke give ham lidt kunstigt åndedræt – ham manden.

Værre er han jo heller ikke!

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

10 kommentarer

 • G.

  17/07/2018 at 20:40

  Ang.: Høet og hoppen og hoppe i høet – i dag er der mange – rigtig mange singler af begge køn.
  De gider ikke – det der ægteskabs fis – Mand og Kone forhold med de kedelige… praktiske ting i hverdagen… – med følgende skænderi…og surhed…
  Mange af mine venner og veninder som er singler – de har det godt med – at være alene/bo alene. Hvis der skal laves noget stort – betaler de et håndværker firma til det. Men de små praktiske hverdags ting – charmer de sig frem til… såsom en god frokost eller god middag eller hyggelig middag i byen – og bruger deres bedste veninde eller ven til små håndværker opgaver – som de ikke selv kan. Der er så sandelig mange mænd som ikke kan og har skruet hænderne godt sammen/ fast (de kan ikke udføre – bare små håndværker opgaver). Men så har nogle af de mænd et klogt/intelegent hovede – Så jeg hjælper- jeg min ven – med de praktiske håndværker ting og sager m.m – vi spiser en hyggelig middag sammen og min ven hjælper mig med andre ting – hvor man skal bruge det meget kloge hovede/hjernecellerne alt… for meget…
  Hvis jeg bliver syg – står der altid nogle veninder og venner med en hjælpende hånd… – og når jeg er rask igen – hjælper jeg hende eller ham med praktiske håndværker ting og sager m.m
  Nogle gange tager jeg på ferie sammen med mine veninder og venner
  Andre gange har vi nære veninde eller ven samtaler.
  Andre gange hygger med fælles interesser.
  Ja – hvad så med det der…hoppen i høet.
  Mine single venner og veninder bor og lever alene – Men de har en fast elsker og fast elskerinde som de hopper i høet med og tager på ferie med og spiser romantiske middage med og har nære samtaler med – får/giver massage til hinanden og går i skoven med og hygger med og slapper á ser film med – teater – opera o.s.v – m.m kun alt det sjove og hyggelige laver de sammen. Så når hverdagen kalder – bor de hver for sig og har hver deres praktiske hverdag. Og ses igen når de trænger til et hop i høet og tryghed – nærvære – romantisk m.m
  De gider ikke det der kedelige…hverdags fis – eller gammel daws Kone forhold og sure…ægteskab. Det er både mænd og kvinder der har det sådan i dagens Danmark.
  Men til dem derude – som kan få et hverdags – praktiske liv som mand/kone – ægteskab til at fungere Perfekt – tillykke til Jer – og det mener jeg af et godt hjerte.
  Varme meget varme sommer hilsen G.

  Svar
 • G.

  17/07/2018 at 17:26

  Sådan en liste kender jeg godt
  Nu er jeg en handywomen
  Men det benytter venner og bekendte sig af-
  Når de skal flytte- fungere jeg som “flyttekvinde” og bære det tunge læs
  Eller jeg skal samle IKEA ting og sager
  Eller vandhane drypper – bliver den også lavet
  Male et rum eller male træ værket på huset eller bruge boremaskinen og lige sætte en hylde eller billede op eller en bio varme ovn på vægen eller nye knager op i redskabsskuret
  Eller de lige har haft håndværker på besøg – der er svinet ned over alt – og min ven eller veninde lige ringer og siger- jeg kan ikke overskude al den håndværker snavs – og så hjælper jeg med hovederengøring og pudser vinduer. (Så får jeg en middag ude i byen med det hele til).
  Når en af vennerne er på ferie passer jeg huset og hjemmet – tømmer postkassen – lufter ud – vander blomster og klipper hækken – slår græsplænen (Haha i øjeblikket er det så tørt – at der ikke skal slås græs).
  Hvis min veninde eller ven har ondt i nakken/ryggen – får de også lidt massage
  Men jeg får ikke og giver heller ikke – min ven eller veninde en tur i høet – Så jeg nøjes med at give/få et kæmpe kram – og en kop kaffe m. Brød til. Eller får en frokost på terrassen/altanen og nogen gange – når der er afsat en hel dag af til – at lave ting og sager – får jeg en god middag og et kæmpe kram.
  Så jeg har rigeligt af venner og bekendte – at pleje og passe. Man kan vel sige – at jeg er en veninde – som plejer og passer venskabet.
  Rigtig dejlig varme sommer
  G.

  Svar
 • Lars falk

  15/07/2018 at 21:59

  Hejsa. Din 1 – 10 liste forbruger som mand virkelige mange kræfter må man sige….
  Hvorfor er det altid som håndværker man bliver udnyttet på en eller anden måde fra kvindens side….?
  Først passe sit job…..hjem at lave boligen om for kvinden min….og så ha en masse energi til at ordne hende i høet…😬
  Og ja så alle det andre praktiske ting som de fleste kvinder ikke kan finde ud af jo….
  Og så i dagens Danmark skal vi da også med ud at handle ind og lave maden …….
  Med til at gøre rent og hvad har vi ellers….☹️
  Skat ….imorgen sprøjter du lige taget for alger og slår 1200 m2 græs ikk…
  Nej i kvinder er sku bare ikke til at undvære fordi i er så dejlige at se På og røre ved….
  Men i forlanger sku meget af os…..😉

  Knus Lars falk

  Svar
 • Steen

  15/07/2018 at 20:32

  Huske begge køn har brug for hinanden langt hen af vejen…. samtidigt er det vigtigt, at man giver hinanden plads og respektere hinandens forskellighed. God sommer derude…

  Svar
 • Bo

  15/07/2018 at 19:37

  [repost fra fb]
  Et andet voksende problem tror jeg er at mænd idag (fra 70’erne og frem) ikke voksede op og virkelig lærte de 10 (og flere) “mandlige” ting som Line efterspørger. Og jagt instinktet som Børge nævnte blev også sløvet noget ned, da kvinderne (i mit tilfælde) ofte tog initiativet på jæger siden. Og med lige stilling så blev par forhold og ægteskab mere et valg end en nødvendighed. Så man bruger nu mange flere år på et finde en livsledsager (kræsenhed) og mange vælger det helt fra efter en vis alder, eller føler de vil “nyde friheden” og bliver skilt. Man er blevet mere selv centreret. Men det er faktisk en lidt bekymrende udvikling. Meget af den stabilitet og velstand vi har idag er bygget på den stabile struktur af tidligere generationer. Det lyder reaktionært er jeg klar over, men jeg tror ikke helt vi ved hvordan vores nuværende “projekt” på langt sigt vil fungere. Jeg er dog optimist ..

  Svar
 • Lise

  15/07/2018 at 16:50

  Vi kan selv! Alting! Men skal vi og vil vi?
  Det er fedt at være en selvstændig uafhængig kvinde, og jeg kan, som du, klare alting selv, men jeg vil forkæles, forgudes og begæres… og det er svært at klare selv… 🙄Følelsen af en mand, der synes jeg er gudinden i hans liv, er vidunderlig. Kærligheden til og fra et andet menneske overgåes af intet.

  Svar
 • Kim Ostenfeld

  15/07/2018 at 15:32

  Hej Line.
  Jeg kan desværre kun give dig helt ret hvad skal i med os i kan jo altid selv, og mange vil helst alting selv 😉
  Men tro også nå man bliver lidt ældre jeg er 55 så dem man møder har været udsat for nogle ting som ligger og fylder i bagagen som de selvfølgelig ikke vil udsætte for igen, og det skal de heller ikke.
  Og når der så der kommer en mand og det hele komme for tæt på er det nemmere at sige stop.
  Sådan har jeg selv oplevet det med hende jeg lever sammen med i dag og vi har været sammen i 6 år nu, verdens dejligste kvinde, men der skulle lige 3 forsøg til for at det lykkes, fordi hun hele tiden var bange for at der væltet noget ud af skabet, og det ikke kunne passe at der var en der var så sød ved hende ( er det hun selv har sagt) så nej vi kan sagtens undværes men det er nu rigtig dejligt at være 2 ♥️

  Svar
 • Helle

  15/07/2018 at 14:36

  Jeg kender mange single kvinder. Synes (uden at generalisere), at i starten så skal de bare ud at finde en ny kæreste, en ny “manden i mit liv”, men som tiden går (og årene) hører jeg, at det bliver ændret til “hvad skal jeg dog med en mand, der findes jo ikke ham jeg vil have” 🤔
  Jeg selv har været sammen med min kære mand siden jeg var 21 og han 24. Det er 33 år til september. Udover at være min mand er han min bedste ven og far til vores to voksne børn. Jeg keder mig aldrig i selskab med ham. Bevares – vi har da også haft bump på vejen, men har løst det uden store problemer. Ham skal jeg blive (forhåbentligt rigtig gammel sammen med). ❤️❤️

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   15/07/2018 at 15:28

   Hej Helle.

   Sikke en dejlig historie.

   Nyd sommeren og hils din skønne mand – og må det vare for evigt!

   KH
   Line

   Svar

Skriv et svar