5 fede single modsvar!

5 fede single modsvar!

Forleden postede jeg et indlæg om, hvor træt man som single bliver af det påtrængende spørgsmål: Hvorfor er en kvinde som dig single! Jeg har fået så utrolig mange konstruktive og sjove kommentarer, at jeg har samlet nogle af de bedste. Heriblandt 5 fede single modsvar!

5 fede singel modsvar!

Vi er f.eks 3 glade singler!

Hvis ikke du fik læst mit indlæg forleden, så kan du nå at hoppe på vognen her . Jeg havde faktisk ikke troet, at SÅ mange andre havde samme oplevelse som jeg: Nemlig, at singler nærmest udgør en mistænkelig gruppe af mennesker, der nok må være noget galt med, siden vi ikke har en mand (eller for den sags skyld en kvinde). Og på en eller anden måde, så føler ikke-singler, at det er helt rimeligt at spørge ind til, næsten som om man spurgte: Nå, bor du så i lejlighed eller hus? Eller kører du mon Volvo eller Fiat?

Det er også væltet ind med dejlige fortællinger om, hvordan andre har det med kærligheden. Både den unge, den gamle og den lange kærlighed. Og pointen er, at singler gerne hylder kærligheden – men vi elsker også friheden og har tilvalgt den i hvert fald nu og her.

Her får I de 5 bedste single modsvar, som jeg har samlet fra bloggen og Facebook!

Pernille skriver f.eks:

’Det er sgu’ som om alle lige fra pædagogen til bordherren ved middagsselskabet synes at mene, at det er deres god ret at spørge i en eller anden variant over spørgsmålet… Tænk hvis vi singler tog os den frihed at spørge tilbage: ”Hvorfor er du egentlig gift!”

Jette skriver:

’Det værste jeg har oplevet er denne: ’Jamen, jeg troede da, du var lesbisk, vi ser dig jo aldrig sammen med en mand!’… Jeg svarede: Ja men de kloge mænd er åbenbart på evighedskontrakt andet steds!’

Bente skriver:

’Jeg kan ikke se noget underligt i, at folk spørger. De fleste spørger vel også, fordi de undrer sig over det og viser en interesse i dig og mig’

Camilla skriver:

Det er sært, som folk – helt uden at skamme sig – mener, at de kan tillade sig at spørge om den slags – det samme gælder i øvrigt, når det kommer til til- og fravalg af børn! … Jeg har en idé om, at det især er kvinder der er ramt af den slags manglende pli fra omverdenen – men det kan da godt være, at mænd også bliver spurgt om “Hvorfor har du egentlig ikke en kæreste?”
Jeg har nogle gange tænkt på, at det aldrig ville ske omvendt: “Hvorfor har en kvinde som dig egentlig en mand?” … eller den endnu bedre: “Har du mødt en mand? bare roligt det skal nok gå over igen”

 Øjvind skrev denne skønne kommentar på FB:

’Der er absolut intet galt ved at være single. Min bedste ven gennem 29 år har aldrig været gift eller boet sammen med nogen kvinde, også selvom han er vild med dem, lige som jeg var, før jeg mødte min kone. Jeg kan faktisk være jaloux på hans dejlige singleliv, hvor han ikke har pligt overfor nogen som helst. Men jeg ville heller aldrig undvære min kone!’

Og så var der Henrik, en flittig mandlig følger, der skrev:

’Ideen om, at singler savner en mage, er, fordi mange er faldet for eventyret om den prinsen på den hvide hest, der redder sin prinsesse, får en masse børn – og så lever de lykkeligt til deres dages ende.

En vigtig bog i den forbindelse er Katerina Pitzners bog Sjælens begær. Den forklarer en del om de soul mates, vi kan have mødt gennem livet. Der er nogle mennesker, vi lærer noget af, mens vi er i forholdet, men bagefter skal vi måske videre. Hvis vi HAR lært det, vi skulle lære, mens vi var sammen med personen. Andre flammer kan pludselig være i nye forhold, og så har man et valg. Så kan man enten surfe videre, eller nyde tilværelsen som den er, og lade fremtiden vise, om der er potentiale, den dag flammen ikke længere er i forhold. Det er meget tabubelagt at sige, for så får man straks svaret: jamen, hvad nu HVIS ikke det sker? Ja, helt ærligt, så var det bare ikke ment-to-be……. ’

Alt dette blot for at sige: Lad os respektere de valg, andre mennesker tager. Mine valg behøver ikke være dine valg – og omvendt. Og tænk på, om vi har krav på at få svar på alle de spørgsmål, vi har lyst til at stille. Måske sætter det andre i forlegenhed.

Hav en dejlig dag.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

4 kommentarer

Skriv et svar