Hvorfor ikke singleday hver dag?

Hvorfor ikke singleday hver dag?

Det var singleday forleden. Jeg anede ikke, den fandtes, men det gør den. Den 11.11 er dagen (altså bare et-taller), og den er nok mest tænkt som endnu en dag, der handler om at lokke penge op af lommen på folk. Alligevel tænker jeg højt: Hvorfor ikke singleday hver dag?.

Vi har Valentines Day, Mors dag, Fars Dag, Black Friday – og nu også Singleday, hvor slagtilbud på alt fra kaffemaskiner, elektronik, undertøj, sportstøj og interiør kæmper om vores monetære gunst. Og det er jo fint nok, for vi vælger jo ligesom selv, om vi vil købe noget eller ej.

Vi diskriminerer singlerne

Hvorfor ikke singleday hver dag?

Kreative annoncer på singleday!

Mit ærinde er noget helt andet. Jeg har været single i snart 14 år – forstået på den måde, at jeg har været eneforsørger i min husstand. Og uden det skal lyde som en klynke-sang, så bliver singler/enlige diskrimineret så vandet driver.

Når vi handler, er det nærmest umuligt at finde pakninger eller tilbud, som tilgodeser vores målgruppe. De fleste supermarkeder har indrettet deres salg efter storfamilien – eller i hvert fald kernefamilien på mindst 4 personer.

Men hvad skal jeg eller andre singler med et tilbud om 2 liter mælk for en liters pris, hvis jeg ikke kan nå at drikke mælken inden udløbsdatoen? Hvad skal jeg med 3 pakker kyllingeoverlår for 100 kroner, hvis jeg kun skal bruge en – som jeg så i øvrigt må betale 50 kroner for!

Og det slutter ikke her!

Veninder er bedre end sex!

Mine singleveninder og jeg deler altid lige over!

Taler vi forsikringer, er det samme sang: En indboforsikring tager ikke hensyn til husstandens størrelse – kun indboets værdi! Så en forsikring er forholdsmæssigt dyrere for singlen end for andre. Og lad os bare tage charterferien og hotelopholdene med: Du får typisk rabat, hvis du er en familie på 4, men ikke hvis du er 1, 2 eller 3! Og et enkeltværelse er forholdsmæssigt meget dyrere end et dobbeltværelse.

Og så er der fradraget i de berømte håndværkerordninger, som følger hver person i husstanden over 18 år i husstanden. Her kan et samboende par få dobbelt op på taget eller de nye vinduer, mens singlen får det halve! Hvorfor?

Og så er der alle de små situationer, som en af mine veninder gjorde mig opmærksom på. Når man som single skal give gave sammen med et par, så forventer mange, at vi betaler halvdelen af gaven – i stedet for at dele den i 3! Eller når man bliver inviteret til selskab og selv skal have en flaske vin med. Parret kommer med en, og man gør selv det samme ! Det er da grineren og helt tosset! Eller hvad?

Der bliver flere og flere af os

Singler udgør en stadig voksende del af befolkningen. 1,2 millioner danskere er alene. Det er næsten halvdelen af den voksne befolkning! Derfor ville det vel være rimeligt at butikker, forsikringsselskaber, rejseselskaber, lovgivningen og alle de andre som gør forskel tog singlehatten på og gav os lige muligheder.

Måske skulle vi lave en lille singlebevægelse ! For ja, hvorfor ikke singleday hver dag?

Andre indlæg om singlelivet:

Er singler uønskede til parmiddage?

Hvorfor er en kvinde som dig single?

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

7 kommentarer

 • Susanne Andersen

  16/11/2020 at 19:12

  Du har så evigt ret. Det kan godt være, at der også skal gøres rent på single værelset, men det har knagme ikke samme størrelse som dobb. værelset og på pakkerejser betaler man ofte EKSTRA tillæg for at få et værelse for sig selv – og ender med et mikrohummer🙁Af samme årsag har jeg nogle gange fravalgt en pakkerejse, for hvis jeg selv booker hotel, så kan jeg vælge at booke et dobb vær. Som du siger, så er alt pakket i familiepakker, som man aldrig kan nå at spise som single. Ja det ville være berettiget med flere singlerabatter😃

  Svar
 • Lotte

  13/11/2020 at 20:41

  Jeg under i den grad singler at få en dag, men synes det er trist det lige skal være 11.11 da våbenstilstanden efter 1. verdenskrig trods alt ikke er hvilken som helst dag. Når det så er sagt ….
  Selvfølgelig skal man da betale pr. snude til en gave.
  Et enkelt værelse på et hotel, er der kun lille rabat på, for rengøringen er den samme og man er nødt til at skifte betræk i hele sengen.
  Indbosforsikringen koster selvfølgelig i forhold til genkøbsprisen. Alt det giver mening og er forståeligt.
  Men hvem pokker er så ussel, at man ikke splitter gaver op pr. person? Værten betaler jo mad til hver enkelt. Helt ærligt!!
  Gaver, restaurantregninger og den slags det må være pr. næse. Og nu jeg er i gang, folks børn skal sgu heller ikke bare gratis med. Man må betale for dem man er.

  Svar
 • Maryann Laursen

  13/11/2020 at 13:17

  Jeg kan så oplyse dig om, at Rema 1000 er begyndt at lave deres tilbud, så rabatterne er regnet pr. stk og ikke som mængderabat mere, netop af denne grund, så hvis du handler der får du et stk til nøjagtig samme stk, pris, som hvis du tager 10, og det er en god udvikling mener jeg, får vi er godt nok 2, men nået den alder, hvor vi ikke har brug for store kvanti heller, da vi ikke får det spist så før udløbsdatoen, så det er en dejlig nyhed at man kan næjes med en af hver og alligevel få tilbud på det på denne måde.

  Svar
 • Anette

  13/11/2020 at 12:42

  Kære Line
  Jeg er så enig! – Jeg har været alenemor og single i mange år, og gladeligt betalt ved kasse 1 – men det har saftsusme også været dyrt! Gaver til familie og venner, som blev delt i 2 i stedet for 3, som du skriver – at rejse på sommerferie osv.
  Så jeg er klar til en revolution 🙂

  Svar
 • Anne Birgitte Kjerulff

  13/11/2020 at 12:20

  Kære Line
  Jeg giver dig helt ret i dine synspunkter
  Har ofte tænkt over det især med supermarkederne og madspild

  Anne Birgitte

  Svar

Skriv et svar