Hvormeget er en meter mon?

Hvormeget er en meter mon?

Jeg har skrevet det før. Jeg gør det igen – og igen. For det er f…… vigtigt! Det er med corona afstand som med afstand på motorvejene: Mange fatter hat og ligger – undskyld udtrykket – lige i røven på hinanden. Og hallo derude: Hvormeget er en meter mon? Og nå ja – svarer du rigtigt kan du vinde den flotte t-shirt, jeg har på !

Hold nu afstand

Hvormeget er en meter mon?

På Mors Dag tur til Langelinje. Vi sidder tæt – fordi vi er hinandens nærmeste og holder afstand til andre

Vi har i halvanden måned fået tudet ørerne fulde af budskabet ‘hold afstand’. Indtil i går var det magiske afstands krav to meter. Nu er corona faren øjensynligt skrumpet i takt med smittetrykket til en meter.

Jeg har endnu ikke oplevet ret mange overholde 2 meter princippet hverken i mine lokale supermarkeder. Heller ikke rundt om vores sø, som jeg undlader at gå tur om af samme grund. Og slet ikke i søndags på mors dags udflugt til Langelinje.

Faktisk tog jeg mig selv i  at gå som en bister vagthund med en solid hånd på min 81-årige mors ryg for at styre hende udenom de ufattelig mange grupper på både 3 og 4 personer, der ikke udviste afstands hensyn eller bare rykkede sig sammen, når de passerede os og andre. Jeg fatter det simpelthen ikke.

Hvor svært kan det være

Hvormeget er en meter mon?

En meter er en meter – og længere end vi tror!

Få har tilsyneladende forstået, at afstand er en af de afgørende faktorer sammen med håndhygiejne i kampen mod corona. Og som vores statsminister forklarede igen i går på et af efterhånden utallige pressemøder, så er kampen mod corona jo ikke slut, bare fordi noget af samfundet lukker op. Og ligeså meget som vi jubler over, at vi nu kan smutte i storcentret og gå shop amok. Lige så hurtigt kan det vende, hvis smitten pludselig tager til.

Jeg hører til dem, der utålmodigt venter på ’næste fase’. Den der handler om forsamlings forbuddet på 50 personer. Min forretning er stadig lagt ned, ligesom fitnesscentrene, hoteller og mange andre. Som moderator og foredragsholder er jeg typisk i forsamlinger med 150-200 personer. Og alle foredrag er enten aflyst eller udskudt til efteråret. Jeg beder til de hellige coronaguder om, at de ikke aflyses.

Ligesom jeg beder til, at mine fitnesscamps i Spanien får grønt lys. Ikke kun af hensyn til min økonomi og deltagernes sundhed, ve og velvære. Men også for mine hårdt prøvede kollegaer i Spanien, som er endnu hårdere ramt end os.

Hvormeget er en meter mon? 

 

Hvormeget er en meter mon?

Du kan vinde denne fine t-shirt

Og så når vi frem til opråbet. Er du i tvivl om, hvormeget en meter er, så er du ikke i tvivl. Så tager du enten en tommestok eller målepind med dig, indtil du har lært det. Eller også lægger du lige lidt ekstra til på afstanden til de forbipasserende.

Det er ikke bare god stil. Det er nødvendigt.

OG så kan du som sagt vinde min flotte ‘Hold afstand t-shirt’ Eva og Claudi har sat 5 stk på højkant her på min blog.

Du skal blot svare på spørgsmålet: Hvormeget er en meter? Og skrive str. på t-shirt, hvis du er blandt de heldige 5!

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

48 kommentarer

 • Anne Gitte

  14/05/2020 at 11:13

  1 m = 100 cm = 1000 mm
  Utroligt svært for mange at finde ud af – tak for dit indlæg, som jeg håber hjælper bare lidt :-).
  Jeg møder dagligt mange, som er i risiko for et svært forløb af COVID-19 og håber, at alle kan huske, hvad 1 m minimum er – og overholde det. Endnu bedre, hvis de er opmærksomme på dem, som fortsat er i risiko, hvor 1 m er for lidt og 2 m grænsen fortsat gælder.

  Svar
 • Joan

  13/05/2020 at 22:51

  100 cm = 1 meter
  Ja, jeg håber, som en af de, der ikke vil have godt af en omgang Coronavirus, at alle overholder det med afstand. Jeg ser allerede MANGE der handler ind, HELE FAMILIER, og det bliver svære at holde afstand….
  T-shirten ville passe mig perfekt med den tekst, er jeg den der er heldig at blive trukket som vinder, vil jeg gerne have en str. S

  Svar
 • Ann Carlsen.

  13/05/2020 at 19:57

  ETHUNDREDE CENTIMETER.. 📏📏📏…. 1 meter er selvfølgelig 1 meter…
  Det er ikk` svært.. Vel ?
  Str. L/XL om jeg skulle være så heldig.. 🍄🍄🍄

  Svar
  • Anne Marie Ilsøe

   13/05/2020 at 21:16

   1 meter er 1 meter. Dvs fra højre skulder til fingerspidserne på venstre hånd i strakt arm.
   Hvis jeg skulle blive den heldige vinder ønsker jeg str L

   Svar
 • David

  13/05/2020 at 17:55

  livet er så smukt, at 100 cm sandsynligvis ikke er nok til at bevare det
  livet er så smukt, at vi kan acceptere denne afstand i et par dage mere
  t-shirten vil glæde dig, og jeg håber, at min kone i S bærer den så godt som dig

  Svar
 • Ulla-Britt Sletskov

  13/05/2020 at 17:18

  Man lærer hurtigt, hvor meget en meter er, hvis man prøver at måle med målebåndet eller tommestokken derhjemme. Så får man en fornemmelse af, hvad afstanden skal være.

  Og hvordan kan det være så svært at prøve at holde til højre? Man må ofte sno sig, når der kommer nogen gående imod én.

  Str. M, hvis jeg er heldig.

  Svar
 • Anne Marie kofoed

  13/05/2020 at 15:30

  En meter er halvdelen af 2 meter, men hold bare fast i 2 , så er du på den sikre side🤣 str. m så jeg kan få budskabet ud uden ord🤪

  Svar
 • Annalene Christiansen

  13/05/2020 at 15:14

  1 m er det samme som 100 cm. Størrelse L.
  En meter er faktisk længere end man tror.

  Svar
 • Lene Skjærbæk

  13/05/2020 at 14:02

  100 cm = 1 meter 👍🏻😉. Godt nok en spændende tid, vi har været igennem, og skal igennem i langt tid. 🤞🏻Håber det ender godt……. ☺️

  Svar
 • Pernille Winger

  13/05/2020 at 13:00

  1 meter er 100 cm
  Ja, man må stadig zigzagge sig igennem, selv på villaveje. Glemmer altid noget i supermarkedet, fordi jeg må skifte retning og holde vejret😷
  Tak fordi du bruger din røst, på at råbe folk op, ber til at folk fatter det inden det er for sent😊
  Jeg ønsker mig str. L🥰

  Svar
 • Inge Sørensen

  13/05/2020 at 12:34

  1 meter er 100 cm
  Dét er jo ikke så svært og sammen med håndhygiejne – det burde vi allesammen kunne finde ud af 🙂🙏👍

  Svar
 • Lone Møller

  13/05/2020 at 12:30

  Matematisk: 1 m = 100 cm = 1000 mm 💡
  Fysisk: Fra venstre skulder og ud til fingerspidserne på højre hånd (eller modsat) 👋
  T-shirt i str. XL 🍀

  Svar
 • Annette Bauer

  13/05/2020 at 12:20

  En meter er 100 cm. 📏😊
  Hvis jeg skulle være en af de heldige vindere ønsker jeg t-shirten i str. XL.

  Svar
 • Bente Paag Hansen

  13/05/2020 at 12:16

  1 meter er = 100 cm.
  Og ja, det er åbenbart svært for mange at vurdere, oplever det dagligt på mine gåture med hunden😆
  Hvis jeg skulle være heldig at vinde, ønsker jeg mig T- shirt i str. S🌸

  Svar
 • Karina H. Rimmen

  13/05/2020 at 12:12

  En meter er 100 cm. – og hvis jeg har glemt målebåndet 😉 så sætter jeg hånden ved den ene skulder og strækker modsatte arm – så har jeg 1 meter, fra hånd ved skulder til fingerspidser. Så jeg må være bygget til “en meter opmåler”. hahaha

  Svar
  • Lisbeth Schomann

   13/05/2020 at 14:16

   1 meter er 1 meter 😉 og husk det er minimum.
   Mere end en meter er helt ok

   Hvis jeg er heldig “Large”

   Svar
  • Bente simonsen

   13/05/2020 at 12:51

   Hej Line,
   Det er så godt og vigtigt det du gør OBS på her. Vi har jo nogle i vores samfund vi bør passe ekstra på. Corona er ikke ovre endnu…..
   1 meter er 100 cm.
   Str. L i t-shirt, hvis jeg skulle være heldig 🥰

   Svar
  • Birgitte Heno

   13/05/2020 at 21:53

   1 meter = 100 cm 😀I disse Coronatider må en ‘Coronameter’ da egentlig gerne være lidt mere, så måske 150 cm 😀
   Str m, tak.

   Svar
 • Hanne Orup

  13/05/2020 at 12:07

  1m er 100 cm, og det kan ikke være så svært at forstå, eller??? Jo det er det desværre for nogen. Men lad os nu vise vi er klar til næste fase af “åbning af Danmark” Vi kan godt #coronagåvæk 👊 Str L i den fine t-shirt 🍀

  Svar
 • Etty Holgersen

  13/05/2020 at 11:59

  1 meter er 100 cm hvilket vil sige GOD corona-afstand. Hvis jeg er heldig ønsker jeg t-shirt’en i str L.

  Svar
  • Helle lamnaouar

   13/05/2020 at 17:12

   1 meter er det halve af 2 meter. Så hvis man allerede har bøvl med de 2 meter – så er man allerede halvvejs udfordret på den ene😉

   Svar
 • Tina Jakobsen

  13/05/2020 at 11:46

  Ja, 1 meter er 100 cm, men svært for mange at forstå. Hellere lidt for meget afstand end for lidt afstand.
  Hvis jeg er en heldig vinder ønsker jeg en str. M.

  Svar
 • Mariann Jensen

  13/05/2020 at 11:25

  Et meter er 100 cm eller 1.000 mm.
  Jeg synes generelt at folk er gode til at holde afstand :-).

  Hvis jeg har heldig, vil jeg gerne vinde T-shirten i str. xxl

  Svar
  • Bente simonsen

   13/05/2020 at 12:51

   Hej Line,
   Det er så godt og vigtigt det du gør OBS på her. Vi har jo nogle i vores samfund vi bør passe ekstra på. Corona er ikke ovre endnu…..
   1 meter er 100 cm.
   Str. L i t-shirt, hvis jeg skulle være heldig 🥰

   Svar
 • Lis Coskun Laursen

  13/05/2020 at 11:22

  En meter er, som nævnt, 100 cm – men det kan være svært at vurdere for en del mennesker, så tag dog for pokker at lægge lidt til det, som I tror er en meter, så man er på den sikre side – hvor svært kan det være?
  Skulle jeg være heldig, så vil jeg gerne have den i str. L (på grund af Corona-vægten) 😉

  Svar
  • Mona Egeborg

   13/05/2020 at 11:56

   En meter er ca to skridts længde og jo det er svært at færdes i f.eks supermarkeder og overholde reglerne hvorfor jeg kun handler en gang om ugen. Jeg vil gerne bede om str small hvis Jeg er heldig.

   Svar
 • Helle Kramme

  13/05/2020 at 11:19

  1 m er 100 cm 😊. Afstanden fra min navle ned til gulvet, hvilke jeg ofte tænker på når jeg er i supermarked og handle 🤗. Tror det er vigtig at finde sit eget pejlemærke som man kan bruge når man er ude blandt folk 😊.

  Svar
 • Jytte Raahede

  13/05/2020 at 11:14

  1 meter er 100 cm 🙂
  Og hvor har du ret – well – vi må hver især tage ansvar og være gode forbilleder ….

  Svar
 • Jeanne Bay

  13/05/2020 at 11:13

  En meter er en meter, altså 100 cm, og det kan man nemt afgøre, hvis man holder sin ene arm strakt ud fra kroppen, og hvis man som jeg ikke er så høj er det lidt over en meter, og er man højre, ja, så er det jo længere, MEN det er så vigtigt med den afstand, og det er altså ikke så svært. Hvis jeg er den heldige vinder, vil jeg gerne vinde en str. M.
  Jeanne Bay

  Svar
 • Lis Vinter

  13/05/2020 at 11:13

  En` meter er 100 cm, det svarer til et stort skridt, hellere for stort end for lille, og en` meter er egentlig meget tættere på end to meter ! Jeg har lige været ude at handle og følte mig utryg ved at folk gik så tæt på og mange var nok ikke en meter væk, jeg tror grænserne skrider nu – desværre !

  Svar
 • Zeline

  13/05/2020 at 11:12

  Jeg lærte altid at man næsten kunne regne med at en meter går fra den ene hånd hvis du stiller dig og til den anden

  Svar
  • Zeline

   14/05/2020 at 02:49

   Ups glemte at skrive str hvis jeg var en af de heldige 🙈 str L 🙏 tak for dig gode initiativ altid. Ps: Kan man købe sent shirts nogen steder ? ❤️

   Svar

Skriv et svar