Hvorfor Mette?

Hvorfor Mette?

Åbent brev til statsministeren: Vi var mange, der håbefuldt sad foran vores TV skærme i aftes og ventede på din – statsministerens –  tale til folket. Som var det juleaften, sad vi virksomhedsejere, frisører, caféejere, hotelejere, restauratører, små og store erhvervsdrivende, gymnasieelever, skoleelever, skolelærere, lønmodtagere og mange andre og håbede. Lige indtil du sprang bomben og slukkede håbet. Hvorfor Mette?

Uden at have talt med de øvrige politiske partier – altså ligesom i at undlade at lytte til over halvdelen af befolkningen – rullede du en plan ud, som formentlig vil smadre store dele erhvervslivet og sende tusinder af danskere i frit fald og direkte ud i arbejdsløshed. Hvor blev fornuften og ikke mindst den demokratiske beslutning af? Hvor er lyset for enden af tunnelen? For mig og hundredetusinder andre blev det slukket.

Mange undrer sig

Jeg har på tv, i aviserne og på Facebook læst indlæg fra mange som under sig:

Børnehaveledere, der mener, at du lægger ansvaret over på de mindste i samfundet.

En professor i immunologi, der ikke finder sundhedsfagligt belæg for beslutningen, kalder den direkte risikabel.

Erhvervsdrivende, der mistede håbet, politikere der ryster på hovedet over din egenrådighed og udemokratiske måde at træffe måske landets vigtigste beslutning på EVER.

Og jeg selv stillede mig adskillige spørgsmål.

Hvorfor Mette?

Hvorfor sende de små ud i verden, som ikke forstår hygiejne og det at holde afstand?

Hvorfor sende flere hundrede 0-5. klasser i hver enkelt skole, når der er forsamlings forbud over 10?

Hvorfor ikke istedet give de store, fornuftige elever i folkeskolen og ungdomsuddannelserne muligheden for at få deres eksamen?

Hvorfor må cafeer ikke åbne, når klasselokaler må fyldes med elever?

Hvorfor må en frisør ikke ordne hår, når en pædagog må skifte ble og tørre snotnæse?

Hvorfor holde dem hjemme, der får samfundsøkonomien til at køre, og sende dem, der vist bidrager til samfundets værdi men ikke til den store økonomi på job?

Hvorfor tog du ikke alle de andre partier med på råd og fremlægger jeres tal og dokumentation, sådan som flere partiledere har været ude at sige – vi lever vel i et demokrati?

Og ikke mindst: Hvem skal betale til fremtidens velfærd, når økonomien i landet bliver smadret med et fingerknips.

Lad os vise, at vi står sammen

Jeg ville ønske, at alle landets selvstændige erhvervsdrivende kunnestå sammen og gå i protesttog til Christiansborg. Det gør vi selvfølgelig ikke, fordi vi tager ansvar, holder afstand og passer på hinanden OG Danmark.

Istedet vil jeg ønske, at alle, der forstår den frygtelige konsekvens af din beslutning, på lørdag kl 12.  går ud på gaden, på deres altan, i haven eller hvor de er og råber et trefoldigt DANMARK LÆNGE LEVE i protest mod din plan, som risikerer at ødelægge vores land mange år frem.

Der var engang et yndigt land ❤️

Med venlig hilsen

Line

Andre indlæg om corona:

Husk nu at holde afstand

Mange selvstændige kæmper for livet

SOS de selvstændige kalder verden

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

304 kommentarer

 • Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD

  13/04/2020 at 07:33

  Rettidigt omhu eller mangel på samme?
  Alvoren gik tilsyneladende ikke for alle! Sundhedsstyrelsen bagatelliserede jo problemkomplekset fra starten.

  I fx Hong Kong, Japan og Taiwan blev der taget den fornødne action allerede v/første reg. tilfælde i januar. Hurtigt, effektivt og professionelt.
  Her er antallet af døde (12.04) pr. 1 million indbyggere 0,5, 0,9 og 0,3.

  I Danmark, hvor det første reg. tilfælde var 27/2 – er tallet 45. Og godt 2 uger senere blev der reageret (voldsomt) fra regeringens side.
  Bedre bliver det jo ikke af, at pilen peger på at et hold skiturister allerede d. 20 januar havde bragt smitten til Danmark.

  Omkostningerne – både de menneskelige og økonomiske – bliver derfor unødvendigt store for samfundet.

  ja, hvorfor mon?

  Svar
 • Nikolaj Mackowski

  11/04/2020 at 07:20

  Hej Line,
  Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at regeringen (Mette & Søren) går med 4 livremme og 4 seler. Det kan faktisk godt virke som: Jeg har fået en lille byld på armen. Så må vi hellere ligge en knippelpresse helt oppe ved skulderen således, at din arm falder af. Hvor svensken siger: Lad os lige behandle såret og se på om det ikke bliver bedre.

  Det er virkelig ekstremt, dette mareridt.

  Svar
 • Dennis Petersen

  10/04/2020 at 12:52

  Hej
  Jeg er nok blevet af den holdning at der sker andet omkring os end corona og vi bliver distraheret. Om det går så dybt som jeg fremlægger det er op til andre at vurdere. Det er forfærdeligt med Corona, men ligesom med influenza så kan vi ikke undgå den. Her er hvad jeg går og tænker lidt over:
  Sundhedsministeriet, Who og andre sundhedsorganisationer skal sørge for vores Arts overlevelse på godt og ondt. Det er min måde at fortolke alt det der står på hjemmesiderne.
  Når de stabler lig på et hospital i New York i deres værste corona tid, så dukker der en video op på YouTube hvor der på samme tid vises en privat optagelse af et andet hospital i New York hvor der ikke er kø, ikke nogen der bliver testet, der er ikke travlt overhovedet. Dette kommer ikke i medierne. Hvorfor skal et stort skib til New York for at hjælpe hvis den private optagelse er tilfældet, og så kommer russerne pludselig med et stort transportfly til hjælp i New York også.
  Det er derfor jeg tror der også foregår noget andet end corona som vi ikke får noget at vide om.
  Der har også været oprør i Kina vedr. 5g imens Corona står på og dette har jeg heller ikke set i medierne.
  Har der også været en corona 18 17 osv?
  Tjaa det kan også bare være mig der overreagere, men jeg er ikke den eneste.
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220162469464769&id=1017236150?sfnsn=mo&d=n&vh=e

  Svar
 • G.

  09/04/2020 at 15:52

  Da det hele startet…Coronavirus.
  Danmark skulle kun have været lukket 1/4 ned. Fejlen er for starten Søren Brostrøm evige mange fejl…vurderinger…fejl på fejl- Dårlige anbefalinger igen og igen…så han er skyld i mange af de negative tal og det der sker fremover… Havde vi andre begået de samme fejl på privat arbejdes marked var vi blevet fyret forlængst.
  Vi alle skulle have været test – test – test fra start – myndighederne skulle have fulgt spor…smitte… kilden. (Ha ha nu står de med mørk tallet – ikke kan finde hoved og hale i det – det kan de alle takke Søren Brostrøm og Co for – den så vi andre godt kom).
  Testet dog de personer som har kronisk sygdomme – testet immumforsvaret som er den vigtigste test – det har myndighederne igen Søren Brostrøm ikke gjort noget ved.
  Vi alle skulle have haft mundbind på fra start.
  Danmark skulle have været fra start – selv forsynende med mundbind og andet…så havde Produktionen…samfundet kørt…
  Men myndighederne og Søren Brostrøm gjorde intet – bruger kun den med hold afstand – vask hænder – hold hygiejne. De 3 ting er også vigtig – men havde de gjort alt det andet…havde Danmark set bedre ud i dag. Det handler om at trække tiden…til der kommer en vaccine.
  Det er for dårligt – i lufthavnen har alle bare kunnet gå direkte i metroen og videre med tog og bus – hoste hoste… – nyse…udover det hele – det hele ned – uden at holde sig for munden – jeg har set det og nogle af mine svenske kollegaer som rejser fra Sverige til Danmark – har set hvad der forgår. Hvorfor stod myndighederne ikke i lufthavnen og gav syge hostende mennesker mundbind på og registrere dem???hvor var var myndighederne???Folk kan bare rende rundt og smitte – Host/Nys udover det hele – det Ligsom myndighederne prøvede at lave folk immunitet eller hvad?
  Søren Brostrøm kommer bare med sine undskyldninger…sidder stadig fast på sin pind – han bare sendte penge til sin frisør – så vi alle skal syntes om ham “Rar“ mand (hov han fik også lige nogen til- at lave en lov om til fordel for ham selv – føj… siger jeg bare). Vi bare skal glemme hans fejl- Føj… siger jeg bare – hans fejl glemmes IKKE og heller ikke de næste fejl han snart begår igen og igen…
  De små børn skal jo før eller siden lukkes ud.
  Men vi må heller ikke glemme at mange desværre har holdt CORONA FERIE på statens/samfundets regning imens firmaer/stor som små og selvstændige er mere eller mindre gået konkurs/lukket. Imens børn har været i parker og på legepladser leget 7-11-16 børn sammen og forældrene har hygget sig med andre forældre i den dejlige sol – I står ved pølse vognen – hvor der står 2-3 border og 11-17 mennesker står der og spiser/drikker og politiet bare kører forbi – og er ligeglade – Især i Gentofte er politiet ligeglad – bare kørt hygge tur forbi det… – uden at gøre noget ved det – for dårligt af politiet – især har politiet altid i Gentofte været dårligt – også når man har haft brug for dem – er politiet i Gentofte der ikke eller er ligeglade. Det har jeg og min veninde set – oplevet flere gange i disse her måneder i Gentofte – Når vi har gået rundt – ser vi det op til flere gange -forarget er jeg. Firmaer/selvstændige går konkurs imens… Det kan børnefamilien og Folket – andre forretninger som må holde åbent og ikke må holde åbent men som bare gør det alligevel –
  Det kan I ikke være bekendt – Så tør I NU ikke lukke jeres børn i vuggestue – børnehave – skole – selv om I har været ude og holde corona ferie i samfundet – rigtig – alt for mange børne familier. Vi må heller ikke glemme at I også tager Jeres små børn med i supermarked før/efter der kom afmærkninger i supermarkederne og børn som nu børn er løber rundt om benene på andre voksne som måske kan være smittet.
  Hvad sker der for børnefamilien. Måske I skal være glade for – at børnene starter først. Så er der plads på hospitalerne/lægen – I kan blive forkælet af hospitals personalet som stadig har lidt tid til overskud til omsorg og pleje for jer. Venter i til næste eller sidste omgang før I lukker Jeres børn ud…så har hospitalet ikke plads til jer og der bliver ingen..omsorg – for der bliver stress på…Før eller siden skal børnene ud – der er ingen vaccine mod det endnu -og ingen rigtig behandling mod Coronavirus. Men børn og voksne som er kronisk syge burde blive hjemme med lægeerklæring – et stykke tid…til samfundet køre. Alle burde testes – især immumforsvaret test som er den vigtigste.
  Corona er ikke luft bærende – men vi burde alle have mundbind på og gummihandsker/spritte – Fordi host/nys/mundvands sprøjt det smitter.
  Så hvorfor lukke et land ned fra start – når frisør kunne have haft mundbind/gummihandsker på og kunden kunne have haft mundbind/gummihandler på – spritte…af – (Det eneste at kunden ikke kunne hygge snakke med frisøren – da mundbind ikke må blive vådt- og kunden ikke kunne få sin hygge kaffe) – alle firmaer kunne være undgået – at lukke – samfundet kunne have kørt med på 3/4. Ikke alle ville have gået konkurs/lukket – mistet så mange penge.
  Børne familien og skoler/Uni kunne været lukket. (Lavet specielle pasnings ordninger).
  Mundbind – brugte jeg tit i “gamle dage” når en veninde var syg eller jeg var syg med influenza – tog hun mundbind/gummihandsker på og det samme gjorde jeg – så undgik vi at smitte. Derfor hvis mundbind bruges korrekt virker det – men man skal ikke snakke for meget i det – så bliver det vådt – virker ikke optimal – skal skiftet tit. Jeg har erfaring med det mundbind.
  Men jeg brugte desværre ikke og bruger det ikke under Coronavirus tiden…Øv jeg blev syg – jeg skulle have brugt mundbind – men forsendt nu.
  Dronningen har ret – men folket glemmer…hvad – Vores Dronning sagde…til os.
  Statsministeren Mette Frederiksen gør det ellers Ok – godt – men hun lytter desværre alt for meget til Søren Brostrøm.
  Nu er Corona ferien snart slut for børnefamilien og folket – Det har Firmaer/Selvstændige/Samfundet og os der går på arbejde har betalt dyrt… for.
  Når mennesker og folket ikke har overholdt lov/regler pølsevogne har borde ude 8-11-17 mennesker står tæt spiser/drikker og guldsmeden har åben mange steder – samt nogle tøj butikker (Husk hvis du er smittet – tøj helst skal vaskes på 90 grader – desværre bliver noget tøj nok ødelagt). kunst forretninger – tennis/ski forretning med udsalg. Og ved trampolin/minigolf bag Nordhavnen er der 76 mennesker som spiller mini golf og spiser og drikker tæt o.s.v som har ulovligt åben – sådan ser Danmark ud og sådan ser det stadig ud…rundt omkring og politiet er ligeglade – især er politiet det i Gentofte. Imens går Firmaer/Selvstændige konkurs – føj for et samfund og befolkning som ikke overholder – de regler/lov der nu er sat. Om lidt kommer vi til Corona påske -festen rundt omkring – så bliver der festet..Kolonihaver/sommerhuse.og strand/parker fyldt tæt sammen med mennesker – det kører jo som det plejer at gøre…
  Jeg føler med og det er synd for Firmaerne/Selvstændige der går konkurs/lukket – og Hospitalet – Os som går på arbejde og knokler bare bliver pisset af…imens – bare resten af samfundet mennesker-børnefamilien alt for mange af dem – folket bare er ligeglade…Ikke følger regler/love.
  Husk! Det er ikke børnenes skyld – men de voksne forældre der har skylden og ansvaret – for at vejlede/rådgive deres børn i den rigtige retning…Det er forældrene som skal have skæld ud…
  Vi alle får mere eller mindre Coronavirus – det kan ikke helt undgåes – indtil vaccinen kommer.
  Jeg har været ansat i det offentlige og private selvstændig og privat ansat – så erfaring…har jeg – kald mig bare bedre vidende eller hvad I vil kalde mig – men se…jeg får nok ret.
  Tak for ‘Lort’ som de unge ville sige…
  Pas på hinanden derude – Glem…ikke…
  Vi er mange som stadig arbejder og betaler dyr skat og moms til samfundet 😢G.

  Svar
  • Karina Leonora

   09/04/2020 at 18:54

   CORONA FERIE😈. Skam dig! Jeg mistede mit job. Dagpenge kan jeg ikke få ej heller andet!
   Er dybt afhængig af min datters far. Mit barn har ik været nogem steder i snart 5 uger. Jeg skulle besøge min familie som jeg har ik set i årevis fordi jeg havde ik råd til at rejse. FERIE. HVOR? Du skal ikke tro alle holder ferie. Hvad bilder du dig ind!?

   Svar
   • G.

    09/04/2020 at 19:56

    Du læser ikke ordentligt – jeg har IKKE skrevet ALLE. Jeg har skrevet mange desværre holder Corona Ferie og skriver Børnefamilien alt for mange af dem – så læs dog hvad der står…
    Det er jo IKKE henvist på dem som overholder regler/love. Hvorfor svare du så grimt – Grimt…- nu når du er en af de få – som har overholdt regler/love
    Du skal da ikke have dårlig smag i munden og dårligsamvittighed – hvis du har gjort din ret
    Jeg skriver Danmark kun skulle have været lukket 1/4 ned (Så ville du måske have haft dit arbejde i dag og have haft råd til din ferie).
    Skal jeg skære det hele ud i pap – for dig.
    Jeg forstår ikke du skriver så grimt…til mig. Når det IKKE er dig alt det er skrevet til – tag brillen på igen – kik dig i spejlet – læs…og forstå…
    Nå ja – du har også været lukket inde i 5 uger og ser ikke hvad der forgår rundt omkring…ude i samfundet.
    Ønsker dig en god aften
    G.

    Svar
 • Line Baun Danielsen

  09/04/2020 at 13:28

  Kære alle

  Mange har bidraget med kommentarer nogle er enige, andre er uenige i mit budskab. Det er helt forventeligt. Sådan er det i et demokratisk samfund.

  Desværre er mange også ubehagelige i tonen, nedladende og på et niveau, der ikke hører hjemme i dette univers, som hverken er en avis eller Nationen.

  Der er heldigvis sket meget, siden jeg postede dette indlæg – bla. er alle partier nu inviteret til forhandlinger om den videre genåbning af Danmark.

  Jeg lukker derfor nu for yderligere kommentarer, men jeg lader indlægget og de mange kommentarer ligge.

  God påske – HUSK at holde afstand 🐥🐣

  Mvh Line

  Svar
  • Jesper Tychsen

   09/04/2020 at 14:45

   Hejsa Line
   Er bund og grund helt enig med dig,
   Synes bare ikke rigtig du nævner kulturen,
   Tænker her på landets festivaller, markeder, fester, sportsbegivenheder, love koncerter, teatre, biografer osv. osv. kan godt ske jeg har overset det, men det bliver dæleme en lang sommer hvis vi skal undvære kulturen. Men er ellers helt enig med dig

   Svar
  • Marianne Witt Clausen

   10/04/2020 at 23:14

   Jeg giver dig så meget ret Line. Lige mine tanker omkring det hele. , ps jeg har en datter der går i 5 klasse. Jeg har gigt. . Og har dårligt immun forsvar. Jeg går ikke ind under risiko gruppen med gigt. men jeg er på ingen måde tryg
   ved at sende hende afsted på onsdag , da jeg ved jeg altid får alt hvad der kan skrabes sammen af virusser. Det jeg vil sige med dette er , jeg jo ingen valg har. Der er dikteret. Hvad vi skal. Ellers er det ulovligt fravær , selv om min datter går i 5 klasse. Er jeg ike en ung forældre , som godt kan tåle vitus. ( i følge planen om at yngre forældre klarer smitten bedre ) og jeg tænker også. At hun jo ikke skal isoleres når alle hendes klasse kamerater. Skal afsted , i min verden giver det ikke mening. At vi har isoleret os. Og pluselig bum. Skal de i skole de små. Også hvis en i familien er testet positiv. Så længe barnet. Ikke viser sygdoms tegn. Skal barnet i skole. Hvad med de børn der bærer virus uden at vise sygdoms tegn ?? Børn. Børnehaver 0-5. De tænker ikke holde afstand. Det glemmes hurtigt. Og tænk på det Press skoler skal udsættes for. Jeg syntes også det byrde have startet med de større børn. Så de kunne have gået deres eksamen de forstår også bedre at holde afstand ovs. og jo Danmark skal snart igang. Men det skal give mening. Vi ved ikke hvordan kurven vil se ud om 14 dage. Her efter påsken. Skal Danmark så på ny lukke ned. Hvis kurven stiger igen på grund af forkert strategi. ? ved godt. At vi er på var bund med denne virus. Og man skal. Starte et sted. Og uanset hvor man starter vil nogle mene at netop denne strategi. Er den forkerte , jeg har gået selv med mine tanker. Og blev. Helt lettet over dit brev. Den rammer ret godt mine tanker. Mange hilsner Marianne

   Svar
 • Rasmus Hjortshøj

  09/04/2020 at 11:27

  Her er en interessant artikel med et socioøkonomisk take på Covid19, samt følgerne heraf:
  http://kortlink.dk/25mq9
  Det er på engelsk, og det er langt. Dog tænker jeg det kan være sund læsning, for især de, der har travlt med at råbe om udemokratisk proces, egenrådighed, diktatur, at Mette F. smadrer dansk økonomi osv.
  Måske endda en række af de selvstændige kan blive en anelse klogere, og endda tilegne sig et socioøkonomisk perspektiv.

  Svar
 • John

  09/04/2020 at 09:58

  “Døden skal jo have en årsag…”
  Hvad gjorde vi alt dette her for når nu pludseligt at det er flok immunitet der pludseligt er strategien.
  Jeg har mistet mit job er 55 år gammel og har en kæreste der skal starte igen i sit job som vuggestue pædagog og 2 børn der skal starte i skolen efter påske. Jeg er bekymret og bange for fremtiden, jeg brøler kl 12 på lørdag.

  Svar
 • Nils Ove

  09/04/2020 at 01:05

  Hej Line
  Du har fuldstændig ret – det har hele vejen igennem været et ynkeligt forsøg på at fremstå som en statsmand fra MF side for at vinde næste valg! Den røde og den grønne kurve efterlader lige mange døde, så alt vrøvl om at redde liv er politisk ævl.Og corona er her jo stadig! Tænk hvis vi i stedet havde sagt til sundhedsmyndighederne, at nu får I 300 Mia kr. – giv os maksimal sundhed for dem! Og nu sender MF de yngste ud i coronaland helt ubeskyttede imens jeg uden bekymringer ville lade mig klippe af en frisør med mundbind! (trænger til klipning – jeg ligner efterhånden mere Stauning end MF drømmer om). Nå – dette kunne blive langt, så jeg mellemlander her…

  Svar
  • G.

   09/04/2020 at 12:48

   Du skal også have mundbind på ellers hvis…kan du jo også smitte frisøren – da både du og frisør – skal have mundbind på og gummihandsker/sprittes.
   G

   Svar
  • Line Baun Danielsen

   09/04/2020 at 07:30

   Kære Pernille.

   Er man kan ikke sætte kommaer eller tankestreger i overskrifterne af SEO mæssige grunde

   DBh
   line

   Svar
 • Lis Clausen

  08/04/2020 at 21:24

  Jeg er fuldstændig sikker på at Mette gør det der er bedst udfra de råd og vejledninger alle de professionelle giver hende. Jeg gør som der bliver sagt… det skylder jeg dig, min nabo, min familie og alle de udsatte borger som jeg arbejder mig med… og du burde gøre det samme!
  Regeringen bliver hørt, men nu er der så nogle politikker der sidder og er bange for Mettes popularitet.. tænk sig, kvinde, Socialdemokrati ..kan hun virkelig tillade sig det?
  Ja og hun gør det godt, jeg misunder ikke hendes plads så mine rønnebær er ikke sure.
  Og nej, jeg er ikke selvstændig. Jeg er ansat og kan også blive fyret. Min arbejdsplads kæmper også med økonomiske følger fra corona.. så hvem ved ?
  Alligevel synes jeg, vi alle sammen burde støtte op og give Mette og co et klap på skulderen.

  Svar
  • Eva hansen

   09/04/2020 at 13:58

   Jeg synes ikke hun har gjort det godt. Hun står på hvert pressemøde og siger at det skal hun snakke med de andre partier om🙄🙄det er ikke sket endnu. Selv hendes støtteparti SF, er utilfredse. Der er god grund til at hun nu vil forsøge at inddrage dem( hvis det sker) jeg er fog rystet over at hun først åbner for de helt små, dagplejer, børnehaver og folkeskoler fra 0-5 kl. Hun skulle skamme sig. Og samtidig melder hendes minister ud, at man SKAL møde op, også selvom barnet har forældre i risikogruppen😰😰hvad i alverden foregår der??? Hvilket barn ville ikke blive på irket, resten af livet, hvis mor eller far dør pga af smitte fra barnet😱😱for få dage siden måtte de ikke have legeaftaler, gå til sport etc-nu kastes de ud i verden, uden helt at forstå alle de regler og anbefalinger der er. Omg børnene bliver forsøgskaniner.

   Svar
 • Troels Meldgaard

  08/04/2020 at 19:57

  Kære Alle. Jeg prøvede at læse HELE kommentartråden, men må desværre indrømme, at så MEGET tid havde jeg heller ikke. Så hvis mit synspunkt allerede er blevet luftet længere oppe i tråden, må I tilgive mig.
  Som jeg ser det, vælger Mette & Co, nu da isolation af et helt samfund ikke kan opdæmme for virus, en anden strategi.
  Og selvom de netop IKKE kalder det en strategi, blot et tilfældigt godartet biprodukt, så er flokimmunitet DERES strategi. Man skal jo være blind og døv, hvis man ikke kan læse mellem linierne på deres seneste pressemøde, hvor de yngste skal lokke ud i samfundet…så de kan bringe smitten hjem…til de unge og stærke forældre, som så sjovt nok vil stå for flokimmunitet. At enkelte forældre vil få så stor smitte exposure at de muligvis vil dø af det, er en risiko Mette & Co er villig til at tage. Istedet burde man som andre experter anbefaler, at lade singler, komme ud, ( de kan ikke komme hjem og smitte familien, af gode grunde ) og teste folk for antistoffer, og lad de mennesker komme ud. Men nej, stik mod god fornuft vælger man nu at gamble med andre menneskers liv, i totalt uvidenhed om hvordan det vil forløbe, da resultatet først vil åbenbarer sig om 3-4 uger, hvor man da i det mindste kan håbe at hun får sin fulde kapacitet på hospitalerne dækket, hvis ikke mere. Jeg håber det bedste og frygter det værste! Pas nu godt på jer selv allesammen, regeringen har ikke tænkt sig at gøre det for jer, tværtimod!

  Svar
  • Arne nicolajsen

   09/04/2020 at 03:16

   Små børn har en meget større immunforsvar end voksne, så jeg mener regeringen burde anbefale at vi alle sammen tager nogle vitaminer der kan forbedre vores immunforsvar så vi er bedre rustet til at blive smittet, for smittet det bliver vi spørgsmålet er bare hvornår.
   Så kære alle sammen, få nu noget kosttilskud, og undgå at dine celler oxidere, kun antioxidant kan forebygge dette, og undgå at dine lunger tager skade og bliver forringet, så meget vigtig styrk din immunforsvar, Danmark kan meget hurtigere lukke op hvis vi alle er beskyttet.

   Svar
 • Marc Lykke

  08/04/2020 at 19:12

  Det kunne simpelthen ikke skrives mere rigtigt. Du har helt ret! Vores statsminister er ved at smadre vores land. Håber dem der har stemt på hende sidder med en dårlig smag i munden.

  m.v.h.
  Marc

  Svar
  • Evalotte

   09/04/2020 at 14:03

   Jeg giver dig helt ret. Du kan tro at hun skal stå ved håndvasken , når det går galt. Har sku så svært ved at forstå at man ikke lader frisøren åbne salon-og ikke bruger vores guld, som forsøgskaniner

   Svar
 • Lise Bambi Errboe Mwanengo

  08/04/2020 at 18:21

  Godt indlæg. Jeg er helt enig med dig Line. Det er en mærkværdig prioritering at sende små børn ud i friheden. De genererer ingen penge til at få samfundet på fode igen og de forstår ikke de 2 meter. Det er det rene vanvid. Det havde givet mere mening at lade nogle små virksomheder starte op på ½ kraft – lade butikker i storcentre lukke kunder ind ad bagdøren, få gang i det hele igen.
  I stedet sender man utålmodige unger, for hvem det at være hjemme, absolut ingen konsekvens har, ud, så deres forældre ‘ kan få arbejdsro’. Til hvad? – Virksomhedsejere har åbenbart ikke børn – det er kun hjemsendte offentligt ansatte, iflg MF.
  Unge, som kan regne 2 meter og som har en deadline på deres eksamen og videre færd, de ignoreres.

  Svar
  • Nicky

   08/04/2020 at 22:35

   I agree with you especially on the subject about small children going back to school during this extreme crazy time. I don’t get it. I am not comfortable with this idea at all.

   Svar
 • Søren

  08/04/2020 at 17:44

  Jeg tror jeg kender svaret, men vil gerne have det udfordret: er det ikke af den simple årsag, at man ved de givne åbninger har mulighed for at spore og stoppe nye smittekæder relativt enkelt? Det er rimeligt åbenlyst, hvem der kommer og går i de små klasser, men går du f.eks. café eller til frisøren, så bliver du ikke registreret overhovedet, og så har vi balladen. Jeg for en hurtig åbning af hele samfundet, men umiddelbart kan seneste udspil godt give mening for mig…

  Svar
 • Anette Reinholdt

  08/04/2020 at 16:31

  Spot on – du har lige præcist skrevet, hvad mange af os tænker og føler omkring genåbningen af DK.
  Tak for det!

  Svar
  • Dan Boje

   08/04/2020 at 18:17

   Ja, det er dejligt at høre at der er nogle som kan se tingene i rette perspektiv. Så relativt få smittede og alvorligt syge i forhold til et fuldstændigt vanvittigt scenarie der ødelægger fundamentet for mange selvstændige som har skabt noget netop for at sætte gang i samfundet.Jeg ønsker og håber virkeligt at regeringens nye til tag vil lykkes ellers er det vist ud af vagten med dem. I starten lød det: Corona kommer ikke til Danmark. Men vi blev vist taget med bukserne nede. Brug fornuften og lev livet

   Svar
 • Heidi

  08/04/2020 at 15:31

  Fordi det at åbne eksempelvis små restaurationer og lign. opfordrer til socialt samvær, hvilket ikke er meningen – vi skal stadig holde os for os selv.
  Og fordi den procentvise smitterate for mindre børn ligger på under 2% hvorimod den for voksne ligger på 10-11%.
  Og fordi at det er rigtig svært at sende folk på arbejde igen hvis de ikke kan få passet deres mindre børn.

  Derfor 😊 Og det sagde damen faktisk også 😊

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   08/04/2020 at 15:58

   Kære Heidi.

   Jeg har læst utallige artikler idag – nogle understøtter andre modsiger argumentationen. Og andre lande gør andre ting

   Hvorfor holde børn hjemme og slippe se voksne ud?
   Fordi børn også smitter. De bliver bare ikke så syge.
   Fordi små børn ikke forstår afstand og håbdhygiejne
   Det gør voksne😉

   Ikke alle mennesker har små børn. Måske kunne mor og far i en overgangsperiode skiftes til at arbejde/tage på job og passe poderne? Eller man kan arbejde forskudt.

   Hvorfor? Fordi DK har brug for at der kommer gang i hjulene og økonomien 10.000 virksomheder er i fare for fallit. 170.000 jobs er i fare. Det er noget af det Berlingske melder om idag

   Hav en skøn påske

   Mvh Line

   Svar
   • Evan Næve

    08/04/2020 at 16:41

    Hej Line!
    Jeg kan godt forstå, at man vil have åbnet Danmark så hurtigt som muligt. Det vil være en kæmpe fordel økonomisk for landet både på den korte og lange bane. Vi får gang i hjulene,smittet og udryddet alle de gamle og svagelige,hvorved vi sparer mange mange miliarder på ældreplejen og sundhedsvæsenet. Man må virkelig påskønne dit samfundssind over for ældre og svagelige medborgere.
    Med venlig hilsen
    Evan Næve

    Svar
    • Line Baun Danielsen

     08/04/2020 at 17:23

     Kære Evan

     Meget har jeg lagt ryg til for mit indlæg, men at udrydde de svagelige og ældre – den har jeg ikke hørt.

     Vi kan ikke undgå corona – og sundhedeksperterne ønsker netop at flere bliver syge. Heldigvis er antallet af ældre døde af alm influenza meget lavere end normalt – du kan læse tallene på nettet. Jeg mener det er gns 800 pm året. Trods mulighed for vaccine. Heldigvis er vi ikke i nærheden af det med corona.

     Og nej, jeg har selv to ældre mødre, som vi passer ekstra godt på i disse tider ligesom de passer på sig selv og bliver hjemme.

     Men tak for den ‘pæne’ bredside.

     Mvh
     Line

     Svar
     • Ulla Borup

      08/04/2020 at 17:39

      Hej Line..
      Når du får dig et fredeligt øjeblik, syntes jeg du skulle finde programmet ORIENTERING på P1 i dag (Mette Vibe Utzon )
      en professor fra Los A, Christian G. Andersen , giver sin mening om at lukke Danmark op nu….
      Venlig hilsen og god Påske.
      Ulla Borup

   • Henrik

    08/04/2020 at 17:22

    Kære Line. Jeg ved ikke så voldsomt meget om tingene, andet end at du har fuldstændig ret i at flere virksomheder er i stor fare, det er bekymrende. Små børn er muligvis bærer uden symptomer, måske, ved jeg heller ikke nok om. Men grunden til at jeg svarer her, er fordi i min Fakta var vi 2 personer der brugte håndspritten før vi gik ind og handlede og mens jeg var i området og kunne se hvem der brugte og ikke brugte var der omkring 10 personer der bare gik forbi uden at skænke den en tanke. Min eneste konklusion er at voksne heller ikke ved nok om håndhygiejne til at kunne bruge det som et argument. Alt det andet kan jeg kun gå ud fra at du har ret i.

    Håber du får en god påske
    mvh Henrik.

    Svar
 • Øyvind Fagerstrand

  08/04/2020 at 13:20

  Er du i risikogruppen?
  Det har igennem de sidste tre uger undret mig, at de danskere der er i risikogruppen ikke får besked fra myndighederne?
  I min omgangskreds er vi flere der har spurgt, tror du ikke du er i risikogruppen?
  Hospitaler, de praktiserende læger, apotekerne m.fl. har alle sundhedsdata tilgængelige, så den enkelte kan få besked om de er i risikogruppen.
  Vi har modtaget brev fra Sundhedsstyrelsen og sms fra politiet, men der er ikke sendt direkte besked til alle dem, som er i risikogruppen? Derfor frygter flere unødigt og måske de har belastet de praktiserende læger og Covid-19 Sundhedsstyrelsens telefon for at få denne oplysning.
  Og hvad værre er, eller mere uforstående, så er det vel selv samme gruppe der bør testes, som de første sammen med vores sundhedspersonale?
  Myndighederne bør skrive direkte til alle, der er i risikogruppen, hvordan de skal forholde sig og hvor de kan blive testet.
  Dbh Øyvind

  Svar
 • René Nørbjerg

  08/04/2020 at 13:18

  Det som jeg undre mig over og er skuffet over, er at Mette Frederiksen både vil have “Magten og Æren”.
  Forstået på de måde at det er Regeringen alene, der sætter reglerne, om hvem der skal ske hvad for samt hvornår. (Magten) uden dialog med de andre partier (De bliver bare informeret om hvad der sker), og det er Mette Frederiksen, der præsentere det hele alene. (Æren).
  Dette har i erhvervslivet aldrig været en god idé, at ville begge dele.
  Håber dialogen med de øvrige partier kommer igang, snarest. For det samlede Danmark.

  Svar
 • Kaj Visborg Larsen

  08/04/2020 at 12:58

  Hej Line
  Jeg er noget forbavset over dit indlæg , du skriver at Mette Frederiksen sidder og bestemmer hen over hoved på alle andre, det er noget sludder de udmeldinger der hver eneste dag kommer ud via pressemøder, kommer jo fra sundhedsvæsnet, politiet, hospitaler kommuner og alle de rigtige eksperter, du og mange andre gør sig i denne tid til såkaldte eksperter, jeg nærmer mig 80 år, har et par alvorlige sygdomme at slås med, der dør hver eneste dag nogle af min “art” men det er du åbenbart lige glad med, bare du ikke bliver ramt på pengepungen, Statsministeren er ansvarlig for den udøvende magt, og skal derfor tage de alvorlige beslutninger, folketinget er ansvarlig for den lovgivende magt, og har dermed ikke det samme ansvar. Jeg håber jeg lever længe nok til at få dit svar.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   08/04/2020 at 13:24

   Kære Kaj.

   Jeg svarer dem jeg kan nå – jeg arbejder jo i et forsøg på at holde min lille virksomhed igang.

   Jeg tror, du misforstår. Når jeg mener ‘lytte til de andre’ mener jeg naturligvis de andre partier. Det er efter min bedste overbevisning uhensigtsmæssigt ikke at have bred politisk rygdækning til SÅ vigtig en beslutning for landet. Og der er jo andre veje at genåbne DK, end den Socialdemokraterne har valgt. Se på Østrig og Norge fx.

   Enige bliver vi ikke – men debat er ikke usundt heller ikke under Corona.

   God påske.

   Mvh Line

   Svar
   • Diana Kaiser

    09/04/2020 at 04:27

    Hrej
    Jeg syntes Mette gør et fantastisk stykke arbejde. Jeg tror også hun er ekstremt presset fra alle sider. Og som du nok ved, har alle mening om hvordan denne krise bør takles.
    Jeg stemmer ikke på hendes parti, men jeg sidder med en følelse af, her et en kvinde som virkelig kæmper for mig, os , dig ud for de bedste værktøjer hun kan arbejde med. Jeg ligger syg med corona, samt endte på hospitalet fordi jeg ikke kunne trække vejret, jeg var dybt imponeret over hvorpå alt blev håndteret. ALLE prøver at gøre deres bedste, men at stille folk tilfredse er lige så svært som at holde en 2 årigs opmærksomhed i 5 minutter.

    Jeg er selvfølgelig enig i bekymringen om at åbne op som besluttet nu, især når jeg af erfaring ved hvor hæslig denne virus er når den får klistret sig fast i kroppen.

    Men hvordan finder man den rigtige vej til hvad der bedst for samfundets trivsel, hvor mange skridt skal man gå før man ved man gik for langt??

    Bekymring er fornuftig, samt at lufte sin tvivl et sundt, men frustration er en nagende ting, som hvis fodret med tvivl og usikkerhed kan få de forkerte udfald.

    Og jeg kender helt ind på livet afmagten over ikke at kunne få nogen hjælp som selvstændig.
    Bekymringen for sine børn og nærmeste.
    Økonomisk usikkerhed.

    Men stadig vil jeg holde fast i ikke at ryge med i slipstrømmens utilfredse ryk.

    Svar
  • Lise

   08/04/2020 at 18:14

   Der tager du simpelthen fejl, Kaj. De beslutninger om nedlukning af landet, der er taget lynhurtigt og skrevet som nødlove- de er taget af et enigt og samarbejdende folketing. Den gradvise genåbning af landet, som Mette F nu har præsenteret- det er regeringens egen beslutning- den har ingen andre partier været involverede i. Udemokratisk og dumt- ganske uden tanke for, hvad det kan afstedkomme.

   Svar
   • Maj

    08/04/2020 at 19:07

    Kære Lise Du skriver det selv. De nødlove der blev vedtaget i starten af et enigt folketing, var netop love. At åbne Danmark op stille og roligt, har intet med lovgivning at gøre. Det er ene og alene baseret på et stort samarbejde med de dygtigste specialister fra sundhedsstyrelsen, Statens Seruminstitut, Politiet og andre instanser, som har forstand på pandemier, smittespredning, økonomi osv.

    Svar
 • Sannah

  08/04/2020 at 11:56

  Hej Line
  Min første tanke var: mine børnebørn skal simpelthen agere “kanariefuglen i en gasfyldt mine” som under krigen…vi lukker dem ind, og ser om de kan klare det :-(..
  Jeg bliver bange..Men mit ældste barnebarn glæder sig til at komme i skole igen…og den mindste savner sine børnehavekammerater…
  Mange hilsner fra en bekymret momse

  Svar
 • Jens Nielsen

  08/04/2020 at 11:51

  Hej Line
  Det er fint at du stiller spørgsmål, men der er nu gode, fornuftige svar til dem alle, som langt hen ad vejen egentlig giver sig selv.
  Grunden til at man begynder med at åbne for børnehaver og små klasser, men ikke store klasser, er selvfølgelig, at de binder ressourcerne/forældrene derhjemme.
  Serum/sundhedsstyrelsen tal viser, at de små ikke udgør en større risiko end alle andre.

  Det må være første skridt. Der er vel ingen idé i, at åbne for små erhvervsdrivende, men IKKE for småbørnspasning ?

  Så det du (og de borgerlige partier) foreslår, er faktisk, at vi skal åbne for begge dele, og tage en endnu større risiko nu, i stedet for at være på den sikre side, vente en måned på at se effekterne, og herefter åbne for de små erhvervsdrivende om 4 uger.
  M.v.h.

  Svar
 • Lone

  08/04/2020 at 11:39

  Hej Line
  Tak for dit skriv.
  Jeg ville så inderligt ønske at en journalist stillede et spørgsmål til statsministeren, om hvordan de familier der har mistet deres job overlever i dette her. Der er meget fokus på virus, indlagte, mørketal, virksomhedernes overlevelse. Men endnu har jeg ikke hørt statsministeren give et svar på, hvordan alle de familier der er ramt af ledighed bliver holdt oppe. Tænker hvor er snakken og fokus på den almindelige lønmodtager der pludselig ikke har råd til at betale de månedlige udgifter. Hvorfor er der ikke fokus på den målgruppe og hvordan mon statsministerens strategi er her ? Bankerne har fri leg, kan udgifterne ikke betales, ja så må huset sættes til salg, huset kan ikke sælges, da folkets økonomi er revet itu. Statsminister opfodrer bankerne til at hjælpe, men er de villige til det ?
  Åh hvor ville jeg ønske at der bare var en journalist der ville stille spørgsmålet og være vedholdende indtil statsministeren svarede, istedet for hele tiden at glide udenom de stillede spørgsmål.

  Svar
 • Brian Madsen

  08/04/2020 at 09:54

  Kære Line

  Tusind tak for dit skriv. Jeg føler mig som gidsel i mit eget firma.
  Jeg vil og tør ikke lukke ned – men jeg har opsagt 2 af mine ansatte og er godt klar over at firmaets likviditet er truet.
  Med en ansat tilbage er jeg da klar til at blæse til kamp igen. Men efter 15 år som selvstændig er det lidt svært at bevare lysten til at give den en skalle for at trække økonomien i positiv retning igen. Det kommer til at tage lang tid, hvor firmaet igen vil tage alt hvad jeg har. Så som selvstændig komme man som oftest lønmæssigt sidst i rækken. Overskuddet af virksomheden bruges på at udvikle og gøre klar til næste step. Hvorfor så fyre – jo – for så ved jeg hvor jeg står henne om 3 mdr. når de lønomkostninger er væk. Så kan vi starte forfra dette tror jeg på kan gøre at vi kan køre på og skabe et nyt økonmisk fundament.

  Dog har jeg i tiden en følelse af at være gidsel i min egen butik og i danmark. Der bliver trukket et tæppe væk og man har ikke selv en mulighed for at sige NU STOPPE I SATME det er min butik og ikke jeres.
  Tag i mod de hjælper pakker der er – ØH nej tak. De koster også! Hjemsendelse af de ansatte – altså ikke en chance for overhovedet at give gas og skabe bare en smule omsætning. Hjælp til selvstændige til fast omkostninger med videre – men kun hvis du oplever 40% nedgang – i guder 40% – så er man da igang med at afvikle.

  Jeg har da også tænkt tanken. Hvad er de økonomiske omkostninger ved at sige tak for alt.
  Hvad har jeg tilbage af leasingaftaler, en ansat der har et halvt år opsigelse, et lejemål med et halvt års opsigelse.

  Dette vil koste x antal kroner – men så kan jeg også sige – tak for denne gang.

  De bedste hilsner

  Brian Madsen, stolt indehaver af BSM Reklame

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   08/04/2020 at 10:17

   Kære Brian.

   Tak for din ærlige og spot on kommentar. Er det det hele værd? Orker man at starte en gang til – eller skulle man vælge den sikre lønmodtager vej.

   Pøj pøj.

   Mvh Line

   Svar
  • johnny the funny

   08/04/2020 at 11:07

   hej Line
   her et bud til Mette –
   hvorfor kan vi ikke lade de syge, svage og kroniske
   som er i risiko, blive hjemme. og så kan de unge og voksne
   gå på arbejdet. og når og hvis man bliver smittet og syg så hjem
   og i isolation. på den måde slår man flere fluer med et smæk.
   det her er ikke kun for at rede svage og kroniske men også for
   at rede vores børn s fremtid.
   kære Mette kom glad og i gang.
   hilsen Johnny The Funny / Sanger

   Svar
  • Lone Karlsson

   08/04/2020 at 12:51

   Lone mener man kunne gøre som i 50serne en gå hjemme hvis der er behov for det så må man undvære den ene bil og leve lidt småt i denne periode . TEST alle arbejder og børn først sener de andre gradvis så få sendt en test prøve til hjemmet bevis på man kan komme i gang igen gradvis så nogle butikker fabriker osv og kan åbnes igen. vi går rundt med kraften bekendelse nål på vores jakker hvorfor kan man så ikke gå men en Kokona19 nål bevis på man har været smitte syntes alle gode iderer skal frem om man kan bruge det eller ej jeg spritter mit bankkort og mønter sedler . det koster jo stadig 2 kr at komme på wc i center . jeg mangler selv med gode råd som pensionist maske stof kunne jo hjælpe dem jeg kender . da jeg selv har Kol gigt Allagi og diabetes 2 vi må da hjælpe dem som kan ha lige slået græs for min genbo alt hjælper både for andre og en selv

   Svar
 • Henning olsen

  08/04/2020 at 09:24

  Line, det er nemt – og bekvemt – at komme med kritik uden selv at bidrage med noget. Hvis det er det man gerne vil læse, så kan man bare gå i gang på Facebook. Der vrimler det med selvudnævnte “eksperter” der ved bedre end alle andre…
  Vær bedre end dem og lad os høre hvordan du mener at landet skal lukkes op og din begrundelse for det?

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   08/04/2020 at 10:26

   Hej Henning.

   Jeg har lige svaret længere oppe..så du får samme svar Her:

   Alternativet er at lytte til andre end kun sine egne. Jeg har hørt mange andre partier fra begge fløje komme med andre muligheder for en genåbning.

   44.000 arbejdsløse på 3 uger og flere på vej ifølge arbejdsmarkedsorganisationerne

   Jeg er ikke politiker, men når du spørger mig, så kunne man gøre, som man gør i Norge åbne for nogle af de små liberale erhverv, der hvor man kan sikre afstand, hygiejne mv. dvs lad caféerne, frisørerne, visse behandlere få lov at komme igang, så hjulene i samfundet begynder at køre.

   Der findes sjældent kun en sandhed eller en løsning på et problem. Lad de bedste hjerner tænke sammen. Og læse problemet. Ikke kun et parti.

   Mvh Line

   Mvh
   Line

   Svar
   • Henning olsen

    08/04/2020 at 10:49

    Jeg er sikker på at de bedste hjerner har været med inde over denne beslutning. De bedste hjerner – i en situation som denne – findes ikke i nogen politiske partier, men hos de myndigheder der har ekspertisen. Du tror vel regeringen har besluttet dette uden at konsultere med de rette eksperter (som ikke er de andre partier..).

    Svar
   • Sigurd Traberg

    08/04/2020 at 12:54

    Kære Line.
    Nej, du er ikke mere expert på området end vi andre er, men med din baggrund må du da vide at ingen beslutning af denne karakter vil være let, og der vil altid være utilfredse elementer (fra begge sider). Når man nu har valgt en strategi som “den grønne kurve” men kontrolleret smittespredning – i den rigtige rækkefølge – så må Mette’s (som jo i virkeligheden er regeringens) siges at være den rigtige. Du har helt sikkert ikke hørt efter “i timen” hvis du ikke har forstået at børn er ikke særligt påvirkede af corona’en, DERFOR skal de helst smitte forældrene (som jo er yngre og bedre kan modstå det) mens de svage og bedsteforældrene beskyttes så godt som muligt. Hold nu op med den snik, snak om at børn er svage…. børn er STÆRKE.
    Dit argument med de “mange” arbejdsløse er under bæltestedet, for de kom jo FØR vi kendte noget til opstartsstrategien. Jeg er overbevist om at de hjælpepakker som er givet og som der garanteret vil komme flere af, vil gavne mange og jeg tror at arbejdsløsheden (hvor sørgeligt det end er) vil være kortvarig og Danmark hurtigt vil rejse sig når det hele er overstået om forholdsvis kort tid.
    Jeg medgiver dig at der har været en manglende debat hos politikkerne, men det er da vist meget sjældent det finder sted…. rødt eller blåt… betyder intet.
    Ha en rigtig god påske alligevel – og pas på dig selv og dine nærmeste 🙂

    Svar
 • Sophia

  08/04/2020 at 09:21

  Tak for at dele manges tanker. Virkelig godt beskrevet, hvorfor sende de små når man kan starte med de store.

  Svar
  • Enrica

   08/04/2020 at 12:13

   Helt enig. Jeg forstår slet ikke Mettes beslutning. Når andre lande at valgt at beskytte de unge og redde Deres økonomi forsigtigt frem. For eksempel Østrig, som genåbner de små virksomheder for eksempler frisører, caféer osv. skolerne er endnu ikke besluttet.
   Tak for det.
   Hilsen

   Svar
 • Mette

  08/04/2020 at 09:18

  Hvert år dør 3000 mennesker i DK af forurening fra brændeovne, WHO anslår at hvert år dør 37.000 mennesker i Eu af at de har fået en infektion af at komme på sygehuset, bla. fordi sundhedspersonalet/patienter ikke vasker nok hænder. Hvorfor tager folketinget ikke ‘hånd’ om det?
  https://videnskab.dk/krop-sundhed/er-hospitalsinfektioner-et-stoerre-problem-end-vi-har-troet
  Hvorfor er der ingen som stiller spørgsmålstegn ved at sygehusvæsenet er barberet ind til benet, og at det kan være et problem i forhold til manglende hygiejne og manglende sygehuspladser?

  Og i øvrigt hvor meget er eet liv værd i forhold til resten af samfundet?
  https://videnskab.dk/kultur-samfund/kan-man-saette-en-oekonomisk-pris-paa-et-menneskeliv

  Svar
 • Mads Sørensen

  08/04/2020 at 07:51

  Lige nu er 472 indlagte, 127 er på intensivafdeling hvoraf 103 er i respirator.

  Men, hvad har sundhedsvæsenet kapacitet til?
  Der er kapacitet til 749 i respirator.

  Hvad siger i til en landsdækkende high-five når det hele er overstået? Vi har virkelig gjort det godt 💪

  Men, nu starter genåbningen, ved at sende de mindste børn afsted (såfremt ingen i husstanden er ekstra udsatte). Det bekymrer folk. Det kan jeg godt forstå. Men, det giver rigtig god mening. De mindste børn, er ikke de nemmeste at have hjemme for forældrene – her tænker jeg på deres arbejdssituation, og at mange med helt små børn, stadig skal arbejde hjemme. De kan ikke sætte dem igang med en skoleopgave. De kræver konstant opmærksomhed. Forældrene skal frigøres, så de kan udføre deres arbejde. Derudover er børnene de mindst udsatte.

  Vi skal have gang i Danmark. Hele nedlukningen handlede om sundhedsvæsenets kapacitet, og det bør stadig være dét der er i fokus. Hospitalerne kan følge med, og vi er klar til, at flere bliver smittede – sundhedsvæsenet er klar.

  Svar
  • SANNE

   08/04/2020 at 10:03

   Spot om Mads Sørensen. Roligt, sagligt og konkret …. Det er nemlig sådan det ser ud.
   Så kan man som enøjet selvstændig sortere i de informationer der cirkulerer .. men det ændrer ikke på fakta omkring det sundheds faglige. Vi er mange som mærker konsekvenserne af det her, men det vigtigste lige nu er, at der er kapacitet til at hjælpe når vi bliver syge.

   Svar
  • Mette hansen

   08/04/2020 at 10:16

   Jeg arbejder som dagplejer, og skal nu til at have børn. Har selv 3 børn og mand som laver hjemmearbejde. Det giver jo ikke mening.
   4 dagpleje 3 af egene, ikke meget arbejds ro til manden

   Svar
 • Helle

  08/04/2020 at 07:40

  Det er så rigtigt
  Jeg er selv ansat i en institution med ca 100 børn x forælder og personale
  Vi skal åbne i næste uge
  Jeg føler at der bliver gamblet med vores liv
  I institutioner er der jo også mange ansatte
  Med kroniske sygedomme el sårbare familier
  Så selvom man siger at børn ikke bliver så syge så kan de sprede smitten,voksne
  Er alle de mennesker der skal samles er ikke testet bliver de mon smittet i påsken elller ??
  Privat er jeg 56 år,min mand er opereret for halskræft, i fredags blev jeg mormor
  Er godt nok bekymeret så tak for dit opråb

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   08/04/2020 at 07:42

   Kære Helle.

   Jeg ønsker dig alt det bedste. Og tænker: må du overhovedet se dit barnebarn ??

   Kh Line

   Svar
  • Søsser Grønnegård

   08/04/2020 at 08:04

   Kære Line jeg er fuldstændig enig. Dette tiltag fra statsministerens side er lidt vovet med at sætte de “små” ud og åbne samfundet. Jeg er også enig i, at alliancen mellem de andre partier er ikke eksisterende , og at de små erhvervsdrivende burde være med til at starte samfundet. Iøvrigt burde alt være udsat yderligere 14 dage, dette lukker Danmark ned igen, og tallene på de smittede er langt større. Det ender med en yderligere nedlukning bare vent og se. Jeg syntes dit indlæg er lige i skabet og godt skrevet Line.

   Svar
   • Morten Olsen

    08/04/2020 at 10:13

    Lad nu eksperterne sammen med regeringen tage beslutningen om at genåbne Danmark. Der er i den for vort land plads til alle de lommefilosofiske betragtninger. Statsministeren har indtil videre gjort det godt og med værdighed. Men det bliver spændende at se, hvordan magten udøves når det bliver hverdag igen?

    Svar
  • sigrid Dyekjær

   08/04/2020 at 10:05

   Fordi vi er nødt til at prøve at åbne vores samfund op igen, og her smitter vi mindst. Stol på vores regering og lad os se om skolerne ikke kan løse det. Måske kommer alle børn ikke i skole samtidig, men hver anden dag. På Island har de løst det. det tror jeg også vi kan. Vi skal alle lære at leve med Covid-19, så lad os starte med der hvor det smitter mindst.

   Svar
  • Lone

   08/04/2020 at 10:50

   Det er at gamble med jeres liv?
   Hvordan tror du det er for sundhedspersonalet, som hver dag er i risiko, og tager hjem til deres børn som har været i nødpasning ?? Nogen står endda direkte i smitten hver eneste dag.

   Svar
 • Helle

  08/04/2020 at 07:35

  Kære Line
  Det er så rigtigt
  Jeg er selv ansat i en institution med ca 100 børn x forælder og personale
  Vi skal åbne i næste uge
  Jeg føler at der bliver gamblet med vores liv
  I institutioner er der jo også mange ansatte
  Med kroniske sygedomme el sårbare familier
  Så selvom man siger at børn ikke bliver så syge så kan de sprede smitten,voksne
  Er alle de mennesker der skal samles er ikke testet bliver de mon smittet i påsken elller ??
  Privat er jeg 56 år,min mand er opereret for halskræft, i fredags blev jeg mormor
  Er godt nok bekymeret så tak for dit opråb

  Svar
 • Finn Lund Lauridsen

  08/04/2020 at 06:51

  FORDI LINE.

  Kære Line.
  Først vil jeg gerne konstatere, at jeg forstår frustrationen blandt selvstændige. Jeg er nemlig selv en af dem, uddannet idrætsterapeut og massør med egen klinik.
  Når det er sagt, vil jeg også gerne konstatere, at jeg har forståelse for statsministerens beslutninger. De er formentlig taget via grundige overvejelser og på baggrund af al den viden Sundhedsstyrelsen har kunne skrabe sammen fra både ind- og udland. Man skal huske på, at Sundhedsstyrelsen har adgang til langt flere oplysninger end stort set alle andre. Der er tydelige tegn på, at børn ikke reagerer så voldsomt på COVID19 som os der er i den modne aldersgruppe. Derfor giver det god mening at sende dem ud i samfundet igen.
  Hvad angår det politiske har du formentlig ikke mere viden om, hvad der sker på Christiansborg end alle andre der ikke har deres daglige gang der. Så Om de øvrige partier er taget med på råd eller ej, det handler vel kun om spin. I øvrigt har jeg meget svært ved at se en Venstreledet regering tage partierne til venstre for midten med på råd. Jacob Ellemann havde formentlig taget beslutninger i sin regering og ikke i hele Folketinget, hvis han havde siddet på magten.
  Til sidst vil jeg gerne anfægte din udtalelse om pædagogerne. Hvis du tror, de ikke laver andet end at skifte ble og tørre snotnæser, burde du måske bruge lidt tid på at sætte dig ind i, hvad professionsdefinitionen er på en pædagog. Grundlæggende handler pædagogfaget nemlig om at skabe dannelse, udvikling og læring hos poderne. En opgave forældrene kan have svært ved al den stund, at børnene tilbringer mere tid med pædagogerne end med forældrene. Faktisk er det også en pædagogisk aktivitet at skifte ble og tørre næse. Det er nemlig også i de situationer man skaber relationer og socialisering.
  God påske.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   08/04/2020 at 07:47

   Kære Finn

   Jeg vil blot nøjes med at svare på de sidste to ting, du skriver. ALLE partier var ude i mandags og sige, at de var blevet informeret om men ikke involveret i. Derfor ved jeg det. Jeg mødte tillige en politiker på min tur i Brugsen i går, som bekræftede dette.

   Jeg skriver INGEN steder, at pædagoger kun skifter ble og tørrer snotnæser. Hvor ser du det?? Jeg har den største respekt for dem, der passer vores børn.

   Jeg spørger alene: Hvorfor må pædagoger skifte ble og tørre snotnæser, når en frisør ikke må klippe??

   Mvh Line

   Svar
   • Pernille Vilsgaard

    08/04/2020 at 10:59

    Måske fordi det er mindre smittefarligt end at skifte en ble end at klippe hår på en voksen?
    Hvad er ideen med at åbne en frisørsalon, som så sikkert ville miste den nuværende økonomiske understøttelse og ikke har nogen kunder, fordi især ældre, der ofte går til frisør, ikke tør komme der?

    Svar
    • Flemming Hemmingsen

     08/04/2020 at 16:14

     kære Pernille
     Kan på det du skriver forstå at du ikke har nogen form for forstand på hvad der sker i en frisør salon alene det at du skriver det er de ældste der kommer oftest er helt hen i vejret og at du skriver at man mister den økonomiske kompensation er heller ikke rigtigt og vil da lige informere dig om at det ikke er alle der kan modtage nogen form for kompensation så hvis du vil kloge dig på frisørens vegne så find ud af hvad fakta er inden du skriver som du gør.
     MVH.Flemming

     Svar
     • Pernille Vilsgaard

      08/04/2020 at 19:03

      Flemming. Skriver ikke, at der er flere ældre, men at ældre ofte går til frisør. Hvilket de gør. Kender udmærket branchen.

 • Nadia Izadora

  08/04/2020 at 02:56

  Kære Line

  Fantastisk Brølt! ❤️
  Du er, bliver og har alle dage været u-undværlig på dansk tv, på din blog osv………alt hvad du rør ved, reflektere over og taler åbent om, blomster i et el andet omfang fremadrettet…….

  Kæmpe respekt for dig.

  De bedste hilsner
  Jeg ville ønske jeg kunne løfte mere

  Svar
 • Henriette

  08/04/2020 at 01:06

  Tusind tak for dit indlæg!
  Det er på høje tid at stille rigtig mange spørgsmål – tak fordi du stiller dig i front!
  Håber virkelig at folk i deres kommentarer forholder sig saglige i debatten 🙂

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   08/04/2020 at 04:21

   Kære Henriette.

   Selvtak. Og nej, som du ser i kommentarerne, er ikke alle lige respektfulde.

   DBh Line

   Svar
   • Lene

    08/04/2020 at 09:04

    Med Alt respekt Line, det synes jeg bestemt heller ikke dit oplæg er. Det er skrevet i en nedladende retorik, som udviser uvidenhed, ligegyldigt hvor mange politikker du har mødt i Brugsen. Alting er forbundet med hinanden og det er ikke Mette der destruerer Danmark, det er Covid-19, og det må være det vigtigste at huske lige nu, hvor vi skal stå sammen.

    Svar
    • Line Baun Danielsen

     08/04/2020 at 10:31

     Kære Lene

     Det er ikke covid19, der træffer beslutningerne. Det gør politikerne. Og præcis omkring genåbningsplanen er det kun et parti, der har lagt strategien.

     God påske.

     Line

     Svar
  • Svend Hansen

   08/04/2020 at 08:26

   Skal jeg forstå det sådan at I underkender stort set samtlige eksperter inden for området.
   Hvad er det I ved som sundhedsmyndighederne ikke ved?

   Svar
 • Rasmus Hjortshøj

  07/04/2020 at 23:00

  @ Line
  Men du kunne i det mindste gøre dig den ulejlighed at gøre det på et oplyst grundlag, i stedet for at kaste om dig med begreber og beskyldninger, som er uklædelige også i forhold til et journalistisk virke.

  Svar
  • Jens

   07/04/2020 at 23:31

   Hvilke begreber og beskyldninger synes du at hun uberettiget fyrer af mod din store “leder”? Oplyst grundlag? Kan du oplyse os på hvilket “oplyst” grundlag du spyer dit galde ud? Eller er du blot en af de ukritisk lemminger der er klar til at kaste dig ud over kanten i ren lykke efter at have set din store leder synge Karaoke på facebook?
   Vi er på vej mod en økonomisk katastrofe af uhørt dimensioner, og du snakker oplyst grundlag? Tag dig sammen lemming, den katastrofe din store leder har bragt os ud i kommer til at koste langt flere liv end covid-19 på den lange bane.

   Svar
   • Rasmus Hjortshøj

    08/04/2020 at 09:07

    @ Jens
    Underligt at beskylde mig for at være lemming. At ty til personangreb er barnagtigt. Jeg har ikke beskrevet Mette Frederiksen som en stor leder, men blot påpeget, at hun ikke agerer udemokratisk og egenrådigt. Faktisk følger hun gængse processer i dansk politik.
    Hvis du vil debattere seriøst, så drop venligst både stråmænd og personangreb. Jeg indgår gerne i både debat og dialog, men det skal selvfølgelig være på et fornuftigt grundlag.

    Svar
  • jørgen holm jensen

   08/04/2020 at 01:51

   Modsat bl.a. dette indlæg Line, tages Mette Frederiksens beslutninger med baggrund i anbefalingerne fra landets ledende eksperter på området, og Sundhedsstyrelsen. Hvis hun gjorde det modsatte, kunne du så om få måneder skrive, at hun var ansvarlig i så og så mage dødsfald.
   Et skoleeksempel på dårlig journalistik som efterhånden er toneangivende i Danmark.

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    08/04/2020 at 04:19

    Kære Jørgen.

    Nu er dette ikke en avis eller et magasin. Dette er min personlige blog, som alene repræsenterer min måde at se verden på.

    Men jeg ser omkring mig, at vi er mange, der ser på det dom jeg, og andre der ikke gør. Jeg respekterer, at ikke alle er enige med mig, men jeg kalder dem ikke grimme ting ag den grund.

    Mvh Line

    Svar
 • Monika Lis Vea

  07/04/2020 at 22:56

  eg kan kun give Lines blog 100 pct ret. Jeg havde ellers en af de mange som troede at det bliver de enkeltmands virksomheder herunder frisør, cafeer osv der bliver åbnet først for det er der hvor kontrollen med at holde afstand osv kan bedre styres og økonomisk set bidrag til samfundet. Det er skræmmende at tænke på corona udvikling om 2 uger. For der er umiddelbart ikke så meget gradvist åbning med Mettes åbningsmodel. Så synd!

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/04/2020 at 23:44

   Jeg tillader mig ydmygt at spørge : hvorfor er det lige de små, der sendes i fronten??

   Og hvem betaler regningen til fælles velfærd, nær virksomhed efter virksomhed må dreje nøglen om som konsekvens af Mette F’s beslutning udenom alle andre partier??

   Svar
 • Thomas

  07/04/2020 at 22:33

  Ja hvorfor er det som det er. Det er egentlig et godt spørgsmål. Jeg tænker at nogen må tage beslutninger på vegne af alle os andre og helst på et oplyst grundlag. Så kan vi hver især side og øffe lidt og komme med bagkloge kommentar om hvorfor regeringen og alle de kloge mensker ikke lige har fået den samme geniale tanke som vi selv lige har udtænkt.
  Hvorfor er det børnepasningen der skal starte med at komme i gang? Ja jeg kan komme i tanke om flere logikker der passer ind i den tanke. Den første tager afsæt i min gamle fars livslange råd… “når du rydder op, så begynd der hvor du har tænkt dig at stille alt rodet hen”. Tænk hvis vi startede i den anden ende lod børnene blive hjemme hvem skulle så passe ungerne når vi andre tager på arbejde? Det skal bedsteforældrene… når så bliver der fyldt op på hospitalerne så dur den plan nok ikke. Kunne det være at hvis vi starter med børnene og deres unge forældre, så bliver en stor del af dem der hurtigt kommer sig over virus smittede og raske igen. Måske, og så kan det være at virus får det lidt svært i Danmark så vores gamle når at blive vaccineret inden de bliver ramt alvorligt. Nå men det er blot min logik og den er sikkert ikke bedre end andres. I morgen vil jeg rydde op på loftet så der er plads til rodet.
  Thomas

  Svar
  • Dorte Højsted

   07/04/2020 at 22:57

   HØRT! Hvor er det drænende, at skulle høre amatør-virologerne på FB og i pressen betvivle sundhedsmyndighedernes anbefalinger, hvergang der kommer et nyt tiltag. Det er for meget, det er for lidt, det er forkert, jeg ved bedre … Det er som vores statsminister sagde en hårfin balance. De forsøger jo netop at styre os kontrolleret igennem virussen. Og får kritik fra nogle for at udsætte vores børn for forsøg/det er for tidligt osv – og fra andre for, at de skal åbne meget mere op. De vil hele tiden lytte til ekspertisen, se hvad der sker ude og hjemme og regulere ud fra det. Jo mere, vi støtter hinanden og hjælper de svageste, jo bedre kommer vi igennem. Kan dårligt forestille mig en meget værre krise end den, der opstår, hvis sygdommen får lov at løbe løbsk – så alting må lukke ned igen, sundheds-personalet blir ramt osv., så for mig lyder forsigtigheds-strategien fornuftig – men det er fucking svært. Derfor vælger jeg at stole på, at eksperterne, sundhedsmyndighederne og regeringen og støttepartierne gør deres yderste – det er min oplevelse. Lad os nu stå sammen!

   Svar
  • Josefine Daugaard

   08/04/2020 at 00:39

   Først og fremmest vil jeg mene, at hele denne coronadebat er ren plader polemik, som bliver slynget ud af hr. og fru. Jensen, som sidder hjemme i stuerne med deres facebookside og læser bt og finder diverse kilder med alle mulige fagpersoner, som mener noget andet end myndighederne har sagt. Nogle har dog bedre belæg end andre, men synes denne indlæg blot er mere mudder i debatten. Jeg må ærligt indrømme, at jeg selv som 3.g’er blev meget forbavset over at det var de små, som fik lov til at komme ud på institutionerne, da de kort sagt; ikke kan holde hygiejnereglerne og sikkert stopper hver finger i munden. Dog stoppede jeg op, og tænkte rationelt, i stedet for at fare op og “ih oh OMG troede hun var børnenes minister”. Der er jo en mening i galskaben. For det første meddelte talsmanden for ssi, at coronasmitten for børn var lav. Koldt, men biologisk set, er det bedst at en 10-årigt barn får smitten end 60-årig. Så kan man naturligvis etisk tale om, hvem der skal have risikoen for at dø, men indtil videre er der ikke nogle dødsfald grundet corona hos de yngre endnu. Den yngste blev 50 år. For det andet, så giver det jo god mening, at de mindste kommer afsted, så forældrene lige netop kan komme ud på arbejdsmarkedet og ikke er låst fast i hjemmet. De ældre børn kan jo sagtens være alene hjemme. Det kan være det er fordi, at jeg ikke selv er forælder endnu, at jeg tager det så roligt eller måske noget andet.

   Kan dog godt forstå det er underligt frisører og andre virksomheder ikke får lov til at åbne først, MEN mon ikke at myndighederne har prøvet den mulighed? Og kom frem til, at det ikke var den bedste mulighed. Altså at frisøre osv. fik lov til at åbne, hvorefter institutioner fik lov fra 10. Maj? Det tror jeg bestemt. Samtidig må jeg også sige, at hvis der er noget, som skal prioriteres så er det arbejdspladser, som er mere nødvendige for at Danmark kan køre rundt, som skal åbnes først end fx frisører og caféer. Det kan lyde hårdt, og folk som ejer sådan en virksomhed, vil sikkert mene, at jeg er en idiot. Men burde godt kunne overleve uden at få klippet sit hår eller gå ned og få en kaffe i en cafe. Dog kan det være virksomheden ikke overlever. Men igen, sådan er det bare. Der er ingen der har bedt om corona! Hellere nogle virksomheder nede end at sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Først der skabes massehysteriet.

   Sidste men vigtigste ting er, at jeg synes folk som dig og ikke mindst alle andre, som går direkte personligt ind og “angriber” Mette, og skriver, hvorfor hun dig gør dit og dat, og det er da for dumt. Synes det er en skam at borgere rundt i landet ikke bare siger: “wow tak, fordi du i det mindste gør en indsats” selvfølgelig har vi ytringsfrihed og kan være noget så uenige, men at sidde hjemme i stuerne og tro at myndighederne ikke har prøvet hver eneste mulighed og drøftet alt med diverse data for det, det er for grovt! Især de som politisk udnytter det. Selv hvis det var Lars Lykke Rasmussen, ville der have været nogle sure røve, som ville kritisere ham. Han og hvem som helst ville sikkert have noget frem til det samme med de samme fremtrædende personer. Ingen ideologi eller parti har kendskab til sådan en situation, og vi ved kun, hvordan Mette har håndteret situationen, og der vil jeg mene, hun har gjort et formidabelt arbejde sammen med de andre, som naturligvis er de bedste inden for deres felt. Så lyt hellere til dem end en eller anden immonulog som bt har spurgt.

   Svar
   • Vicky

    08/04/2020 at 08:16

    Josefine
    Jeg er helt enig med dig. Børn smitter mindst, så lad os starte der. Når børnene kan blive passet, kan forældrene komme på arbejde igen, derved tjener de penge til landet og dermed til hjælpepakkerne. Samfundsmæssigt set giver det mest mening.

    Svar
    • Jens

     08/04/2020 at 14:47

     Vicky
     Hvor er dokumentationen for at børn smitter mindst? Der er mange rapporter om, at børn i meget lille omfang bliver syge. Men spørgsmålet er, hvor mange der bliver raske smittebærere. I Island testede man en stor gruppe tilfældigt udvalgte, og opdagede, at 60% af de der havde virus i kroppen ingen symptomer havde, og dermed kunne smitte andre uden at vide at de selv var smittede. Vi ved ikke i hvor stort omfagn det også gælder børn. Så problemet med den valgte strategi er ikke børnene – det er de voksne, pædagogerne og forældrene – herunder specielt de ældre af slagsen.

     Og da man får alvorligere sygdom jo ældre man er, er jeg bekymret for de ældste pædagoger og de ældre fædre. Kvinderne har en begrænsning i, hvor gamle de kan være når de får børn. Men det er ikke ualmindeligt at fædre i 60 årsalderen får børn med yngre kvinder. Og mænd får alvorligere sygdom end kvinder.

     Svar
   • Henrik

    08/04/2020 at 09:15

    Sørgeligt at en 3g’r mener at vi alle skal klappe hælene sammen og lovprise hvad Mette nu end finder på.
    At man samtidig fremstiller vores sundhedsmyndigheder som ufejlbarlige sandhedsapostle, er også lige lovligt naivt.
    Hvorfor mangler vi værnemidler i DK ?
    Blev man ikke advaret/opfordret af WHO, til at forberede sig lang tid før vi blev ramt ?
    Mht til bevidst at få børnene smittet, kan man måske nok accepterer, hvis det ikke samtidigt betyder at man smitter både forældre, søskende, personale og deres familie osv osv
    Jeg kan godt forstå den store skepsis og nervøsitet som mange forældre/personale har over denne beslutning, for det er noget af et eksperiment de udsættes for.

    Svar
 • Lone Sandahl

  07/04/2020 at 22:32

  Jeg er enig i at det er meget bekymrende at man nu vil sende de små børn ud i front som smittespredere der er jo ikke nogen der ved hvor mange børn vi vil mindste på det
  Jeg syntes det er groft uansvarligt da de jo ikke kan sige fra de små
  Jeg håber regeringen besinder sig og ændre den beslutning og lader arbejdspladserne komme igang

  Svar
  • Dorte Højsted

   07/04/2020 at 23:09

   Arbejdspladserne kan ikke komme igang, hvis de ansatte skal passe deres børn, som er dem, der bedst tåler og kommer sig over virussen. – Der er afsat penge til at hjælpe institutioner og skoler, og de åbner ikke før de har en forsvarlig gennemarbejdet plan.
   – Og som undervisningsministeren udtalte, er meningen ikke, at småbørn ikke må kramme, det er ikke muligt at forhindre. Derfor er der udarbejdet retningslinjer – bl.a. om at børnene skal være sammen i små grupper. Det blir sikkert hårdt for pædagoger og lærere – men der er tilsyneladende tænkt over tingene. Og der blir løbende fulgt op, lyttet til eksperter og fagfolk. Se også Thomas’ svar ovenfor om, hvorfor man starter med de mindste. Vi er alle bekymrede og i tvivl, så lad os lytte til sundhedsmyndighederne og stå sammen om at støtte hinanden i stedet for at splitte.

   Svar
   • Thomas

    09/04/2020 at 19:26

    Hvordan skal ‘hun’ prioritere mellem måske kortsigtet overbelastning af sygehuse og langsigtet voldsom økonomisk nedgang.
    Tror ikke Mette ønsker nogen af delene, men skal hun vælge, så hælder hun nok pt. til det sidste.

    Svar
  • Tina Edeling-Klausen

   08/04/2020 at 08:13

   Kære Line
   Som journalist formoder vi andre, at du er bedre til at hilde dig orienteret omkring nyheder.Det er du åbenbart ikke , for så havde du opdaget og forstået , at der er ganske få børn smittet, af hvilken grund vides ikke .For vi har ganske få studier af denne virus . Derfor må vi bruge de få der er.
   Jeg undres derfor over , at du skriver og hænger regeringen ud på denne måde , ud fra din egen situation ☹️.
   Du må som alle andre , bidrage til samfundssind og gribe til egne lommer og få tingene til at fungerer så godt som muligt .
   Vær du blot glad for at du har tjent godt gennem livet som journalist og tænk på de familier i lavtløns gruppen , hvor både far og mor er blevet arbejdsløse 😥.
   Ja virksomhederne bløder , men det kommer alle de familier også til , hvis familie medlem ville dø, hvis din plan blev realiseret .
   Så Line – Vis samfundssind.
   Vh. Tina

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    08/04/2020 at 08:21

    Kære Tina.

    Jeg har netop fulgt med, og jeg har derfor nøje lyttet til, hvad andre kloge professorer har bidraget med. Børn bliver knap så syge, men de smitter som alle andre. Og vi ved, som en professor sagde forleden, reelt ikke OM og hvormange børn, der er bærer af corona. Af den grund at børnene ikke er testet.

    Jeg hænger ingen ud. Jeg stiller nogle helt rimelige spørgsmål i en tid, hvor hver eneste beslutning har kæmpe betydning ikke kun for smittefare men også for vores lands fremtid.

    Du kender intet til min økonomi – og jeg ikke til din. Men min ordrebog er ryddet frem til august. Sådan er den for mange selvstændige. Og det er ikke sjovt.

    Mvh Line

    Svar
 • Erik Østergaard

  07/04/2020 at 21:55

  Hej ! Mette tror hun kan få lov at blive siddende og gøre lige som det passer hende lige meget hvad andre siger;prøv at forklare et barn 5-6 år at de skal være to meter fra alle de andre børn , godt det ikke er mig der skal passe de unger.Og hvad så hvis de kommer hjem og smitter resten af familien,nej lad os få hende af den skammel inden det går helt galt
  Mvh Krølle

  Svar
  • Dorte Højsted

   07/04/2020 at 23:15

   Jeg er ikke socialdemokrat, men Mette Frederiksen lytter til fagkundskaben og handler forsvarligt ud fra de skiftende omstændigheder. Det er en benhård opgave. Arbejdspladserne kan jo ikke komme igang, hvis de ansatte skal passe deres børn, som er dem, der bedst tåler og kommer sig over virussen. – Der er afsat penge til at hjælpe institutioner og skoler, og de åbner ikke før de har en forsvarlig gennemarbejdet plan.
   – Og som undervisningsministeren udtalte, er meningen ikke, at småbørn ikke må kramme, det er ikke muligt at forhindre. Derfor er der udarbejdet retningslinjer – bl.a. om at børnene skal være sammen i små grupper. Det blir sikkert hårdt for pædagoger og lærere – men der er tilsyneladende tænkt over tingene. Og der blir løbende fulgt op, lyttet til eksperter og fagfolk. Se også Thomas’ svar ovenfor om, hvorfor man starter med de mindste. Vi er alle bekymrede og i tvivl, så lad os lytte til sundhedsmyndighederne og stå sammen om at støtte hinanden i stedet for at splitte. Det er ikke nu, der skal laves politisk spin.

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    07/04/2020 at 23:19

    Hvordan ved du, at det ikke er politisk spin, når alle andre partier ikke er taget med på råd? Og når Dammarks førende immunuloger (Allan Randrup Thomsen) sår tvivl ??

    Luk nu øjenene op.

    Svar
    • Dorte Højsted

     07/04/2020 at 23:49

     Det ved jeg heller ikke, men jeg ser en statskvinde (som jeg på mange andre områder er uening med), der kæmper i døgndrift for at handle forsigtigt og balanceret ud fra eksperternes råd (de er jo heller ikke helt enige). – Og jeg ser en opposition, der ikke længere kan udholde bare at bakke op.
     – Blir sgu så trist over at du, Line Baun Danielsen, som jeg normalt respekterer, hylder negativiteten og splittelsen lige nu, hvor vi har brug for sammenhold. Du stiller ikke opklarende spørgsmål til strategien, det havde været fint – du opfordrer til protester mod Mettes plan. Jeg går normalt ind for at byde magten modstand, når den undertrykker. Men det her er dumt og forkert. Trist 🥺

     Svar
     • Mads Nielsen

      08/04/2020 at 06:24

      Enig’
      Der skal flere smittede til! Nu! Vi er nød til at genåbne landet på denne måde og de børn der kan starte i institutioner og skole er langt fra risikogruppen. Det samme er deres forældre.

      Hurra for børnenes statminister !

    • Kim Borch

     12/04/2020 at 02:41

     Line,

     Du nævner flere steder Allan Randrup Thomsen, immunolog. Immunologi er selvfølgelig et felt meget relateret til epidemiologi, men det svarer alligevel lidt at stå med en hjerneoperation og pege på en neurolog, hvor den man egentlig burde stole mest på med skalpellen er en hjernekirurgen.

     I forhold til den her ‘operation’ er det epidemiologi der er det egentlige faglige domæne, og en af vores førende inden for feltet er Lone Simonsen. Så vidt jeg kan se er hun ikke tilknyttet SSI, men opfordrede alligevel til regeringens den linje (i hovedtræk) allerede d. 31. marts.

     Kilde: https://www.altinget.dk/artikel/ekspert-er-optimistisk-om-genaabning-man-kunne-starte-med-nogle-af-boernene

     Det er altså forkert når du kalder det en politisk beslutning, det er en beslutning som uafhængige eksperter bakker op om.

     Mvh Kim

     Svar
 • Jørgen B Hansen

  07/04/2020 at 21:51

  Hvorfor sende flere hundrede 0-5. klasser i hver enkelt skole, når der er forsamlings forbud over 10? SVAR: fordi det er under kontrollerede forhold – under strikse regler fra ansvarlige voksne. Det er det jo ikke “ude i samfundet” hvor vi ser tåber stimle sammen og holde fester osv.

  “Hvorfor ikke istedet give de store, fornuftige elever i folkeskolen og ungdomsuddannelserne muligheden for at få deres eksamen?” SVAR: eleverne i ungdomsuddannelserne FÅR deres eksamen. Og undervisningen i afgangsklasserne starter efter påske.

  Hvorfor må cafeer ikke åbne, når klasselokaler må fyldes med elever? SVAR: klasselokalerne fyldes ikke – eleverne fordeles under kontrollerede forhold efter sundhedsfaglige instrukser. Desuden er det de samme der går i en klasse dag efter dag – på cafeerne er der en strøm af nye mennesker hele tiden.Og på cafeer indtages der ofte alkohol, som jo let kan få folk til at slække på afstandskrav og hygiejne.

  Hvorfor må en frisør ikke ordne hår, når en pædagog må skifte ble og tørre snotnæse? SVAR: fordi man skal starte et sted – alle kan ikke gå i gang på samme tid. Hvis man havde ladet frisører, tatovører osv starte, ville andre end dig have spurgt: hvorfor må frisøren klippe når pædagogen ikke må skifte ble? Og det det handler om, at at en masse folk der skal arbejde hjemmefra nu faktisk kan komme til at ARBEJDE hjemmefra – og øge produktiviteten. Og det er de samme børn hver dag – hos frisøren osv er der stort flow af folk – og en “hårbehandling” tager typisk meget længere tid end at tørre en næse eller skifte en ble.

  Svar
 • Celina

  07/04/2020 at 21:33

  Hvorfor Line, vil du være med til at så tvivl om regeringens tiltag, som bygger på en samlet vurdering? Jeg håber ikke Mette lader sig presse af de erhvervsdrivende , men af hvad der på længere sigt er bedst for landet. Jeg kan godt forstå frustrationen hos dem som ikke må holde åbent, men ideen med at genåbne langsomt op giver mening. “Flere hjerner tænker bedre en een” Ja, men mange kokke fordærver maden, og nu følger Mette den her opskrift , så det handler at hjælpe kokken, så vi kan se om resultatet bliver godt. Gør det ikke det, må der findes en ny opskrift, men det er altså Mette der beslutter hvilken opskrift der skal bruges.

  Svar
   • Evalotte

    07/04/2020 at 23:46

    Der er ingen sammenhæng i regeringens udmeldinger. Der er en udmelding på pressemødet. Få timer efter står Pernille Rosenkranz Theil og siger det modsatte. Hvorfor udsætte de små, der har sværest ved at forstå alle regler omkring hygiejne, afstand etc. For dette?? Regering har kun lavet makværk de sidste uger. Og selv sundhedsmyndighederne , virologer etc står uforstående overfor tilgangen til åbningen af de mindre klasser. TV lægen Peter Geisling sagde i eftermiddags: ja mange børn vil blive smittet, uden de store symptomer, få bliver meget syge, og ja..nogle forældre vil dø. Puuuh ha, tænk vi har en statsminister der vil byde folket den slags. Selv de øvrige partier efterlyser evidens for planen og fremgangsmåden, men de er ikke taget med på råd. Det er så uprofessionelt , det regeringen har gang i. Og hyklerisk at kalde sig Børnenes Statsminister🤮

    Svar
  • Anette

   07/04/2020 at 22:58

   Celina jeg er helt enig og syntes som du….vores statsminister fortjener ikke den kritik du kommer med,Mette,
   Hun er ikke selvcentreret og lad nu være med med at komme med al din kritik,lad vores statsminister arbejde i det tempo hun blivet rådet til af alle de kompetente mennesker der rådgiver hende.

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    07/04/2020 at 23:12

    Jeg siger blot : samfundet tjener ikke penge på at børnehaver og skole kommer igang. Men på at erhvervslivet og de liberale erhverv får lov at komme igang

    God Påske

    Svar
    • Pia

     07/04/2020 at 23:48

     Nej erhvervslivet og de liberale erhverv bruger jo ikke dagtilbud, de har jo au pair….
     Sorry Line, men dit skriv giver associationer til begrebet mandagstræner, dem har vi rigtig mange af pt og fælles for dem er at de er rigtig gode til at kritisere andres indsats og ikke selv ønsker eller formår at påtage sig et egentligt ansvar, udover selvbestaltet brokkemås 😉

     Svar
     • Line Baun Danielsen

      07/04/2020 at 23:53

      Kære Pia.

      Jeg synes faktisk din kommentar er decideret uforskammet overfor de helt almindelige erhvervsdrivende, frisører, fysioterapeuter! Negledamer, tøj- og skobutikker, isenkræmmere, lokale cafeer og restauranter.

      De kæmper deres livs kamp – og nej ingen af dem har råd til aupair. Og det har jeg heller ikke

      Skam dig.

     • Pia Eosholm

      08/04/2020 at 00:30

      @pia
      Vi er mange små virksomheder der ikke har au pair. Påstanden er absurd og vidner om uvidenhed og en der er ude af trit med virkeligheden.
      Det er os, der havde den potentielle vækst indenfor rækkevidde. Den bliver ukritisk ofret og skovlet ud til offentligt ansatte, f.eks anlægsgartnere, som nok godt kunne have fortsat sit arbejde uden voldsom risiko.
      Men vi er heldigvis nogle, der ikke henfalder til den lemminge adfærd der hersker, og ytrer selvstændige tanker og ikke ukritisk lapper “lederens” hastigt og enerådigt besluttede lovpakker i sig. Hvis man ikke kan være kritisk og “ folket ” udøver censur og angiver os, der ikke er enige, som stikkere, henleder det tanker på helt andre lande og en anden tidsalder.
      Det er, efter min mening, en klam virus.

 • Hasse M. Pedersen

  07/04/2020 at 21:26

  Har du tænkt over, hvad det ville have kostet ekstra, hvis de andre partier skulle inddrages. Det ville udskyde enhver beslutning til langt efter Påske, med endnu større tab til følge. Jeg er heller ikke enig i alt, men når noget kan gennemføres administrativt, så skal det gøres til alles fælles bedste. Jeg ser dit indlæg her alene som værende populistisk, og bestemt ikke til nogen form for hjælp. Faktisk burde du skamme dig!

  Svar
 • Eerhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD

  07/04/2020 at 21:19

  Et spørgsmål om rettidig omhu – eller mangel på samme?
  STATUS: Corona/covid-19 (STATUS: 7/4 – kl. 14.19 GMT):
  I dag kunne det konstateres – at fx Hong Hong, Japan, Singapore, Sydkorea og Taiwan reagerede omgående – hurtigt, effektivt og professionelt v/det første registrerede tilfælde, der blev konstateret i januar.
  Disse landes dødsrate (pr. 1 million indbyggere) er 0,5; 0,7; 1; 4 og 0,2. Til sammenligning er den for Danmarks vedkommende 35.
  Sagt med andre ord – situationen er 70 gange værre for Danmark sammenlignet med Hong Kong og hele 175 gange værre sammenlignet med Taiwan. Og tættere på Danmark har Finland 5 døde pr. 1 million indbyggere.

  Danmark registrerede det første tilfælde (covid-19) d. 27. februar – og der blev først taget action et par uger senere.

  Bedre bliver det jo ikke af, at pilen endda peger på, at corona-virussen kom her til landet allerede d. 20 januar via hjemvendte skiturister.

  Hvorom alting er – man kan ikke tale om rettidig omhu.
  Men nok mere mangel på samme. Det er godt at statsministeren handlede, men det kom alt, alt for sent. Om dette skyldes Sundhedsstyrelsens bagatellisering af alvoren, eller rådvildhed i regeringen – skal jeg lade være usagt.

  Men konsekvensen er jo bl.a. mange unødvendige dødsofre og en gigantisk økonomisk regning til samfundet.

  Og så nu – åbning af samfundet i begrænset omfang?
  Mon ikke ganske mange danskere (uagtet advarsler) mødes i påskedagene?
  Og da der går nogle dage – fra man er blevet smittet til det konstateres – ville det måske have været mere fordelagtigt, at “nedlukningen af Danmark” havde været bibeholdt 10-12 dage endnu.

  Eller havde det været bedre fra starten, at have nøjes med at afskærme de mest udsatte grupper?

  Svar
 • MIchael

  07/04/2020 at 21:10

  Dag …. Ja, hvad dag er det?
  Mange lever i dag mere i frygt for at blive smittet af Covid 19, end mange er for at dø af selvskabte og selvdestruktive livsstils sygdomme.
  Hvor er frygten for at dø som konsekvens af rygning, indtagelse af energidrikke, kolossale mængder af sukkerholdige sodavand, og ikke mindst af de klimaforandringer vi selv er med til at skabe.
  De enorme forureninger der er i Kina, som følge af det meste af verden ønsker at købe billige varer i stedet for fra nærområdet. Hvor er den debat blevet af? Hvorfor forbyder regeringen ikke handel med Kina og andre lande der forurener i uhyggelig grad, og som er med til at ødelægge og nedbryder vores eksistensgrundlag på jorden. Hvorfor forbydes rygning ikke? Hvorfor er sodavand billigere end vand på flaske? Her laver regeringen ingen dekreter og lukker samfundet ned. Nej, Corvid 19 er langt farligere, eller er den?
  Jeg respekterer, at der skal tages forholdsregler, men er samfundet i virkeligheden gået for vidt, ved at skabe frygt? Overskygges frygten for at dø af ovenstående, af frygten for at dø af Covid 19?.

  Svar
 • Klaus

  07/04/2020 at 20:39

  Når Pape og Ellemann vil have indflydelse på den såkaldt politiske beslutningsproces, er det for at få vægtet hensynet til f.eks. små erhvervsdrivende højere. Det er jo legitimt.
  Regeringen her valgt den mest forsigtige vej, så derfor må et større hensyn til små erhvervsdrivende altså være en mere risikabel vej. Så forstår man bedre den borgerlige politik.

  Svar
 • Tina Nykjær

  07/04/2020 at 20:36

  Jeg glæder mig som er lille barn når jeg skal starte på min skole igen, hvor jeg er ansat som pædagog… Tusinde tak til Mette for at vælge lige præcis mig i et test forsøg på at få smitten til at blomstre… At jeg skal holde afskillelse mellem jeg ved ikke hvor mange 0-3 klasser i skole og SFO samtidig med at jeg skal passe på mig selv og være bange for at få denne sygdom, som jeg overhovedet ikke ved hvordan jeg reagere på og kan slæbe hjem til min familie og frygte de bliver alvorligt syge… Men børn smitter jo ikke og fejler ingenting? Jamen hvorfor må de så ikke blive passet af bedste og give bedste det største kram og kys i verdenen…? Jeg har været total standhaftig de sidste 4 uger, ingen har vi set, kun en nær veninde med på løbetur og hendes datter med min egen pige på cykel og noget leg, men på afstand og med masser af hygiejne… Kan du så holde dig inde i påsken og opfører dig pænt! Hvis du gør det må du om 5 dage komme på job og få alle de bakterier du har lyst til helt gratis! Hvem har spurgt om jeg har lyst? Ingen! Dette er bestemt af dem der holder afstand, bliver testet og sætter dagsordenen… Skal jeg mon testet inden jeg starter? Jamen der er jo masser der har arbejdet i denne tid, er det ikke noget pjat at være sådan på tværs? Jeg glæder mig til at få taget mål til min plade, jeg skal have foran hovedet ligesom kassedamen i Rema og alle de dejlige værnemidler som masker og handsker og ikke mindst sprit- hvis det kan skaffes?? Ser frem til at holde afstand til de nye børn der skal starte i tidlig SFO og trække mig baglæns når lille Mads vil trøstes med snotnæse… Ja ja jeg kan også blive smittet når jeg handler mv, men her er det mit valg og jeg kan holde afstand og passe på…. Jamen vil skal jo helst smittes så vi er immune! Ja, men fandme ikke (undskyld mit sprog) fordi er er nogle der siger jeg skal! Jeg er skide bange for at skulle på arbejde, frygter hvis Coronaen indtager min krop og beder til at mine lunger mv er klar! Så derfor Line er det her er helt igennem et fantastisk brøl fra dig! Tak fordi du ser det samme og tænker at det måske havde været bedre de startede et andet sted! Endnu engang er det de lavt lønnet på hospitalerne, skolerne og institutioner der skal være klar og løbe stærkt! Jeg vil vente som et lille barn på juleaften på min check kommer med posten med et lækkert beløb for at mine børn og ikke mindst mig skal være de første forsøgskaniner- det bliver ligeså fedt som første mand på månen!!! Tak Line endnu engang og pas godt på dig selv🤗

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/04/2020 at 23:47

   Gud hvor jeg forstår dig… du repræsenter lige præcis det modsatte

   Tak for dit indspark.

   Svar
 • Jens Larsen

  07/04/2020 at 20:26

  Alle er nok enige i, at vi har en krise ! Kunne nogen forestille sig, at vi løste den ved kun at høre på økonomiske eksperter, og ignorere de sundhedsmæssige aspekter !! Nej vel – men det der er gjort er det modsatte, kun at høre på Sundhedseksperter, og ignorere de økonomiske aspekter, hvilket er lige så slemt ! Vi skal passe på gamle og svagelige siger staten – javel, men der er ikke gjort konkrete tiltag og anvisninger fra Statens side. At der begyndes åbning nu er nok, at de økonomiske realiteter er begyndt at tårne sig op for Statsministeren. Man burde fra starten have kontaktet/skærmet de ældre og udsatte – og ikke have gjort det til kollektiv hjemsendelse ! Mangler på mange måder lederskab baseret på intelligens og ikke frygt – Det er hvad der kræves af en leder – ikke at sætte hele befolkninger i frygt, og muligvis køre et land i sænk økonomisk !

  Svar
 • Pernille

  07/04/2020 at 19:56

  Jeg skal ikke gøre mig klog på hvad der er rigtigt eller forkert. Men jeg mener bestemt de fortalte at Mette havde siddet i skypemøde med de andre partiledere, om hun “bare” har informeret omkringliggende plan, eller taget dem med på råd, er jo ikke til at vide.Jeg har dog læst en del idag, om det er godt eller skidt at det er de små der “åbner ballet”, og der er lige så mange meninger som der er mennesker. Min tanke er dog, hvis det er rigtigt de yngste få de færreste symptomer, og slipper nemmere over det (ved godt der ikke er regler uden undtagelser). Så giver det måske god menig, det er trods alt dem der er den næste generation, det er de yngste der skal bære verden videre, derfor er det også dem der skal være imune. Det er ikke Hr. Madsen på 90, for han har ikke et langt liv foran sig, men det har Viggo på 4, forhåbentlig.

  Jeg er så slet ikke enig i at de unge tager større ansvar, nogen gør, bevares, men der er altså også en del der mener de er udødelige, og færdes i flok. Men uanset hvad jeg mener eller tænker, så er det regeringen, med Mette i spidsen der “er den”, jeg er glad for det ikke er mig der er i Mettes sko, for uanset hvad hun gør, så er der nogen der er utilfredse.

  God aften og rigtig god påske

  Mvh Pernille

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/04/2020 at 20:03

   Kære Pernille.

   Ifølge alle andre partiledere nåede hun at informere men ikke at involvere. Og det er der, problemet ligger

   Mvh Line

   Svar
   • Henrik Petersen

    07/04/2020 at 20:53

    Så håber jeg bare at hun også er klar til at tage konsekvensen hvis det her går galt. Hun kan da heldigvis kun pege på, undskyld mig, 2 direktører fra 2 sundhedsfaglige styrelser der virker mere mere og mere som amatører. De skifter mening hele tiden og famler i blinde.

    Svar
   • Rasmus Hjortshøj

    07/04/2020 at 21:23

    @ Line

    Men det er jo ikke udemokratisk, som du mener. Vi har parlamentarisme i Danmark, og det betyder, at regeringen har den beslutningsmæssige ret, så længe den ikke har et flertal imod sig. Det har den ikke haft i dette tilfælde.
    Sådan fungerer demokratiet, og det er den del, der tilsyneladende forvirrer dig. I virkeligheden vel, fordi du er uenig i regeringens prioritering. Men igen, så er det loddet i parlamentarismen. Ved næste valg kan vælgerne så bedømme indsatsen. Lige nu har Mette Frederiksen tårnhøj opbakning, og det er i den grad opportunistisk at opildne til demonstration. Men det er også din demokratiske ret, så held og lykke med at stable en sådan på benene.

    Svar
    • Mia Andersen

     07/04/2020 at 21:48

     “Lige nu har Mette Frederiksen tårnhøj opbakning, og det er i den grad opportunistisk at opildne til demonstration”
     Men så er det er vel næppe opportunistisk at opildne til demo? Når Mette Frederiksen har (ifølge dig) historisk opbakning så er et forslag om en demo vel et upopulært og snarere vovet forslag?

     Opportunisme omhandler jo noget, der let kan gennemføres. Det kan det vel ikke med din logik – jfr at andre meninger end Frederiksens tilhører et forsvindende – eller tårnlille – mindretal..

     Svar
     • Rasmus Hjortshøj

      07/04/2020 at 22:52

      @ Mia Andersen

      Jo, det er opportunistisk at udnytte situation uden hensyntagen til gældende principper. Det er opportunistisk, når Line vil kalde til demonstration ud fra en forfejlet antagelse om, at Mette Frederiksen har handlet egenrådigt og udemokratisk.
      Line vil bruge situationen til en demonstration velvidende, at det går imod al fornuft.

   • Jørgen Hensel

    07/04/2020 at 21:28

    Det er velsagtens en stor fordel, at ikke alle partier skal involveres, så der er større chance for, at der er en linje i indsatsen. Det modsatte scenarie skræmmer, som fx når lovgivning, indsatser på socialområdet, etc
    bliver strikket sammen af et politisk kludetæppe. Alle får deres lille hjørne, men i den virkelige verden er det svært omsættlig.
    Men det er jo godt, at vi er så mange mandags træner.🙂

    Svar
 • Stefan

  07/04/2020 at 19:51

  You write and ask why?
  Why is the politicians doing what they are doing?
  Because they are obeying the Beast from Rome, the Freemasons and the wealthy merchants, the Big Pharma, the Globalists, People like Bill vaccinator Gates, big companies like Amazon, Google, Apple e t c.
  We know they want total global control. One world government. A world communism. So now they take down the small businesses and reset the economy. New control technology will come that is supervised by AI. It’s the Antichrist Kingdom.
  But there is hope in Him that can raise people from the dead – that is Jesus Christ. Marvel not, be born again in God’s Spirit and you belong to Him! Bread4Life.Eu

  Svar
 • Majken Termansen

  07/04/2020 at 19:45

  Jeg tænker over den delvise åbning af dk, jeps…det gør alle nok lige nu 🙈 …tror måske godt jeg forstår meningen, ideologien i det… (Hvis der er en, men det er det helt sikkert nok) I could be wrong But still…

  Men deler da bestemt også bekymringen for de der nu skal afsted med småbørn 💗 og hvorfor det nu især er vigtigt at vi alle, uanset om vi er en af de der skal afsted/igang igen, eller ej… at vi husker vores eget ansvar også, nu mere vigtigt end før ville jeg synes (hvis det kan lade sig gøre at stramme mere op med hygiejnen og rengøringen, er det nok nu man skal gøre det).. og at vi er med til at være gode støtter, ikke peger men hjælper… Ikke hænger ud, men bakker op og tager del i deres udfordring, helhjertet.

  💗💗💗
  Der er fordele ved at gøre det på den måde først ( i mine øjne jo vel at bemærke)… For alle parter… De små skal lære at eksistere i den her nye livsstil, først.. inden de ældre kommer på banen og overtager spotlight..og de voksne får en del ro til at tage den ene del af aldersgrupperne før de ældste unge i familien også skal igang igen..og de voksne også kan få lov at finde rytme og tryghed i det med ro på et vist plan… Jeg forstår det godt så, men sføli er det grund til bekymring 💗… De små børn har også brug for, mere end de ældste lige nu…at få en daglig rutine igen, blive stimuleret og lære… De unge mennesker har jo styr på den del kan man sige laaangt hen af vejen, og ja, de kan fungere med hjemmeundervisning…selvom de skal undvære deres skolekammerater så kan de dog forstå processen og meningen med de hensyn man skal tage og hvorfor man er nødt til at vente…

  Synes der er en del fornuft i deres tilgang til åbning.. men det jo blot min mening.. og – jeg forstår også man ville mene de store skulle igang først. Kan se det fra vores egen side.. min datter som har et efterskoleophold som dsv ikke bliver afsluttet som man jo plejer. Alt er ikke som det plejer… Og hvor træls det end er, og svært… Så forstår hun, at det her vi står i, er så speciel en situation..for ingen af os (ok næsten ingen) har oplevet en pandemi før.. det er nyt for hele verden… Men de unge forstår.. de små, not so much 💗💗💗

  De voksne kan igen varetage koncentreret arbejdsdag, og det sikrer en go kreativitet og fokus for udvikling og økonomien i dk, at få majoriteten igang igen, på så aktivt et niveau det nu kan lade sig gøre alt taget i betragtning…

  De små klassetrin har også brug for at få hele den her nye livsstil indprentet grundigt i ro og mag, i vante trygge omgivelser, inden de store også skal vandre i skolens gange igen..

  Corona din tyv, af både drømme og hårdt arbejde…håb og udsigt til festivitas og højtider, traditioner m.m (fristes til at sige hvor er det et held med alt den digitaliserede verden der eksisterer, rummer og kan levere)

  Men Corvid19, den bærer også noget andet med sig…noget som ikke er skidt, og det synes jeg er vigtigt også at huske, midt i alle de tragedier der sker 🥺💭

  fokus på mennesket og naturen er i højsædet nu som den vigtigste faktor nogensinde 💗💗💗 og det der virkelig betyder noget… At passe på hinanden og vores fælles verden…

  Lad os passe på hinanden, og hjælpe hvor vi kan. Støtte de der nu kan komme ud i de vante omgivelser. Støtte dem med at holde afstand og huske den gode hygiejne og huske at gøre rent hvor vi er, rydde op efter os selv og sørge for at vi hvor end vi er, efterlader rene gode trygge rammer for hinanden og især de, der nu er lukket ud på en delvis åbning og nu er bedt om at være blandt andre. Så kan de i det mindste være det med tanke på at vi andre gør hvad vi kan, der hvor vi er.

  💗💗💗 Håber på det bedste for alle uanset hvem I er, så sender jeg en spand kærlighed og overskud og en masse ønsker om at vi i Danmark lykkes sammen om det her.

  Svar
  • Sus

   07/04/2020 at 20:36

   Efter min overbevisning syntes jeg det en god idé at åbne Danmark op stille og roligt …de unge mennesker tager det ikke seriøst nok det ser man da på de sociale medier,bare her hvor jeg bor stimler de sammen som fluer går side om side det ikke hvad retnings linjerne siger man skal …Jeg tror på det lykkes at de små purke starter stille og roligt op næste uge 💞 hvis det viser sig at folk skodder det op i påsken så sagde Mette F det nok ikke sker at Danmark åbner op ….Jeg har fuld tillid til de dygtige pædagoger og lærer der står overfor et hårdt arbejde næste uge allerede..tag nu en dag af gangen og se lidt positiv på dette her ….Jeg er helt klar positiv indstillet på at mit barnebarn nok får den HJÆLP hun skal have i den nye børnehave hun starter op i på onsdag…God PÅSKE 🐥🐥🐣🐣

   Svar
 • Jacob

  07/04/2020 at 19:20

  Godt skrevet, modigt at du tør give din mening til kende i det her nød-diktatur.
  Der er såvidt jeg kan se 2 typer mennesker i ladet lige nu: de skræmte/bange og dem som stadig har bevaret den rationelle tankegang. De skræmte kan ikke nås ind til, det er faktisk kun dem der sætter dagsordenen, men vi er en del som stadig er rationelle men kun står med afmagt og kan se utroligt mange ting smuldre, og samfundet er underlægges overdrevne foranstaltninger til noget som på sigt er uundgåeligt at blive smittet af.
  Men respekt, at du tør stå frem i det her diktatur, det er modigt.
  Mvh
  En decimeret virksomhedsejer

  Svar
  • Lillian Harris

   07/04/2020 at 19:31

   Der er jo masser af mennesker i sundheds sektoren der hele tiden har haft deres børn i nødpasning når de er på arbejde. De har ikke haft valgmulighed til at holde deres små poder hjemme. Hvor mange tror I det er??? Vi skal heller ikke undervurdere børnene og sige de ikke kan finde ud af de nye regler for at mindske smittefare. Der er opgørelse for at de ikke er så store smittebærere og ikke bliver smittet så let. De små savner også deres hverdag og venner. Hvis de små ikke bliver passet eller går i skole kan vi ikke få hjulene til at køre igen. Jeg ønsker alt det bedste for alle. ❤️

   Svar
   • Monika Lis Vea

    07/04/2020 at 23:04

    Ja men man kan ikke sammenligne situationerne. Du taler om en situation, hvor der kun var nogle af børnene blev passet og derfor at holde afstand automatisk meget nemt at styre. Nu bliver det alle børnene er velkomne fra 0 år til skolebørn i 5.klasse. Forstiller dig skolebørn på 26 elever på en klasselokale. Der bliver godt nok svært at holde afstand i et klasselokal hele dagen. Det går også imod den forbud om ikke at samle flere end 10 personer. Altså! den er helt gal den gradvist åbningsmodel kan man godt regne ud med lukke øje.

    Svar
    • Monika Lis Vea

     07/04/2020 at 23:07

     Og mit kommentar var et svar til dig Lillian Harris fordi du nævner “Der er jo masser af mennesker i sundheds sektoren der hele tiden har haft deres børn i nødpasning når de er på arbejde. De har ikke haft valgmulighed til at holde deres små poder hjemme. Hvor mange tror I det er??? Vi skal heller ikke undervurdere børnene og sige de ikke kan finde ud af de nye regler for at mindske smittefare. Der er opgørelse for at de ikke er så store smittebærere og ikke bliver smittet så let. De små savner også deres hverdag og venner. Hvis de små ikke bliver passet eller går i skole kan vi ikke få hjulene til at køre igen. Jeg ønsker alt det bedste for alle”

     Svar
  • Rasmus Hjortshøj

   07/04/2020 at 21:29

   @ Jacob

   Det er helt skævt at tale om diktatur. Hvis du vil have diktatur, så tag til Nordkorea.
   Der er nok langt flere end to typer mennesker. Eksempelvis de, der respekterer, at regeringen bevæger sig på ukendt farvand, og derfor konstant forsøger at balancere mellem det sundhedsfaglige og økonomisk forsvarlige. I første omgang har man valgt at flade smittekurven ud, fordi det er mest rationelle at gøre. Og, ja, det koster på den økonomiske front, hvilket langt de fleste, inkl. jeg, er bekymret for.
   Men fordi, man er uenig i prioriteringen er stadig helt tosset at ævle om diktatur, egenrådighed, udemokratisk etc. På den måde virker man som et forkælet barn, der står i hjørnet og hyler, fordi det ikke får sin vilje.

   Svar
  • Henrik

   07/04/2020 at 21:50

   Det ser ud til, at en del af indlægsskriverne kunne have glæde af at følge Vibeke Manniche og hendes smykkesælgerdatter.
   Vi har en regering, der rådfører sig med eksperter, de bedste, klogeste. Alligevel sidder der mennesker ude bag skærmene, der, uden skygge af faglig indsigt (bl.a. Line Danielsen), føler sig kaldede til at mene noget. Det er de i deres ret til. Men interessant er det ikke.

   Svar
  • anders

   07/04/2020 at 22:56

   Diktatur? nedlukningen af samfundet var der bred enighed om i folketinget, at måden hvorpå de åbner op ikke passer dig, har vel ikke noget med diktatur at gøre.

   Svar
    • Sine Jensen

     08/04/2020 at 00:52

     Din argumentation og ikke mindst holdninger falder for alvor først til jorden, når du begynder at indblande ordet “diktatur” det viser blot, hvordan du slynger termer og lyder al for skinger. Dette har intet med dikatur at gøre – ved du overhoved, hvad det er? Alle partierne var enig og bag regeringen – så kan de naturligvis komme bagefter ig være bagkloge og gå politisk til angreb mod regeringen, men sådan er spillet jo.

     Svar
 • Martin

  07/04/2020 at 19:19

  Jeg kan godt de logikken i det, vi er jo nødt til at få noget pasning på plads til de mindste, der ikke kan passe sig selv, før vi kan få folk på arbejde igen. Jeg har set en masse af det her, men aldrig nogle gennemtænkte forslag til hvad der ville være smartere at åbne først.
  Ældre elever? Det er jo bare en risiko uden nogen god grund for samfundet.
  Små erhvervsdrivende? Men de skal jo stadig passe deres børn, før de kan komme igsng igen, og før de kan have energi overskud til at åbne op, med en masse ekstra sikkerhedsforanstaltninger.

  Og ved at vi åbner sådan her, så bliver det jo kun løbende flere og flere der starter, da jeg regner med at dem der kan, fortsat holder deres børn hjemme. Så det bliver jo en stille og rolig start med kun de børn, hvor hverdagen er svær at få til at hænge sammen først, og så gradvist flere og flere.

  Jeg synes det er det logiske næste skridt, for at få puslespillet til at løses i den rækkefølge der giver mening.

  Men jeg er åben over for at høre om hvad der ellers ville give bedre mening? Jeg har kun hørt at folk mener det her ikke giver mening, ikke gode forslag.

  Svar
  • Mia Andersen

   07/04/2020 at 21:56

   Mit eneste indspark er at der i stigende grad – og bare helt generelt – er rigtigt mange der ikke har børn. Uden at kunne dokumentere det ville jeg mene at der især blandt mindre erhvervsdrivende er færre børn eller f.eks. i brancher som hotel og restaurationsdrift pga arbejdstidspunker og antal af timer. Samme argumentation for de der starter forretning op og måske ser ind i en usikker livsførelse med 70-80 timers arbejde og dårlig sikkerhed for et evt familieliv

   Svar
 • Bianca E Larsen

  07/04/2020 at 19:11

  Hvordan vil du/i åbne Danmark op igen, og husk nu at alle skal syntes om ideen ??? Det kan ikke lade sig gøre overhovedet, det er et cirkus af den anden verden i er så fandens utilfredse lige meget hvad der bliver gjort eller ikke gjort, jeg er glad for jeg ikke er i Mettes sko det er noget af en opgave hun står overfor og især med så utilfredse borger der ved bedre.

  Svar
 • Mike

  07/04/2020 at 18:30

  Jeg læser dit opslag, og bliver ked af det.
  Du har tydeligvis ikke forstået princippet, som så mange andre. Du lader dig fylde med information, fra alt det negative. Hvor er perspektivet? Hvor er din realistiske sans, som tidligere journalist? Hvor er dit ansvar, som en stemme i samfundet?
  Ikke alle beslutninger er nemme eller rigtige. Alt er svært i denne situation. Havde hun gjort noget andet, havde hun fået hug for dette. Det kan du ikke være i tvivl om.
  Øv for et opslag. Øv for en stemme du har.

  Svar
  • Jakob

   07/04/2020 at 20:31

   Hej Line
   Ja det kan ikke siges bedre. Jeg nåede ganske kort at læse et par kommentarer til dit indlæg i debatten, og desværre, men desværre ganske som forventet bliver du “skammet” ud. Til de der bliver desideret i dårligt humør over at læse om din holdning, så tag det roligt, og respekter at der er andre holdninger end “enevældens.” Bare bliv ved. Du har ret, og jeg skal nok stå i min have med en 2000 Watt megafon og råbe hele vejen indtil Christiansborg👍
   Hold hjulene i gang Danmark🇩🇰
   God påske (også til dem der lige om et øjeblik sviner mig til)🐣

   Svar
 • Steen

  07/04/2020 at 18:04

  Kære Line,
  Jeg har i længere tid med interesse fulgt dine indspark og dine indlæg. Og når du indimellem også er kommet med en opsang i forskellig henseende, så har det været med en finesse.
  Dette her indslag skuffer mig imidlertid. Der er ingen finesse i dit indlæg, i dit opråb.
  Du lægger dig i mine øjne ind i slipstrømmen bag den øvrige presse, med et negativt fokus og en negativ journalistisk tilgang. Hvor er din positive tilgang til det som regeringen har valgt ? Hvor anskuer du mulighederne ? Og hvor anerkender du autoriteterne og eksperterne der øjensynligt har rådgivet regeringen ?
  Hvorfor opfordrer du til protest ? Og hvorfor slutter du så negativt ladet med ordene “Der VAR et yndigt land” ? For det er da meget negativt ladet dit indlæg – er det ikke ?
  Jeg er der, hvor du har været. Far til en dreng der nu skal genstarte årets skolegang. Dine bemærkninger til mig og ligesindede kan jeg ikke genkende. De sidste 5 uger har jeg skullet agere skolelærer, SFO-pædagog, legeonkel, og forælder på een og samme tid, foruden at jeg har skullet passe et job der normalt rækker væsentlig længere ud over 8 timer. Et job hvor jeg iøvrigt oplever krisen på nærmeste hold på alle måder.
  Jeg har ikke kunnet få det til at fungere i de sidste 4 uger. Konstant har jeg haft dårlig samvittighed, og nej, det hjælpeprojekter at man “bare” kan deles om opgaven.
  Jeg er ikke politisk enig med regeringen, men for mig giver “løsningen” rigtig god mening. Omvendt har jeg også stor sympati og føler med alle dem der nu ikke skal opleve sidste skoledag, eksamen mv.
  OG jeg er da nervøs ved at skulle stå forrest i skudlinjen efter påske, i forhold til smitte. Og jeg er endnu mere nervøs for mit barns sundhed. MEN, jeg har også set på samme barns trivsel i de sidste 4 uger. Mit barn glæder sig til skolen igen, og til en anden stimulering end jeg som forælder kan give det over længere tid.
  Jeg vælger at tro på eksperterne i vores land, og jeg vælger at tro, at det er eksperternes flertal, der har rådgivet regeringen.
  Line, jeg er ked af, og ærgerlig over dit indspark. Det plejer du at gøre meget bedre. Jeg synes det har negativt fokus, og det bærer i mine øjne for meget præg af økonomisk tankespind. Og samme økonomi forsøger regereringen og folketinget også at hjælpe med. Det bliver dyrt – og det kommer de børn der nu må genoptage skolen, til at betale for, ligesom ALLE vi andre må. Ikke kun de selvstændige.
  Jeg glæder mig til dit næste indspark. Måske kunne du være med til at ændre fokus, med dit næste indspark ?
  Kærlig hilsen og glædelig påske
  Steen

  Svar
  • Bettina

   07/04/2020 at 18:35

   Jeg støtter så meget Steens og Lars Hviids kommentarer. Line du har slet ikke hørt efter hvD Mette F har sagt. At de mindst sårbare er småbørn og deres familier. Og hvem skal passe de små, vvis man starter i den anden ende. Mette F tager ansvar. At de blå råber At hun er enerådig er usmageligt i denne situation. De vil blot forsøge at hente stemmer. Og det er ikke rigtigt, at Mette F er enerådig. Det kan hun ikke være- da alt er til afstemning. Også corona. Men at du hopper på den galej det skuffer mig i den grad. Har altid tænkt stort om dig. Det er så slut. Håber som Lars skriver,- at DK giver Mette F en klapsalve og jubelråb for at hun tager ansvar og er troværdig

   Svar
   • Lars Anderden

    07/04/2020 at 22:22

    Dette skrev jeg til min datter efter hun havde delt dit (Line) opslag – hvad bilder du rent faktisk ind ?
    Hvad er det lige det gør Line til at være den der er expert i hvordan Danmark skal åbnes op?
    Nu skal vi holde hovedet koldt og ikke piske en stemning op – det har vi ikke brug for nu.
    Det er jo indlysende at det er de små der starter op ved åbningen af samfundet.
    De har nu været i “karantæne” hos deres forældre i næsten 5 uger og må derfor være fri for smitte. Det samme gælder pædagoger, medhjælpere og lærere – de er ikke smittebærere, hvis de har overholdt myndighedernes regler.
    I skal samtidigt huske, at vi stort set alle skal smittes på et tidspunkt.
    Så Line prøver kun at skabe grobund for sin egen virksomhed, ved at komme med holdninger det kan “sluges råt” af læseren – man kalder det populisme.
    Danmark har brug for sammenhold nu – ikke det modsatte ❤️

    Svar
    • Line Baun Danielsen

     07/04/2020 at 22:53

     Kære Lars.

     Nøj, hvor bliver jeg ked af din kommentar. Du og mange andre har i den grad misforstået mit budskab.

     Jeg gør mig netop IKKE til ekspert. For det er jeg ikke.

     Jeg stiller blot en række helt relevante journalistiske spørgsmål, som jeg mener vi alle har krav på at få svar på.

     Mvh
     Line

     Svar
     • Martin Bækgaard

      08/04/2020 at 09:35

      Kære Line
      Du stiller ikke blot spørgsmål: Du skriver sætninger som “når økonomien i landet bliver smadret med et fingerknips” og “Istedet vil jeg ønske, at alle, der forstår den frygtelige konsekvens af din beslutning (…) og “Der var engang et yndigt land”.

      Det har du naturligvis lov til, men det er simpelthen ikke rigtigt, at du “blot stiller spørgsmål” – du kritiserer og politiserer uden at opstille et reelt alternativ.

      Mvh. Martin

     • Line Baun Danielsen

      08/04/2020 at 10:22

      Kære Martin

      Alternativet er at lytte til andre end kun sine egne. Jeg har hørt mange andre partier fra begge fløje komme med andre muligheder for en genåbning.

      44.000 arbejdsløse på 3 uger og flere på vej ifølge arbejdsmarkedsorganisationerne – er det ikke at smadre landets økonomi.

      Jeg er ikke politiker, men når du spørger mig, så kunne man som man gør i Norge åbne for nogle af de små liberale erhverv, der hvor man kan sikre afstand, hygiejne mv. dvs lad caféerne, frisørerne, visse behandlere få lov at komme igang, så hjulene i samfundet begynder at køre.

      Mvh
      Line

      I Norge går man også en anden vej.

  • Niels Bisgaard

   07/04/2020 at 19:08

   Jeg er fuldstændig enig. Vi går alle rundt i ukendt land. De eksperter der rådgiver regeringen har peget på denne løsning. Den må vi spm læg mænd stole på. Når vi er igennem krisen, kan vi evaluerer på tingene. Lige nu er det op til regeringen at træffe en beslutning, der er ikke tid til rundbordssamtale. Så må de stå på mål bagefter.
   Vh Niels

   Svar
  • Mia Andersen

   07/04/2020 at 22:23

   Det er – og jeg bruger virkeligt ordet sjældent fordi jeg ikke synes der skal gå inflation i det – chokerende – stille og roligt at opdage hvor forskellige vi danskere er. Jeg har altid gået og bildt mig ind at vi er en samlet masse i Danmark. At vi har forståelse og indlevelse for hinanden og er et rummeligt og solidarisk samfund.

   Jeg har læst rigtigt mange kommentarer – sikkert også for mange – i den sidste tid. Og en hel del – også disse her – handler om at det er vigtigt at holde smitten på et minimum og sikre alles helbred. Det går fra at man skal bakke op om regeringens strategi over til “please Mette åben ikke op igen”. Butikkerne må rette ind forståes det. De skal nok klare sig. Jeg kan sagtens forstå at man har denne holdning, men jeg blir nødt til at sige at det lader til at ingen af de der skriver det har noget synderligt at tabe.

   Jo!, vil I med garanti sige, vi kan også blive arbejdsløse, de steder vi arbejder kan mangle kunder eller få budgetterne strammet. Og det er sandt. Men der er en væsenlig forskel:

   Når man er selvstændig eller såkaldt lille erhvervsdrivende så har man som oftest indskudt al ens samlede kapital i sit firma. Forestil jer en prioritering der hedder spar på alt andet, ingen ferier, ingen flotten sig, alle pengene ind i virksomheden. I år efter år. For nogen årtier efter årtier. Læg dertil arbejde langt ud over det tilladelige i en alm lønmodtagerstilling. 70-80 timer er mere reglen end undtagelsen. Konstant afsavn til venner og familie. Mange har det indtryk at en ejer af en virksomhed er en skattesnyder med jakkesæt og høj hat, men selvstændige er jo din lille keramiker, vvs’eren, pizzariaet, blomsterhandleren, frisøren, bodegaen, radio- og tv forhandleren. Ingen af disse mennesker, hvis de ellers har været selvstændige i længere tid har jeres trygge lønmodtager pension og rettigheder. Deres forretning er deres pension. Boligerne er pantsatte, kreditterne er trukket stort på for at drive forretning. Jeg ved godt at der findes enkelte virksomheder man kan læse om hvor milliarderne ruller på en måde der både ser uetisk og nem ud, men se jer om: Ser det ud til at negle-damen sidder og dovner den eller tømreren der står hos dig kl 6 om morgenen kommer let til det? Bageren der må stå op kl 2 for at dine rundstykker er klar. Alle disse mennesker står i den nuværende situation til at miste, hvis ikke alt, så hovedparten af deres liv. Fordi arbejdsliv og privatliv som selvstændig er uadskilleligt. Også selvom man ikke har lyst til at det skal være sådan. En del har en familie. Børn. Alle har forpligtigelser. Moms, afgifter og erhvervsskatter. En del har ansatte. De udbetaler løn og der betales skat af den løn.

   For hver dag Danmark forbliver lukket ned så øges risikoen for 2 ting:
   – For det første vil hovedparten af disse små erhvervsdrivende blive tvunget til at lukke.
   – For det andet vil det medføre en fuldstændig uoverskuelig økonomisk krise når de erhvervsdrivende ikke kan betale deres gæld. Det der skyldes i banken skal betales af alle andre kunder = din udlånsrente stiger. Huset der er pantsat i forretningen skal på tvangsauktion = boligmarkedet styrtbløder. En enorm mængde lejemål bliver opsagt og kan ikke genbesættes dvs at værdien af udlejningsejendomme falder. Det betyder et markant fald i værdien på andelsboliger, der er tvunget bundet op på disse tal. Virksomhedsejerne og deres ansatte skal på offentlig forsørgelse. En del bliver nødt til at få gældssanering, for man kommer ikke bare lige tilbage fra en konkurs. For mange vil det være den sidste forretning de kommer til at drive.

   Så når I tænker at det da er synd for små erhvervsdrivende, men at de må tage hensyn – eller “så kan de bare lade være” / ” de ku bare have taget et almindeligt job” så glemmer I at de sikrer en afgørende økonomisk sammenhængskraft i Danmark.

   Hvis de ryger, så er det værste der kan ske for dig pludseligt ikke “bare” at du bliver arbejdsløs. Så stiger skatten, den offentlige forsørgelse falder og det er pludseligt et spørgsmål “om” du får et job igen fremfor “hvornår”.

   Så giv dem lidt tanker – de selvstændige – tænk rationalet igennem og spørg (på afstand) dem du kender om ikke den er god nok. Vi er alle i samme båd, men det er bedre for kursen at vi kender hinanden og forstår hvad den enkelte har på spil.

   Svar
 • Pernille Schriver

  07/04/2020 at 18:00

  Mange Mange Tak, Line.
  En befrielse at læse dine ord.
  Vi er mange, som mangler, at finde fornuft i det, som sker både i Danmark men også i hele verden.
  Vi er mange, som mangler, at vi bliver vist med tillid og ikke tvang og mistillid.
  Tak igen, Line.

  Svar
 • Hansi Karlsson

  07/04/2020 at 17:59

  Smukt og klogt skrevet. Jeg er SÅ enig – og må tilføje og stille spørgsmålet: er det sund samfundssind at sende tusinder i arbejdsløshed og tage eksistens grundlaget fra en kæmpe stor skare af selvstændige små virksomheder for at redde en en lille del at befolkingingen som nok bukker under for noget andet inden længe? Ved godt man ikke kan gøre menneskeliv op i penge – men synes måske det proportionelt er lidt ude af balance.

  Svar
  • G.

   07/04/2020 at 18:51

   Føj siger jeg bare! (Du lyder ligsom en – hvis person under 2 verdenskrigen).
   Hvem skal bestemme – hvem som skal leve eller dø ?
   Hospitalet kan komme til – at risikere komme i den situtation – Ligsom i Italien – grædende og stresset skal vælge – hvem der skal leve og hvem der skal dø – da der ikke er plads og respirator nok og andet udstyr. Danmark skal ikke derud.
   😡G.

   Svar
  • G.

   07/04/2020 at 19:00

   Hansi Karlsson
   Føj – at have den holdning – du har…
   Tænk hvis det er dine egene nærmeste – så vil du vel også bare vælge pengene eller hvad?
   😠G.

   Svar
  • Anders

   07/04/2020 at 19:51

   Fakta er vel, at de penge vi bruger i dag på at redde X personer ikke kan bruges til at redde Y personer om 1 år. Færre andre ting muligt på sygehusene i fremtiden, mindre hjemmepleje, mindre af alt.

   Svar
 • Lars Hviid

  07/04/2020 at 17:58

  Fordi Line ……… !!
  Nogen, i det her tilfælde Mette F, skal påtage sig et ansvar. Jeg er sikker på, at Mette har valgt de “mindst ringe løsninger” ….. det hun udviser pt. kaldes lederskab på strategisk niveau.
  Må jeg foreslå, at vi alle går på gaden på lørdag kl: 11:00 og klapper af regering, folketing og myndigheder, som lige nu står med de allersværeste beslutninger i mands minde. Beslutninger som får væsentlig betydning for vort samfund i en årrække og som vil kunne kritiseres fra nu og til solen brænder ud, hvis man blot havde haft mulighed for at tage beslutningerne i bakspejlets klare lys.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/04/2020 at 18:02

   Tak for dit svar.

   Lederskab er i min optik ikke at undlade at tage andre folkevalgte politikere og partier i høring i så afgørende en beslutning.

   Mvh
   Line

   Svar
   • Martin

    07/04/2020 at 19:22

    I pressemødet, sagde hun jo også at det var vendt med de andre partier. Så det er ikke rigtigt et specielt godt argument.

    Svar
    • Anders

     07/04/2020 at 19:47

     De andre partier siger de fik envejs kommunikation, så nej, det er ikke vendt med dem. De har fået en orientering.

     Svar
     • anders madsen

      07/04/2020 at 23:03

      Nu er det jo ikke Christiania hvor alle skal være enige før noget besluttes. Danmark har valgt Mette F. som deres leder, og så længe der ikke er et flertal imod hende, tager regeringen beslutningerne.

    • Jensen

     07/04/2020 at 22:13

     Hej Line
     Godt indslag.Der er rigtig mange mennesker i DK der ganske enkelt ikke er klar over den økonomiske opbygning af dk De tror at staten selv tjener deres penge der bruges i det offentlige men i bund og grund er det det private erhvervsliv der er den der holder staten kørende.Det er foregår her er at der er kørt en fuldstændig unødvendig skræmme kampagne som over hele verden ganske enkelt har fabrikeret angst så det baskerjrydret med pressens egen selvsving skriverier eksempel nypost forleden de smittede har røde øjne.ja tænker man det har folk der er forkølet og har influenza også.Måden tallene bliver sat op på er i sig selv dramatisk da man burde have sat generelle influenza tal og dødsfald op ved siden af så folk har et samlingsgrundlag.Dette er undladt for at få drama og skræk sat op.Men sandhed er at folk ikke bliver informeret korrekt og at verdens økonomi ligger i grus og det levner ikke mulighed fremefter for rigtig meget.Ej heller velfærd.

     Svar
   • Anja

    07/04/2020 at 22:48

    Kære Line
    Godt skrevet og meget enig.
    Det ville i øvrigt give meget mere mening at forbyde cigaretter og spare 15000 liv om året.

    Svar
 • Anette Nielsen

  07/04/2020 at 17:54

  For 1 mdr. siden betød det ikke alverden at være i et langdistance forhold og skiftes til at flyve frem og tilbage…verden var lille og der var kun en flyvetur mellem os (DK / USA)..mulighederne syntes uendelige….
  Nu har de 4444,3 miles mellem os aldrig føltes længere væk. At være forlovet med en amerikaner er en rutchebane af følelser…og udsigterne til at kunne ses igen??…tjah…i hvertfald endnu en måned oveni… 💔 …og indtil da, håber vi at ingen af os bliver for hårdt ramt helbredsmæssigt.

  Svar
 • Marianne Kjær Skjøth

  07/04/2020 at 17:33

  Måske man netop har valgt børnepasning og de yngste klasser for at folk kan komme i arbejde igen – mens deres børn bliver passet?
  Uden pasningsmulighed vil mange stå i en umulig sitaution.
  Jeg ved ikke mere end jer andre og ved heller ikke om jeg synes det er det mest fornuftige, men jeg dømmer helst ikke noget jeg ikke har forstand på!

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/04/2020 at 17:37

   Kære Marianne.

   Jeg dømmer heller ikke. Jeg stiller blot nogle spørgsmål, som vi ikke har fået et klart svar på.

   Mvh
   Line

   Svar
   • Tom Frandsen

    07/04/2020 at 18:01

    Kære line Baun
    Det er godt at du stiller spørgsmålene, det skaber afklaring og debat.
    Mette Frederiksen indrømmede selv at det var nogle voldsomme skridt, for at være på den sikre side. Nu bliver der forsigtigt og taktisk (?) lukket lidt op igen. Jeg er sikker på at du og andre viser de fornødne hensyn til dine nærmeste, ikke mindst dig selv. Personligt tror jeg ikke vi kommer tilbage til det samme Danmark som før krisen, der er også mange usikre faktorer der banker på, ikke mindst med hensyn til USA? Når det ikke bliver det samme Danmark, så mener jeg at vi vil bliver nød til at omstille produktion af varer og tjenesteydelser til en den nye verden verdens ændrede behov. Vi håbe at regeringen sammen med de andre partier kan skabe en omlægning og tilpasningsøkonomi, som modsvarer de ændrede, fremtidige behov.

    Svar
    • Line Baun Danielsen

     08/04/2020 at 00:01

     Kære John

     Udforske alternativer med de øvrige partier. Som vires tidligere statsminister sagde så klar på News:

     Flere hjerner tænker bedre end en

     Mvh
     Line

     Svar
  • Jette

   07/04/2020 at 17:47

   Mette er vist “bare” budbringeren i at starte med at lade de små børn starte op igen.
   Det er er sindhedsstyrelsen der har truffet afgørelsen.
   Og der KAN jo også være noget rigtigt i af forældrene så kan komme på job igen.
   MEN jeg forstår også udemærket at de kan være bange/nervøse for om og hvordan det skal gå 🤔
   Kærligst Jette

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    07/04/2020 at 18:04

    Kære Jette.

    Det er en politisk beslutning baseret på Sundhedsstyrelsen, som tidligere har vist sig at være forkert på den.

    Det ville have klædt regeringen at tage et samlet folketing (læs de andre partier) med på råd. Spm Lars Løkke. Sagde på News idag: Flere hjerner tænker bedre end en.

    Mvh
    Line

    Svar
    • Chalotte

     07/04/2020 at 19:09

     Flere hjerner tænker bedre end én!!??, jeg tænker hun har et hav af rådgivere, konsulenter, m.v. og ikke mindst eksperter fra bl.a. seruminstituttet og Sundhedsstyrelsen til at hjælpe sig med at tænke.
     Oppositionen stiller sig selvfølgelig på bagbenene nu, det er strategisk rigtigt at gøre. Der kan jo ikke blive ved med at være borgfred. Det borgerlige dk skal jo til at positionere sig ved udsigten til lyset for enden af tunnellen. Mette Frederiksen kommer styrket ud af krisen hvis hun formår at styre dk ud af krisen uden alt for mange ofre. Men ja der er altid være nogen der vil kloge sig på hvad man SKULLE have gjort. I mit hjem er den ene part selvstændig og jeg er offentligt ansat og vi er bare glad for at der er noget der tager et ansvar. Der kommer en regning og den må vi så bare betale…

     Svar
    • Martin

     07/04/2020 at 19:27

     Jeg vil langt hellere have en hjerne der er ekspert på området, end jeg vil have en flok politikeres hjerne, der bestemt ikke er eksperter på området.
     Eksperter kan også tage fejl, når alt er ukendt. Men at lade random mennesker uden baggrundsviden træffe sådan nogle beslutninger, det er jo bare latterligt.

     Svar
    • Carsten Nielsen

     07/04/2020 at 22:00

     For mange kokke fordærver maden, med blå blok som samarbejdspartner, var der aldrig opnået enighed, længere er den jo bare ikke, tæl til 90 og lev med det, i kriser skylder modige politikkere til og vores statsminister er i sandhed modig og dygtig og utroligt nok kan selv mange i blå blok godt se det og respekterer det

     Svar
     • Line Baun Danielsen

      07/04/2020 at 22:19

      Kære Carsten.

      Mette F er en dygtig retoriker, men modig NEJ. Så havde hun spurgt sine politiske kolleger i Folketinget og dermed sikret sig et bredt folkeligt mandat til sin såkaldte åbning af Danmark.

      Mvh Line

 • Trine

  07/04/2020 at 17:20

  I min optik er det en klog og strategisk beslutning at åbne DK for børn op til 5 klasse. Der er på nuværende evidens for, at børn i den alders gruppe er den del af befolkningen der bliver mindst påvirket af coronavirussen. Dertil hører selvfølgelig en risiko for at de smitter deres forældre og søskende som formentlig også tilhører en af de stærkeste grupper – man skal selvfølgelig fortsat ikke besøge bedsteforældre og kronisk syge, som jo netop er den primære risiko gruppe for fatale konsekvenser af virussen. Og selvfølgelig sender man ikke kronisk syge lærer og pædagoger tilbage på arbejde, medmindre de er velbehandlede og dermed ikke er i større risiko end andre. Det er da rigtig ærgerligt at enkeltmands virksomheder ikke får mulighed for at åbne f.eks. kunne en frisør jo godt have en enkelt kunde af gangen… Det er dog super fint at fitnesscentre, Biografer, restaurenter, cafeer osv. forbliver lukkede af den simple årsag, at det ofte er disse steder folk stimler sammen. Planen er jo ikke, at vi alle skal isoleres hjemme og vente på at der bliver opfundet en vaccine om 1 års tid eller lignende. Når nu rigtig mange af os skal smittes for dermed at opnå immunitet, syntes jeg det er en absolut fornuftig strategi at tage det i etaper og starte med den gruppe der påvirkes mindst! Personligt savner jeg også mit arbejde, venner, kollegaer og ikke mindst min famile som jeg virkelig har lyst til at kramme… og dem savner jeg noget mere end cafe ture med veninderne, biograf tur med kæresten, træning med makkeren, shopping i centeret osv.

  Svar
 • Nickie

  07/04/2020 at 17:09

  Men når nu de erhvervsdrivende, efter din mening, bør være dem der burde få lov at åbne, hvem skal så passe deres børn?

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/04/2020 at 17:26

   Hej Nickie

   Det er næppe alle erhvervsdrivende der har børn eller små børn. og dem der har kunne jo skiftes til hhv at passe deres små børn og arbejde. Som jeg hørte Lars Løkke sige på TV 2 News, hvem siger at frisøren kun kan holde åbent fra 9-17? Måske kunne man i en periode tilpasse sine arbejdstider for at få hjulene igang.

   Mvh Line

   Svar
   • Henriette

    08/04/2020 at 02:03

    Line, tror du helt ærligt selv, at du ville få de øvrige partier til at tage et ansvar for åbningen af samfundet igen? Det er så nemt at sige; vi blev ikke taget med på råd… Fint, hvad ville i da gøre? H
    Hvad ville du, Line gøre? Vil du tage det store ansvar for åbningen af landet? Ville Venstre? DF? Aner det ikke. Hvor skal man starte? Hvem skal man udsætte? Jeg er ikke Socialdemokrat, men jeg er Mette F taknemlig for, at træde ind i rollen som Danmarks leder og tage et ansvar. Mette F er ikke forpligtet til, at tage de andre partier med på råd, så længe hun har flertal, men det nytter jo hellere ikke noget, at hun skal tage alle 178 andre folketingsmedlemmer med på råd, for så åbner Danmark ikke op på denne side af sommeren. Jeg arbejder på en arbejdsplads, hvor mange kolleger ikke kan arbejde hjemme pga små børn i hjemmet. Så selvom man åbnede op for den offentlige ansatte, ville denne gruppe ikke kunne komme tilbage, før deres børn havde anden pasningsmulighed. Så for sin vis giver det jo mening at starte med den gruppe, da man herefter har en bedre mulighed for at starte Danmark op igen.
    En sidste bemærkning til dig, Line. Jeg er sikker pp, at du som blogger tjener på de blogs du lægger op og jo mere tam tam der er om blogget, jo bedre for din pengepung, så betragt mit indlæg som mit tilskud til din selvstændige virksomhed. God påske.

    Svar
    • Line Baun Danielsen

     08/04/2020 at 04:17

     Kære Henriette.

     Jeg er sikker på, at man altid nær længst ved at inddrage så mange hjerner og retninger som muligt i vigtige beslutninger, som en genåbning af Danmark er.

     Og hvis det glæder dug, så kan jeg fortælle, at hele min lille virksomhed er lagt ned pga Corona. Ordrebogen er Tom – og dette indlæg vil ikke ændre på det.

     Mvh Line

     Svar
     • Rasmus Hjortshøj

      08/04/2020 at 09:16

      @ Line
      Kan du så ikke bare tone rent flag, og erkende det er grundlaget for dit blogindlæg?
      I stedet for fejlagtigt at kalde Mette Frederiksen udemokratisk og egenrådig. For det er, som flere har forklaret dig, ikke tilfældet.

     • Line Baun Danielsen

      08/04/2020 at 10:29

      Kære Rasmus.

      Det mener du! Der er mange andre end jeg, der opfatter genåbningsplanen som en egenrådig beslutning.

      Vi bliver ikke enige, men vi må vel ha e lov at mene noget forskelligt uden at blive ‘hængt’ på nationens skafot for det.

      Mvh Line

     • Rasmus Hjortshøj

      08/04/2020 at 11:45

      @ Line
      Jeg synes ikke, jeg hænger nogen ud på noget skafot. jeg kan bare ikke genkende, hvorfor Mette Frederiksen er egenrådig og udemokratisk.
      Hvis man vil se egenrådig og udemokratisk, så tag et kig på Hviderusland, hvis præsident Lukashenko først benægtede eksistensen af virus, og sidenhen mener, den kan slås ned med vodka og ishockey. Der kan man tale om egenrådighed og udemokratisk “proces” uden inddragelse af relevante myndigheder.
      Det bør være tydeligt, at der en væsentlig forskel, og blot fordi, man er uenig med Mette Frederiksen, så er det urimeligt at anklage hende for manglende demokrati og egenrådighed.

 • Heidi Mølgaard

  07/04/2020 at 16:22

  Hejsa Line!

  Jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv… sad netop og snakkede med mine kollegaer på sygehuset om netop ALT du skriver….

  Virkelig godt skrevet… lige mine ord 😊❤️🙏

  Svar
 • Kjeld Rye

  07/04/2020 at 16:19

  Vi tror på vores statsminister og den hvide kittel.
  15 gange var jeg ved lægen, havde trykken for brystet og ud i armen..
  Hver gang var beskeden..”Det er psykisk og giver muskelspændinger”
  Det var det også den 15. juli 2010 kl. 9.00 .
  Om aftenen samme dag under en bukkejagt på lars tyndskids marker, rykkede de psykiske muskelspændinger min krop over i 2 dele, sådan føltes smerterne i hvert fald.
  Jeg fik med møje og besvær mig smidt ned fra det skydetårn jeg sad i, og faldt sammen i kanten af marken med ufattelige smerter..
  Jeg bad til gud om at jeg gerne ville blive her på jorden lidt endnu, for jeg vidste godt at det her var galt…
  Jeg ville så gerne have lov til at opleve mere tid med mit første barnebarn som var 1 måned gammel.
  Jeg havde i mit smertehelvede fået sendt en sms og ringet flere gange til min kammerat, og pludselig holdt han midt i marken foran mig..
  Jeg havde ikke regnet med at jeg skulle se ret meget mere i dette liv..
  Men som Brian sagde…”godt du sveder så meget , eller havde jeg aldrig fundet dig..solen reflekterede på din isse”..Så jeg blev reddet af vor Herre, Brian, solen og min bare isse.
  Jeg troede på den Hvide kittel, og det bragte mig i denne situation…Jeg stillede ikke kritiske spørgsmål til diagnosen ”Psykiske muskelspændinger” Jeg var nervøs for at det var noget med hjertet, hvilket jeg også havde sagt hos min læge…men han sagde ”Psykiske muskelspændinger” og jeg ”accepterede” hans vurdering, for Han bar den hvide kittel og måtte derfor have den viden, som gjorde at jeg ”accepterede” hans diagnose..
  Set i bakspejlet skulle jeg have måske have søgt andre fagfolk, og ville ikke i dag ha´ siddet med det eftervirkninger en blodprop i hjertet giver..
  Nu 10 år efter lider jeg stadig af træthed angst…

  2.
  Jeg skriver dette for at forsøge at drage en sammenligning til den situation vi står i nu ”Coronakrisen”
  Vi bliver oplyst af Sociale medier, tidskrifter, og hvad vi skal gøre eller ikke gøre.
  Det er efterhånden så grelt at når man ruller toiletpapir af rullen står der. HUSK AT SPRITTE AF”
  Vores regering og udvalgte fagfolk ”Dem i de hvide kitler” har lovgivet omkring Corona, og givet os retningslinjer for hvordan vi må være sammen, og hvilke arbejdspladser, forretninger osv. der må have åbnet.
  Retningslinjer der nu har lukket vores land ned, alt hvad der hedder kultur, underholdning osv. det der gør os glade, det vi hygger os sammen om, det der gør os positive.
  Men ”de hvide kitler” har sagt at det er det bedste at gøre, så det gør vi.
  De er dem der ved bedst, de er vores ledere/læger. De siger at vi er på ”ubetrådt land”, men de ved hvad der skal gøres.
  De har masser af specialister/professorer/fagfolk mm. der kan lave matematiske udregninger over hvordan pandemien skal håndteres. De kan bruge erfaringer fra andre lande som også bevæger sig på ”ubetrådt land”.
  • Imens kan borgerne læse og hører overalt i mange forskellige udlægninger om Lukning af grænser for at beskytte os imod smitte, grænser der stadig er åbne for asylansøgere, udenlandske arbejdere og andre med anerkendte indrejseformål.
  • Sundhedspersonale der mangler værnemidler, imens der samtidig sendes hjælpepakker med værnemidler og andet ud af landet til andre.
  • Medicin der er lige på trapperne, men alligevel mangler
  • Forretninger mm. der skal lukke imens andre må holde åbent.
  • Politi der mangler ressourcer til at bekæmpe kriminalitet, men som kontrollere genbrugspladser, sommerhuse og legepladser for samlinger af personer.
  • De 11000 patienter der ikke kan få deres behandling fordi mange afd. på hospitalerne er klargjort til Coronapatienter.
  • Og nu lukning af alle folkelige og sociale aktiviteter.
  3.
  Vi skal være SAMMEN-HVER FOR SIG
  Det er det ”de hvide kitler” siger, og de ved bedst. De har den viden der skal til, og derfor må det være det rigtige de gør. Det er det vi skal synes og mene.
  De der har en anden mening en ” de hvide kitler” skal passe på med at sige det, for de er også på ”ubetrådt land”
  Så alle ved i grunden ingenting, for ”ubetrådt land” giver ingen erfaringer så de ”hvide kitler” bygger deres forvaltning af Corona på matematik og formodninger.
  Nøjagtigt som lægen i den hvide kittel der gav mig diagnosen.
  Den var ikke rigtig…
  Havde den været det fra starten, havde jeg måske ikke haft de mange eftervirkninger i dag.
  Men vi tror på ”de hvide kitler”, vi kan ikke gøre andet…
  Coronatallene siger
  4978 smittede
  187 døde af corona
  503 indlagte
  Influenzatallene siger
  30.000 eller flere smittede
  I løbet af denne influenzasæson er 40.427 personer blevet testet for influenza. Ud af dem havde 4.883 influenza type A og 553 type B.
  Men det tal er sandsynligvist langt højere.
  – Når næsten 300 danskere er døde af influenza i denne sæson, betyder det, at måske 30.000 eller flere har været smittet med influenza, siger Peter Qvortrup Geisling.

  4.

  I forrige sæson døde eksempelvis 1.644 danskere af influenza. Det var hovedsagligt ældre mennesker med et svækket immunforsvar, men også mennesker med kroniske sygdomme, fortæller DR’s sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling.
  – Ikke mindst personer med lungesygdommen KOL kan blive hårdt ramt af influenza, fordi influenza har det med at ramme luftvejene, siger han.
  Opgørelsen fra Statens Serum Institut viser, at 95 procent af dem, der er døde af influenza i denne sæson, er over 65 år.

  Influenzasæsonen har ikke givet anledning til en sådan drastisk beslutning som nedlukning af landet som Coronakrisen har gjort, selvom der indtil nu har været et meget højere dødstal.
  Hvorfor ikke?

  Der er mange ubesvarede spørgsmål.

  Men vi er nødt til at tro på det vi får at vide.

  Mette Frederiksen siger selv ” Vi står på ubetrådt land. Vi står i en situation, som ikke ligner noget, vi har prøvet før.

  Kommer vi til at begå fejl?

  Ja”
  Kommer jeg til at begå fejl?
  Og gør hun det i forhold til den krise hun og ”de hvide kitler” har skabt nu, vil de menneskelige og økonomiske eftervirkningerne i landet være ufatteligt store også om 10 år..

  @ Kjeld Rye

  Svar
 • Marcus Nissen

  07/04/2020 at 16:17

  Jeg er enig med dig på nogle punter syntes ikke vi skal sende de yngste i skole, børnehave osv først for de forstår ikke alvoren i det her. jeg går i 10 Klasse har godt nok års karakterene til at kunne komme ind på min uddanelse men har flere venner der havde eksamnen som eneste håb fordi de har haft mindre gode årskarakter. Så syntes det er dumt at vi sender de små børn afsted mens vi stører måske risikere vores uddanelse så syntes man skulle sende de ældre elever i skole så de kunne få deres uddanelse for jeg syntes det er dumt at en stor del af os nu risikere ikke at kuan få en uddanele man kæmper for fordi de fjernede eksamnen…

  Svar
 • Lars Dahl-Jensen

  07/04/2020 at 16:07

  Ja, hvorfor…?
  Jeg har været tilhænger af nedlukning og syntes regeringen og de øvrige partier har gjort et godt stykke arbejde, i en situation der krævede ro og overblik..👍🏼

  Men efter min mening er vi borgere, og samfundet i øvrigt, nu styret af en irrationel frygt, tangeret af pressen og regeringen.. – og udelukkende for opnåelse af politisk manifest, der sikres på totalitær vis…!

  Regeringen lovede at samarbejde, men kører nu solo løb, hvor de blot orienterer de øvrige partier..

  Denne omgang sikring af vælgere og fremtidig optimering af magt kommer til at koste ekstremt på alle fronter, – både menneskeligt og økonomisk og samfundsmæssigt- herunder vil vores velfærd lide skade..

  Der bliver gentaget: Se hvordan det gik i Italien og Spanien… Ja, men de var os totalt uforberedte og deres sociale og familiære kultur er en helt anden… – og vi tog vores forholdsregler her i DK i tide, – så vi alle tager hensyn og ældre samt sundjhedsmæssigt svage har mere eller mindre isoleret sig, – derfor forskellen..
  Så lad os hellere sige: Se hvordan det gik/går i eks. Taiwan, Singapore og Sydkorea.. – og agere ud fra den know how…

  Lige nu kører den efter Humanisme vs kapitalisme, og der er ingen vælgere i døde borgere… – når det er sagt, så er der efter en måned i ‘Corona helvede ca. 200 døde med og af virussen i dk.. – hvilket i den grad bør tages i betragtning…

  Erkend overreaktionen og há tillid til at befolkningen tager de nødvendige forholdsregler og åben landet/Europa inden vi står i en økonomist ruin hvor kun Kina har musklerne til at løfte hele vesten op på sporet igen.. – via opkøb af virksomheder og med styring til følge..

  NB. Ovennævnte er ikke en rød eller blå holdning fra min side… – jeg ville fordømme det nuværende politiske spil uanset hvilken farve der var siddende regering, – da det efter min mening er totalt uansvarligt at udnytte denne ekstremt alvorlige situation rent politisk.. – og specielt i det omfang det foregår… – hvor det kan sidestilles med hjernevask og bedrag..!

  Svar
  • anders madsen

   07/04/2020 at 23:10

   Økonomisk ruin? undskyld jeg siger det, men det er de store eksportvirksomheder som driver danmarks økonomi, de kører alle videre som før. Ja, der er en masse små virksomheder som er ramt, men samfundsøkonomisk er de ikke specielt interessante. Hvis en frisør lukker, vil en anden åbne. Det er selvfølgeligt hårdt for dem det rammer, men landets økonomi er ikke drevet at om folk går til frisøren eller ej.

   Svar
 • Morten Kelsen

  07/04/2020 at 15:58

  Jamen Line. Jeg har en datter som lige er blevet rask efter kræft. Lægerne på Rigshospitalet har været i kontakt med lægerne i Italien. Her kan man berette at børnene – især kræft-, lunge- og hjertepatienter – klarer sig utroligt godt og bedre end os voksne. Der er endnu ingen som ved hvorfor børnene klarer sig bedre, end de voksne, men umiddelbart er børn ikke – og hellere ikke min datter, tiltrods for immunforsvaret er lavere efter kemoterapien – i fare under covid-19. Se til Sverige.

  Dine mange spg til statsminsteren tyder på manglende indsigt i covid-19. På den ene side, udtrykker du bekymringer for børnenes sikkerhed og på den anden side udtrykker du modsatrettet bekymring for de selvstændige ikke kan starte op. Det er hykleri, en dobbeltstandard. Jeg havde forventet meget mere af dig. Derfor kigger jeg naturligvis på dine motiver for at ville åbne samfundet før sundhedsstyrelsen og regeringen signaler hvid røg.

  Det her er en ny verden vi er vågnet op til, og der vil gå ufattelig lang tid før, verden er åben igen. Og det ville være fuldstændig uansvarligt, hvis covid-19 blussede op igen. Jan du tage ansvar for det ?

  Oppositionen samt regeringens støttepartier kan jo altid, udtale et mistillidsvotum, hvis de ønsker en anden regering og en anden løsning. Jeg tvivler dog på at der er nogle som helst, der ønsker et valg nu. Men regeringen er jo netop ikke en arrogant størrelse, når de passer på os alle sammen. Og du klarer dig nok endda uden at komme til frisøren, og i fitnesscenteret. Ja, jeg kunne da godt tænke mig en tur forbi frisøren, men niks, den går ikke. Så jeg accepterer at mit hår ligner en høstak. Det samme gør vores dronning. Og hvis hun kan, kan vi alle. God dag!

  Svar
 • Elsebeth Lesmeister

  07/04/2020 at 15:55

  hej Line, jeg havde ingen forventning, tager nyhederne som de kommer. Er dog også bekymret for om det kan gå med små børn? Men tænker ikke at klasseværelserne bliver fulde som før, da det kun er de mindste må der være en del lokaler de kan fordeles i, nu hvor dem fra 4. kl og op ikke kommer i skole. Så det er vel praktisk muligt at have max 10 børn og 1 underviser i 1 lokale? mvh Elsebeth

  Svar
 • Kim Gundelach

  07/04/2020 at 15:42

  Kære Line det var et rigtig dårligt indlæg og jeg kan ikke være mere uenig med dig.
  Mette Frederiksen informerede de øvrige partiledere. Den beslutning der blev taget blev taget på et sundhedsfagligt grundlag for at man fortsat kan holde det forventede antal smittede indenfor den kapacitet der er i sundhedsvæsenet. Når der er tale om en ren sundhedsfaglig beslutning og ikke politisk er det spild af tid at inddrage de øvrige partier.
  Der er gode grunde til at sende de mindste børn i skole og daginstitutioner. Det er den befolkningsgruppe der er mindst modtagelig for covid-19 og klarer sig bedst hvis de bliver smittet. Derudover gjorde Sundhedsstyrelsen det klart, at der var betingelserne for at sende de mindste børn i skole og daginstitutioner.
  Ja, der vil blive flere smittede nu, men kun i en sådan grad at vi holder os på den flade kurve, og ikke belaste sundhedssystemet ud over bristepunktet. Går det godt kommer næste skridt hvad det så end måtte være, igen således at vi holder os på den flade kurve, og ikke belaster sundhedssystemet ud over bristepunktet. Det kan være at næste skridt bliver mere politisk betinget. I så tilfælde er jeg sikker på Mette F inddrager de øvrige partier.
  Hvis man er utilfreds med den beslutning der nu er truffet burde man fortælle hvilken anden løsning der ville have været bedre og på hvilket sundhedsfagligt grundlag denne løsning bygger på. Man kan selvfølgelig også diskutere om vi skal holde os indenfor den såkaldte grønne kurve eller være lidt mere lige glade og lade flere dø? Der er lavet en beregning på at hvis vi ikke havde lukket samfundet ned ville 28000 danskere miste livet til covid-19 og så lidt kaos i sygehusvæsenet. Så kunne vi takke 28.000 personer for at de gav deres liv til at vi andre kunne spare 300-400 mia. DKK. Det vi er startet på er at finde den korrekte vej til at åbne samfundet op igen og som vi alle på nuværende tidspunkt bør støtte loyalt om.

  Svar
  • Jens Kristensen

   07/04/2020 at 16:20

   Kære Kim Gundelach.

   Et fint modsvar til Lines glimrende indlæg. Jeg tror at hver eneste punkt i dit indlæg, kan modsvares af eksperter og beregninger der viser det stik modsatte. Der er lige så mange eksperter der advarer mod denne åbning, som bifalder den.

   Hvorfor skulle den egenrådige Mette Frederiksen pludselig ændre adfærd og inddrage de andre partier, når det ikke har været tilfældet indtil nu.

   Hvorfor skal oppositionen føre bedre dokumentation for deres holdninger, når regeringen ikke vil fremlægge de beregninger deres beslutninger hviler på.

   Og den tabsberegning du henviser til ligner en beregning som Trump forelagde. Den viste 2,2 Mio. døde amerikanere, en beregning der var foretaget på samtlige worst case der kunne findes og så lagt lidt oveni.

   Så derfor Kim, vi er startet, men er vi startet det rigtige sted. Det vil kun tiden vise. Eksperterne er uenige, hvorfor tør Mette Frederiksen så ikke gå i dialog. Er de beregninger, der ikke må se dagens lys, tilpasset Mettes ønsker, eller er det Mette der handler på baggrund af objektive beregninger. Kåre Mølbak har jo stort set trukket sin udtalelse om flok immunitet tilbage, på pressemødet, ikke på forhånd. Håbet var nok at ingen ville bemærke det

   Svar
 • Betina

  07/04/2020 at 15:29

  Jeg er i chok efter statsministerens tale i går, hvor hun desværre vil starte institutioner og skoler op for børn op til og med 5. klasse den 15. april. 

  Som forælder er jeg skræmt. Vi har lukket Danmark ned for ikke at sprede coronavirus for meget. Det er ikke for sjovt. 
  Hvordan kan statsministeren så sætte det hele over styr, ved at lade de mindste børn starte op i vuggestuer, børnehaver og skoler?!
  Det føles som endnu en ond drøm på meget kort tid. Et mareridt der bare skal stoppe NU!

  Disse børn er dem der mindst forstår vigtigheden af at holde afstand, god hånd hygiene, hoste og nyse i ærmet og ikke røre sig selv i ansigtet. 
  Min datter går i en klasse med 23 børn. De kan på ingen måde holde behørigt afstand. Og slet ikke når de sidder to og to ved siden af hinanden. 
  Der er ikke håndsprit i hver klasselokale, og det hjælper jo ikke at børnene vasker hænder i 5-10 sekunder, når det kræver at man vasker hænder i 22 sekunder. 
  Når ikke en gang voksne forstår, hvordan man vasker hænder, hvordan skal små børn så forstå det? Hvem skal kontrollere at alle børn får vasket hænder grundigt og hver gang de har pillet sig i næsen etc?

  De børn der går i special skoler, skal også starte op den 15. april. Og mange af disse børn kører med taxa hver dag til og fra skole. De sidder tæt pakket i busserne. Det er jo en stor smittekæde. Og slet ikke forsvarligt. 

  Lad nu skolebørnene blive hjemme til efter sommerferien. Hvorfor skal de partout sendes af sted i det som føles som et prøve projekt?

  Det kan da ikke passe, at vi som forældre skal stole blindt på en statsminister og sundhedsstyrelse, der mener at dette er det meste korrekte at gøre, set ud fra et økonomisk synspunkt. Selvsamme sundhedsstyrelse, der heller ikke mente at der var særlig stor sandsynlighed for at corona ville komme til lille Danmark. Selvsamme personer der trods mange smittede i Italien, stadig i midten af marts måned, tillod danskere at rejse til Italien, bare de tog deres forbehold.  
  Sådanne myndigheder har jeg slet ingen tiltro til. Tværtimod. 

  De har lavet retningslinjer til sundhedspersonalet. Men så længe hver afdeling kan tolke disse retningslinjer, som de lyster, og vælger at deres personlige skal komme på arbejde trods symptomer, og ikke blive hjemme som sundhedsstyrelsen egentlig anbefaler, så kan vi helt sikkert komme til at forvente det samme vil ske med de retningslinjer, der bliver sendt ud til skolerne etc. 

  Vi taler om mit guld, der skal i farezonen. Dem har jeg tænkt mig at passe på med næb og klør. Lige som jeg passer på mine forældre. 
  Det er jo ikke “kun” børnene der risikerer at blive smittet. De tager jo smitten med hjem til deres forældre. 

  Der må der være nogen, der vil tage børnenes parti, og tænke på andet end økonomi. Hvad med alle dem, der mister deres kæreste familiemedlemmer til denne skrækkelige virus, som ingen ved nok om endnu?
  Det føles som gætterier hele vejen igennem. 

  Statsministeren sagde selv, at de ikke kunne vente på beviser for, at det ville hjælpe at lukke grænserne i Danmark. Men at de var nødt til at handle nu. Hellere for hurtigt end for sent. Hun skulle forestille at være børnenes statsminister, men det virker det slet ikke til. Mon det skyldes, at hun ikke selv har små børn, hun er tvunget til at sende i institution eller skole?!

  Lige nu føles det som om dette er glemt og at vi bare skal have gang i hjulene hurtigst muligt. 

  Vi er rigtig mange bekymrede forældre, hvis bekymring blot vokser og vokser i stedet for at være status quo. Vi tør ikke at sende vores børn i “krig”. Kald mig curling mor eller ej. Jeg elsker mine børn for højt, til at gamble med deres helbred. 

  Svar
 • Jeanette Østergaard Ladefoged Jørgensen

  07/04/2020 at 15:07

  Hmm jeg er bekymret mor til en pige i 5 kl jovist er hun dygtig til at holde afstand mm men hvad med fælles toiletter og de er 21 i klassen hvordan vil de holde afstand?? Vi er kun hende og mig herhjemme vi ser min far 1 gang om ugen da min mor er død for 6.mdr siden jeg tør jo så ikke besøge min far mere da han har hjerte og lunge problemer.. så er vi endnu mere isoleret.. synes det er SÅ utrygt jeg forstår heller ikke denne strategi.
  Mvh hilsen en bange bekymret mor

  Svar
 • Connie Larsen

  07/04/2020 at 15:00

  Det kan undre mig, set i forhold til, at jeg ikke har set mine børnebørn siden starten af marts – (en enkelt gang, har jeg vinket ud af vinduet) at mine to børnebørn nu skal ud og være sammen med en masse andre børn og voksne. Betyder det så, at jeg må kramme, knuse og kysse igen…… 🙂 Godt med dialog Line, og jeg er fan. Hilsen Connie

  Svar
  • Rasmus Hjortshøj

   07/04/2020 at 15:08

   Kender du planen dine børnebørn skole efter Påske, og hvordan deres skolegang afvikles?

   Svar
   • Connie Larsen

    07/04/2020 at 15:24

    Ref:
    Fra 15. april vil regeringen åbne institutioner og skoler for de børn, der går i 0. til 5. klasse. Rasmus Hjortshøj, Heri indgår mine to børnebørn

    Svar
    • Rasmus Hjortshøj

     07/04/2020 at 15:50

     Ok, så du har ikke sat dig ind i præmisserne for genåbningen.
     Jeg spurgte specifikt til, om du kender vilkårene for genåbningen af dine børnebørns skole?

     Svar
     • Connie Larsen

      07/04/2020 at 16:17

      Jeg kender godt til afstand og den ekstra rengøring. MEN, kan vi fortælle børn mellem 4-7 år det. NEJ, og det kan du heller ikke!

  • Rasmus Hjortshøj

   07/04/2020 at 16:42

   Pointen er, at du ikke kender rammerne for skolegangen fremover. Der er ikke tale om, at man vil fylde klasseværelserne, men derimod tage de nødvendige foranstaltninger. Det giver ret god mening at lade børnene komme i gang set ud fra en sundhedsfaglig betragtning.
   Selvfølgelig vil børnene komme i konktakt med hinanden, men med den rette oplysning og tiltag har jeg tiltro, at skoler og institutioner nok skal løfte opgaven.

   Svar
   • Connie Larsen

    07/04/2020 at 17:13

    Kære Rasmus, jeg kender udemærket retningslinjerne. Det er heldigvis sådan, at vi har love til at have hver vores meninger og holdninger. Du har din og jeg har min. Jeg vil altid have følelser for mine børnebørn og vil dem kun det bedste. Livet har lært mig, at man skal sige/skrive PUNKTUM i tide, for så gøre man det i god ro og orden. Tak for dialogen – jeg respekterer din holdning, men har fortsat min. Jeg ønsker dig det bedste

    Svar
    • Rasmus Hjortshøj

     07/04/2020 at 19:05

     Tak og i lige måde. Jeg har selv et barn, der glæder sig til at komme i skole igen på onsdag. Jeg stoler på skolen tager hånd om situationen på en fornuftig måde. Den tillid rokkes der ikke ved.

     Svar
    • Casper

     07/04/2020 at 19:06

     Connie dette kan måske berolige dig lidt 😊https://ing.dk/artikel/islandske-test-boern-smitter-langt-mindre-end-voksne-234084?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

     Svar
 • Nikolaj Blinkenberg Willadsen

  07/04/2020 at 14:52

  Jeg må sige, at jeg for engang skyld er uenig med dig Line.
  Jeg synes det er befriende at regeringen endelig læner sig op ad fagkundskaben istedet for at sidde og lade folketingsmedlemmer og levebrødspolitikere styre slagets gang.
  Jeg vil langt heller lade læger og professorer styre landet i disse tider, end overlade styringen til sensationsåhungrende journalister og halvstuderede folketingsmedlemmer, hvor sidstnævnte let tæller skatteministere som aldrig har brugt deres skattekort og DF’ere som ikke aner hvad BNP betyder, og som rådfører sig med deres katte fordi de synes gederne er tossede (yeps, det var et lille udpluk af virkelige personager som styrer vores land til daglig)

  Svar
  • Jørgen Borregaard

   07/04/2020 at 15:37

   Hørt. Det Line kommer med af kritik er noget af det mest usaglige plader jeg længe har hørt.
   Lige meget hvad statministeren havde valgt åbne først, ville dv. Tastaturkriger og amatør jounalister kritisere. Jeg er på ingen måde socialdemokrat, men lige pt. er jeg meget tilfreds med hvad de laver på borgen.

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    07/04/2020 at 15:47

    Kære Jørgen.

    Dette er min personlige blog og en af reglerne er en ordentlig tone.

    Jeg synes, du skulle anerkende at vi har forskellige holdninger. Du burde iøvrigt lytte til Lars Løkke på News lige nu.

    Mvh Line

    Svar
 • Lars carlsen

  07/04/2020 at 14:34

  Kære Line
  Ja så meldte du dig desværre ind i den gruppe af selv udnævnte og bedre vidende sofa eksperter som Danmark er så rig på. Uanset hvilken strategi Mette f. Og regeringen havde valgt for Danmark ville den i følge denne gruppe havde været forkert. Så med mindre du kan fremvise et bevis for en højrere sundhedsfaglig uddannelse synes jeg det ville klæde dig og andre at holde jeres meninger for jer selv

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/04/2020 at 14:42

   Kære Lars.

   Jeg udnævner mig på ingen måde, som ekspert. Jeg stiller nogle spørgsmål, som MANGE andre stiller sig, og som vi har krav på at få svar på. Alene af den grund, at vi har et erhvervsliv, der bløder. Corona er frygteligt – ikke mindst for dem, der bliver ramt. Men ALLE partier burde have krav på at blive nvolveret i så vigtig en beslutning, som HVORDAN vi genåbner landet og kommer helskindet gennem økonomisk og uden flere syge end nødvendigt.

   Mvh
   Line

   Svar
   • Lasse Farver

    07/04/2020 at 15:38

    Kære Line.
    Jeg er selvstændig og er også ramt af regeringens valg, men jeg bakker om om deres beslutning om at åbne samfundet op for småbørnene først al den stund at det er den gruppe der får de letteste symptomer. Vi skal jo ha gang i smitten, Man taler om 60% skal smittes før vi er igennem. Og vi skal gøre det på en balanceret måde. Jeg har fuld forståelse for at regeringen handler “egenrådigt”, kan du se en ballade og grums de forskellige partier kan sprede nu hvor lederne virkelig skal holde tungen lige i munden. jeg bakker fuldt op om regeringens valg, også dette. Vi er i krig og hvis vi skal bedst igennem er en kompetent, handlekraftig og klog leder helt essentiel, og hende har vi 100%. En leder der skal favne mange komplekse problemstillinger. En leder der hele tiden skal ha fornemmelse for fart. Farten hvormed smitten spreder sig. Farten hvormed virksomheder krakker, arbejdsløsheden stiger, farten hvormed ungdommen gir fanden i at holde afstand når sommernætterne kommer og hormonerne buldrer og farten hvormed respiratorerne blir taget i brug.
    Som hun sagde: det handler om at gå på Line!!!
    Man må hverken ha for lidt eller for meget fart på.

    Svar
   • Henrik Nielsen

    07/04/2020 at 15:52

    Åbningen skal IKKE være politisk baseret, den skal ske på en sundhedsmæssig faglig og forsvarlig måde. Jeg er selv selvstændig, og var i den grad skuffet efter pressemødet.

    Istedet for at give udtryk for min bedre viden, gjorde jeg som en god journalist det at jeg gravede i baggrundsmaterialet, og kan nu, om end krisisk, forstå bevæggrundene. Det flytter dog ikke min stemme over på den røde side…

    Svar
  • Gitte Bendixen

   07/04/2020 at 14:51

   Man kan og SKAL som fornuftmenneske i et demokratisk land, kunne stille spørgsmål, have en holdning og sige den højt, uden at være ekspert. Men jeg spørger, har vi et demokratisk land? Hvem har direkte indflydelse på regeringens valg? Jeg forstår at et “fagpanel” af fagforeninger og store virksomheder er oprettet. I mine øjne er det ikke demokrati, men et fåtak, der bestemmer. Den lille virksomhed, som reelt set har flest ansatte pr. Indtjent krone og som oftest betaler deres Skat og den enkelte borger (demo), har intet at sige, må intet mene om corona udover det folketinget udråber som sandheden. Er der demokrati?

   Svar
   • Rasmus Hjortshøj

    07/04/2020 at 15:06

    Hvordan forestiller du dig beslutningerne bliver truffet ellers?
    Vil du have direkte demokrati, hvor alt skal sendes til folkeafstemning?
    Vi har parlamentarisme i Danmark, og Folketinget kan til enhver tid vælte en regering, hvis flertallet imod denne.
    Hvis politikerne ikke skal læne sig op ad eksperter og embedsværk, hvordan har du så tænkt dig samfundet skal fungere? På mavefornemmelser?
    Blot fordi man er uenig i beslutningerne, så giver det ringe mening at råbe om “udemokratisk og egenrådig”.

    Svar
   • Cecilie

    07/04/2020 at 19:51

    Gitte Bendixen. Det er ikke alt, der kan gøres til et holdningsspørgsmål, som kan eller bør lægges ud til afstemning og derfor er der områder i driften af et samfund, som ikke er til diskussion, fordi almindelige mennesker ikke at kompetente til at svare på det. Hvordan bygger man en bro? Det er ikke til diskussion udenfor den fagkundskab, som har kompetencerne til rent faktisk at konstruere broen. Det samme med håndtering af en pandemi. Det er ikke et spørgsmål om demokrati eller et modsatte; det er et spørgsmål om kompetence.

    Svar
 • Elizabeth Huisman

  07/04/2020 at 14:22

  Jeg er enig med dig i mange af dine spørgsmål
  Jeg er én der arbejder i hjemmeplejen.
  Jeg arbejder stadig og lige siden Corona viruset gjort sin entré.
  Jeg hjælper demente borger, som heller ikke forstår at de lige pludselig ikke må give eller modtage kram og knus. Nej ikke engang røre med hinanden uden handske. Som skal skifte ble og nogen gange gøre ordentlig rent, fordi de ikke forstår at det der er i bleen, skal forblive der.
  Men vi gør det så sikkert vi kan og fortæller gang efter gang hvorfor vi ikke må have det kontakt som vi havde før.
  Det er ikke nemt men man kan gøre det så godt og hygiejnisk som man nu kan.

  Svar
 • Brian Christensen

  07/04/2020 at 14:19

  Du skriver “Børnehaveledere, der mener..”, “En professor i immunologi….” osv. osv. Havde man spurgt andre børnehaveledere og andre professorer, ville man måske få mange forskellige svar. Og da man ikke kan spørge alle i Danmark og bruge alles mening til noget, så har man nogle politikere der tager et ansvar og tager beslutninger. Det må de så stå til ansvar for senere.

  Mine kæres liv er mere værd en kunstgalleriets nede på hjørnet! Basta!

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/04/2020 at 14:24

   Kære Brian.

   Ja, der er altid mange anskuelser. Men hvorfor er dem, der går i mod Mette F og co forkerte? Hvorfor må vi ikke se de tal og begrundeser, der ligger bag beslutningen? Hvorfor må de politisk valgte fra andre partier ikke involveres i så vigtig en plan? Det er mig ubegribeligt.

   Den omtalte professor i immunologi har under HELE corona været ham, der har stået forrest og forklaret. Læs gerne dagens aviser, hvis du betvivler hans viden..

   Mvh
   Line

   Svar
   • Brian Christensen

    07/04/2020 at 17:33

    Jeg har ikke skrevet at man ikke kan have ret, hvis man er imod regeringens dispositioner? Jeg pointerer bare, at man får lige så mange svar som antallet af personer man spørger!

    Og din “læs nu bare aviserne” er lidt under det, jeg havde forventet af dig. Jeg læser nok aviser og ser andet end tv2 news. Så jeg finder mig ret oplyst i disse dage.

    Svar
    • Line Baun Danielsen

     07/04/2020 at 17:39

     Kære Brian

     Det var ikke ment nedladende, blot som en henvisning til, at mine spørgsmål kan besvares på mange måder afhængig af, hvem man spørger. Og jeg tænker, det er på sin plads at lytte bredt til både sagkundskab og andre partier.

     Mvh
     Line

     Svar
     • Rasmus Hjortshøj

      07/04/2020 at 19:07

      @ Line

      Men du mener jo blot, man skal lytte til Lars Løkke.
      Der er jo masser af fagpersoner inde over Mette Frederiksens beslutninger. Det er i den grad uklædeligt at kalde det en egenrådig beslutning.

     • Line Baun Danielsen

      07/04/2020 at 19:24

      Hej Rasmus.

      Nej, jeg mener, at man OGSÅ skal lytte til de andre folkevalgte. Ikke kun Lars Løkke, som jeg iøvrigt aldrig har stemt på. Men denne beslutning har så alvorlige konsekvenser, at vi må lytte til alle de kompentente sundhedsfaglige mennesker og politikere, vi har i dette land.

      Mvh Line

     • Rasmus Hjortshøj

      07/04/2020 at 21:36

      Når der skal træffes sundhedsfaglige beslutninger, så giver det mest mening at tage beslutningerne med eksperter på det område. Jeg ved ikke helt, hvordan Mette Frederiksen skulle have ageret i praksis for at tilfredstille dig. Skulle hun have inviteret de øvrige partiledere i plenum, og så kunne vi vente på den hvide røg? Tænker du Covid-19 venter på alle partiledere blive enige?
      Hvornår er andre regeringsmæssige beslutninger truffet på den facon, og er der eksempler på, at alle partier er blevet enige om noget i fællesskab?

      Jeg anholder stadig, at du bruger begreber som udemokratisk og egenrådig, for det er ganske enkelt i strid med sandheden. Det er vel ikke et niveau, man bør bevæge sig på.

  • Maj-Britt Olsen

   07/04/2020 at 14:32

   Fordi du er kendt Line behøver du jo ikke skyde folk under bæltestedet. OG nej-vores statsminister ( jeg er ikke socialdemokrat ) handler på ingen måde på egen initiativer. Alt er drøftet med de mennesker der nu engang har kompetencer for hver deres fagområde, og de handler på vores vegne så godt de kan. Ingen er eksperter i Corona endnu, og bliver det måske heller ikke. Hvis vores samfund skal genopstå, skal der åbnes for de der har allermindst chance for smitte, og alle fagpersoner ( dem er der allerede mange af, der har holdt Danmarks sundhedssystem kørende ) har så meget styr på de restriktioner der nu engang skal/kan tages. Jeg kunne simpelthen godt tænke mig at vide hvor du har fra, at vores statsminister handler egenrådig. Hvis det er noget du har læst på de sociale medier, skulle du reflektere over at der bliver skrevet mangt og meget der ikke er hold i!!!!! Journalister spørger hvergang til pressemøde om det er noget statsministeren har bestemt, OG hun svare hvergang, at det er et samarbejde politikkerne/regeringen der beslutter det i fællesskab.

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    07/04/2020 at 14:38

    Kære Maj-Britt.

    Jeg ved ikke, hvor du mener, at jeg skyder under bæltestedet. Jeg stiller nogle helt konkrete spørgsmål, som jeg kan se, at mange andre også stiller sig. Hvis du lyttede til News idag og igår, og læste flere af dagens aviser, så har et bredt udsnit af folketingets partier – både røde og blå – været ude at beskrive, hvordan de kun er blevet informeret om beslutningen men ikke involveret. Og flere politikere har givet udtryk for en frustration over, at man end ikke har fået lov til at SE den dokumentation, der ligger til grund for regeringens beslutning. Derfor EGENRÅDIG.

    Denne beslutning kommer til at få afgørende på dansk økonomi mange måneder og måske endda ÅR frem. Derfor burde man have hasteindkaldt ALLE partiledere til en brainstormning på baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det ville have være demokratisk.

    Mange hilsner
    Line

    Svar
    • Jonas Hooge

     07/04/2020 at 21:56

     Kære Line
     Regeringen kan jo kun beslutte noget, hvis de enten har flertal for det eller ikke har et flertal i mod sig. Der har tilsyneladende ikke været noget flertal i mod regeringens forslag, og dermed er det vel en demokratisk beslutning, også selvom at den ikke lige falder i alles smag, herunder din.
     Dit indlæg er, set i mit perspektiv, et forsøg på at lave splid, i stedet for at samle, som der er brug for i denne tid. Indtil nu virker det til, at det man har foretaget sig, har virket ganske godt og efter hensigten, og jeg har svært ved at forstå, hvorfor vi skulle betvivle sundhedsstyrelsens anbefalinger nu. En overlæge på Hvidovre har lige svaret på spørgsmål på dr.dk, den tråd tror jeg at du og mange andre vil have stor nytte af at læse.

     Svar
     • Line Baun Danielsen

      07/04/2020 at 22:20

      Kære Jonas.

      Såvidt jeg ved, har regeringen ikke absolut flertal.

      Mvh Line

     • Rasmus Hjortshøj

      07/04/2020 at 22:57

      @ Line
      Du roder rundt i begreber og forståelse af demokrati. Det er egentlig påfaldende, for flere herinde har forsøgt at forklare dig det. At regeringen ikke har absolut flertal er ikke ensbetydende med, det er en udemokratisk beslutning. Det er altså helt basal viden.

 • Sarah

  07/04/2020 at 14:13

  Kære Line.
  Jeg er meget enig i at hele denne situation er meget synd for rigtig mange mennesker. Men der er bare så mange ting galt i det du siger. Først of fremmest tonen. Det er så ærgerligt at en person i din position går ud og skaber sådan et negativt billede. Det er så øv at mange jounalister mm. ikke bestiller andet end at stille negative og dømmende spørgsmål i en tid hvor vi ALLE i forvejen har det træls og ALLE bør holde sammen. Mette har taget en hård beslutning men en vigtig beslutning baseret på hvad der er bedst for HELE Danmark. Har du overblikket over Danmarks økonomi? Nej. Har du overblik over alle dem, som forsøger at arbejde hjemme, eller som faktisk bør gå på arbejde men som ikke kan fordi de har små børn? Nej. Har du en relevant lægefaglig baggrund? Nej. Har du den relevante viden der skal til omkring flokimmunitet? Nej. Der er en hel del flere perspektiver på den her sag end dem du lige remser op. Så hav lidt tillid og støt op om dit land i stedet for at skabe splid. Det har vi ikke brug for nu. Vi har brug for sammenhold! Brug din energi og din status på en positiv måde. Den der ærgerlige løftede pegefinger kommer der intet godt ud af. Men jeg kan godt forstå du synes situationen er træls, det er vi mange som gør!
  Hilsen en 29-årig kræftpatient, der har to pap-børn derhjemme i de små klasser og som godt kan se ud over sin egen næsetip, selvom hun godt ved at hun nok skal gøre lidt ekstra, eller måske endda flytte væk fra hendes familie så vi kan hjælpe HELE Danmark ud på den anden side, og ikke kun de selvstændige. (og som desuden har måtte flytte væk fra sin lejlighed i københavn fordi unge og voksne ikke kan finde ud af at holde afstand)

  Svar
 • Sarah

  07/04/2020 at 13:40

  Øv! Der er så mange ting galt i det du siger. Og det er så ærgerligt at en person i din position går ud og skaber sådan et misvisende billede. Mette har taget en hård beslutning men en vigtig beslutning baseret på hvad der er bedst for HELE Danmark. Har du overblikket over Danmarks økonomi? Nej. Har du en relevant lægefaglig baggrund? Nej. Har du den relevante viden der skal til omkring flokimmunitet? Nej. Der er en hel Del flere perspektiver på den her sag end dem du lige remser op. Så hav lidt tillid og støt op om dit land i stedet for at skabe splid. Det har vi ikke brug for nu. Vi har brug for sammenhold!
  Hilsen en 29-årig kræftpatient der har to pap-børn derhjemme i de små klasser og som godt kan se ud over sin egen næsetip, selvom hun godt ved at hun nok skal gøre lidt ekstra eller måske endda flytte lidt væk hjemmefra så vi kan hjælpe HELE Danmark ud på den anden side og ikke kun de små selvstændige og festivalsgængerne.

  Svar
  • Maria

   07/04/2020 at 14:25

   Så enig med dig Sarah. Det er simpelthen for tarveligt at udnytte sit talerør som offfentlig person, til at kritisere og anråbe til oprør, i en så kritisk tid.
   Jeg er som mor til en i 1 klasse også selv bekymret og stiller da helt sikkert mange spørgsmål ved planen.
   MEN… jeg går ikke ud og offentligt gør mig klogere end Mette og hendes stab.
   Som hun sagde i starten “der vil ske fejl”, så må vi også have tillid til at hun ikke gør noget uden at have tjekket fakta og alle andre muligheder og valgt den mindst risikable.

   Jeg støtter på ingen måde op på lørdag kl. 12 ved at samles hver for sig om fælles råb, som kritik. Brug din stemme på undren og en fagligt begrundet argumenter, istedet for smædekampange.

   Mette længe leve !

   Svar
 • Sabine Bjørg

  07/04/2020 at 13:19

  Kære Line. Jeg er 100 % enig i hvad du skriver. Mette Frederiksens beslutning om at sende de mindste af sted først er ubegribelig. Nu bliver lærere og pædagoger og børn smittet og det sætter på ingen måde gang i samfundet igen.
  Bh Sabine Bjørg

  Svar
 • Annette

  07/04/2020 at 13:17

  Er også bekymret – hvad de de dagplejere, pædagogiske assistenter, pædagoger og andre der arbejder med små børn – nogle af dem er bedsteforældre- men de frarådes at passe deres børnebørn, men godt andres børn ? Vi får at vide af vores ledelse at vi skal give børnene knus og kram – men det kan vi ikke til vores egne børn der ikke bor hjemme – hvor er logikken i det ?

  Svar
 • Trine

  07/04/2020 at 13:13

  Åh jeg er så ambivalent. Jeg har næsten heller ikke sovet i nat. Synes det var lidt af en mavepuster. Jeg kan overhovedet ikke bedømme hvilken model der er den rigtige og må stole på at dem der sidder med hovederne skruet ordentligt på også er dem der ved bedst. Jeg et selv modløs og min motivation ligger langt væk! Har selv mistet job og en masse andre konsekvenser hober sig op. Jeg synes overhovedet ikke fremtiden ser lys ud.
  Trine

  Svar
 • Niels Larsen-Ledet

  07/04/2020 at 13:10

  På hvilken måde skulle det hjælpe den del af erhvervslivet, der har ansat personale, at de store elever sendes i skole?
  Man starter med de små for at hjælpe erhvervslivet med at komme i gang, fordi forældrene nu kan gå på arbejde.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/04/2020 at 14:12

   Kære Niels.

   DU får også svar på dette.. Der findes jo reelt ret mange, som IKKE har små børn, og som måske kunne komme tilbage til deres arbejdspladser. Man kunne tilbyde småbørnefamilierne, at de skiftes til at arbejde og passe deres egne børn mod en kompensation. Og indtil det er sikkert at sende de små i børnehave eller skole.

   Mvh
   Line

   Svar
 • Rasmus Hjortshøj

  07/04/2020 at 12:47

  @ Line Baun

  Du skriver:
  “Hvorfor tog du ikke alle de andre partier med på råd og fremlægger jeres tal og dokumentation, sådan som flere partiledere har været ude at sige – vi lever vel i et demokrati?”

  Det virker ikke helt til, du forstår, hvordan demokratiet virker. Regeringen har ansvaret for at træffe beslutningerne. De har ikke pligt til at lade andre partier have medbestemmelse. Det er sådan demokratiet fungerer i Danmark.
  Regeringen har informeret de øvrige partier om deres beslutning, som er truffet på baggrund af det embedsværk, der er til rådighed. Ingen af de øvrige partier har samme tilgængelig embedsværk. – Forestiller du dig, at man lige skulle vente nogle måneder indtil alle have fået en del af kagen, som man var tilfreds med?
  – Forestiller du dig virussen holder pause, mens alle partierne bliver enige?

  En anden regering havde forhåbentlig og forventeligt ageret på nøjagtig samme ansvarlige facon.

  Svar
  • Anders Chr Hansen

   07/04/2020 at 12:56

   Det er da noget vrøvl du skriver, demokratiet (folkestyret)er netop ikke en diktaturstat.
   Og så roder du da i den grad rundt i tingene, regeringen træffer beslutninger ja, men man efterlader ikke folketinget på bagperronen som det sker nu, i øjeblikket har vi en regering der har sat grundloven ud af spil og regerer via dekreter.

   Svar
   • Rasmus Hjortshøj

    07/04/2020 at 14:48

    Er vi enige om, at vi har åbne of frie folketingsvalg? Så hvordan du kan blande begrebet diktaturstat ind i billedet, virker besynderligt.
    Vi har repræsentativt demokrati, så derfor træffer den siddende regering selvfølgelig beslutningerne. Det er situationen nu, og har altid været således.
    Det er noget sludder at ævle om diktaturstat. Mener du virkelig, det er tilfældet?
    Er dit forslag lige så håbløst som Line Bauns? At man lige skal invitere alle partiledere ind til en rundbordssnak, så alle får mulighed for at mele sin egen del af kagen?
    Jeg forestiller mig ikke, Covid19 har tænkt sig at vente passivt imens.

    Mette Frederiksen handler jo netop ikke egenrådigt. Hun har allieret sig med eksperter og embedsværket. Det er helt håbløst at skyde hende i skoene at være egenrådig.

    Svar
    • Anders Chr Hansen

     08/04/2020 at 12:13

     Ingen guds sjæl havde mulighed for at sætte sig ind i hasteloven, alle blev tromlet, selv sundhedsmyndighederne, men jeg medgiver at hvis man ellers skal følge nogen her og på FB så er man bedøvende lige glad med demokratiet, altså demokratiet gælder ikke, når det gælder, men kun ved skåltalerne, Venstre er ved at vågne lidt op igennem Lars Løkke.
     Nu vil jeg så sætte et stort spørgsmålstegn ved hvor meget Mette Frederiksen bestemmer hun virker nærmest som en robot når hun står frem, så mon ikke Rossen er den reelle leder.

     Dem der er de største vindere er verdens diktatorer for ingen kan efter det her bebrejde dem det de gør, og her i landet bruger diverse politikere og især folk på FB nøjagtigt samme argumenter som diktatorerne bruger. Og regeringen følger nøje med i folkestemningen, derfor kan der nu regeres via dekreter, folk kan tvangsindlægges uden en guds sjæl kan få oplyst på hvilken grundlag, det er ikke betryggende

     Svar
 • Ronnie Albér

  07/04/2020 at 12:22

  Hallo folkens. Der er et eller andet i har misforstået ved regeringens planer om at genåbne vuggestuer og børnehaver. Formålet er, at opnå flokimmunitet. Derfor vil man starte med børnene og børnefamilierne. Dem regner man ikke med, vil få de værste symptomer. I kombination med at vi fortsat skal holde afstand og holde os væk fra de ældre og udsatte, så giver det rigtig god mening. Hvis det handlede om kroner og øre, så havde man da lukket de ældre og svage ud i samfundet, så man kunne skille sig af med dem. Lad nu vær og hoppe på alt muligt politisk propaganda, eller lade dine følelser være den der viser dig vej. Sundheds myndighederne har styr på sagerne.

  Svar
  • Troels

   07/04/2020 at 12:55

   @Ronnie – Planen er jo efter sigende ikke flokimmunitet. Det tør de ikke gå ud og sige, for det betyder Dansken bliver fortalt, at de skal blive smittet. Medierne har blæst Corona op til at være den store farlige dræber, derfor er folk naturligvis bange.

   Tillige “tør” de nok ikke melde det ud, når WHO nu direkte har sagt, at de på det kraftigste fraråder at søge flokimmunitet.

   Svar
   • Rasmus Hjortshøj

    07/04/2020 at 15:00

    Formålet er at flade smittekurven ud. Flokimmunitet bliver jo en kendsgerning på et tidspunkt. Spørgsmålet er blot, hvor hurtigt det skal ske. Sygehusene skal jo kunne følge med.

    Svar
  • Linda

   07/04/2020 at 14:41

   Synes det er meget snæversynet holdning. Alle lider, hvad end det er økonomisk, fysisk eller psykisk osv. Vi kan ikke tillade os at være egoister i disse tider. Ekstreme situationer kræver ekstreme metoder. Vi vil ikke nødvendigvis ikke være enige med Mette 100% af tiden, men det her er da også nyt for hende. Hun har jo allerede sagt at der vil blive begået fejl. Sikker på det vil blive evalueret når det er slut, INGEN har været i denne situation før, og så er det sgu da nemt for dig kritisere, du står jo ikke med hele ansvaret.
   Grunden til de mindste starter først er at mange mener, at de små ikke bliver påvirket på samme måde, og ja, de kan smitte. Men det er total utopi, at der ikke vil blive mange flere smittede, det vil der, en egentlig vaccine er her måske først om 1-2 år.

   Svar
   • Anna

    07/04/2020 at 17:25

    Der sidder så mange dommedagsprofeter i det her land.. Havde ikke troet, at du var én af dem.. Som sygeplejerske har jeg tiltro til Mette og Søren.. Og på den ene side, så er det selvfølgelig røv surt for alle virksomheder, små eller store, i den her tid. Det er surt for os allesammen. Men hvis ikke vi skulle starte med at putte vores små børn i institution igen, hvordan skulle vi så starte med genåbning af landet?? Vi lever i et land, hvor langt de fleste arbejdende er afhængige af, at kunne aflevere deres børn for selv at kunne gå på arbejde. Så hvem skulle passe alle små børn, hvis de skulle blive hjemme, mens dens selvstændige frisør og restauratør skulle starte igen??

    Der er ikke nogen i den her verden, der har prøvet den her krise før.. Og mig bekendt, så har alle partierne været sammen på virtuelmøde forud for pressemødet, men nu er det danske demokrati startet igen med mumdhuggeri og stemmehentning..

    Lad os nu stå sammen og håbe og tro på, at myndighederne har styr på det..
    Jeg vil i hvert fald ikke ses ned på, når jeg i næste uge afleverer mit barn i institution igen. Ligesom det er helt i orden med din mening.. Men man bliver træt af at det skal fremtones som den rene dommedag, den plan, der er lagt for nu..

    Svar
    • Line Baun Danielsen

     07/04/2020 at 17:47

     Kære Anna.

     Jeg gentager, det jeg har skrevet flere steder. Dette er ikke et dommedagsprofeti. Det er en virkelighed at arbejdsløsheden stiger eksplosivt. At mange virsomheder står overfor en konkurs. Og jeg vil tillade mig at læne mig op af vires tidligere statsminister Lars Løkke, der siger, atcdetcercen politisk og ikke en sundhedsfaglig beslutning, at gå den vej, Mette F og co har valgt at gå, uden at spørge de andre partier til råds.

     Jeg peger ikke fingre af nogen. Men jeg stiller nogle helt konkrete spørgsmål, som vi bør kunne få svar på.

     Mvh
     Line

     Svar
 • Torben Simony

  07/04/2020 at 12:13

  Kære Line,
  Super indlæg – lige i “øjet” jeg er 110% enig med dig – en statsminister der har taget en udemokratisk og enevælde beslutning – der kan nedbryde det velfærdssamfund der har taget mange årtier st opbygge.
  Vi selvstændige små – ved hvad konsekvenserne er – det formår statsministeren ikke
  DBH
  Torben

  Svar
 • Marianne

  07/04/2020 at 12:09

  Langt hen ad vejen er jeg enig med dig. Dog bliver jeg som lærer voldsomt provokeret af denne sætning: “Hvorfor holde dem, der tjener pengene til samfundet lukket og sende dem, der ikke bidrager til den samlede økonomi på job?”
  1) Den undervisning som grundskolerne giver børnene, er det som samfundet senere skal bygge på. Det gælder såvel i produktionen, i forskningen, som iværksættere osv.
  2) Hvis vi ikke havde daginstitutionerne, klubberne m.v. ville vi ikke kunne have en så stor andel af voksne i den arbejdsduelige alder, der kunne arbejde uden for hjemmet – og her er det især kvinderne det ville gå ud over.
  3) De offentligt ansatte er faktisk dem der i vid udstrækning, netop understøtter og sikrer, at det private erhvervsliv kan udfolde sig.
  4) Offentlig ansattes arbejde er oftets “usynligt” for dem der har behov for de offentligt ansattes ydelser.
  5) Jeg er så inderligt træt af, at den der “folkesport” med, at andre (især hvis de er ansat i det offentlige system, der understøtter, at det private erhvervsliv kan fungerer bedst muligt) ikke laver lige så meget som “mig”, ikke er lige så anvarlige som “mig” osv.
  Jeg knokler med fjernundervisning, understøtter og holder hånden over og under både børn og forældre til de børn jeg er klasselærer for + jeg stadig også skal fjernundervise og give individuel feedback til de øvrige knap 150 elever jeg er faglærer for.
  Så gider du ikke godt lige at klappe hesten, inden du kommer med sådan en udmelding. Mange lytter til dig, fordi du som hovedregel er en klog kone, men her har du vist glemt at stikke fingeren i jorden.
  Venligst Marianne

  Svar
  • Rasmus Hjortshøj

   07/04/2020 at 12:40

   @ Marianne

   Helt enig.

   Det er så uendelig arrogant at nedvurdere ansatte i den offentlige sektor. Hvor var de selvstændige erhvervsdrivende dengang lærerne blev lock-outet?
   Der var ikke megen sympati, men nu sagen selvfølgelig en helt anden. Nu skal vi alle stå last og brast med de små erhvervsdrivende, for de vigtigst af alle. Vigtigere end uddannelsessektoren og vigtigere end sundhedssektoren. Vi må forstå nødvendigheden af at åben op for de erhvervsdrivende først og fremmest. Uden selvfølgelig at skele til reel argumentation i forhold til smittekurve, belastning af sygehusene etc.

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    07/04/2020 at 14:32

    Kære Rasmus.

    Jeg synes, du ser spøgelser. INGEN klandrer lærerne for nogen. Jeg klandrer kun beslutningstagerne for at træffe en beslutning, der på sigt (ifølge mange af dygtige kommentatorer, professorer oma) risikerer at sender TUSIINDER ud i arbejdsløshed og konkurser.

    Hvis man kan sende små børn i skole eller i børnehaver med risiko for kæmpe smittekæder, så kan man også lukke op for nogle af de små ekstremt pressede erhvervsdrivende op til 10 ansatte fx. Det vil sikre, at økonomien stille og roligt kommer igang. Lærerne skaber værdi ved at uddanne vores børn, men de får altså ikke økonomien i omdrejninger.
    Jeg har INTET hang på lærerne – og jo under lockouten var vi MANGE, der underviste vores egne børn. Iøvrigt kan du ikke sammenligne streje, lockout og en national nedlukning.

    Mvh
    Line

    Svar
    • Rasmus Hjortshøj

     07/04/2020 at 14:56

     @ Line

     Jeg sammenligner den pludselig opståede solidaritet, vi alle skal have få private erhvervsdrivende. Samt anfægter den holdning, at de er vigtigst.
     Har du overhovedet en forståelse for, hvorfor man åbner for de mindste kan komme afsted? En stor del af danskerne bliver smittet før eller siden, så derfor giver det god mening at åbne for dem, der er mindst modtagelig for COVID19.
     Og det er fuldstændig vanvittigt at påstå, at Mette Frederiksen er udemokratisk og egenrådig.
     At foreslå masserdemonstrationer lige nu, virker som noget af mest tossede, der er foreslået under COVID19.

     Svar
    • Maj Petersen

     07/04/2020 at 15:16

     Kære Line
     Børn menes at være en mindre smittekilde end voksne. Derfor menes de ikke at kunne sætte gang i kæmpe smittekæder. Børn bliver heller ikke ramt lige så hårdt som voksne og dødsprocenten er næsten 0.
     Hvordan havde du tænkt dig at Folketingets partier skulle indrages mere. Det her må IKKE blive politisk. Det er menneskeliv vi taler om. Regeringen samarbejder med landets dygtigste specialister (selvom mange mener de er meget dygtigere). Man må starte et sted. Og tror du ikke der havde været samme utilfredshed og bekymring, hvis det var de store elever der skulle starte først? Jeg savner også at komme til frisør, gå i biffen, ud at spise osv. Min frisør har 3 mindre børn, så lige meget hvad, ville hun ikke kunne starte før hendes børn kunne sendes i skole og daginstitution og da vi skal åbne forsigtigt op, giver det meget god mening at starte med de små.
     Til sidst vil jeg sige til dig at jeg ofte er vild med dine skriv, men hvor er det øv, at en selvudnævnt ekspert som Mai Manniche nu bruger dit skriv til at retfærdiggøre hendes og morens latterlige “kamp” for hele tiden at være på.
     Knus til dig

     Svar
 • Henrik Ryan

  07/04/2020 at 12:02

  En oplukning af samfundet uden stigning i smittetryk til over 1,0 kan realiseres såfremt testkapaciteten kommer på et omfang, hvor vi kan opspore og isolere nye tilfælde. Tyskland har fat i den lange ende og viser vejen, når nu vi har så svært ved at lade os inspirere af lande i østen. Problemet er selvfølgelig pt. at vi ikke har den fornødne testkapacitet, men den må og skal bare op oP OP. At dertil produktionen af alle fornødne værnemidler bør foregå med korte forsyningslinjer burde være en selvfølge, det er elementært i enhver krisehåndterings strategi, da forsyningslinjebrud sker i alle større kriser. Der er åbentlyst begået fejl på testkapacitets- og værnemiddel forsyningsområderne, men dem må vi så bare løbe ind nu.

  Mange aktører vil have en videre og hurtigere åbning nu og henviser til at mange flere skal smittes for at nå flokimmunitet. At flok-immunitets-strategien over en bred kam af faktorer skulle være den mest ønskværdige, er dog en misforståelse.

  Statsministerens resolutte nedlukning af landet har haft omfattende følger, men udstyrer også Danmark med en helt afgørende mulighed for at implementere en strategi ofte betegnet The Hammer And The Dance, som vil have langt mildere følger såvel på sundhed som økonomi – både på kort og lang sigt. De som har interesse, flair og evne for at rumme multiple faktorer simultant samt følge en argumentation nøgternt baseret på tal og beregning bør gøre sig den tjeneste, at læse om The Hammer And The Dance strategien, så de bliver opmærksomme på alternativer til den ’flok-immunitets-strategi’ som for øjeblikket skubbes hårdt på for at få regeringen til at overgå til, af en lang række parter.

  Artiklen linket til herunder opbygger ved hjælp af grundig gennemgang og beregninger af en række væsentlige faktorer omhyggeligt og akkumulerende argumentationen for ikke at forfølge flokimmunitetsstrategien. Derved er den på linje med WHOs vedholdende appeller og anbefalinger om, at vi skal: ’teste, opspore, isolere og behandle’. Ja det er en lang artikel, men pointerne manifestere sig løbende igennem den, herunder også hen mod slutning, så skim i det mindste hele teksten igennem førend den forlades eller ignoreres. Indtil videre er artiklen læst mere end 40 millioner gang, oversat til over 30 sprog og bliver løbende anerkendt og anbefalet af en lang række notabiliteter med ekspertise på området (en liste herover findes ved link i artiklen).

  https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56

  Svar
  • Helene

   07/04/2020 at 13:59

   Helt enig.

   Sjovt nok er der ingen, der spørger ‘Hvorfor, Kaare Mølbak fra Staten Seruminstitut?’.

   Som man kan læse bl.a. her (https://politikensundhed.dk/nyheder/art7729939/Det-er-%C2%BBtotalt-pass%C3%A9%C2%AB-at-indd%C3%A6mme-smitten) er han modstander af WHO’s anbefalede strategi.

   Jeg tror at Mette har lyttet til Kaare og valgt at følge hans råd.
   Bare ærgerligt at han ikke nødvendigvis er et orakel, som ligger inde med den ufejlbarlige sandhed. Måske kunne WHO og andre lande, som er foran os i virusbekæmpelse, fx Sydkorea, have fat i en længere ende? Men det står ikke i Mølbaks lærebøger. I stedet for at fare i flæske på Mette Frederiksen, skulle folk måske snarere gå efter ophavsmanden til den strategi, hun har valgt at gå efter.

   Svar
  • Bettina

   07/04/2020 at 21:25

   @Henrik Ryan og @Helene, hvor er jeg enig med jer to, endelig nogen der skriver det jeg tænker på! Hvordan kan det være at man ikke lytter til WHO omkring test/isolations-strategi og kigger på data/resultater fra Tyskland, Taiwan, Singapore, og Sydkorea – det er tydeligt for enhver de gør noget rigtigt. Jeg forstår det simpelthen ikke! Hvis vi ikke har test nok, så er det vel et spørgsmål om tid før det kan komme op i gear. Arbejdes der på det overhovedet og arbejdes der med virksomheder om det? Jeg håber og beder til der bliver kigget ud over dk og der bliver lyttet til WHO.

   Svar
 • Pia abildgaard

  07/04/2020 at 12:01

  Jeg er vildt bekymret, jeg er lunge patient og skal ned og passe børn fra 0 til 3 år 😥😥😥😥

  Svar
  • Troels

   07/04/2020 at 12:56

   Det er ikke helt korrekt. Regeringen har sagt, at udsatte skal isolere sig selv, for fortsat at beskytte sig mod smitten.

   Så, er du kendt (og ikke selvdiagnosticeret) lungepatient, skal du selvfølgelig blive hjemme, for at passe på dig selv.

   Svar
  • G.

   07/04/2020 at 14:31

   Du kan søge om – at få en læge erklæring – det er der mange som har gjort på mit arbejde i det private – dem der har kroniske lidelser af den ene eller anden art – har fået den – med lidt løn tilskud.
   Undersøg det med din læge og arbejdsgiver – så du kan slippe for lige at komme ud – hvor det hele er lidt usikkert – “stormen” lidt raser -du først starter hvor – de små er kommet helt på plads – “stormen” har lagt sig lidt.
   😊G.

   Svar
 • Gurli Sommer

  07/04/2020 at 11:51

  Sådan Line, godt skrevet og jeg er enig med dig. Hvor længe kan vi blive ved på denne måde! Vi går mod økonomisk ruin. Hvorfor passer vi ikke på de udsatte og lader alle is andre arbejde? God Påske. Bedste hilsener Gurli

  Svar
 • Susan

  07/04/2020 at 11:50

  Meningsfulde ord, Line. Jeg går på altanen på lørdag kl. 12.00 og råber af mine lungers fulde kraft. Det var lige som om, at det lille håb og lys man har kunne skimte et sted derude..pludselig blev slukket..Slukket ihvertfald for en stund og for grupper, som, i forvejen, er trampet godt i bund. GUD BEVARE DANMARK…

  Svar
 • Rasmus Hjortshøj

  07/04/2020 at 11:42

  @ Line Baun

  Mette Frederiksen har informeret de øvrige partiledere. Der er forskel på inddragelse og medbestemmelse. Forestiller du dig, der er tid til at skulle sætte sig ned og lave en rundbordsløsning, hvor alle partiers interesser tilgodeses?
  Så er vi sikre på én ting; nemlig at der ikke bliver truffet beslutninger.
  Der er gode grunde til at sende de mindste børn i skole og daginstitutioner. Hvis du fulgte med i pressemødet igår, så gjorde Sundhedsstyrelsen det klart, at der var betingelserne herfor. Du skriver mod bedrevidende i dit indlæg.
  Og så kommer den sædvanlige smøre med “dem, der tjener penge til samfundet”. Du forestiller dig ikke, at de mange forældre til børnene bidrager, når de kan arbejde mere effektivt fra på onsdag?
  Ja, det er synd for de erhvervsdrivende, men vira har aldrig taget hensyn til mennesker, erhvervsdrivende eller ej.
  De fleste af af os i Danmark vil på et tidspunkt komme i nærkontakt med Covid19. Ved at åbne op for det mindste børn, så vil man få en gruppe, der er mindst modtagelige for smitten. Ja, der vil blive flere smittede, men formålet er jo at flade kurven ud, og ikke belaste sundhedssystemet ud over bristepunktet.
  Hvad forestiller du dig, der vil ske, hvis man i stedet lod restauranter, caféer, frisører etc åbne? Hvordan vil kurven så se ud?
  Har du et kvalificeret bud på det, eller skal vi bare køre en gratis omgang mandagstræner?

  God Påske
  Mvh
  Rasmus

  Svar
 • Henrik Taastrøm

  07/04/2020 at 11:28

  Åhhh. Det er bare så svær en balance. Jeg er dog forsigtig bekymret – og mere optimistisk. For selvfølgelig skal det nok gå og jeg hæfter mig ved at Statsministeren og andre er rigtig dygtige til at lytte til de faglige eksperter. Naturligvis kommer der også politiske beslutninger ind over – f.eks. dem der på en kontrolleret måde skal få hjulene til at dreje igen. Jeg har også selv tænkt over det med de små børn. Jeg har også selv den helt store forældrebekymring, MEN jeg lytter mig også til at de små poder ikke rammes i samme grad af symptomer som ældre børn og voksne, hvilket glæder mig – det er altid møj ubehageligt med den magtesløshed der følger med at have syge børn. Så måske er det en fornuftig måde at om jeg så må sige få raske smittebærer til i begrænset omfang at sprede smitten samtidig med at forældrene på skift kan komme igang med at arbejde.
  Så bliver det spændende at se konsekvenserne af de smittede familier. Hvor hårdt kommer de til at belaste hospitalerne – og hvor meget bliver de enkelte familier lagt ned osv.
  De private erhvervsdrivende får i noget omfang lov til at starter (produktionsvirksomheder osv), men Du/I har helt ret i at frisører ikke kommer i gang. Jeg er selv soloselvstændig og rammes på samme måde, men har forståelse for at “snittet” skal lægges et sted.
  I forhold til skolerne skal de jo først lave en plan for hvordan de kan overholde retningslinjerne om afstand, hygiejne osv. så der ligger en stor logistisk opgave, med inde/ude undervisning, undervisning på bestemte dage osv.
  Jeg tænker at jeg er ligeså bekymret som dig, at jeg ligeså meget ønsker alle igang igen, men jeg anerkender de aftaler der ligger mellem bl.a. DI, DA, de faglige organisationer ift. genåbningen af Danmark. Jeg har tillid til at de er kompetente på et helt andet niveau end jeg er. Jeg har tillid. Jeg synes stadig det er MEGA træls 🙁
  Men jeg er optimistisk. Det er fantastik at leve i et land som kan tilbyde så meget, når nu lokummet brænder så meget som det gør. Den optimisme kan landende i Afrika ikke vise, heller ikke i i katastroferne i Syrien, de græske flygtningelejre osv.
  Vi er fantastisk godt stillet. (men det er stadig træls).
  Tak for gode input, gode vinkler.
  High Spirits
  Henrik

  Svar
 • Finn Haargaard

  07/04/2020 at 11:14

  Først når det er slut ved vi mere om, hvad vi skulle ha’ gjort.
  Deler i høj grad dine synspunkter.
  Har fornøjelsen at bo både i Malmø og Vejle og hælder til den svenske løsning som fungerer i skåne området. Her har butikkerne åbent og kunderne opfører sig efter reglerne – det kunne være værd at overveje i DK også.

  Svar
 • Jannie

  07/04/2020 at 10:36

  Jeg kan sagtens følge dig Line. Men hvis de erhvervsdrivende skulle åbne op først, hvor skulle deres børn så være?
  M.V.H Jannie Gannon

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/04/2020 at 10:41

   Kære Jannie.

   Pointen er, at de erhvervsdrivende IKKE får lov at komme tilbage – kun deres børn. Og selvfølgelig kan et forældrepar deles om opgaven, hvis det kunne sikre, at hjulene kom igang igen.

   MVH
   Line

   Svar
   • Inger Kehlet

    07/04/2020 at 11:07

    Det virket komplet ulogisk den måde, der bliver lukket op på. Der hvor der er tættest kontakt – mellem børn og pædagoger – skal starte op. Frisører skal vente med begrundelsen, at der er tæt kontakt. De kan dog beskytte sig.
    Professorerne Allan Randrup Thomsen og Jan Pravlsgaard Christensen er bekymrede – det samme er jeg.

    Svar
   • G.

    07/04/2020 at 14:51

    Hvad med Singler/enlig forældre ?måske de ingen forældre har til at hjælpe. Nu når du er så god til løsninger – kan du komme med en her?
    Mit svar.; Måske en hjælpe pasnings ordning for enlige forældre.
    G.

    Svar
  • Niels Larsen-Ledet

   07/04/2020 at 13:12

   Du har ret, Jannie. Men Line tænker kun på de små selvstændige, som ikke har personale ansat, og som ikke har børn.

   Svar
   • Line Baun Danielsen

    07/04/2020 at 14:10

    Kære Niels.

    Det har du da helt misforstået ! Og hvordan er du dog kommet til den slutning ? Jeg synes faktisk, jeg tydeligt skriver, at jeg er bekymret på ALLE erhvervsdrivende vegne? Inkl. de store virksomheder, der bløder lige nu.

    Mvh
    Line

    Svar
    • Søren Nielsen

     07/04/2020 at 22:04

     Hej Line,

     Jeg tænker det er et kanon indlæg, og enige blot at verden omkring os ser meget anderledes ud og de står i en mere alvorlig krise end vi ser herhjemme i Danmark. Er nysgerrig på hvor du vil anbefale Export virksomheder af sælge deres ydelser I USA, Spanien, Italien lige pt. og sende en sælger derover? og hertil kommer hoteller og restauranter, cafeer skal de leve af luft frikedeller eller ingen turister i Skagen, Blokhus eller for den sag skyld København m.m. Blot i København er der 11 millioner turistovernatninger hvert år. Kan du give et bud på hvilken gæster der skal komme til disse overnatninger på hotellerne, herefter hvilken gæster der skal komme og erstatte turister på restauranterne og andre erhverv som lever af turister som ca. investere samlet 130 mia. i Danmark hvert år. Vi kan da også bare lukke op for sluserne og smadre vores sundhedsvæsen som alle andre lande omkring os, det ville da helt bestemt være en løsning? og ikke mindst huske at hver gang man peger en finger vender 4 ind mod sig selv 🙂

     Håber dig en fantastisk påske.
     -Søren

     Svar
     • Line Baun Danielsen

      07/04/2020 at 22:15

      Kære Søren

      Jeg er bare en simpel selvstændig med journalistik som mit erhverv. Jeg kan stille spørgsmål og hjælpe mennesker med at formulere svar og budskaber baseret på deres egen viden. Så jeg har ikke svarede – jeg kan kun hjælpe med at identificere og formulere dem.

      Mvh Line

     • Anna Bertel

      09/04/2020 at 00:13

      I denne tråd er der ikke megen plads overladt til sundhedspersonalet, der yder omsorg, pleje og behandling til både COVID – 19 patienter samt alle øvrige alvorligt syge på landets sygehuse i DK – ja alle steder i verden. Er der nogen, det tænker på os? Vi tager på arbejde og lukkes ind i et “land” fyldt med vira og bakterier og dette med stor sandsynlighed for selv at blive smittet uanset værnemidler. Det gør vi med samfundssind. Vi har mærkeligt nok også en familie – børn, forældre og bedsteforældre at tænke på – holde afstand til – ikke ses med – ikke kramme osv. Men vi kan ikke sige nej til at gå på arbejde. Hvorfor? Vi har pligt til med både stor omhu og høj samvittighed samt faglighed at udøve sygepleje til alle. Lønmodtager eller ej. Som lønmodtager er vi også med til at sikre at de erhvervsdrivende modtager hjælpepakker. Det er en selvfølge, hvis man har bare lidt samfundssind. Jeg har stor tillid til både de sundhedsfaglige som de samfundsøkonomiske myndigheder og tænker, at de både hver for sig og sammen gør alt, hvad der står i deres magt for, at vi kommer igennem denne sundhedskrise. Hvor er det trist st læse, at mange uden sundhedsfagligt belæg gør sig klog på
      et område, de ikke betræder eller bestrider.

Skriv et svar